Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

balboa
Nov uporabnik

Kia CERATO 1.5 CRDi

Napisal/-a balboa Po jul 18, 2005 12:01 pm

Stručkoti!
Prosim vas za kakršnokoli informacijo v zvezi s ta novo kio cerato 1.5 CRDi, ki je ni v uradnih brosurah (tam je itak vse lepo in prav). Imela naj bi nek nov dizelski motor, tudi teh. podatki so na papirju ok, nikakor pa ne najdem nikogar, ki je že imel opraviti s tem korejcem oziroma KIO nasploh.
Je to primerljiv avto z standardnimi "japonci" (toyota corolla, nissan almera, mazda3...), predvsem mislim na funkcionalno sluzenje (brez okvar), po dodatni opremi izgleda da malcek zaostaja?

Za vsako mnenje in nasvet ze vnaprej velja iskrena zahvala!

lp balboa

Uporabniški avatar
robertos_664
Uporabnik

Napisal/-a robertos_664 To jul 19, 2005 9:53 pm

če ti kaj pomaga: jaz bi ga takoj imel. mislim da je ta motor od Hyundaia ker je Kia kao njihova firma. pa na splošno se mi cerato zelo dopade, pa še velik je zadosti za družino.

lp robi

Uporabniški avatar
krt206
Uporabnik

Kraj: Kjer sem

Napisal/-a krt206 To jul 19, 2005 10:18 pm

A ni tuki notr od renaulta mašina, ki je drugače 1.5 dci pri renaultu

Uporabniški avatar
car_freak
Novinec

Kraj: Domzale

Napisal/-a car_freak To jul 19, 2005 10:32 pm

mislim, da ima robertos prav, ko pravi, da je masina od Hyundai, ampak ni cisto ista, ampak malo spremenjena.
BMW 4 EVER! - BRUMMMM!

music_man
Novinec

Kraj: doma

Napisal/-a music_man Sr jul 20, 2005 2:46 am

Masina je hyundajeva in je ista tud v prenovljenem matrixu. Test le tega imaš na siol avtomoto kjer so motor kr pohvalili.
VSAKA PALICA IMA DVA KONCA
JE REKEL MODREC, KI ŠE NI VIDEL ROGOVILE

balboa
Nov uporabnik

Napisal/-a balboa Sr jul 20, 2005 8:49 am

hvala za tale mnenje!
Sem pregledal ocene na siolu od hyundaja, pa mislim, da ima car_freak kar prav, ker so teh. podatki motorja nekoliko drugacni kot pri ceratusu, verjetno gre pa za isto kvaliteto, ki naj ne bi bila slaba :D
lp balboa

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Sr jul 20, 2005 10:30 am

A nima ta motor "samo" 3 cilindrov? Hyundai Getz in Accent z 1.5 td motorjem imata 100% 3-valjni motor. Kar pomeni specifičen(ne ravno prijeten) zvok in malo več tresljajev(morda so jih zdaj že ukrotili) Je pa res da ima Kia 20 konjev več...tko da ne vem, a je isti motor ali ne, pri Kiini strani namreč ne navajajo števila valjev... :roll:
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

music_man
Novinec

Kraj: doma

Napisal/-a music_man Sr jul 20, 2005 10:37 am

Slide je napisal/-a:A nima ta motor "samo" 3 cilindrov? Hyundai Getz in Accent z 1.5 td motorjem imata 100% 3-valjni motor. Kar pomeni specifičen(ne ravno prijeten) zvok in malo več tresljajev(morda so jih zdaj že ukrotili) Je pa res da ima Kia 20 konjev več...tko da ne vem, a je isti motor ali ne, pri Kiini strani namreč ne navajajo števila valjev... :roll:

Prvo se prepricaj pol pa govori neumnosti. Motor je cisto nanovo razvit in je 4 valnik.
Prejšni 1,5 crdi je pa res biu 3 valnik vendar ima 82 km in ne 102
VSAKA PALICA IMA DVA KONCA
JE REKEL MODREC, KI ŠE NI VIDEL ROGOVILE

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Če jul 21, 2005 3:12 pm

music_man je napisal/-a:
Slide je napisal/-a:A nima ta motor "samo" 3 cilindrov? Hyundai Getz in Accent z 1.5 td motorjem imata 100% 3-valjni motor. Kar pomeni specifičen(ne ravno prijeten) zvok in malo več tresljajev(morda so jih zdaj že ukrotili) Je pa res da ima Kia 20 konjev več...tko da ne vem, a je isti motor ali ne, pri Kiini strani namreč ne navajajo števila valjev... :roll:

Prvo se prepricaj pol pa govori neumnosti. Motor je cisto nanovo razvit in je 4 valnik.

JAFAK... :roll: Napisal sem da NE VEM, ampak pri Getzu in Accentu v podatkih še vedno navajajo 3valjnik(nisem jaz kriv če niso ažurni), pri Kii pa podatka sploh ni. VEM samo to da je včasih res v Accentu in Getzu brnel 3valjnik. Tko da ne mi od neumnosti, jasno :roll:
Verjetno ti veš prav za vse avte na svetu do potankosti koliko cilindrov imajo a ne?
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Če jul 21, 2005 3:20 pm

Slide je napisal/-a:
music_man je napisal/-a:

JAFAK... :roll: Napisal sem da NE VEM, ampak pri Getzu in Accentu v podatkih še vedno navajajo 3valjnik(nisem jaz kriv če niso ažurni), pri Kii pa podatka sploh ni. VEM samo to da je včasih res v Accentu in Getzu brnel 3valjnik. Tko da ne mi od neumnosti, jasno :roll:
Verjetno ti veš prav za vse avte na svetu do potankosti koliko cilindrov imajo a ne?

fantje ne se razburjat....

