Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

jupi
Nov uporabnik

modus vs 206sw vs ?

Napisal/-a jupi To avg 02, 2005 1:16 pm

Lep pozdrav,

kupujem rabljen avto, tipa teh dveh, se pravi majhen s čim več prostora, sem študent, in bi avto rabil za razne športne aktivnosti, hkrati pa bi rad za vzdrževanje porabil čim manj denarja (bencin, gume, registracija...),

zanima me vaše mnenje, lahko tudi o kakšnem drugem avtomobilu!

Hvala

maccek_21
Uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a maccek_21 To avg 02, 2005 1:20 pm

ja modus je men grd.....206 SW je lušten.......za šport itd. bo sw bolj uporaben zaradi karavanske oblike.......najbol kr lahko nardiš je pa da greš do avtohiše, se vsedeš v modusa oz 206-ko pa vidiš kater ti bolj odgovarja! ;)

Uporabniški avatar
Fullback
Poznavalec foruma

Kraj: Največkrat...Na trdih tleh...ali mehkem blatu...

Napisal/-a Fullback To avg 02, 2005 1:29 pm

v konkurenco 206 sw-ju grejo še vw polo karavan 8) , seat cordoba vario, mogoče fabia karavan...itd
Priporočam polota :lol:
/¨¨¨¨¨¨¨¨\___
-- O ----------O--
Prodam

jupi
Nov uporabnik

Napisal/-a jupi To avg 02, 2005 1:31 pm

jap, tut jst se bolj nagibam k peugeot-u, je lepši in bolj uporaben, v prid modusa šteje samo varnost...

...me pa skrbi naslednje, poznam kar nekaj lastnikov peugeotov in skoraj vsi jambrajo, da se skos nekaj kvari, sicer nič hujšega (žarnice, elektronika, črički..), to pa so stvari ki si jih najmanj želim. Zanima me če veste kako je kaj s tem pri modusu.

Lp

maccek_21
Uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a maccek_21 To avg 02, 2005 1:34 pm

modus je še relativno nov avto in mislim da kj velik napak zaenkrat (še) nima......jest ti priporočam peugeota ...

dunker
Stalni uporabnik

Napisal/-a dunker To avg 02, 2005 2:02 pm

jupi je napisal/-a:...me pa skrbi naslednje, poznam kar nekaj lastnikov peugeotov in skoraj vsi jambrajo ...

Očitno ne poznaš nobenega lastnika renaulta, ker bi sicer slišal še temnejšo plat medalje. :D

Alfist
Novinec

Napisal/-a Alfist To avg 02, 2005 2:39 pm

Doma imamo 206SW in avto je res odličen v 2 letih niti enega tolarja za kakeršen koli strošek, ma nič niti črička ali žarnice.....Najlepši je pa črn :D

LP

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo To avg 02, 2005 3:32 pm

Pa vedi, da je največja hiba vseh 206 menjalnik. Če te privlači zvok vsakega zobnika posebej, medtem ko šaltaš...
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

jupi
Nov uporabnik

Napisal/-a jupi To avg 02, 2005 3:44 pm

Alfist je napisal/-a:Doma imamo 206SW in avto je res odličen v 2 letih niti enega tolarja za kakeršen koli strošek, ma nič niti črička ali žarnice.....Najlepši je pa črn :D

To sm hotu slišat, peugeot 206sw torej naj bo, zanimajo me še motorji, dizla ne rabim bencarji so pa 1.2 1.4 1.6 2.0 jst sm nekako računal na 1.4 varjanto.

Zanima me še če veste kakšne so posodobitve pri modificirani(novejši) verziji, sam opazim samo letvice v barvi vozila, pa prozorne luči.

Lp

Uporabniški avatar
MacAudio
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a MacAudio To avg 02, 2005 3:50 pm

Men nobeden od teh dveh ni všeč. Če bi se že mogu odločt bi se za Modusa črne barve, pa 100 konjski dizel! Pa ene 16" felgačine pa črne šajbe pa v podn pa si zmagu!
TSI+DSG = T.N.T.!! ;-))

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee To avg 02, 2005 3:59 pm

Pejt vozit modusa in pežoja,na koncu se boš definitivno odločil za modusa ;)

Po obliki ni nite en niti drug lep,je pa modus definitivno bolši avto,višjega ranga,novejša tehnologija,boljša varnost,skratka vse šteje v plus modusa,pa še zrihtat se ga da tako da postane zelo všečen ;)

BTW: Pugl je ranga Clio,Modus je pa razred nekaj vmesno med Cliotom in Meganom in stane nov nekaj 100k manj kot Megan.
Slika

darwin
Uporabnik

Napisal/-a darwin To avg 02, 2005 5:53 pm

killah bee je napisal/-a:Pejt vozit modusa in pežoja,na koncu se boš definitivno odločil za modusa ;)

Po obliki ni nite en niti drug lep,je pa modus definitivno bolši avto,višjega ranga,novejša tehnologija,boljša varnost,skratka vse šteje v plus modusa,pa še zrihtat se ga da tako da postane zelo všečen ;)

BTW: Pugl je ranga Clio,Modus je pa razred nekaj vmesno med Cliotom in Meganom in stane nov nekaj 100k manj kot Megan.

Te popravljam. Modus je na pogled res večji od clia (ljudje ga uvrščajo v razred Oplove merive, Golfa plus in Fiatove idee), toda ko pa pogledamo njegove mere (DxŠxV: 3792x1695x1589) in mere njegovega "malega" brata clia (3812x1639x1417), pa vidimo, da je modus za cela 2 cm krajši od clia, kar pa se v avtu že kar precej pozna, ob modusovi od clia za 1 cm daljši medosni razdalji niti ne toliko v pri udobju v notranjosti, kot prav pri prostoru v prtljažniku, kar se mi pa zdi, da naš jupi pri avtomobilu išče.
206 sw ima za 172l večji prtljažnik od modusa (206sw 370l, modus 198l), ob podrti zadnji klopi pa je dvestošestičin prtljažnik več kot še enkrat večji od modusovega.

Glede na to, da je dvestošestica že relativno star avto (dobro, sw verzija je nekoliko mlajša), bi si jaz na tvojem mestu pogledal še kakšno drugo alternativo. Si mogoče že pomislil na koga od zgoraj omenjenih vozil? Malce večja in germansko urejena meriva, ali pa malenkost manjša (a še vedno večja od clia in podobnih) in malo bolj mladostno oblikovana Idea (Lancie muse, ki je malo bolj prestžna verzija idee, na našem trgu žal ni), morda celo golf plus, ki je od omenjenih še malce večji. Izbira je tvoja, res pa je, da v tem razredu ni tako veliko ponudbe, kot v kakšnem drugem.

Lani smo mi iskali avto v tem razredu, se odločili za merivo in mislim, da nismo preveč falili (dobro, ima nekaj pomankljivosti: kot večina avtomobilov enoprostorske zasnove ima močan A stebriček, ki še posebej v levih ovinkih močno zmanjšajo preglednost, easytronic menjalnik na trenutke (ob določenih pogojih!) ne prestavlja najlepše (žal je to cena kvazi avtomatike), mati pravi, da je se ji zdi prevelika za mestna parkirišča) toda v celoti pa ni slab avto in smo z njo zadovoljni.
Licet volare si in tergo aquilae volat.

Uporabniški avatar
car_freak
Novinec

Kraj: Domzale

Napisal/-a car_freak To avg 02, 2005 8:26 pm

Sh3bO je napisal/-a:Pa vedi, da je največja hiba vseh 206 menjalnik. Če te privlači zvok vsakega zobnika posebej, medtem ko šaltaš...

Drzi. Menjalnik je bil eden izmed vzrokov, da sem nov avto po pol leta prodal. Ce mene vprasate je 206 j***a.
BMW 4 EVER! - BRUMMMM!

jupi
Nov uporabnik

Napisal/-a jupi Sr avg 03, 2005 11:39 am

ja tole z menjalnikom sm že slišu, sam k sm jst vozu 206 me to ni motil.

Fiat idea mi ne sede, opel meriva je pa kr zanimiva, zelo prostorna in kompaktna, sam je pa že mal predraga za moj proračun. Jo bom pa šel vsen sprobat.

Zanima me še vaše mnenje glede motorjev v 206sw.

Lp

Uporabniški avatar
Evropejec
Nov uporabnik

Kraj: Štajerska

Napisal/-a Evropejec Sr avg 03, 2005 11:53 am

Modusa kupi, je nekaj čist novega, tko kot je bil včasih Twingo, pa so se mu smejal, zdej je pa že legenda...

Alfist
Novinec

Napisal/-a Alfist Sr avg 03, 2005 12:04 pm

Menjalnik pri 206ki ni problematičen se povsem lepo prestavlja, če bi bil tako slab avto jih najbrž nebi bilo toliko na cesti. Doma imam 1.4 motor z 75 PS in je dovolj močan za ta avto, kjub temu da imamo avtomatsko klimo (katero moram izredno pohvaliti saj deluje več kot odlično, glede na to da imamo črn avto ga ohladi v momentu....v primerjavi z puntom, primero....je tukaj 1A). Novejši 1.4 motor je 16V ima okoli 90PS in približno enake zmogljivosti, s tem da je dražji in ni tako prožen v nizkih obratih 16V pač....

LP

Uporabniški avatar
DiDo
Novinec

Kraj: Činžat

Napisal/-a DiDo Sr avg 03, 2005 12:12 pm

Priporočam ti 1.6 16V 110PS.

Uporabniški avatar
McLaren
Mojster foruma

Kraj: Cela EU

Napisal/-a McLaren Sr avg 03, 2005 8:32 pm

Ma ne me jebat spet s Peugeotom in menjalniki no. Za to čemu je avto namenjen svojo posel menjalnik opravlja čist solidno. Če so bo pa spuščal v hud tuning (kar se verjetno ne bo) bo pa sigurno menjalnik zamenjal.
Itaq da avto ni brez napak (ker pa je) sam če se bi odločal med temi dvemi bi vsekakor vzel 206-tko.

life4rave
Novinec

Napisal/-a life4rave Sr avg 03, 2005 9:02 pm

kdo pa menja menjalnike? menjalnik pride pa tolk kot nova masina...
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 6 gostov