Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Siss
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

C2

Napisal/-a Siss Pe avg 12, 2005 9:18 am

Pozdravljeni!

Jaz mislim konec leta svoje vozilce (Punto letnik 2000) zamenjati za kaj bolj novega. V oci mi je padel C2, vendar tak kot bi si ga lahko privoscila nima tako dobrih karakteristik kot punto. Sedaj me pa zanimajo vasa mnenja glede nakupa, oziroma kaksne izkusnje imate s tem vozilom. Dostopen mi je C2 1.4 VTR, vendar pa me skrbi zaradi poskocnosti avtomobila, oziroma ali je bistveno slabsi od mojega 1.2 16V (80 konjev) Punta.

Hvala za mnenja!

LP

Uporabniški avatar
perko84
Uporabnik

Kraj: malo tu, malo tam

Re: C2

Napisal/-a perko84 Pe avg 12, 2005 9:22 am

Siss je napisal/-a:Pozdravljeni!

Jaz mislim konec leta svoje vozilce (Punto letnik 2000) zamenjati za kaj bolj novega. V oci mi je padel C2, vendar tak kot bi si ga lahko privoscila nima tako dobrih karakteristik kot punto. Sedaj me pa zanimajo vasa mnenja glede nakupa, oziroma kaksne izkusnje imate s tem vozilom. Dostopen mi je C2 1.4 VTR, vendar pa me skrbi zaradi poskocnosti avtomobila, oziroma ali je bistveno slabsi od mojega 1.2 16V (80 konjev) Punta.

Hvala za mnenja!

LP

popravte me če se motim: sj 1.4 vtr, ne obstajsa :? obstaja:GT-110km, SX 1.4-73km, VTS-125km-od močnejših mašin ;)

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Pe avg 12, 2005 9:25 am

Na testno vožnjo se odpelji z omenjenim "kandidatom" (C 2 1,4 VTR) in boš dobila najboljši odgovor o poskočnosti.

LP

Uporabniški avatar
zombi
Novinec

Napisal/-a zombi Pe avg 12, 2005 9:27 am

VTR - obstaja, model ima neko sranje od robotiziranega menjalnika, ki ga večina kritizira (jaz nisem vozil, tako da se bom vzdržal komentarja). Naj bi bil absolutno prepočasen in se vsem kolca po navadnem modelu...

Po drugi strani pa je ena uporabnica te stran enkrat napisala, da ima VTR z navadnim ročnim menjalnikom, čeprav uradno pri nas takoh vsaj do nedavnega naj nebi bilo.
VTR pomeni oprema VTS-look C2.

Preveri kako je z menjalnikom, ker za tak denar ne moreš pričakovat nek high-tech menjalnik in je mnogo boljše, da je klasičen ročni.
<FyreDaug> fuckin ricers
<FyreDaug> civics are like tampons, every pussy has one

Siss
Nov uporabnik

Napisal/-a Siss Pe avg 12, 2005 9:41 am

Kot ste ze pokomentiral, VTR 1.4 obstaja!! Gre pa za dva modela. Eden je Sensodrive, ki ima avtomatski menjalnik in s tem menjalnikom je res bedno. Drugi model, ki je pa tudi cenejsi ima pa navaden rocni menjalnik.Vsaj tako sem razumela pri avtohisi (in tudi mislim, da sem prov razumela). Mene zanimajo se kaksne izkusnje s tem avtomobilom. Res da ni glih ful dolgo na trziscu, ampak kaksen ga pa ja ima.

LP

P.S: Glede testne voznje je pa tkole. Pravijo, da moras imeti izpit vsaj dve leti. Jst ga nimam :oops: , zato je to malo tezje. Tako so mi rekli, ne me skritizirat...

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Pe avg 12, 2005 9:53 am

Siss - glede testne vožnje - veš denar je sveta vladar - dej jim omenit kej v smislu "Dobro bom pa tiste dnarce odnesel k drugemu zastopniku", pa boš videl face. In nenazadnje testni avto je namenjen temu kar njegovo ime govori.

LP

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Pe avg 12, 2005 10:18 am

Mojster Miha je napisal/-a:Siss - glede testne vožnje - veš denar je sveta vladar - dej jim omenit kej v smislu "Dobro bom pa tiste dnarce odnesel k drugemu zastopniku", pa boš videl face. In nenazadnje testni avto je namenjen temu kar njegovo ime govori.

LP

točn tko
pokaž da si resn kupec, pol pa če ti naujo dal za vozt, ga pa lepo vpraši, kje je najbljižji zastopnik za citroene pa se mu zahval pa pejt ven
lp

Siss
Nov uporabnik

Napisal/-a Siss Pe avg 12, 2005 10:31 am

Evo, obljubim da bom poskusila, ceprav sem bolj med sramezljivimi. Bom pripeljala pomoc ;)

Hvala za nasvete

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim Pe avg 12, 2005 12:28 pm

siss,
z nakupom avtomobila boš avtomobilskemu mešetarju, ki se, by the way, v slo drenjajo in tlačijo, toliko jih je, naredila za vsaj 2M prometa, za mnoge je to celoletni zaslužek in še več. Ne samo, da ti morajo omogočiti testno vožnjo - saj ne kupuješ ene žemljice - ampak te bodo tudi nosili po rokah, le verjemi.
v kapitalizmu, kjer danes, hočeš-nočeš pač smo, je kupec kralj :!:
in
ali si res pripravljena dati toliko denarja za mačka v žaklju?
a se mar ne misliš z avtom voziti več let vsak dan, pa ga upaš kupiti brez preizkusa?
a misliš, da si ti v avtosalonu zaradi prodajalcev, ali da so oni tam zaradi tebe?
a oni tebi dajejo plačo, ali ti njim?...
ne bodi jezna, samo malo samozavesti bi ti rad vzbudil ;)

prijeten, samozavesten nakup!
lp pilgrim

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Pe avg 12, 2005 12:46 pm

pa še neki- če boš dovolj samozavestna boš lahko tud ceno dodatno zbila- oz če je že velik popust si izbor še neki dodatne opreme
lp

acx
Novinec

Napisal/-a acx Pe avg 12, 2005 1:02 pm

ti samo probej do koder rata pač rata, v vsakem primeru pa so oni na boljšem, če ne bi že vse skup propadlo ;)

Uporabniški avatar
Toni-saxo
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Toni-saxo Pe avg 12, 2005 6:43 pm

jst vozu C" vtr 1.4, superca sam menjalnik je biu sensodrive, pol sm pa se brobu VTS-a, hmmm kaj naj recm za tako mjhen avto raketaaaa...
Nic vas ne zapelje, HITREJE kot CiTrOeN

Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Renault VG in 5 gostov