Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
_KL3_
Novinec

Kraj: Metropola

Audi rs-2 : a se to sploh splača?

Napisal/-a _KL3_ Sr avg 17, 2005 10:51 pm

Ker bom u kratkm kupoval avto me zanim če ma kdo ksne izkušnje s tem avtom. Glede na to da so te avtomobili razmeroma stari me zanima:
- kok je to kej pokvarjlivo
- pa če je treba bit na kej pozorn
Za poraabo mi je pa jasn da nemore bit mejhna :roll:

Hvala za odgovore že vnaprej!

Uporabniški avatar
Caterham
Stalni uporabnik

Kraj: Doma

Napisal/-a Caterham Sr avg 17, 2005 10:55 pm

Jah z RS2 je bil postavlen najhitrejsi cas na 402m v sloveniji...res pa da je total predelan...;) Drgac pa ne vem glede pokvarljivosti.

LP
No need to be big to go fast......

Uporabniški avatar
Omelo
Moderator foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Omelo Če avg 18, 2005 1:11 am

RS2 sem vozil ko sem bil še čisti začetnik. Feeling je bil prou grozen. Predvsem menjalnik je čuden. Use neki poka... Tak hecen ko da se bo odlomu. Kr se pa okvar tiče ti pa žal ne znam povedat. Drgač pa, kot vsi RSi, divji avto.

Uporabniški avatar
_KL3_
Novinec

Napisal/-a _KL3_ Če avg 18, 2005 12:27 pm

Omelo je napisal/-a:. . . Drgač pa, kot vsi RSi, divji avto.

Jah sej če po pravici povem me glih zarad tega mika . . . pa seveda ker je dost dosegljiv avto, pa tud audi je dost visok kar se kvalitete tiče (od modela do modela odvism seveda)

Caterham: to sm tud ze neki slisu, sam zaenkrat me se ne mikajo predelave tega avtomobila, ker mislm da tud stock more kr čupat :!: upam da se ne motm :oops:

TNX obema

Uporabniški avatar
Fullback
Poznavalec foruma

Kraj: Največkrat...Na trdih tleh...ali mehkem blatu...

Napisal/-a Fullback Če avg 18, 2005 12:42 pm

če imaš dovolj denarja za servise oz. dovolj časa za nenehno servisiranje kar...vprašanja o porabi pa so pri takem avtu nesmiselna...
/¨¨¨¨¨¨¨¨\___
-- O ----------O--
Prodam

Uporabniški avatar
_KL3_
Novinec

Napisal/-a _KL3_ Če avg 18, 2005 12:47 pm

Fullback je napisal/-a:če imaš dovolj denarja za servise oz. dovolj časa za nenehno servisiranje kar...vprašanja o porabi pa so pri takem avtu nesmiselna...

iz tvojga odgovra sklepam da se non-stop kvar :cry: :cry: ! Sej za porabo mi je jasn da more bit VELIKA.

Uporabniški avatar
Fullback
Poznavalec foruma

Kraj: Največkrat...Na trdih tleh...ali mehkem blatu...

Napisal/-a Fullback Če avg 18, 2005 12:53 pm

_KL3_ je napisal/-a:
Fullback je napisal/-a:če imaš dovolj denarja za servise oz. dovolj časa za nenehno servisiranje kar...vprašanja o porabi pa so pri takem avtu nesmiselna...

iz tvojga odgovra sklepam da se non-stop kvar :cry: :cry: ! Sej za porabo mi je jasn da more bit VELIKA.

ma ne morm rečt skos, poznam enga ki ga ima...tip kar naprej šraufa-ima pač srečo da lahko sam in ne na servisu, drugače avto je hudobija ni kaj, vendar ima to tudi posledice-velike stroške namreč.tut fake deli za ta avto so svinjsko dragi!
Morš bit res ljubitelj al pa norc s preveč $$$ :P
/¨¨¨¨¨¨¨¨\___
-- O ----------O--
Prodam

