Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

m.a.t.e.j.
Nov uporabnik

INFO

Napisal/-a m.a.t.e.j. Po sep 05, 2005 7:56 am

Vceraj sva imela z ocetom debate okrog kupovanja avtomobila. Neki znanec mu je povedal da so na voljo avtomobili na plin. Pa sem slucajno omenil hibridni pogon. Ker je ze omenil emisijo plinov, kratka poraba sem ta prvo pomislil na prius .. Ampak oce je zatrdil da to ni to. Ker pa mene malo bega ker ne vem kaj misli bi prosil ce mi kdorkoli mal vec o tem pove. Hvala.

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tomaz40 Po sep 05, 2005 9:31 am

Kolikor sem jaz slišal, je Prius bolj kot ne en sam marketing. Motor je 1.5 ccm z 80 konji poraba pa niti ni tako zelo nizka. Ugaša se ti ob semaforjih, križiščih, železnicah.

Jest osebno bi raje vzel Cliota kot tole. Priznam pa da sem bil tudi sam navdušen nad njo, ko je prišla ven.
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Po sep 05, 2005 10:18 am

Poišči temo o predelavi avta na plin na tem forumu (mislim da je pod Tuning),
tole debato z BMW foruma: http://forum.bmwslo.com/viewtopic.php?t=8781
ter tole debato na mobisuxu: http://www.mobisux.com/tabla/showflat.p ... &fpart=all

Jaz vedno bolj razmišljam v tej smeri, samo še ne na tem avtu, na naslednjem čez kako leto.

Prius baje res ni to to, ima veliko placa, ampak poraba vseeno ni tako idealna. Pejte ga probat vseeno. Škodit ne more.
Slika

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Po sep 05, 2005 6:30 pm

če imaš hibridni motor s porabo vsaj 5 litra, nisi dejansko dosegel nič. Ker se da mali bencinar pa dizel tudi spraviti na tako malo porabo. Kaj pa servisi za hibride? Grem stavit da ti zokne dol vrže ko ti cifro povejo :shock:
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 Po sep 05, 2005 8:41 pm

sebaveh je napisal/-a:če imaš hibridni motor s porabo vsaj 5 litra, nisi dejansko dosegel nič. Ker se da mali bencinar pa dizel tudi spraviti na tako malo porabo. Kaj pa servisi za hibride? Grem stavit da ti zokne dol vrže ko ti cifro povejo :shock:

Hja na uradni strani Toyote piše, da hibridni del ne potrebuje nikakršnega vzdrževanja in da naj bi akumulatorji brez težav zdržali 15 let.

Res pa je, da če ti akumulatorji crknejo in ti ne priznajo garancije lahko avto vržeš stran, ker je popravilo sigurno dražje.

Jaz vem, da če bi se sedaj odločal za tak nakup bi v ožji izbor prišel Volvo V70 bi-fuel. Zadeva naj bi bla zelo dobra. Vsaj po besedah kolega, ki je razmišljal o nakupu v Belgiji.
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Tomaz_
Novinec

Napisal/-a Tomaz_ Če sep 08, 2005 1:32 pm

ON misli avto na PLIN! To je recimo Ople Zafira CNG, ki laufa na plin, poraba naj bi bila za kakih 50% nižja kot pri bencincih....

Mislm da se jo bo kmal dal naročit tud pr nas, v Nemčiji pa so jih recmo prodal že 20000!

Več si pa poglej na avtohiši moste.....

Link:
http://www.ah-moste.si/opel/index.asp?p ... &novica=64

micoj
Nov uporabnik

Napisal/-a micoj Sr sep 14, 2005 10:58 am

Misli da je avto na plin, v tem trenutku dobra odločitev ko se bencin tako draži.
Vedno in povsod, z avtom seveda ;)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov