Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

bucka
Nov uporabnik

Kupujem roverja (in prosim za pomoč:)

Napisal/-a bucka So jul 23, 2005 9:04 am

Hoj, kupujem Rover (spet:) in me zanima, kaj menite o avtu z naslednjimi karakteristikami:
Rover 200 2.0diesel 850.000,- SIT
diesel motor, 1997 ccm, 82 kW / 112 KM
Zraven piše, da je "edini z BMW pogonom v Sloveniji" ...
Bi se, če bi roverja kupovali sami, odločili za bencinarja ali dizla?

Hvala za pomoč in lp!
Bucka

Uporabniški avatar
mgas XLR
Novinec

Napisal/-a mgas XLR So jul 23, 2005 9:24 am

čččče bi bi vzel disla ampak roverja neeeeee :) :P
Slika

bucka
Nov uporabnik

Napisal/-a bucka So jul 23, 2005 9:39 am

Zakaj ne roverja?

Uporabniški avatar
mgas XLR
Novinec

Napisal/-a mgas XLR So jul 23, 2005 10:58 am

bucka je napisal/-a:Zakaj ne roverja?
sej ne da jih nabi maral ampak mi niso nvem kako priljubljeni samo izbiraje tvoja
Slika

Uporabniški avatar
alexmazda
Novinec

Napisal/-a alexmazda So jul 23, 2005 10:59 am

roverja ne kupuj, ker ga ma moj bratranec pa pravi da so deli dragi ko p*****a, pa še zmeri je z njim kaj narobe

alexM
Stalni uporabnik

Napisal/-a alexM So jul 23, 2005 11:01 am

Kateri BMW-ev motor pa ustreza tem podatkom?Noben?
Pa to s pogonom mi ni jasno.Rover predaj ,BMW zadaj!?
Zadnjič spremenil alexM, dne So jul 23, 2005 11:06 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Dario
Novinec

Napisal/-a Dario So jul 23, 2005 11:04 am

kako kaj z dobavo delov za rover? glede na to da jih več ne izdelujejo?
Lp

Uporabniški avatar
perko84
Uporabnik

Kraj: malo tu, malo tam

Napisal/-a perko84 So jul 23, 2005 11:30 am

Dario je napisal/-a:kako kaj z dobavo delov za rover? glede na to da jih več ne izdelujejo?
Lp

Dele še zmeraj dobiš kar hočeš sam so dragi ko p***a!, Lohk pa tud kupiš ponaredke pa so glih tok k za ostale avte, sam če se pa pokvari kj druzga morš pa kr lepo pogledat v denarnico. Drugač je pa rover za moje pojme hud in lep avto, zelo poskočen in nasploh vredu.
Pač je tko da je na slabem glasu sam to naj te ne skrbi preveč, k to da se kvari boš itak slišu sam od tistih k se jim kvari. Ostali k se jim pa ne so pa ponavadi tiho ;)
Jst bi ti priporočal nakup, sam za dizla glih ne vem no...Kakšen 1.4 , 1.6 je pa kr vredu poskočna mašinca. Sam morš vedt da če mislš hitr vozit da zna met kr visoko porabo (višjo od običajnega). Upam da sm ti kj pomagu ;)

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 So jul 23, 2005 11:39 am

Če maš rad svojo denarnico, ne tega delat. Poznam nekoga, ki je zmetal v enem letu 1 mio SIT za servis. Vštet engine swap. :evil: In ja... Land Rover Freelander 2.0 Td je bila ta kripa od kripe... :roll: :roll:

Uporabniški avatar
perko84
Uporabnik

Napisal/-a perko84 So jul 23, 2005 11:52 am

pugi405 je napisal/-a:Če maš rad svojo denarnico, ne tega delat. Poznam nekoga, ki je zmetal v enem letu 1 mio SIT za servis. Vštet engine swap. :evil: In ja... Land Rover Freelander 2.0 Td je bila ta kripa od kripe... :roll: :roll:

Sj zdj boste vsi rekli da zagovarjam neko znamko. Sam to se lahko zgodi vsakmu avtu. Kolega je tud na novga fiata tok zmetu pa ga niso znal popravt da je dobu novga ;)

To so ekstremni primeri ki pa jih zihr ni dost oziroma jih je tolk k za druge avte. Sj drugač je pa rover narjen na osnovi honde in BMW-ja (odvisno od letnika), pa čez njih noben ne kur***a. To je pač odvisno od avta pa tud od načina vožnje pa servisiranja pa še dostih stvari ;)

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 So jul 23, 2005 12:05 pm

perko84 je napisal/-a:
pugi405 je napisal/-a:Če maš rad svojo denarnico, ne tega delat. Poznam nekoga, ki je zmetal v enem letu 1 mio SIT za servis. Vštet engine swap. :evil: In ja... Land Rover Freelander 2.0 Td je bila ta kripa od kripe... :roll: :roll:

Sj zdj boste vsi rekli da zagovarjam neko znamko. Sam to se lahko zgodi vsakmu avtu. Kolega je tud na novga fiata tok zmetu pa ga niso znal popravt da je dobu novga ;)

To so ekstremni primeri ki pa jih zihr ni dost oziroma jih je tolk k za druge avte. Sj drugač je pa rover narjen na osnovi honde in BMW-ja (odvisno od letnika), pa čez njih noben ne kur***a. To je pač odvisno od avta pa tud od načina vožnje pa servisiranja pa še dostih stvari ;)

O.K. res je, kar praviš. Ampak, če se ti pa vsak teden pojavi nov problem, prižigajo razne lučke... res ni zaposploševat, ampak žal... tko je blo s tem dizlom. Mogoče so pa novomeščani s tega foruma kje v NM videl Landroverja temno zelene barve z bull barom okol in okol avta... tko da... ne lažem...

Uporabniški avatar
perko84
Uporabnik

Napisal/-a perko84 So jul 23, 2005 12:10 pm

pugi405 je napisal/-a:
perko84 je napisal/-a:

O.K. res je, kar praviš. Ampak, če se ti pa vsak teden pojavi nov problem, prižigajo razne lučke... res ni zaposploševat, ampak žal... tko je blo s tem dizlom. Mogoče so pa novomeščani s tega foruma kje v NM videl Landroverja temno zelene barve z bull barom okol in okol avta... tko da... ne lažem...

sj model(ka) ne kupuje landroverja-to je druga firma in nima nobene zveze z roverjem.
Sicer mislm pa da se nj kr sam odloči. Zelim ti velik sreče pri nakupu in dosti kilometrov ;)

bucka
Nov uporabnik

Napisal/-a bucka So jul 23, 2005 2:27 pm

Najlepša hvala vsem - ful ste mi pomagal. Odločila sem se, da bom kupila bencinca.:)
Še toliko (v pojasnilo) - ker vidim, da so tudi v starejših temah full različna mnenja o roverju: Do pred kratkim sem imela roverja 416 SLI, letnik 95 in je ves čas (skoraj 5 let) odlično delal. Potem sem kupila opel corso diesel (vem, da jih hvalijo ...) in vsak teden odkrijem novo tovarniško napako. Najprej je bilo treba zamenjati volansko letev (to je hvala bogu naredil prejšnji lastnik), meni pa je pred nekaj tedni crknil nekakšen zobnik pri črpalki za olje (tovarniška napaka II.). Bila je ful frka, avto smo odvlekli, pri pooblaščenem servisu v Lj. bi popravilo stalo čez 100 čukov ...
Torej, zdaj prodajam corso in iščem spet roverja ...
Vem sicer, da so okusi (pa tudi izkušnje) različne, ampak, vse bolj se mi zdi, da če si z eno znamko zadovoljen ... ni nič hudega, če ostaneš kar pri njej. Res pa je, da se lahko vedno zašiješ.:)
Hvala vsem in lp!

bucka
Nov uporabnik

Napisal/-a bucka So jul 23, 2005 2:29 pm

Se odgovor za Daria: novica z včerajšnje CNN je, da so se Kitajci vendarle odločili rešiti roverja ... Podrobnosti sicer ne poznam, ampak znamka očitno (še) ne bo zamrla ...
Dele pa je mogoče dobiti tudi iz druge roke - samo poznati moraš dobavitelje.:)

Dario
Novinec

Napisal/-a Dario Ne jul 24, 2005 11:16 pm

hvala bogu da rešijo firmo, ker je blo škoda teh lepih avtov, sploh pa 3000 delavcev
Sicer mi je edin smotan k jih zadnje cajte na parkingih v naših krajih vidiš telo malo :?
Upam da k bojo kitajci prevzel da bo morde kaj ceneje vse skup, in bolj dostopno še ostalim.

Moje zaupanje še vedno ostane pri japoncih in hyundaih (korejc vem)
Glede lepote pa evropejci, in udobja itd...
Samo sem raje zadovoljen z avtom ki me pripelje na točko B pa tudi če me rit boli :mrgreen:

Sem pa glih včeraj na morju videl kako so skušal eno novo mečko popravit pa nič, sicer navem a so bli štorasti mehaniki ki so prihitel na pomoča, al je pa nek blo tolk fuč :?

Naj me negdo na zastop narobe rad bi vozl evropejca
samo k napoti po hrvaški, vedno več vidim kako šlepajo renaulte, bmw-je, peugot-je.
Zamiv mi je pa da malo fiat-ov zadnje cajte nevidim pokvarjenih ( mogoče sem le na takem mestu ob takem cajtu da vidim samo take)
Lp
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: zundapp in 28 gostov