Gelj, oba motorja sta po svoje zelo solidna. Predvsem je izbira odvisna od tvojih potreb in tvojega stila vožnje. Mislim, da je razlika v ceni samo enih 100k sit, tako da raje povej za kakšne relacije bi ga ti uporabljal.
Upoštevaj pa tudi, da boš, če vzameš dizel, po vsej verjetnosti za rabljenega dobil več in ga lažje prodal, ko bo odslužil tebi
mgas XLR je napisal/-a:aj e 1.6 diesel če pa boš kupoval dizla kupi tubrbo dizla kolk dnarja pa misliš dat za avto
wtf? sej so usi turbodizli se vid 14letnikhočebitpameten.press
Lp
Se podpisem, wtf eni mulcki kr neki Glede teme, sam ti priporocam rajsi 1.9Jtd oz. 1.9Cdti-Opel, ker so od Fiata, medtem ko so 1.7 dizli od Isuzuja. 1.7 dizel motor isti uporablja tudi Honda Civic.
Mislim, da je Isuzu s svojo produkcijo dizlov (mislim, da je eden najvecjih svetovnih proizvajalcev dizelskih motorjev, ki poganjajo vse zivo - od agregatov do lokomotiv) dokazal, da so njihovi motorji zadost dobri za v avtomobile.
Jest mam 1,7 CDTIja in sem po 20000 km z njim zadovoljen - pije malo, ropota malo manj, kot 140 konjski VW, le ko je mrzel se prav nemarno slisi (sklepam, da podobno, kot ostali dizli), cesar pa v dosedanji bencinski tradiciji res nisem bil navajen...
Drzi, jaz sem za dizla. Enkrat dizel vedno dizel. Cetudi se mi nacelno dizel ne splaca glede na kilometre, sem ga vseeno vzel, ker sem se navadil na navor, ki ga pri bencincu ni toliko.