Uporabniški avatar
_KL3_
Novinec

Napisal/-a _KL3_ Če avg 18, 2005 1:02 pm

... to se prav da tud že EMŠO dela svoje?
Jah jst nimam glih te sreče da bi lahko sam šrauf :oops: :cry:

Jah nimam preveč $$$. Veselje je to je res, sam delat za rezervne dele pa bencin je pa mal glupo :oops: :oops: :oops:

Treba bo orng premislt :!:

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tomaz40 Če avg 18, 2005 1:04 pm

S starimi avtomobili je tko al tko vedno dosti stroškov. Če imaš veliko srečo in motor deluje kot je treba imaš še vedno dosti stroškov z vsem ostalim.

Če je pa star avto in to še celo športni je pa sploh finančna katastrofa. Avto je narejen za preganjat. Noben ne bo kupil MB AMG in se vozil 90 izven naselja in 130 po AC. Tko so tut RS-e gonil, se z njim bogve kolikokrat zaletel, vprašanje je če so ga kvalitetno popravl.

Tak avto lahko kupiš iz samo enega razloga in ta je ljubiteljstvo. V tem primeru boš vanj vložil ogromno denarja in še več časa, pol ga boš pa pazu.

Če so bli tej avtomobili kvalitetni al so skos crkoval ti ne vem povedat, vse to kar sem napisal gor pa velja za vse avtomobile. So pa seveda izjeme, katerih je na žalost zelo malo.

Če se ne motim je imel pred časom uporabnik tega foruma enga srebrnega Audija RS2.
Sicer nisem zihr ampak men se zdi da je imel nick: ''Mate''.
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Ares
Novinec

Napisal/-a Ares Če avg 18, 2005 1:59 pm

Poznam enega tud skoz šraufa.

Drugi strošek so pa radarji...

Tko da ne priporačam ravno.

Zgleda pa tud kot drvarnica, vse neki oglato, bah...

Uporabniški avatar
_KL3_
Novinec

Napisal/-a _KL3_ Če avg 18, 2005 2:10 pm

Ares je napisal/-a:Drugi strošek so pa radarji...

Okey to je strošk k ga prpišeš sm sebi in ne avtu (je pa dejstvo če te rajca 240km pod haubo da ga boš sm pa ke tud stisnu)

no še dobr da sm uprašu kako je s tem avtom..... da se nebi zaj..u

TNX folk

Ze razmislam u drugo strn: Alfa 145Q - sam ni to isto!

Uporabniški avatar
juhica
Uporabnik

Napisal/-a juhica Če avg 18, 2005 2:16 pm

se eno mnenje: mariborski rumen rs2 ima 250k prevozenih pa dela k urca. je pa model prvi lastnik. pa tut poraba je v mejah "normalnega" za tak avto. baje povprecna pod 15 sploh ni problem. moje osebno mnenje je pa podobno za vse stare nabrite mrcine: prvi lastnik je skrbel zanje ker je imel denar, drugi ali pa celo tretji lastnik pa navadno komaj napraska za tak avto, ga goni kolikor gre, servisi se pa delajo v sosedovi garazi kjer se drugace sraufajo skuterji. tko da ce nabases na tak avto se ti splaca generalno narest ($$$$$$) pa je avto kot nov, lahko pa imas sreco pa najdes kaksnega redno vzdrzevanega in ti bo brez vecjih stroskov sluzil se pa se... skratka, odvisno od cene in zgodovine avtomobila.

lp

fiat gt
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a fiat gt Če avg 18, 2005 7:51 pm

NO se moje mnenje. pred par leti sem ga nameraval kupit..ampak ga pol nisem.."hvala bogu"to se je sicer pokazalo kasneje....servisi so res zelo dragi..pa ce tudi dobis dobrega mehanika za mal dnarja je tukaj pol problem rezervni deli.. ki so astronomsko dragi. no kasneje je tega avdija s-2 kupil en fant se vozil mesec dni nakar mu je sel nek ventil poleg turbine.... in je povprasal za novega kaj mislis neki mali ventil je stal nic manj kot 300 cvenkov!!in seveda ga ni kupil ,se raje vozi tko da avto ne gre tko k bi mogel it

Uporabniški avatar
_KL3_
Novinec

Napisal/-a _KL3_ Če avg 18, 2005 9:49 pm

Okey prepričal ste me (beri odloču sm se) da taga avta nebom kupu! Res da mi je full ušeč ampak bol kukr da se pol po glavi toučm zakaj sm kupu!

Sm pa začeu gledat ALFO 145Q a ma mejbi kdo izkušne s tem avtom?(vem da je tema odprta za rs-2 :oops: ) Sej če moderatorjov ne mot nej se kr kle naprej piše čene nj pa kdo pove pa bom odpru novo temo :)

TNX usm k ste povedal in mi s tem prihranl žiuce in $$$ :D :D :D

sah
Nov uporabnik

Napisal/-a sah To sep 20, 2005 5:18 pm

Živ, prvo Audijev RS2 sploh ni tako veliko, kot vsi govorijo, še sploh pa ne obstaja v rumeni barvi. Pri nas so še 4 rsi, ostalo pa folk verjetno meša z raznimi S4, S2 ....., kar je čisto druga zgodba.
Rezervni deli so dragi, vendar pač ne kupiš vse novo, ampak se da dosti kosov dobiti ravno od S4, ker je blok isti.

In avto dobro dela, motorji so zelo vzdržljivi.

Uporabniški avatar
Gti-Driver
Novinec

Napisal/-a Gti-Driver To sep 20, 2005 5:33 pm

Mislim da ni niti dost takih ki bi sploh šraufali tak avto(kar se mašine tiče). Je kolega mel S4 okol 91 letnik, pa pride na poblaščeni servis vprašat nekaj glede bremz. Pa ga je tip tam vprašu če sploh obstaja tak avto?? Kar se pa tiče rez. delov, so svinsko dragi za tak avto. Za zadnje zavorne klešče so mu rekli da stanejo okole 120k sit in to samo ena!!

Uporabniški avatar
Miholl
Uporabnik

Kraj: Long Melford, Suffolk, England

Napisal/-a Miholl To sep 20, 2005 5:53 pm

Za alfico pa pridi vprašat na www.alfaromeo-si.com, pa daj mejl pa ti pošljem test od avtomagazina če češ,sam nimam qv,mam 1.6boxer, 146 2.0ti pa še kak bi se najdu...da mal vidš po testih kaj pravjo za avto.
Se pa spomnim AM testa qvjke in so jo na polno hvalil kako dobro se da izkoristi vse konje v kombinaciji z lego in da je raketa...

LP Miholl

Uporabniški avatar
_KL3_
Novinec

Napisal/-a _KL3_ To sep 20, 2005 10:14 pm

Miholl mas PM :!: 8)

Uporabniški avatar
ahiM
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a ahiM To sep 20, 2005 10:38 pm

Lahko pa kupiš Fiat Punto GT - krepkih 134 kavalov ob žvižgajoči turbinici - vsekakor ni švoh (končna okrog 205 km/h, pospešek od 0-100 km/h pa znaša 7,5 sekunde, poraba okrog 8 l/100 km): http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=479154#! Tukaj pa je še test iz Avtomagazina: http://www.fiat-klub.si/viewtopic.php?t=145...
P.S.: Vem da ni Q4, RS pa še manj ampak je pa zato mal noveljšga datuma pa glihtko leti ko skera.
Zadnjič spremenil ahiM, dne To sep 20, 2005 11:40 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide To sep 20, 2005 10:43 pm

Samo nekaj mi ni jasno...najprej gledaš za avtom, ki ima serijsko 315 konjev, v isti sapi pa bi imel nekaj popolnoma drugačnega z "le" 150konji... :|
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 8 gostov