Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
jojovix
Novinec

Fiat Punto 1.4 16V Sporting

Napisal/-a jojovix Pe avg 19, 2005 3:15 pm

En moj friend se je čist zagrel za tale avto.
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=436702#

Mene pa zanima če kdo od vas pozna tale avtek, ki se prodaja.
Če ne pa vsaj kakšna izkušnja s tem modelom Punta.
HVALA :bow :bow :bow :bow
KAM'R Č'M, S SUBARUJ'M PRID'M!!!

Uporabniški avatar
poršejček
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a poršejček Pe avg 19, 2005 3:51 pm

a je ta isti?

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=429376

drgac pa men ful usecna zadeva!pumoje je AGT diler, un pa privat!
sanje vsakega CARRERA GT

Uporabniški avatar
car_freak
Novinec

Kraj: Domzale

Napisal/-a car_freak So avg 20, 2005 8:07 pm

Za avto ne vem kako in kaj, zagotovo pa lahko povem, da je AGT 100% v redu prodajalec, saj ga osebno poznam in ni nategun.
BMW 4 EVER! - BRUMMMM!

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker So avg 20, 2005 8:29 pm

a je ta avto vreden tega dnarja? čist inforamtivno sprašujem, ker se men osebno zdi cena malo pretirana.

Uporabniški avatar
poršejček
Stalni uporabnik

Napisal/-a poršejček So avg 20, 2005 8:37 pm

S|icKeR je napisal/-a:a je ta avto vreden tega dnarja? čist inforamtivno sprašujem, ker se men osebno zdi cena malo pretirana.

Jz mislm da je cena kr kul!recimo da jo zbijes za 100K, mas za dobra 2mil zlo dobr avto, s solidno opremo in ce si mulo, ti ga ni treba dodatko nc vec "kict"!

Ce bi meu jz tok kesa, priznam da bi se tud zagreu za ta avto!

LP
sanje vsakega CARRERA GT

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker So avg 20, 2005 8:53 pm

poršejček je napisal/-a:
S|icKeR je napisal/-a:a je ta avto vreden tega dnarja? čist inforamtivno sprašujem, ker se men osebno zdi cena malo pretirana.

Jz mislm da je cena kr kul!recimo da jo zbijes za 100K, mas za dobra 2mil zlo dobr avto, s solidno opremo in ce si mulo, ti ga ni treba dodatko nc vec "kict"!

LP

sam problem je ta, da če si mulo ponavad nimaš 2mio keša na kupu, se ti ne zdi? men se še zmer zdi cena pretirana. sem sedel v 1.2 sporting in me je armaturka popolnoma razočarala. neka cheap plastika, predolg šalthebl. je biu pa 99 letnik se mi zdi.

Uporabniški avatar
poršejček
Stalni uporabnik

Napisal/-a poršejček So avg 20, 2005 8:57 pm

S|icKeR je napisal/-a:
poršejček je napisal/-a:

LP

sam problem je ta, da če si mulo ponavad nimaš 2mio keša na kupu, se ti ne zdi? men se še zmer zdi cena pretirana. sem sedel v 1.2 sporting in me je armaturka popolnoma razočarala. neka cheap plastika, predolg šalthebl. je biu pa 99 letnik se mi zdi.

verjetno 2000, ker 99 so bili uni tastari, ja saj nc ne recm, tezko je met pr 18-20 ,2 miljona,sam jz vem ce bi jih meu bi prslo kej tazga med prve v vrsto, raj to kot pa a3 1.8T, str 5 let ;)

ah...saj poznas pregovor...sanja svinja o koruzi... :P
sanje vsakega CARRERA GT

Uporabniški avatar
Slash83
Novinec

Kraj: MB - okolica

Napisal/-a Slash83 Ne avg 21, 2005 12:15 am

Treba je upoštevat da je cena novega Puntota modela Sporting 1.4 16v 2.700.000 s popustom že, ta pa je star samo leto dni.

Sporting je med najboljšimi Puntoti, tako po motorju kakor tudi po opremi. Serijske opreme je že ogromno - med drugim avtomatska klima (lcd zaslon...)

Tako da je cena realna.. več kot pol milijona profitiraš ker pač kupiš leto dni star avto namesto popolnoma novega...

Gambit
Nov uporabnik

Napisal/-a Gambit Ne avg 21, 2005 12:31 am

Sporting nalepka je bolj za hec tam zadaj.Z avtom sem naredil kr neki kilometrov, in lahko povem, da je avto za mestno voznjo dovolj zivahen, za kaj bolj resnega pa je motor premalo mocan, podvozje premehko, menjalnik prepocasen.6. prestava je ful dobrodosla (poraba/glasnost - AC).Meni se je avto dopadel, ker dobis licno, ocesom prijazno zadevo z veliko opreme za normalen denar.

Ce pa kupujes sportni avto, pa lahko tole kar izbijes iz glave.

Uporabniški avatar
+Gambit+
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a +Gambit+ Ne avg 21, 2005 12:39 am

:D :D :D :D
Slika
02' TOUGE GHOST

Salieri
Stalni uporabnik

Kraj: Ptuj

Napisal/-a Salieri Ne avg 21, 2005 7:44 am

S|icKeR je napisal/-a:
poršejček je napisal/-a:

LP

ja saj če je punto oz. fiat mu naj cena pade na leto za več kot pol milijona, medtem ko bi pa za clia cena narastla in bi vsi govorili kako raketo dobiš za ta denar... :roll:

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Ne avg 21, 2005 7:58 am

Ne strinjam se z izjavo enega izmed predhodnih postov, ki govori, da je SPORTING nalepka zgolj za okras zadka. Posebno, če primerjaš običajen PUNTO s tem.
6 prestava pomeni, kot je omenjeno manjšim vrtljajem - posledično varčevanju, ostalih 5 pa je razdrobljenih "krajše" - kar pomeni boljšo prožnost oz pospeške v določeni potovalni hitrosti za razliko od "navadnega". Tudi volanski mehanizem je "krajši" oz bolj neposreden, lahko bi rekli kar zelo neposreden, saj ima vsega 2,5 vrtljaja med skrajnima točkama. Poleg tega imaš serijsko ASR in EPS - žal slednji ni izklopljiv. Tudi podvozje je trše - nalepki na zadku primerno. Seveda sodijo zraven še "okraski" - odbijač, spolerji, pragovi ... ) - ampak to lahko konec koncev monitraš na vsak PUNTO.
Če je z avtomobilom OK - bo tudi cena nekako primerna (vedno pa se da še kaj "zbit"). Sporting v tem primeru ni le nalepka ampak nalepki primerno dodelan avto z zmogljivostmi 1,4 litrskega motorja. Če so kupcu dovolj, potem mu je voščit le še srečno vožnjo.

LP

Uporabniški avatar
krt206
Uporabnik

Kraj: Kjer sem

Napisal/-a krt206 Ne avg 21, 2005 9:35 am

Tut pospeski do 100 pod 10 sek niso zanemarljivi

Uporabniški avatar
+Gambit+
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a +Gambit+ Ne avg 21, 2005 12:42 pm

Mojster Miha je napisal/-a:Ne strinjam se z izjavo enega izmed predhodnih postov, ki govori, da je SPORTING nalepka zgolj za okras zadka. Posebno, če primerjaš običajen PUNTO s tem.
6 prestava pomeni, kot je omenjeno manjšim vrtljajem - posledično varčevanju, ostalih 5 pa je razdrobljenih "krajše" - kar pomeni boljšo prožnost oz pospeške v določeni potovalni hitrosti za razliko od "navadnega". Tudi volanski mehanizem je "krajši" oz bolj neposreden, lahko bi rekli kar zelo neposreden, saj ima vsega 2,5 vrtljaja med skrajnima točkama. Poleg tega imaš serijsko ASR in EPS - žal slednji ni izklopljiv. Tudi podvozje je trše - nalepki na zadku primerno. Seveda sodijo zraven še "okraski" - odbijač, spolerji, pragovi ... ) - ampak to lahko konec koncev monitraš na vsak PUNTO.
Če je z avtomobilom OK - bo tudi cena nekako primerna (vedno pa se da še kaj "zbit"). Sporting v tem primeru ni le nalepka ampak nalepki primerno dodelan avto z zmogljivostmi 1,4 litrskega motorja. Če so kupcu dovolj, potem mu je voščit le še srečno vožnjo.

LP

Glej, nic ne recem, proti navadnim puntotom je ze razlika, avto pa sporten ni.Seveda se rad zavrti, pospesek ni ravno raketen, podvozje res da je trše.AMPAK!Zavrti se premalo, podvozje pa ni TRDO.Ma malo sportnega pridiha, sporten pa ni. ;)

Pac hotel sem reci, da Punto Sporting ni sporten avto.Je pa precej bolj sporten od navadnega puntota.Ce pa zelis resno hitro vozit, pa lahko kupis GTja za miljon, das 200k za generalno obnovo, povecas boost, fuknes gor postene fedre in strsas/menjas amortizerje, ter nameces spredaj zadaj stabilizatorje.Potem se pa lahko pogovarjamo o sportnosti. :)
Slika
02' TOUGE GHOST

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Ne avg 21, 2005 2:47 pm

+Gambit+ - ne vem kako ti bereš - čisto ob koncu sem med drugim zapisal, da je ta PUNTO " nalepki primerno dodelan avto ", kar je zaključek utemeljenega odgovora na tvojo izjavo, da je tista nalepka bolj za hec oz zakaj se s tvojo izjavo ne strinjam.

LP

Uporabniški avatar
jojovix
Novinec

Kupljen

Napisal/-a jojovix To avg 23, 2005 10:06 am

Avto je kupljen, zadovoljstvo za enkrat 100%. Prodaja pa se prejšnje vozilce Alfa 145 1.6.
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=450170
KAM'R Č'M, S SUBARUJ'M PRID'M!!!

Uporabniški avatar
poršejček
Stalni uporabnik

Re: Kupljen

Napisal/-a poršejček To avg 23, 2005 7:24 pm

jojovix je napisal/-a:Avto je kupljen, zadovoljstvo za enkrat 100%

hocemo slike :twisted: :twisted: :twisted:
sanje vsakega CARRERA GT
Vrni se na Kupovanje avtomobilov