Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
mitjaxp
Nov uporabnik

Kraj: velenje

megane 1,5 dci 80ks grandtour

Napisal/-a mitjaxp So avg 06, 2005 11:41 am

Kaj pravite o tem avtu razmišljam o nakupu novega cena je z popustom 3500000 za osnovni model sevada že osnovni model vključuje mehansko klimo, abs, računalnik....
Ne vem men se zdi zelo ugodna cena popusta je 800 000 sit drugače je cena krepko čez 4mio. Zanima me pa predvsem če ma kdo izkušnje z njim saj nimajo testnega da bi ga lahko sprobu sedaj imam sliota 15 dci 65 ks tk da motorja sta približno enaka bom pa itq nabavu čip za 100ks ki ga vgradijo pri renaultu in stane 180000 in ne propade garancija na avto.

LP!
Slika

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' So avg 06, 2005 12:03 pm

sicer nisem privrženec renaultov, pa tudi nisem za nakup novega avtomobila!ponudba je dobra, tudi cena ni prevelika, glede na čip pa je itaq cool! malo me moti edino motor, zdi se mi malo majhen! kaj pa 1.9 si gledal kaj?
[OO-(||||)(||||)-OO]

AudiQUATTRO
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a AudiQUATTRO So avg 06, 2005 2:05 pm

Za ta dnar bi raj kupu rablenga 100KM starga 4 mesce pa ga čipaš na 120KM ker pr novmu največ izgubiš,pa še klima je avtomatska .......
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=422125
Megane RS250 Cup Extreme Blue
Clio RS182 Cup Liquid Yellow

Uporabniški avatar
Coleman
Novinec

Napisal/-a Coleman So avg 06, 2005 2:30 pm

Jst bi ti zelo podobno svetoval kot je nekdo pred mano...da raje vzemi kak mesec al pa dva "star avto"..ker marsikdo ki ima denar si kupi nov avto, potem pa ugotovi da mu ni všeč al pa pride do take situacije da ga mora prodat..z njim pa nič ni narobe..
pa še garancijo ima tko če bo kaj hujšega..
When size equals knowledge I'll be a one big muthafucka!

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Re: megane 1,5 dci 80ks grandtour

Napisal/-a Shebo So avg 06, 2005 3:58 pm

mitjaxp je napisal/-a:Kaj pravite o tem avtu razmišljam o nakupu novega cena je z popustom 3500000 za osnovni model sevada že osnovni model vključuje mehansko klimo, abs, računalnik....
Ne vem men se zdi zelo ugodna cena popusta je 800 000 sit drugače je cena krepko čez 4mio. Zanima me pa predvsem če ma kdo izkušnje z njim saj nimajo testnega da bi ga lahko sprobu sedaj imam sliota 15 dci 65 ks tk da motorja sta približno enaka bom pa itq nabavu čip za 100ks ki ga vgradijo pri renaultu in stane 180000 in ne propade garancija na avto.

LP!

TPV v Brežicah ima testnega. Takšnega kot si napisal. Pa bordo rdeče barve je.. Zadnjič sem ga peljal in lahko rečem da tistih 80 konjev kar lepo vleče. Sicer sem pa bil sam v avtomobilu...
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek So avg 06, 2005 7:24 pm

AudiQUATTRO je napisal/-a:Za ta dnar bi raj kupu rablenga 100KM starga 4 mesce pa ga čipaš na 120KM ker pr novmu največ izgubiš,pa še klima je avtomatska .......
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=422125

on kupuje karavana če sem prav razumel

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha So avg 06, 2005 7:58 pm

Osebno menim, da je 80 "konjev" za MEGANE grandtour premalo. Ta motor je optimalna izbira za CLIO, torej v razred večjem in bistveno težjem MEGANE-u ne more optimalno opravljati svojega poslanstva. "Kritična" so predvsem prehitevanja pa tudi vožnja po AC.
Sicer pa je najbolje, da zadevo oceniš sam s testno vožnjo. Če je zate dovolj potem lahko voščim še srečno vožnjo.

LP

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a metallic So avg 06, 2005 8:04 pm

Ta motor je kot ulit za cliota. Osebno bi rajš kupu 100 konjskega, če bi že šparu. ;)

Uporabniški avatar
mitjaxp
Nov uporabnik

Napisal/-a mitjaxp Po avg 08, 2005 7:12 am

sem se mal zanimav še smo prišli na celo na ceno 3,360,000 mislim da se mi res ne splača kupovat rablenga ker ga kaj dost pod 3500000 ne dobiš kupujem pa karavana tk da mi ne kazat oglasov sedanov. Poleg tega če vzamem novga mi starga dos bolš ocenijo. drugače sm pa tud sam hotu kupit 100 ks sam se mi zdi bols varianta da am cip not cenej pride, manj registracije motor je pa itq popolnoma isti tk da lahk tud tega navijem na 120 ks sam bo motor prevec obremenjen. Ker je je ze 100ks zgornja meja moči za ta motor ki je še varna za motor sicer še lahko naviješ moč vendar se s tem bistveno zmanjša življ. doba motorja in ker mislim met avto vsaj 10 let pričakujem da bo toliko tudi zdržal.
Slika

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Po avg 08, 2005 7:55 am

mitjaxp je napisal/-a: ker mislim met avto vsaj 10 let pričakujem da bo toliko tudi zdržal.

Se grizem v jezik že od prvega posta dalje zdaj pa bom povedal:
-ne računat da si boš lahko privoščil, da boš vozil tega megana 10let. :? Da ne bo kregarije: Vse izkušnje z megani in renaulti razen modusom(ima stara mama) imam bolj iz pričevanj drugih. To govorim tako kot sem slišal od ostalih.

Edino razmisli, ler če delaš okoli 10.000km na leto boš zaradi kratkih razdalj prej uničil motor in je smiselno razmislit o bencinarju.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 Po avg 08, 2005 8:52 am

Predlagam, da pokličeš Renaultove prodajne salone v bližini in najdeš avto s tvojo mašino. Če ga nikjer v bližini ni, pa pojdi magar v Brežice, kjer je Sh3bO rekel da ga imajo. Res boš zapravil tistih 5 jurjev, ampak bolje kot da bi kupil avto, za katerega bi ugotovil da ti ni všeč ali pa je prešvoh.

Pri takem popustu, se ti res ne splača kupovat rabljenega avta, še posebej če ga kupuješ za več let in ga nimaš namena prodajat čez eno leto.
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
mitjaxp
Nov uporabnik

Napisal/-a mitjaxp Po avg 08, 2005 8:54 am

kdo pa pravi da delam kratke razdalje jst mam avto sam za potovanja na siht se vozim z busom sicer nedelam full kilometrov sam ko pa grem kam pa naredim tud po 3000 km
pa ne mors zj primerjat starih renaultov ker glede novih dci motorjev map pa sam dobre izkusnje foter ma cliota odkar so prisli na trg pa se nobenih problemov seveda pa ne smes s cipom nabit na 120 ks itq da ti bo crkno kmal
Slika

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Po avg 08, 2005 8:54 am

motor, če se ne motm ni čist isti, pa ti lohka na servisu rečejo kar čjo
ja če mislš met avto 10let
bi jst še mal počaku, (šparu) za 1.9, ker bo mašina mnogo manj obremenjena, in je sigurno mnogo bolj uzdržljiva
lp

Uporabniški avatar
davorkat
Novinec

Napisal/-a davorkat Sr avg 10, 2005 10:27 am

mitjaxp je napisal/-a:sem se mal zanimav še smo prišli na celo na ceno 3,360,000 mislim da se mi res ne splača kupovat rablenga ker ga kaj dost pod 3500000 ne dobiš kupujem pa karavana tk da mi ne kazat oglasov sedanov. Poleg tega če vzamem novga mi starga dos bolš ocenijo. drugače sm pa tud sam hotu kupit 100 ks sam se mi zdi bols varianta da am cip not cenej pride, manj registracije motor je pa itq popolnoma isti tk da lahk tud tega navijem na 120 ks sam bo motor prevec obremenjen. Ker je je ze 100ks zgornja meja moči za ta motor ki je še varna za motor sicer še lahko naviješ moč vendar se s tem bistveno zmanjša življ. doba motorja in ker mislim met avto vsaj 10 let pričakujem da bo toliko tudi zdržal.

Tole si se pa mal zmotu da sta 15dci 80 in 100KM enaka,to niti ni res ker ima 100 konjski "intercooler", 80 konjski ga pa nima in to niti ni tako zanemarljivo in vsekakor ni in tudi z čipom ne bo isto.

LP

Jan_87
Novinec

Kraj: Slovenia

Napisal/-a Jan_87 Sr avg 10, 2005 10:49 am

davorkat je napisal/-a:
mitjaxp je napisal/-a:sem se mal zanimav še smo prišli na celo na ceno 3,360,000 mislim da se mi res ne splača kupovat rablenga ker ga kaj dost pod 3500000 ne dobiš kupujem pa karavana tk da mi ne kazat oglasov sedanov. Poleg tega če vzamem novga mi starga dos bolš ocenijo. drugače sm pa tud sam hotu kupit 100 ks sam se mi zdi bols varianta da am cip not cenej pride, manj registracije motor je pa itq popolnoma isti tk da lahk tud tega navijem na 120 ks sam bo motor prevec obremenjen. Ker je je ze 100ks zgornja meja moči za ta motor ki je še varna za motor sicer še lahko naviješ moč vendar se s tem bistveno zmanjša življ. doba motorja in ker mislim met avto vsaj 10 let pričakujem da bo toliko tudi zdržal.

Tole si se pa mal zmotu da sta 15dci 80 in 100KM enaka,to niti ni res ker ima 100 konjski "intercooler", 80 konjski ga pa nima in to niti ni tako zanemarljivo in vsekakor ni in tudi z čipom ne bo isto.

LP

80 konjski dCi ima intercooler! Motor s 100 KM ima spremenljivo geometrijo lopatic.
Sicer pa folk pohvali te dizelaše in tudi nihče se ne pritožuje nad zmogljivostmi...
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Renault VG in 5 gostov