Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

potepuh
Nov uporabnik

octavia 1.8T VS 2.0

Napisal/-a potepuh To jul 12, 2005 12:07 pm

LP

Zanimajo me morebitne prednosti in slabosti teh dveh motorjev v smislu vzdrževanja in morebitnih okvar ter vaše osebne izkušnje z njima. Odločam se za nakup pa imam izbiram med tema dvema. A je kakšna bistvena razlika v porabi.

Potepuh

Uporabniški avatar
YOC
Uporabnik

Kraj: Spredi levo (LJ)

Napisal/-a YOC To jul 12, 2005 12:21 pm

Lp,

Sam sem imel kar nekajkrat priložnost voziti 2.0 in bom rekel tako: je ravno prav zmogljiva (preveč nikakor ne) in pomoje ne porabi veliko več kot 1.8 (seveda odvisno od načina vožnje). Poznalo se ti bo pri registraciji ostalo je pa pomoje tamtam.
Sigurno bi pa raje imel 2.0 kot 1.8.

lp

8)
Bolje 10 konjev premalo pod haubo, kot en osel preveč za volanom!!!
WWWWRRRRRRRRUUUUUUUMMMMMMMMM..........

Uporabniški avatar
JohnyR
Uporabnik

Kraj: KK

Napisal/-a JohnyR To jul 12, 2005 12:39 pm

Jst ti ne priporočam turbo motorja.

Pri bajti je prav Octavia 1,8T in morm rečt da je to verjetno zadnji turbo motor ki ga bomo imeli pri hiši.

Ne bom rekel da je motor slab, ker ni, je zelo zmogljiv (v tretji še vedno lima na sedež), in ne hudo požrešen. Malo bolj šarf vožnja pomeni porabo med 9,5 in 10 litrov. Dokler pri zmerni vožnji porabi 8,5.

Zakaj ti ga ne priporočam: Ker je turbo. Dokler se voziš hitro je vse fino fajn, ampak ko pa moraš voziti počasi po mestu in raznih kolonah ti pa dopizdi. Ponavadi turbo nabije tlak ravno takrat ko ti že spuščaš gas, kar pomeni da avto cukne kar pa hudo moti. Turbo luknja ti po določenem času tudi postane zelo očitna. Sploh pri prehitevanjih, ko avto rabi svojo sekundo (kar je ogromno glede na NA motor) da res začne vlečt.

2,0 motor je sicer le 115 konjski, ampak je delan kot alternativa staremu 1,8 20v motorju, in je mišljen predvsem kot nepožrešen. Vozil še nisem, sem pa siguren, da je boljši za vožnjo kot 1,8T.
http://www.raceland.si

Fabia RS
Nov uporabnik

Napisal/-a Fabia RS To jul 12, 2005 12:52 pm

Moj nasvet je 1.8 20V turbo.
Ta mašinca je zakon v vseh pogledih.
Sploh ni primerjave z 2.0
Ne v porabi, ne v zmogljivosti, ne v vzdrževanju.
:lol:

Grega_
Novinec

Napisal/-a Grega_ To jul 12, 2005 12:59 pm

Pri bajti imamo Octavio 2.0 letnik 2000, z njo se pelje fotr ima pa približno 145.000km, pije okol 8-9, vsaj tko fotr prav. Z ničemer nikol ni bilo problemov, menjana je bila samo lambda. Potegne tud dobr če hočeš, voz se lepo, tko da....men je čist všečn avto :)

Uporabniški avatar
JohnyR
Uporabnik

Napisal/-a JohnyR To jul 12, 2005 1:00 pm

Fabia RS je napisal/-a:Moj nasvet je 1.8 20V turbo.

Nisi nič napisal, če si že uporabljal, samo enkrat vozil, ali si bil vožen, slišal od enga za šankom v gostilni....

Fabia RS
Nov uporabnik

Napisal/-a Fabia RS To jul 12, 2005 3:50 pm

Imam doma eno 1.8 20V turbo karavan z 100.000km letnik 2000 in eno 1.8 20V turbo 4x4 letnik 2002 s 60.000km pa tudi 2.0 115KM karavan letnik 2001 s 70.000 km. To je nekaj od naših škodinih avtomobilov. Med tema dvema motorjema ni primerjave. Jaz lahko samo povem to, da če se odloča med tema dvema motorjema mu jaz svetujem 1.8T. Poraba 8-9l pri 4x4 9l, kar se pa tiče turbine in turbo luknje to je stvar posameznika kako se navadi vozit določen motor. Meni osebno je 1.8T všeč nimam pripomb. Žal mi je, da nove octavie nimajo tega motorja!
LP 8)

Uporabniški avatar
Sonny
Stalni uporabnik

Napisal/-a Sonny To jul 12, 2005 4:30 pm

velikokrat vozim passata 1.8t in nikoli nisem imel problemov z cukanjem v mestu ? res nisem bil pozoren točno na to ampak če želim z tem avtom voziti mirno lahko brez problema vozim tako in bi skoraj zagotovo opazil.. pri močnem gasu se opazi turbo luknja ampak pri mirni vožnji pa nikoli nisem imel kakršnihkoli problemov in tudi ne rabiš kakih obratov. pri prehitevanju pa je treba pri vsakem avtu predvidevati.
dober motor je, jaz bi ga definitivno raje vzel. bo pa zavarovanje dražje.

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo To jul 12, 2005 4:45 pm

Pri kolegu imajo doma passata 1.8t in beetla 2.0. Turbo veliko bolj vleče (ima tudi 35 km več), poraba pri obeh je pa okrog 8,5 - 10l. Odvisno od vožnje. Če boš vzel turbota bo dražja registracija in zavarovanje, vendar upaj da ti ne crkne turbina, ker le-ta ni poceni.
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate To jul 12, 2005 6:30 pm

"Pomankljivosti" turbo motorja se opazi, ko se ga navadis po nekem casu. Ce vozis motor s turbino, moras to pac upostevati, in vedeti, da pred cca 1800 obratih pri dizlu in (ne vem) 2500 pri bencinerju ne bo potegnil tako, kot nad temi obrati. Ce se tega zavedas, se komot navadis na voznjo s takim motorjem, za lenobno voznjo pa lahko prestavljas tudi pred obmocjem, kjer turbina grabi - takrat bo tak motor precej sparaven. Moj glas gre 1.8T.

Najbolje, da se gres peljat z obema, pa potem vidis, kaj ti ustreza.
Slika

Uporabniški avatar
XFX
Novinec

Napisal/-a XFX To jul 12, 2005 7:06 pm

JohnyR je napisal/-a:Zakaj ti ga ne priporočam: Ker je turbo. Dokler se voziš hitro je vse fino fajn, ampak ko pa moraš voziti počasi po mestu in raznih kolonah ti pa dopizdi. Ponavadi turbo nabije tlak ravno takrat ko ti že spuščaš gas, kar pomeni da avto cukne kar pa hudo moti. Turbo luknja ti po določenem času tudi postane zelo očitna. Sploh pri prehitevanjih, ko avto rabi svojo sekundo (kar je ogromno glede na NA motor) da res začne vlečt.

cccccc, kaj smo ti mi krivi, če ne znaš avta vozit in ti cuka. :lol:

Sam še nisem imel možnosti voziti navadno 1.8T, sem pa že vozil Octavio RS in morem reč, da je super mašinca, tako pri hitri vožnji kot pri počasni.(še posebaj po mestu :P )

Vsakem primeru bi vzel 1.8T, ima vse adute na svoji strani. :twisted:
Slika

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR To jul 12, 2005 7:50 pm

XFX je napisal/-a:
JohnyR je napisal/-a:Zakaj ti ga ne priporočam: Ker je turbo. Dokler se voziš hitro je vse fino fajn, ampak ko pa moraš voziti počasi po mestu in raznih kolonah ti pa dopizdi. Ponavadi turbo nabije tlak ravno takrat ko ti že spuščaš gas, kar pomeni da avto cukne kar pa hudo moti. Turbo luknja ti po določenem času tudi postane zelo očitna. Sploh pri prehitevanjih, ko avto rabi svojo sekundo (kar je ogromno glede na NA motor) da res začne vlečt.

cccccc, kaj smo ti mi krivi, če ne znaš avta vozit in ti cuka. :lol:

Sam še nisem imel možnosti voziti navadno 1.8T, sem pa že vozil Octavio RS in morem reč, da je super mašinca, tako pri hitri vožnji kot pri počasni.(še posebaj po mestu :P )

Vsakem primeru bi vzel 1.8T, ima vse adute na svoji strani. :twisted:

Jao sam res da 1.8T cuka :lol: :lol: ej turbača je tko na eazy furat, potegne kadar rabš, sploh po mestu je men užitek k rabš pol manj šaltat itd.. :P Kar se tele primerjave tiče 2.0 vs 1.8T nimaš kej razmišljat pa 1.8 uzem, ker poraba bo ista avto gre pa nenormalno bolš.

Uporabniški avatar
škoda
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a škoda To jul 12, 2005 8:10 pm

JohnyR je napisal/-a:
Fabia RS je napisal/-a:Moj nasvet je 1.8 20V turbo.

Nisi nič napisal, če si že uporabljal, samo enkrat vozil, ali si bil vožen, slišal od enga za šankom v gostilni....

Ja FABIA RS ma res vse najboljše škode zato ga kr poslušite!!! On pa da bi slišal za šankom(dej ne me smejat). Drgač pa tud jz priporočam 1.8T, ker poznam mašino kot pri pasatu, sej sta drgač tko in tko enaki!!

milan
Nov uporabnik

Napisal/-a milan To jul 12, 2005 8:28 pm

Dam glas za octavia RS 1,8T. Jo ma prijatelj. Zdeva lima na zice, zavore zlo hude, majhna poraba, do sedaj še nobene okvar pa še turbina lepo poje 8)

Uporabniški avatar
JohnyR
Uporabnik

Napisal/-a JohnyR Sr jul 13, 2005 6:30 am

@ Fabia RS:

Brez zamere za komentar, sam jih je kr neki, ki bi pisal o raznih avtih, pa so sam enkrat zraven sedel.

Da me ne bo kdo narobe razumel. morm še enkrat rečt da je 1,8T mašina res biser iz VAG koncerna, in da verjetno ne bi bila v vsakem drugem modelu če ne bi bila dobra.

Morm pa tudi še enkrat rečt da turbo mašine nočem več met pr hiši. Z mojim stilom vožnje se očitno ne ujema. Sam bi raje mel NA motor.

Uporabniški avatar
gizmo
Novinec

Kraj: mkg in lj

Napisal/-a gizmo Sr jul 13, 2005 7:26 am

Definitivno 1.8T, ni kej razmišljat med tema dvema. Preizkušena oba, eden sicer v passatu(1.8T). Sej razlogi za so pa tako že opisan, da se ne ponavljam.
L.P. ;)

Uporabniški avatar
_VeNoM_
Mojster foruma

Kraj: Lj-Krško

Napisal/-a _VeNoM_ Po jul 18, 2005 11:32 pm

ja pa vilkome pol na forumu če kupiš katero od teh dveh mašin! :twisted:
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov