Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

super hero gizmo
Nov uporabnik

Renault Clio (letnik 1995)

Napisal/-a super hero gizmo To jun 28, 2005 4:27 pm

Zanima me kaksno mnenje imate o Cliu s sledecimi karakteristikami:

Renault Clio RN 1.2
servo volan
daljinsko centralno zaklepanje
avtomobil ima malo manj kot 70000km!
avto je registriran do novembra!
barva siva metalik
je pa 5 vratni!
motor sem si ogledal in je kot nov :) tudi ni videt da bi bil pran! je se reku lastnik da ce dobim kaj mastno kje pr motorju da mi da skonto :)

bil je vozen samo na obali (se tudi vidi) karoserija je kot nova, nikjer ni rje, brez kakrsnkolih prask in bunk oz. vdolbin. eno leto nazaj je bil narejen generalni servis (menjan zobati jermen, ter se en kup drobnarij :)
gume so kot nove! nov je tudi akumulator!

sedaj me pa zanima, ce je cena 460k SIT za ta avto prevec???

ker potem sem si ogledal se enega na obali, in je bil isti model in je imel vec km (89000km) cena je bila pa 580k SIT?

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a metallic To jun 28, 2005 4:37 pm

Z mal sreče dobiš '97 1.4 comfort za dobrih 600k. Je zihr bl vredn svojga dnarja kot tale.
Pa nebi dal tolk dnarja zanga, ker ma 60km. Pač moje mnenje. ;)

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor To jun 28, 2005 5:04 pm

Js sem svojga prodal za 280k ( 340k z feltnami) l93. res pa je da ni imel toliko opreme.

Uporabniški avatar
vesolc
Poznavalec foruma

Kraj: Kranj

Napisal/-a vesolc To jun 28, 2005 6:35 pm

zdej ce je teb avto vsec, pa ce je res tolk ohranjen, ce motor deluje tako kot mora, potem niti ni tolk nabita cena...mal jo se probej scinkat!! zdej glede cistoce motorja...a si ziher da ga ni spucov, da nebi kje olje teku al pa kej podobnga?? pejt na testno voznjo, probej ce res vse dela, potem se pa sam odloci!!

super hero gizmo
Nov uporabnik

Napisal/-a super hero gizmo To jun 28, 2005 10:52 pm

ma zadeva je res 1A. res da ma le 60KM.... ampak niti ne iscem kaj mocnejsega!
ja saj sem ze malce znizal (s 520 na 460) kaj vec pa ne bo slo.....

tule je ena primerjava:
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=404191

pa ima 13k km vec! oprema je ista

Uporabniški avatar
salesky
Poznavalec foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a salesky Sr jun 29, 2005 12:00 am

Poglej to je 1.2 60km in ga je treba res prganjat da prideš do tistih 90-100km/h. Zdej če ti to vse veš, pa da hočeš tak avto potem ni problema, kupi ane. Najprej poglej kaj bi za ta denar dobil pri kakšni drugi firmi.

LP,salesky
The MAN

makro
Nov uporabnik

Napisal/-a makro Sr jun 29, 2005 12:54 pm

Jaz prodajam podobnega za 330.000 SIT, pa vsi pravijo da je predrag, nihče ga pa ne pride pogledat :cry:

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=404822

Slika

Naj te kilometri ne prevarajo. Na 97k sem naredil večji servis na renault servisu (vsi jermeni, manšete, filtri, svečke). Lani zamenjan celoten izpuh, nov akumulator, sklopka in tesnilo na motorju. Avto za vozit, ne rabiš nobenega servisa pol leta (če se seveda ne boš kaj prevračal :)). Poraba je normalna (5.7-6.5), na 10.000 km ne spije niti 1 dcl olja (ELF Competition STI 10W-40). Ni bil karamboliran, ni nič rjav. Vsi deli na njemu so original, nisem šparal z nekim cenenimi nadomestki.
Zanj sem lepo skrbel in ga res prodajam s teškim srcem :(, samo se bom začel vozit vsak dan po 150km na dan in si kupujem novejši avto. Če imaš čas se oglasi pogledat, slike ti ne povejo vsega. Ne bo ti žal.... Pokliči me na GSM pa se bova zmenila.

super hero gizmo
Nov uporabnik

Napisal/-a super hero gizmo Pe jul 01, 2005 3:38 pm

mogoče je res malce predrag :)

Uporabniški avatar
Redman
Nov uporabnik

Napisal/-a Redman Pe jul 01, 2005 3:58 pm

salesky je napisal/-a:Poglej to je 1.2 60km in ga je treba res prganjat da prideš do tistih 90-100km/h. Zdej če ti to vse veš, pa da hočeš tak avto potem ni problema, kupi ane. Najprej poglej kaj bi za ta denar dobil pri kakšni drugi firmi.

LP,salesky

Pa ti to iz lastnih izkušenj ali kar tako malo v tri dni. Avto za svojih 60 konj kar dobro potegne oziroma proti konkurenci (polo, punto) kar hudičevo dobro. Možno pa je da je bil moj tako dobro prepihan. :twisted:

Meni so mojega cliota 1.2 RN l.96 130000 km pri avtohiši ocenil na 450 k SIT. Sem ga pa že prodajal za 500 k SIT pa ni bilo kakšnega pretiranega povpraševanja. Zgleda noben več ne kupuje teh jajčk. Tako da bom avto enostavno pustil pri avto hiši in si prišparal nekaj živcev.

super hero gizmo
Nov uporabnik

Napisal/-a super hero gizmo Pe jul 01, 2005 5:25 pm

Mene pa zanima, kolk pride ocenjen Clio RN (1995), 70000km???? po eurotaxu? ene 400k sit bi 100% al pa se kaj vec?

lp

Uporabniški avatar
vesolc
Poznavalec foruma

Kraj: Kranj

Napisal/-a vesolc Pe jul 01, 2005 5:35 pm

1.2 clio kr dobr potegne, ker ma krajse prestavno razmerje tut, pa dost poskocen je za 60 KM, tko da tisti ki je napisov da do 90-100 rabi dolgo, res se ni vozu 1.2 cliota al pa je vozu zamorjenga...

Uporabniški avatar
darkdog24
Poznavalec foruma

Kraj: Velenje

Napisal/-a darkdog24 Pe jul 01, 2005 5:48 pm

Da ni nikjer rje?Neverjamem.
Prvo poglej pod zadnji brisalec, in okrog zadnje šajbe, še posebej znotraj pod gumo od šajbe.Če tam noter ni rje, potem je ta auto bil v brezzračnem prostoru.Renaultovci pač niso znali nardit takrat še auta da bi bla karoserija ok.
Drugo rja še mora bit pod čepki v notranjih blatnikih, ki se vidijo iz mašine.
Tretje rja mora bit na zadnjih robovih blatnikov.Če se kje barva napihuje potem je to znak da prihaja ven rja.
Na strani kjer se nahaja tank za gorivo se tudi rado pojavi rja.

toliko o rji.
Če je ta lastnik zamenjla vse kar ti praviš, potem ti naj dokaže to z računi.Ustni izgovor da je to vse opravljeno je k*** kej vreden.Na mizo ti naj položi račune da je vse to zamenjal, potem ti bo v tem primeru motor delal še 1x toliko brez problemov.Če ni zamenjal vodne pumpe jo boš moral ti v kratkem + tesnilo glave-Renaultova tradicionalnost.

kokr sm ti reku na renultovmde forumu tudi tukaj ti povem, avto je predrag ker je RN model in 1.2 motor.Od opreme ima zelo malo oziroma skoraj nič v primerjavi z RT modelom.Sedeži so slabši, nimaš elek.šajb,elek ogrevanih ogledal,DZC,servo volana, ABS, airbag mogoče tudi klimo itd.... to vse je mel RT model OK nekatere stvari z doplačilom.

Za tak denar za katerega ti hočeš kupit ta auto si raje kot nasvet uzemi Renult Clio 1 Baccara, ki ga lahko dobiš po tej ceni.Pa maš vse kar sem zgoraj naštel + usnjene zice.

Avto je predrag.
UPOKOJENI STYLER (8 pokalov)Slika

super hero gizmo
Nov uporabnik

Napisal/-a super hero gizmo Pe jul 01, 2005 5:52 pm

se prav tud 400k SIT je predrago??? ja so pa vsi računi zraven tak da to neb smela bit panika!

Uporabniški avatar
darkdog24
Poznavalec foruma

Napisal/-a darkdog24 Pe jul 01, 2005 5:55 pm

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=388372#

Evo gledaj pa se čudi.Ta tvoj Clio se lahk skrije proti temu.Pa še tuki bi se lahko dogovoril za ceno.Tega Cliota vidim velikokrat in je v zelo dobrem stanju.Škoda da nimam službe, ker bi ga js uzel za babo svojo.

Uporabniški avatar
salesky
Poznavalec foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a salesky Pe jul 01, 2005 6:08 pm

vesolc je napisal/-a:1.2 clio kr dobr potegne, ker ma krajse prestavno razmerje tut, pa dost poskocen je za 60 KM, tko da tisti ki je napisov da do 90-100 rabi dolgo, res se ni vozu 1.2 cliota al pa je vozu zamorjenga...

Vozu sm cliota 1.2, 1.4 tastar sepravi ta letnik, pa tudi tanove B2 1.2 16V, pa sam mam dCi (80km) in meni se zdi da 1.2 ni šu nikamor. Pač nevem al mam jst take standardne al kaj.

Če vi pravte da gre uredu pole pa ql ;)
The MAN

super hero gizmo
Nov uporabnik

Napisal/-a super hero gizmo Pe jul 01, 2005 6:18 pm

darkdog24 je napisal/-a:http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=388372#

Evo gledaj pa se čudi.Ta tvoj Clio se lahk skrije proti temu.Pa še tuki bi se lahko dogovoril za ceno.Tega Cliota vidim velikokrat in je v zelo dobrem stanju.Škoda da nimam službe, ker bi ga js uzel za babo svojo.

hja, avtek je super! videt tko na prvi pogled... ampak sam ne iscem kaksne hude masine... hja ampak je tud letnik 1993.... se pravi več ko 12 let!

Uporabniški avatar
darkdog24
Poznavalec foruma

Napisal/-a darkdog24 Pe jul 01, 2005 7:52 pm

super hero gizmo je napisal/-a:

hja, avtek je super! videt tko na prvi pogled... ampak sam ne iscem kaksne hude masine... hja ampak je tud letnik 1993.... se pravi več ko 12 let!

Ma daj in kaj potem če je 12 let star?Je dost bolje narejen kot ta ki ga gledaš in bo več zdržu kot ta.to je poseben model cliota delan z namenom.to ni huda mašina je 1.8 100 KM.Super mašinica, poskočna ni velik požrešna, avtek ti pa da vse kar rabiš.Razlika je recimo v 60 tisoč sit!!!!
Za 60 tisoč sit sam unih sedežev nedobiš kaj pa šele klima, elek.šajbe,ogledala itd.....
Nevem sploh kaj študiraš, namest da se usedeš v auto in prideš pogledat avto ter se probaš zmenit za ceno.
Taki auti se nevozijo vsak dan poc esti, posebno ne clio baccare,
Ti bi pa mel uno jajco 1.2 :roll:
Prespi pa jutri še 1x poglej kaj lahk dobiš za ta denar.

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Pe jul 01, 2005 9:09 pm

darkdog24 je napisal/-a:
super hero gizmo je napisal/-a:

Ma daj in kaj potem če je 12 let star?Je dost bolje narejen kot ta ki ga gledaš in bo več zdržu kot ta.to je poseben model cliota delan z namenom.to ni huda mašina je 1.8 100 KM.Super mašinica, poskočna ni velik požrešna, avtek ti pa da vse kar rabiš.Razlika je recimo v 60 tisoč sit!!!!
Za 60 tisoč sit sam unih sedežev nedobiš kaj pa šele klima, elek.šajbe,ogledala itd.....
Nevem sploh kaj študiraš, namest da se usedeš v auto in prideš pogledat avto ter se probaš zmenit za ceno.
Taki auti se nevozijo vsak dan poc esti, posebno ne clio baccare,
Ti bi pa mel uno jajco 1.2 :roll:
Prespi pa jutri še 1x poglej kaj lahk dobiš za ta denar.

Prave besede,še sam bi ga imel,adijo pamet avto :tomidelej:

To je prava odločitev zate ;)
Slika

super hero gizmo
Nov uporabnik

Napisal/-a super hero gizmo So jul 02, 2005 9:14 am

odločitev ja... vam sporočim kako sem se odločil :)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 19 gostov