ŠKODUJE LEPOTI :lol:

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Če jul 21, 2005 4:01 pm

Doma mamo Sephio - KATASTROFA od avtomobila! Avto je sestavljen tako, kot da bi ga Sava skup nanesla. Mašina (1.5) pa dela... Sicer je pa res da so se malo popravili pri kvaliteti izdelave zadne čase. Ampak ne kupim (in fotru tudi ne pustim) kie nikol več.
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Če jul 21, 2005 6:23 pm

Glede zunanjih mer je dober decimeter daljši od modelov GOLF oz MEGANE, ki sta najbolje prodana primerka svojega razreda pri nas.
CERATO njunih številk po pričakovanjih ne bo dosegel, kar pa še ne pomeni, da je slabši nakup oz odločitev. Vsaj milijon tolarjev prihranka za primerljiv izdelek, ki pa še zdalečn ni tehnično zaostal oz zastarel. Podvozje npr. je novo in bo služilo tudi naslednici ELANTRE, motor je sodoben in ima glede na karakteristike (delovna prostornina) odličen navor (235 Nm/2000 ob.v min.). Določene tehične karakteristike so naprednejše od EU konkurence.
Ima radodarno odmerjeno (2,6 m medosne razdalje) in tehnično napredno podvozje (posamično vpetje koles zadaj, 4 x kolutne zavore), ki je sicer "mehko nasajeno". Torej bolj kot športnim zmogljivostim namenjeno udobni in nezahtevni vožnji. Izdelava je dobra, opremljenost odlična. O obliki zunanjosti in notranjosti naj sodi vsak sam - meni je na kratko prijetna in dovolj kakovostna
Napake - izguba vrednosti, mehko vzmetenje (glede na večino EU konkurentov)
Na kratko - imaš sodoben izdelek, za razmeroma zmerno ceno, z odličnimi garancijskimi pogoji
Na kratko: avto vreden razmisleka - za najbolje prodajana primerljiva primerka pri nas moraš s podobno opremo in motorizacijo odšteti vsaj milijon več oz si moraš omisliti rabljena. Kaj je zate bolje, pa najbolje, da sam razmiliš sam. Vsekakor pa obvezno na testne vožnje.

LP

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Če jul 21, 2005 7:18 pm

Sh3bO je napisal/-a:Doma mamo Sephio - KATASTROFA od avtomobila! Avto je sestavljen tako, kot da bi ga Sava skup nanesla. Mašina (1.5) pa dela... Sicer je pa res da so se malo popravili pri kvaliteti izdelave zadne čase. Ampak ne kupim (in fotru tudi ne pustim) kie nikol več.

Sephie ipd. takšne kot so bile so preteklost. Pozabljaš da je KIA vmes šla skozi stečaj kjer jo je kupil Hyundai in vse se je začelo znova. To je pribljižno tako kot bi primerjal današnjo Nubiro Chevrolet z Nubiro Daewoo iz leta 96!!!

KIA je danes malo drugačen Hyundai s enakimi(podobnimi) motorji(vse dizle delajo v isti tovarni) ter skupnimi podvozji. Celoten koncept pa je že tako ali tako znan iz evropskih koncernov(polo=fabia, altea=golf plus, podvozje je enako-podobno v A3, Golfu, Altei, Octavii, Toledu)

KIA je vsekakor avtomobil vreden razmisleka in kot že rečeno je proti evropski konkurenci primerljiva po kvaliteti in za manj oderuško ceno. Slabi ti avtomobili gotovo niso saj od ponovne oživitve KIE pred kakimi 4-5leti prodaja v evropi in svetu raste okoli 40% letno.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

balboa
Nov uporabnik

Napisal/-a balboa Pe jul 22, 2005 11:16 am

Najprej hvala Mojster Miha, Templar in ostali. Sem bil na testni vožnji in sva jo oba z avtom odlično prestala...po mojih laičnih občutkih je avto zelo živahen, dela potiho kot "bencinar", ima odličen navor, bremzo pa pa boljš da samo oplaziš, ker si drugače hitro s "čelom na šipi"...imel naj bi tudi zelo ugodno realno porabo - dobrih 5.litrov.
Če sem kaj spregledal me pa prosim spomnite...imam še čas, da se zmišljujem :D
lp balboa

Uporabniški avatar
robertos_664
Uporabnik

Napisal/-a robertos_664 Ne jul 24, 2005 10:31 pm

zgleda da bom jaz tudi moral na eno testno vožnjo, ker mi je avto res všeč. :D

Sh3bO: ne ocenjevat novih avtomobilov po tistih v preteklosti. to je tako kot če bi kdo rekel, da ti ne moreš biti kaj prida človek, ker je bil tvoj foter pijanec in lenuh. (samo primerjava)

lp robi :roll:
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov