Nixxon je napisal/-a:V 525d je že nova generacija dizlov (od leta 2000 nekje), ta stari pa ima oznako 525TDS in v BMWju okoli 150KM, v Omegi pa 136KM. In ta v mislim da še ni common-rail. Tanovih pomoje v omegi ni.
In res si prav slišal da so problemi s temi motorji, ker so dokaj občutljivi. Ga ima prijatelj in avto leti super, rabljeni deli so problem, čeprav jih on dobi. Je tudi imel problem, ker je bila glava na dveh mestih počena.
Dobra stran je da paše mašina iz BMW v Omego, samo ne vse komponente. Šobe, ki so za dizle drage ko pes, so druge, mislim da tudi bosch pumpa (nism zihr), pa najbrž še kaj.
Nimaš čist prav, v omegi je bil do leta 2000 motor 2.5 tds (130 KM), v tem času je BMW isti motor vgrajeval v petico, le da je imel tam 143 KM...potem je BMW razvil motor commonrail 2.5 (163 KM), ki se je s 13 KM manj vgrajeval v omego 2.5 DTI (150 KM)
Torej naj mi končno že kdo pove kaj pametnega o teh mašinah, lahko tudi lastniki BMWjevih petic s starim ali novim 2.5 dizlom...mogoče bom pa kar BMW 525 TDS kupil...525 D je še predrag...
V glavnem...včeraj sem imel priložnost sedeti in peljati se pri enem od prodajalcev z Omego 2.2 DTI (120 KM), ko se pelješ je še kar, potegne tud kar, v leru pa avto nenormalno trese, vsaj za moj okus in glede na ostale dizle, tako da prosim vse lastnike avta s tem motorjem, da kaj pametnega povedo, drugače sem pa slišal same pohvale glede tega motorja....tisti, ki ne marate opla se vzdržite komentarjev, saj tudi sam nisem fan, mi je pa kar v redu avto glede na to, kar dobiš za vloženi denar..ni pa to glih kak fancy bmw....
Lp,
M.