Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

nejcek
Nov uporabnik

Passat vs Laguna

Napisal/-a nejcek To avg 30, 2005 4:22 pm

Odločujem se med tema dvema.Letnik naj bi bil saj 2001.Zanima me vaše izkušnje z laguno in passat.Glede mašine,porabe goriva, pač slabe in dobre lastnosti obeh vozil.

lp
nejc

sanny
Novinec

Kraj: koper

Napisal/-a sanny To avg 30, 2005 4:36 pm

čeprav nisem pritaš nemških avtomobilov sam francoskih pa še manj ma dobro no... po mojem passat 1.9tdi (edini motor te znamke ki bi ga še imel)...kr z lagunami nimajo glih dobrih izkušenj...lih en post je zdaj kjer je opisanih par dogodkov s tem avtom...

lp sanny

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej To avg 30, 2005 4:58 pm

Je pa eno, da lastniki lagun napišejo kaj se z avtom dogaja, lastniki uiber strojev pa ne... Da menjavajo roke kot po tekočem traku pa nevemkaj vse pa pssst... Nekaj res j**e tale Renault zadnje cajte tudi ampak mislim, da pri letniku 2001 so že vse porihtali če se je hotel prejšni lastnik vozit...

Pelji se z obema pa boš videl kam bolj pašeš pa kako se v avtu počutiš....

Pa ne mislit, da nemore ne eden in ne drugi riknit... ;)

danny
Novinec

Napisal/-a danny To avg 30, 2005 5:27 pm

Če bi se jaz moral odločati:
- bencinar bi bil renault
- diesel pa volkswagen

Drgač sta pa to čist različna avta. VW je bolj trd in bolj drag....

Uporabniški avatar
YOC
Uporabnik

Kraj: Spredi levo (LJ)

Napisal/-a YOC To avg 30, 2005 5:32 pm

Ni treba povedat ampak za lažjo predstavo lahko:

Kolk si kej star
a maš družino, froce,...
a ga raj puliš al si bolj turistik
Kolk maš kej relacij letno ali pa mesečno???

Na osnovi odgovorov na ta vprašanja bi ti mogoče lažje svetovali ker sta ta dva avtomobila kot že rečeno popolnoma si nasprotna.

lp

8)
Bolje 10 konjev premalo pod haubo, kot en osel preveč za volanom!!!
WWWWRRRRRRRRUUUUUUUMMMMMMMMM..........

nejcek
Nov uporabnik

hmm

Napisal/-a nejcek To avg 30, 2005 7:26 pm

star sem 20-30 let,na dan naredim samo služba 120 km + tak mal.Al ima hitre pospeške al ne mi pa je čist vseno, sam pač da mal porabi goriva, ter da ne crkuje neprestano.

lp
nejc

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo To avg 30, 2005 7:32 pm

Crkne ti lahko vsak avto. Tak za 2 ali pa za 20 mio SIT. Odvisno od sreče. Renaultovi dizelski motorji so bolj uglajeni kot VAGovi (beri tišji). Sicer je pa tu že bilo nekaj postov o tem kako folk kritizira lagunine motorje. Na koncu se moraš sam odločit
Osebno pa bi ti svetoval Passata.
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
xopy
Novinec

Kraj: Vipavska dolina

Napisal/-a xopy To avg 30, 2005 7:41 pm

Kak sta pa to čist različna avta, meni ni jasno? Avta sta oba višjega srednjega razreda in sta namenjena bl družinam. Zdej passat je tak, da ma 4 vrata in se odzadi niti ne tolk odpre in ne moreš ravno nekega fejst velikega predmeta notr bulat (npr 83cm TV ;) ) Laguna ima 5 vrat in maš odzadi kar fejst prostora za kej notr bulat. Sicer notr v kuferaumu mata tam tam prostora .. liter gor al pa dol. Zelo verjetno boš bl poceni prišel skoz z laguno (cene jim pač bl padajo, ker VW je oh in sploh). Nimam pa pojma glede servisov. Bo pa verjetno vsak malo večji servis cca 50jurjev. Jaz sem sicer mel 405ko samo naprimer avspuh (zadnji in srednji) takoj 50 jurjev, menjava ploščic in diskov 60jurjev, .. sej tisti standardni servisi - olje, tekočine bla bla so enako pri vseh.
Če mene vprašaš vžemi to kar se ti bl dopade!
kaj bi dal, da se avto nebi kvaril...

BAZO
Nov uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a BAZO To avg 30, 2005 7:49 pm

Mi smo mel doma laguno 1,9 dci pa ni blo nobenih problemou z njo... mislm izredni servisi so bli samo zarad nesreč :) ni pa blo nkol tko da bi kej crknlo mel smo jo pa 3 leta pa 110000 km

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek To avg 30, 2005 8:18 pm

mehkoba po francosko, "vzdržlijovst" po nemško (tdi) :D

tako kot so ti že zgoraj povedali, baje je pri tanovih lagunah problem z turbinami... nevem če glih ni največja kriza z 01 letniki.. malo poiišči po forumu, je kr nekaj tem napisanih glede laguninih motorjev... res pa je da pa o passatih ni toliko kritik.. crkne pa lahko eden in drug.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr avg 31, 2005 7:20 am

Sem slišu kr neki kritik na račun lagun z dizelskimi motorji letnik 01, poznam dva k sta jo po enmu letu prodala zarad takih i onakih problemov. Letnik 01 je bil res kritičen ker takrat so te tanove lagune glih dobr ven pršle. Jst bi ti priporočal passata 1.9 TDI.

Uporabniški avatar
YOC
Uporabnik

Kraj: Spredi levo (LJ)

Napisal/-a YOC Sr avg 31, 2005 7:25 am

Potem ti predlagam Passata 1.9 TDI. Ne bo ti porabu velik, zmogljivosti so kar v redu pa zmer ga boš lahko dobr prodal. Glede rezervnih delov pa nisem ziher a predvidevam, da so za VW cenejši.
Nekdo je spraševal kaka je razlika med Laguno in Passatom. Ja v obeh se pelji pa boš videl. Ne sodi knjige po platnicah ;) Je razlika a se mi zdi da je bila včasih večja :cry: .

lp

YOC

8)
Bolje 10 konjev premalo pod haubo, kot en osel preveč za volanom!!!
WWWWRRRRRRRRUUUUUUUMMMMMMMMM..........

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Sr avg 31, 2005 7:43 am

Passat 1.8T ali 1.9TDI.
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
tom2
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a tom2 Sr avg 31, 2005 7:59 am

Lagun II letnik 01, se izogibaj. Imel sem jo tudi sam, sicer bencinarja 1.8 16V in imel težave z elektroniko, zato sem avto takoj zamenjal. Prva serija teh Lagun je imela precej napak. Od že omenjenih težav z elektroniko, do napak na diesel motorjih, predvsem turbine, teževe z kartico in odklepanjem, potem senzorjem tlaka v pnevmatikah in še kaj bi se našlo. Če kupuješ ravno ta letnik, oz. več "ne potegne", potem ti priporočam Passata, čeprav nisem ljubitelj VW in tega avta nisem nikoli vozil. Če že kupuješ oz. gledaš Lagune, potem vsaj 03 letnik. Sam se bolje počutim v udobnem avtu in ta je bila, kar se voznih lastnostih tiče in udobja, meni pisana na kožo. Namreč tudi prej sem vozil Laguno l.94. in bil z njo zelo zadovoljen. Odloči se kakor hočeš.
LP
tom2

nejcek
Nov uporabnik

hmm

Napisal/-a nejcek Sr avg 31, 2005 9:46 am

Sam sem imel laguno letnik 94, in me nikoli ni razočarala, mi je bila nabolj zvesta :lol: .
Zato tenica bol prevladuje na laguno, ker je res nekaj posebnega. Sem gledal na forumo in opazil težave lagun letniko 2001, kaj letnik 2002 je opravil vse te težava al ne.

Mogoče kdo ve koliko pa porabi goriva LAGUNA DCI 1.9, tak prebližno. :?:

Kako pa se obnese ta kartica namesto kluča, a se odklepa na kartici al ne. Slišal sem tudi da to naj bi bila pametna kartica da se sama zaklene avto in odklene, je to res.

lp
nejc

Uporabniški avatar
tom2
Novinec

Napisal/-a tom2 Sr avg 31, 2005 10:28 am

Če si imel Laguno RXE z 2.0 litrskim 8V motorjem, kot jaz, potem veš o čem govorim, oz. kaj želim povedati...Namreč motor je dober, saj ima veliko navora, tako da zelo dobro "potegne" in je nasploh zelo prožen, ob zmerni porabi 8,3l/100km. Takšne prožnosti pri raznih 16V variantah, bolj težko dosežeš, sploh pa ne pri 1.8 16V motorju, ki naj bi nekako nadomestil staro 2.0 8V mašino. Kot noč in dan...
Ne vem, kako problematične so bile 02 letnik, verjetno manj kot 01, vsekakor pa jaz ne bi gledal starejše od 03. To je moje mnenje.
O porabi 1.9 Dci motorja pri Laguni, ne morem govorit, ker sem jo vozil samo 2x in še to na preizkušnji...Mogoče ti bo o tem povedal kdo drug, ki ima (je imel) tak avto. Sicer pa so tu dve mašini, obe z oznako 1.9 Dci. Ena ima 88kW, druga pa 79kW. Poraba ob normalnih pogojih, ne bi smela preseći 7l/100 km. Seveda odvisno od načina vožnje.
Kartica je, ko se je navadiš, čisto lepo uporabna zadevca. Odklepa in zaklepa se preko gumbov na njej. Pri dražjih opremah, tako pri Meganu in Laguni je ta kartica lahko "bolj pametna" in sama odklepa/zaklepa, če prideš v neposredno bližina avta. Pri Meganu dela B.P.
LP
tom2

Uporabniški avatar
krt206
Uporabnik

Kraj: Kjer sem

Napisal/-a krt206 Sr avg 31, 2005 10:34 am

Sigurno je, da če hočeš varčen motor boš vzel passata tdi, ki je tudi kar se vzdržljivost tiče na boljšem glasu kot renault. Pa tut ta letnik passata je zame najlepši passat do zdaj, tko da...
Slika

Uporabniški avatar
Mumbley
Novinec

Napisal/-a Mumbley Sr avg 31, 2005 11:35 am

Sodelavec je imel Laguno in jo je po dveh letih prodal, ker je imel ves čas probleme z motorno elektroniko in mu na servisu niso bili sposobni odpraviti napake.

Uporabniški avatar
tom2
Novinec

Napisal/-a tom2 Sr avg 31, 2005 12:16 pm

Ja to je pa še drugi problem, tudi mojo so več ali manj samo bolj gledali in se čudili. :twisted: Zato je kmalu šla od hiše, čeprav je bila še pod garancijo... :P
tom2

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Napisal/-a radar Pe sep 02, 2005 11:58 am

cist na kratko...
Laguna l. 01- Ne, ne...(crkuje ja ravno vse...doma je bila..pa je ni več - problemi s turbino, elektroniko, armaturo....Avto je bil tud po 2 tedna na servisu in jim niblo čist vse jasno :?
Prve lagune so imele preveč napak, ki pa so jih pozneje odpravili..in vzemi vsaj l.03.
Passat- ga ma kolega-problemi z rokami, motorčki brisalcev...

Poraba je...pri laguni in passatu med 6-7/100 km.
Zakon je bila laguna l.95-nc problemov in udobna vožnja.
Pojdi se peljat z obema, preden kupis pa se raje zelo dobro prepričaj glede ohranjenosti avta, ker je brez zveze ti govorit vzemi to ali ono, ker je tukaj najbolj pomembna ohranjenost, realni km, karamboliranost....(pa strokovnjaka sabo, da ne bo mačka v zaklju, ker noben izmed teh dveh ni ravno pocen za vzdzevat) ;)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov