Ker malo bedno bi blo da ga ne bi mogel peljat na probno vožnjo (takega v bistvu jaz sploh ne bi kupil)...
phoebus je napisal/-a:Zanima me tole- recimo da pri dealerju rabljenih vozil avto stoji 2 meseca in nima gor tablic, pa bi ga rad kupil in prej seveda še tako kot se gre stestiral in pregledal- a se sploh da ta avto peljat na testno vožnjo, ali ga lahko samo gledaš?![]()
Ker malo bedno bi blo da ga ne bi mogel peljat na probno vožnjo (takega v bistvu jaz sploh ne bi kupil)...
phoebus je napisal/-a:Aha, če majo nekateri stalne preizkusne pa super
ChuckNorris je napisal/-a:Itak da obstajajo,ampak to je za šverkote predraga stvar
Energetik81 je napisal/-a:Po mojem bi tudi morali poskrbeti za neke začasne tablice, ampak trgovci zgledajo kar nekako nezainteresirani. Kot bi mu bilo vseeno ali proda ali ne proda.
Ampak brez testne vožnjo ne moreš vedeti, ali je vse OK s končniki, amortizerji, zavorami, menjalnikom. Saj ni treba glih 10km vožnje, dosti bi bilo par km, da greš skozi vse prestave, tam do 120km/h, kakšno močno zaviranje.
Zdj ne vem, ali obstajajo kakšne take začasne tablice, ki bi jih lahko prodajalci kar menjavali med avti ali ne.
WMB je napisal/-a:Energetik81 je napisal/-a:Po mojem bi tudi morali poskrbeti za neke začasne tablice, ampak trgovci zgledajo kar nekako nezainteresirani. Kot bi mu bilo vseeno ali proda ali ne proda.
Ampak brez testne vožnjo ne moreš vedeti, ali je vse OK s končniki, amortizerji, zavorami, menjalnikom. Saj ni treba glih 10km vožnje, dosti bi bilo par km, da greš skozi vse prestave, tam do 120km/h, kakšno močno zaviranje.
Zdj ne vem, ali obstajajo kakšne take začasne tablice, ki bi jih lahko prodajalci kar menjavali med avti ali ne.
In na koncu ne kupiš avta....
Pa kaj bo prodajalec cele dneve v avtih sedel in testiral z morebitnimi kupci?
Ne....
Take se pošlje v trgovino po nov avto...kjer je vse v nulo, pa še garancijo ima...
Na koncu pa folk kupuje 5-8let stare avte in pričakuje da bo kot nov...seveda za minimalne denarje....pa če bi bil v nulo avto ga ponavadi redkokdo tudi prodaja....vsaj velik procent je sedaj takih ki avtov nulo pordaja....ponavadi potreba po večjem avtu zaradi mulca....itd....
Pač zastopiš morebitnega kupca, da išče za svoj denar najboljše....anpak ne pri meni....da bomo probaval od 1 šraufa do 6 prestave če se vse vrti kot treba in če polno bremzanje zdrži in je naravnost itd....pol pa cesta rahlo visi in se volan malce obrne...pa je že narobe![]()
![]()
WMB je napisal/-a:Energetik81 je napisal/-a:Po mojem bi tudi morali poskrbeti za neke začasne tablice, ampak trgovci zgledajo kar nekako nezainteresirani. Kot bi mu bilo vseeno ali proda ali ne proda.
In na koncu ne kupiš avta....
Pa kaj bo prodajalec cele dneve v avtih sedel in testiral z morebitnimi kupci?
Ne....
Take se pošlje v trgovino po nov avto...kjer je vse v nulo, pa še garancijo ima...
Na koncu pa folk kupuje 5-8let stare avte in pričakuje da bo kot nov...seveda za minimalne denarje....pa če bi bil v nulo avto ga ponavadi redkokdo tudi prodaja....vsaj velik procent je sedaj takih ki avtov nulo pordaja....ponavadi potreba po večjem avtu zaradi mulca....itd....
Pač zastopiš morebitnega kupca, da išče za svoj denar najboljše....anpak ne pri meni....da bomo probaval od 1 šraufa do 6 prestave če se vse vrti kot treba in če polno bremzanje zdrži in je naravnost itd....pol pa cesta rahlo visi in se volan malce obrne...pa je že narobe![]()
![]()
Erm... ja normalno. Kaj pa drugega?WMB je napisal/-a:Pa kaj bo prodajalec cele dneve v avtih sedel in testiral z morebitnimi kupci?
sonic je napisal/-a:Res je, rabljen avto ni nov. Pogosto ni več v tovarniški garanciji (ali pa se bo kmalu iztekla), ne diši po novem, verjetno se že pozna kaka sled obrabe, v sedežu je že mnogo prdcev, motor bo verjetno prej potreboval kak redni servis kot nov z 0 km, itd itd, vse to pač ima posledice tudi na ceni... ampak se pričakuje da bo tudi pri rabljenem vsaj osnovna tehnična izpravnost, torej da je sposoben vsakršne običajne vožnje, kar je v bistvu namen nakupa avta...
No, jaz celo mislim da tudi ropotati nima kaj. Recimo jaz vozim avto ki sicer še ni star 6 let, bo pa kmalu 5 let (podobna figa), in nikjer nič ne ropota ali cvili, vse lepo teče. Ne vem zakaj bi toleriral ropotanje - to pomeni da je pač nekje nekaj pokvarjeno/iztrošeno/razmajano. In to je treba načeloma popraviti/zamenjati/privijačiti, ne glede na to ali avto še naprej sam voziš ali pa ga prodaš.Energetik81 je napisal/-a:Točno tako. Seveda če kupujem 6 let star avto ne pričakujem, da bo brez praske, da ne bo nič ropotalo ipd.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov