Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Testna vožnja pri dealerju

Napisal/-a phoebus Ne avg 28, 2005 8:51 pm

Zanima me tole- recimo da pri dealerju rabljenih vozil avto stoji 2 meseca in nima gor tablic, pa bi ga rad kupil in prej seveda še tako kot se gre stestiral in pregledal- a se sploh da ta avto peljat na testno vožnjo, ali ga lahko samo gledaš? :?

Ker malo bedno bi blo da ga ne bi mogel peljat na probno vožnjo (takega v bistvu jaz sploh ne bi kupil)...

Damjan19
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Damjan19 Ne avg 28, 2005 8:59 pm

tablce so problem...pa če maš j***a, greš na vožnjo, pa daj tablce gor od kr nečesa drugega...

drgač pa se strinjam s tabo da je bedno, če avta ne bi mogu preizkust, jz ga nism in sm mel pol same težave :roll:

Uporabniški avatar
Xsara vts
Novinec

Kraj: ob Savinji

Re: Testna vožnja pri dealerju

Napisal/-a Xsara vts Ne avg 28, 2005 9:17 pm

phoebus je napisal/-a:Zanima me tole- recimo da pri dealerju rabljenih vozil avto stoji 2 meseca in nima gor tablic, pa bi ga rad kupil in prej seveda še tako kot se gre stestiral in pregledal- a se sploh da ta avto peljat na testno vožnjo, ali ga lahko samo gledaš? :?

Ker malo bedno bi blo da ga ne bi mogel peljat na probno vožnjo (takega v bistvu jaz sploh ne bi kupil)...

Nekateri (resni) avtotrgovci imajo stalne preizkusne tablice, pa gre !

LP, Daisy
JVC = Jaz Vozim Citroen-a

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Ne avg 28, 2005 9:25 pm

Aha, če majo nekateri stalne preizkusne pa super :D

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Po avg 29, 2005 8:21 am

Večina resnih trgovcev. Pa tud če ne, naj ti oni zrihtajo to testno vožnjo kakor vejo in znajo. Če jim je v intresu prodati avto se bodo že znašli.
Slika

Uporabniški avatar
YOC
Uporabnik

Kraj: Spredi levo (LJ)

Napisal/-a YOC Po avg 29, 2005 10:09 am

Točno to. Enkrat sem tam na Samovi v Lj, kjer prodajajo Škode pa to kupoval rabljen avto in sem se zagledal v eno Lantro. In kao a gremo lohk na testno pa to, pravi lahko. Vzame neke preizkusne s sabo in gremo. In mi tip prjav, ja ne mormo daleč zarad kapsov pa to :shock: :shock: In pol sm mel poskusno vožnjo čez 3 grbine in eno in pol uličico, kjer sem ga na silo spravil v tretjo. Je*eš tako testno vožnjo. Sm reku Hvala lepa & je*i se ti sam čez grbine.
In pol bi ga po možnosti kupu in pršu do obvoznice in te kaka zadeva preseneti pol se pa še fuk*š z njimi. Ne hvala.
Če hoče prodat avto ga bom pelu na cesto in pika.

lp

8)
Bolje 10 konjev premalo pod haubo, kot en osel preveč za volanom!!!
WWWWRRRRRRRRUUUUUUUMMMMMMMMM..........

Fiat007
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a Fiat007 Po avg 29, 2005 10:23 am

phoebus je napisal/-a:Aha, če majo nekateri stalne preizkusne pa super :D

Te preizkusnje so namenjene samo vpznji do najblizje enote, kjer se opravi teh. pregled. Te preizkusnje dobi samo prodajalec, ki ima pokrit prostor za prodajo vozil, se pravi salon. To je zdej po tanovem.
Vcasih so avti ostali reg. pa si se lahko vozil, zdej pa to ne gre vec. In ne morte prodajalcu ocitat de ti ne omgoci testne voznje. Dej pa dejte vi svoj avto odjavt, pa ga met doma, kupte novga pa starga pordajejte. Me prov zanima kok delec bi pustil de bi se morebitni kupec peljal :roll:

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Po mar 05, 2012 10:12 pm

Da si malo sposodim to staro temo - a je to neka nova moda pri prodajalcih, da ne moreš na testno vožnjo? Že 2-3 se mi je zdaj zgodilo, da je bil avto brez tablic, prodajalec pa rekel, da ne moremo na poskušno vožnjo. Klinc, pa tak ogled avta, če ga ne moreš sprobati v vožnji. Lahko da je kaj na podvozju/menjalniku narobe, lahko da bremze tresejo - kako naj to kupec ve, brez preizkusne vožnje??
Vsaj prodajalec zatrjuje, da je z avtom vse OK, ampak garancije pa ne da. Po mojem bi resen prodajalec poskrbel za preizkusne tablice za take avte. Se mi je pa to zgodilo tudi pri večjem trgovcu - Toyota center, LJ Vič.
Kaj menite, ali bi trgovec moral poskrbeti za poskusno vožnjo?
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Grega_
Novinec

Napisal/-a Grega_ To mar 06, 2012 8:28 am

Moje mnenje je da bi moral....zaradi mene pa naj da lažne tablice gor in če ustavi policaj bo pač on prevzel odgovornost. Pa ni šans da kupim za nekaj tistoč eur oz. za 10-15t eur ne da bi avto preizkusil....sej to moraš bit bolan. Po večini pa potem takšnih jokajo po forumih da mu je avto čez 50km začel ropotat,kuhat, to ne dela, tisto ne dela.....če je prodajalcu do denarja bo že naredil nekaj da zadevo proda....šalabajzarji eni.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 To mar 06, 2012 9:15 am

Po mojem bi tudi morali poskrbeti za neke začasne tablice, ampak trgovci zgledajo kar nekako nezainteresirani. Kot bi mu bilo vseeno ali proda ali ne proda.
Ampak brez testne vožnjo ne moreš vedeti, ali je vse OK s končniki, amortizerji, zavorami, menjalnikom. Saj ni treba glih 10km vožnje, dosti bi bilo par km, da greš skozi vse prestave, tam do 120km/h, kakšno močno zaviranje.
Zdj ne vem, ali obstajajo kakšne take začasne tablice, ki bi jih lahko prodajalci kar menjavali med avti ali ne.

Uporabniški avatar
ChuckNorris
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a ChuckNorris To mar 06, 2012 11:52 am

Itak da obstajajo,ampak to je za šverkote predraga stvar

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 To mar 06, 2012 12:53 pm

ChuckNorris je napisal/-a:Itak da obstajajo,ampak to je za šverkote predraga stvar

Poleg stroška je tu še drug efekt. Če avtomobil pelješ 10 ali 20km se hitro najde marsikatera napaka ki je na parkirišču ne najde niti najboljši poznavalec. Če bi morali vsi šverkoti odpravljat še take napake nebi ostalo niti za kavo, kaj šele za burek...

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Sr mar 07, 2012 7:42 pm

misliš reči, da bi vsaj porihtane avte kupovali oz. j***a bi bila cenejša.
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
Volvej
Novinec

Napisal/-a Volvej Sr mar 07, 2012 7:58 pm

Če je kdo res tako nor da kupi rabljen avto brez da ga predhodno pelje in stestira, si prav zasluži da se naserje, da ma šolo za drugič.

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Kraj: Domžale

Napisal/-a WMB Sr mar 07, 2012 8:17 pm

Energetik81 je napisal/-a:Po mojem bi tudi morali poskrbeti za neke začasne tablice, ampak trgovci zgledajo kar nekako nezainteresirani. Kot bi mu bilo vseeno ali proda ali ne proda.
Ampak brez testne vožnjo ne moreš vedeti, ali je vse OK s končniki, amortizerji, zavorami, menjalnikom. Saj ni treba glih 10km vožnje, dosti bi bilo par km, da greš skozi vse prestave, tam do 120km/h, kakšno močno zaviranje.
Zdj ne vem, ali obstajajo kakšne take začasne tablice, ki bi jih lahko prodajalci kar menjavali med avti ali ne.

In na koncu ne kupiš avta....
Pa kaj bo prodajalec cele dneve v avtih sedel in testiral z morebitnimi kupci?
Ne....
Take se pošlje v trgovino po nov avto...kjer je vse v nulo, pa še garancijo ima...
Na koncu pa folk kupuje 5-8let stare avte in pričakuje da bo kot nov...seveda za minimalne denarje....pa če bi bil v nulo avto ga ponavadi redkokdo tudi prodaja....vsaj velik procent je sedaj takih ki avtov nulo pordaja....ponavadi potreba po večjem avtu zaradi mulca....itd....

Pač zastopiš morebitnega kupca, da išče za svoj denar najboljše....anpak ne pri meni....da bomo probaval od 1 šraufa do 6 prestave če se vse vrti kot treba in če polno bremzanje zdrži in je naravnost itd....pol pa cesta rahlo visi in se volan malce obrne...pa je že narobe :mrgreen: =P ;)
FOLCIKA - SCIROCCO

Uporabniški avatar
YOC
Uporabnik

Kraj: Spredi levo (LJ)

Napisal/-a YOC Sr mar 07, 2012 8:32 pm

WMB je napisal/-a:
Energetik81 je napisal/-a:Po mojem bi tudi morali poskrbeti za neke začasne tablice, ampak trgovci zgledajo kar nekako nezainteresirani. Kot bi mu bilo vseeno ali proda ali ne proda.

Ne....
Take se pošlje v trgovino po nov avto...kjer je vse v nulo, pa še garancijo ima...
Na koncu pa folk kupuje 5-8let stare avte in pričakuje da bo kot nov...seveda za minimalne denarje....pa če bi bil v nulo avto ga ponavadi redkokdo tudi prodaja....vsaj velik procent je sedaj takih ki avtov nulo pordaja....ponavadi potreba po večjem avtu zaradi mulca....itd....

Pač zastopiš morebitnega kupca, da išče za svoj denar najboljše....anpak ne pri meni....da bomo probaval od 1 šraufa do 6 prestave če se vse vrti kot treba in če polno bremzanje zdrži in je naravnost itd....pol pa cesta rahlo visi in se volan malce obrne...pa je že narobe :mrgreen: =P ;)

Mal pretiravaš ;). Recimo, da greš kot kupec kupovat 5 let starega bavarca, ki stane npr 15k€. Če boš avto zapeljal po parkirišču je vse glih al ga zapelješ al pa ne. Če ga pa lepo zapelješ na cesto, pa lahko ugotoviš marsikaj. Mogoče avto trese pri 140kmh, mogoče mu amortizer butne pri vožnji prek kucljev, mogoče mu gretje ne dela, .... skratka en kup zadev je, ki jih lahko ugotoviš le med testno vožnjo. In zdaj ne vem, ali pač prodajaš rabljene avtomobile pri kaki avtohiši pa ti grejo potencialni kupci, ki ti prinašajo denar, na jetra, ali pač enostavno misliš, da če avto ni nov, pač lahko ropota pa kljub temu, da v tem primeru stane npr 15 čukov, ... ? Sorry, samo s svojim komentarjem si malce nespoštljiv do tistega, ki si bo namesto novega 40 čukov vrednega bavarca izbral rabljenega 15čukov vrednega rabljenega bavarca in te ob teb prosil za testno vožnjo. Konec koncev, s čim mu boš pa ti garantiral, da boš avto vzel nazaj, če mu bo na poti nazaj treslo volan na avtocesti???
Seveda verjamem, da ko boš ti kupoval avto, mogoče rabljenega, ne boš zadovoljen z videno kupljeno, brez da bi se z njim zapeljal krog. Takrat ti verjetno ne bo težko pregledat od "1 šraufa do 6 prestave".

lp

YOC

8)
Bolje 10 konjev premalo pod haubo, kot en osel preveč za volanom!!!
WWWWRRRRRRRRUUUUUUUMMMMMMMMM..........

Uporabniški avatar
ninjeti
Uporabnik

Napisal/-a ninjeti Če mar 08, 2012 7:43 am

WMB je napisal/-a:

Ne....

Ti si bolan .... Ti kar kupuj avte s parkirišča brez testne vožnje drugim pa pusti, da svoj denar, ki so si ga z delom prislužili, vložijo v nekaj, kar so dejansko sprobali pred nakupom.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Če mar 08, 2012 9:21 am

WMB je napisal/-a:Pa kaj bo prodajalec cele dneve v avtih sedel in testiral z morebitnimi kupci?
Erm... ja normalno. Kaj pa drugega?

Meni ne gre v glavo, da nekdo misli da bi kupil rabljen avto brez vsaj 20-30 minut testne vožnje, ki vključuje vsaj par km na avtocesti... Pa saj se kupuje kompleksna mehanična naprava, ne par spodnjih gat, madona...

Res je, rabljen avto ni nov. Pogosto ni več v tovarniški garanciji (ali pa se bo kmalu iztekla), ne diši po novem, verjetno se že pozna kaka sled obrabe, v sedežu je že mnogo prdcev, motor bo verjetno prej potreboval kak redni servis kot nov z 0 km, itd itd, vse to pač ima posledice tudi na ceni... ampak se pričakuje da bo tudi pri rabljenem vsaj osnovna tehnična izpravnost, torej da je sposoben vsakršne običajne vožnje, kar je v bistvu namen nakupa avta...

Pa da podam še eno svojo (sicer bolj teoretično) izkušnjo z dilerjem, ki pa je bila pozitivna:
pred leti je bil en preprodajalec na križišču Jurčkova pot/Galjevica v LJ (so se vmes preselili, mislim da na Peruzzijevo) in sem enkrat nekaj hodil tam mimo in zagledam na njegovem parkirišču nekega Saaba 9-3. Me je predvsem samo zanimalo koliko stane, pa je prodajalec takoj pritekel in me s ključi avta v rokah skoraj prosil, naj ga grem peljat, kar na obvoznico sprobat. Sem se mu sicer žal moral takrat vljudno zahvaliti, ker tisti moment nisem imel časa in sem res samo šel mimogrede pogledat ceno - ampak skratka, če bi želel, bi lahko tisti avto sprobal v nulo.

Skratka očitno so tudi dilerji, ki jim je jasno da moraš avto pred nakupom sprobat in pri kakem takem bi morda kdaj celo res kupil avto - pri takem ki pred nakupom ne da v preizkus, pa se sploh ne bi nikoli ukvarjal, od takih samo stran...
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Če mar 08, 2012 10:33 am

sonic je napisal/-a:Res je, rabljen avto ni nov. Pogosto ni več v tovarniški garanciji (ali pa se bo kmalu iztekla), ne diši po novem, verjetno se že pozna kaka sled obrabe, v sedežu je že mnogo prdcev, motor bo verjetno prej potreboval kak redni servis kot nov z 0 km, itd itd, vse to pač ima posledice tudi na ceni... ampak se pričakuje da bo tudi pri rabljenem vsaj osnovna tehnična izpravnost, torej da je sposoben vsakršne običajne vožnje, kar je v bistvu namen nakupa avta...

Točno tako. Seveda če kupujem 6 let star avto ne pričakujem, da bo brez praske, da ne bo nič ropotalo ipd. Pričakujem pa, da zmožen vsakodnevne vožnje brez hujših napak. Kako naj na primer vem, da niso diski zviti brez testne vožnje? Pa tudi če ugotovimo, da so - cena naj se ustrezno zniža, pa jih bom potem zamenjal. Ne pa da je cena primerna brezhibnemu avtu, potem imaš pa en kup popravil, da se sploh normalno voziš. Ampak brez vožnje tega ne morem ugotoviti.

In ja, meni je logično da prodajalec rabljenih vozil cel dan s potencialnimi kupci testira avte. Zakaj naj bi sicer bil v službi??

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Če mar 08, 2012 11:21 am

Energetik81 je napisal/-a:Točno tako. Seveda če kupujem 6 let star avto ne pričakujem, da bo brez praske, da ne bo nič ropotalo ipd.
No, jaz celo mislim da tudi ropotati nima kaj. Recimo jaz vozim avto ki sicer še ni star 6 let, bo pa kmalu 5 let (podobna figa), in nikjer nič ne ropota ali cvili, vse lepo teče. Ne vem zakaj bi toleriral ropotanje - to pomeni da je pač nekje nekaj pokvarjeno/iztrošeno/razmajano. In to je treba načeloma popraviti/zamenjati/privijačiti, ne glede na to ali avto še naprej sam voziš ali pa ga prodaš.
Če nekdo prodaja avto, kupec upravičeno pričakuje da je brez očitnih okvar in potrebnih popravil (vsaj take stvari ki se med vožnjo že opazijo), razen če se morebitne pomanjkljivosti jasno navede...
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov