Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

babuska
Nov uporabnik

Seat cordoba l. 94-95 - poraba bencina?

Napisal/-a babuska Po sep 05, 2005 11:17 am

Zanima me, kolikišna je približna poraba bencina (umirjena vožnja po mestu)?

Hvala

LP

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Zzooommm Po sep 05, 2005 11:45 am

Odvisno kaj imaš pod havbo ;)

babuska
Nov uporabnik

Napisal/-a babuska Po sep 05, 2005 11:51 am

Ja to sem pa pozabu.

Čim slabši motor, mislm da je to 1.4, al se da dobiti tud kej švohotnejšega?
Sem bolj racionalen (revščina=študent). :D

Na dan z podatki!

Hvala

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Napisal/-a Zzooommm Po sep 05, 2005 12:37 pm

Glede 1.6 mašine ti lahko jaz povem, ker imam tako v polotu classic (sej to je v bistvu isto kot cordoba). Sprva sem imel sicer zelo visoko porabo (povprečje 8.5+), ampak je bilo potem ugotovljeno, da je bila lambda sonda fuč ;)
Sedaj ko sem začel po menjavi na novo meriti sem imel na 70% relacijo povprečno porabo 7.04L, to je vožnja s klimo in večinoma po AC s povprečno hitrostjo 150km/h.
Največ sem imel 8.88L/100km - to je bila večinoma mestna vožnja po LJ v največji gužvi in vročini se pravi spet s klimo.
Drugače pa mi uradno piše v homologacijskem kartončku:
relacija 5.6, mestna vožnja 9.9, kombinirana poraba 7.2.
Realno če po pameti voziš bi reku, da je še pol litra zadodat, če pa imaš težjo nogo pa lahko računaš povprečje 8L.

Glede 1.4 ti bo pa lahko Fullback kaj več povedal, jo ima v polotu karavan in je navdušen nad njeno majhno porabo ;)

Uporabniški avatar
don CONSIGLIO
Don med moderatorji

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a don CONSIGLIO Po sep 05, 2005 2:01 pm

Osebno imam Cordobo Vario 1.4 60 KM. Povprečna poraba je okrog 8 l. Ta se zna dvigniti predvsem ob polni obremenitvi. Drugače pa hvaležen avto in predvsem zelo uporaben (veliko prostora tako za potnike kot za prtljago).

Sam bi ti priporočal tudi športne vzmeti, ker je sicer precej plavajoče... Če te še kaj zanima, samo vprašaj.

LP,
don CONSIGLIO
Slika

Uporabniški avatar
Fullback
Poznavalec foruma

Kraj: Največkrat...Na trdih tleh...ali mehkem blatu...

Napisal/-a Fullback Po sep 05, 2005 7:15 pm

Zzooommm je napisal/-a:Glede 1.4 ti bo pa lahko Fullback kaj več povedal, jo ima v polotu karavan in je navdušen nad njeno majhno porabo ;)

Hvala zoom za mojih 5 minut :P
Stvar je taka: 1.4 mašinca je pravi mlinček...majhna poraba-tudi krepko pod 6 spraviš, povprečna okol 6,7...
Vsak seveda pomisli, da je motor prava nepremičnina, a še zdaleč ni tako!!!
Avto ima za svoj motor veliko navora in je precej poskočen. Pravtako pa je 1.4 vw-jev motor eden najbolj zanesljivih vw-jevih motorjev!
Moja karavanska različica tehta 1105 kg, kaj je precej več od npr. polota 6n ali ibice!
To pomeni, da pri lažjem avtomobilu vse zgoraj naštete kvalitete še bolj pridejo do izraza!!!

LP
/¨¨¨¨¨¨¨¨\___
-- O ----------O--
Prodam

Uporabniški avatar
Fullback
Poznavalec foruma

Napisal/-a Fullback Po sep 05, 2005 7:18 pm

don CONSIGLIO je napisal/-a:Osebno imam Cordobo Vario 1.4 60 KM. Povprečna poraba je okrog 8 l. Ta se zna dvigniti predvsem ob polni obremenitvi. Drugače pa hvaležen avto in predvsem zelo uporaben (veliko prostora tako za potnike kot za prtljago).

LP,
don CONSIGLIO

Ej consiglio sej mam tut jst težko nogo, amak 8 mi pa ne žre!!! Kaj torej botruje tvoji veliki porabi?
/¨¨¨¨¨¨¨¨\___
-- O ----------O--
Prodam

Uporabniški avatar
don CONSIGLIO
Don med moderatorji

Napisal/-a don CONSIGLIO Po sep 05, 2005 8:55 pm

Ne vem, mogoče je med 7 in 8, ob normalni vožnji pa dvomim, da bi šel pod 7. Kolikor sem jaz računal...

Bom natankal polno in dolil ter izračunal točno porabo.

LP,
don CONSIGLIO
Slika

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Re: Seat cordoba l. 94-95 - poraba bencina?

Napisal/-a sonček Po sep 05, 2005 8:57 pm

babuska je napisal/-a:Zanima me, kolikišna je približna poraba bencina (umirjena vožnja po mestu)?

Hvala

LP

No jest jo mam sam je 1.8 mašina žre mi do točn 7,9 l in ne gre več probal,dokazal si najnižja pa 7,5 tako da ni razlike,velik prostora,slaba za po mestu zaradi velikosti,slabo potegne kljub 1.8 mašini,kvar se ne velik, dobro je imet velik opreme,reg. je draga za to mašino okol 150000 sit,......
Jest bi ti raj prporočal ibizo.

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Napisal/-a Zzooommm To sep 06, 2005 7:26 am

Čaki, čaki, čaki.
Kako slaba za po mestu zaradi velikosti? Saj jo je komaj dobrega 4.1 metra v dolžino. To je še manj kot Golf 4. Res da se nazaj slabše vidi ker je limuzina in se moraš najprej na to navadit ampak potem pa gre.

Uporabniški avatar
Slash83
Novinec

Kraj: MB - okolica

Napisal/-a Slash83 To sep 06, 2005 8:09 pm

Kolega ima 1.4 cordobo, letnik 1996.

Poraba je zelo mala, nekje med 6 in 7. Npr. lani na morje sem se peljal zraven njega in mislim da sma izračunala nekje okroglih 6,0l porabe.

Drugače pa avto gre ok. Edino izgleda precej večje kot v resnici je-prtljažnik je res ogromen, samo je pa malo preozka. Mislim da samo 163cm široka. Pospeški do 100 so tudi nekje med 15 do 16 sekund-pač nekje 1000kg in samo 60 konjev.

Tudi sam iščem avto in razumem da iščeš nizke stroške - tudi sam cilam na iste kriterije:)

Vglavnem-iz študentskega vidika ti avto piporočam, čeprav sam glih nisem nek fan Seata in VW-ja. Mala poraba, nizka registracija (malo KW), pa še poceni jih že dobiš.
Saj res: poglej še Polote..

To še: en drug kolega pa je mel Ibizo pred par leti, malo prevožena mislim da 94 letnik in 1.3 mašinapa mu je ogromno žrla in je bila tudi lamba sonda zanič. Je en zgoraj tudi omenil ta problem ne? Pa ko ga je prodal je čez par mesecev mašina "zružla". Je pa ga kuplo eno dekletce ki je ravno izpit naredlo, tak da možno da je bil v tem problem:)

Uporabniški avatar
maniac
Novinec

Napisal/-a maniac Sr sep 07, 2005 8:12 am

kupi twingo in se vozi skoraj zastonj :P , pa še pol-kabrio lahk maš.

(mal reklame si moram nardit, če ga ravno prodajam :oops: )

1.4 so super motorji, končna cca 170, pospešek cca 15s, poraba od 6-8...
1.6 75ks, pa so že bistveno bolj poskočni (cca posp. 12.5, končna 175...)ampak tud požrešni v primerjavi z 1.4.
moraš kr računat na 7-10l.
kolegu je pil skoz 9+, sam je mel zelo težko nogo.
ma pa dosti navora in je res lahko prehitevat.

lp

Uporabniški avatar
don CONSIGLIO
Don med moderatorji

Napisal/-a don CONSIGLIO Če sep 08, 2005 4:39 pm

Sem izračunal točno 8,11 L/100 km pri mešani vožnji (LJ-GO, delno mesto, delno izvenmestno, delno avtocesta)

Ni malo!

LP,
don CONSIGLIO
Slika

Uporabniški avatar
Fullback
Poznavalec foruma

Napisal/-a Fullback Če sep 08, 2005 4:50 pm

don CONSIGLIO je napisal/-a:Sem izračunal točno 8,11 L/100 km pri mešani vožnji (LJ-GO, delno mesto, delno izvenmestno, delno avtocesta)

Ni malo!

LP,
don CONSIGLIO

to je absolutno preveč...kolk imaš kilometrov? Lambda sonda ok?
Take razlike med nama res ne bi smelo biti...
/¨¨¨¨¨¨¨¨\___
-- O ----------O--
Prodam

CordobaR
Nov uporabnik

Kraj: Ptuj

Napisal/-a CordobaR Če sep 08, 2005 5:16 pm

Meni spije cordoba 2.0 16V 9l/100km pa se vozim tudi malo hitreje ponavadi.
Tuning Freaks

Uporabniški avatar
don CONSIGLIO
Don med moderatorji

Napisal/-a don CONSIGLIO Če sep 08, 2005 5:23 pm

Fullback je napisal/-a:
don CONSIGLIO je napisal/-a:Sem izračunal točno 8,11 L/100 km pri mešani vožnji (LJ-GO, delno mesto, delno izvenmestno, delno avtocesta)

Ni malo!

LP,
don CONSIGLIO

to je absolutno preveč...kolk imaš kilometrov? Lambda sonda ok?
Take razlike med nama res ne bi smelo biti...

Ja, sem tudi jaz postal že malo zaskrbljen...

Mam 106k km, tko da nič kaj takega. Bom mel itak kmalu servis, tako da upam na najbolje.... ;)

LP,
don CONSIGLIO
Slika

jaroslav
Nov uporabnik

Napisal/-a jaroslav Če sep 08, 2005 5:31 pm

mam cordobo vario 1.4 MPI 60 KM letnik 2000, dobrih 70kilo kilometrov. Porabo spremljam odkar sem nabavil avto (dobre pol leta) in je sledeca:
kombinirana voznja, umirjeno dinamična, avto neobremenjen: med 6,5 in 6,7
avtocesta med 140 in 160 poraba 7,6
avtocesta ful nalozen avto+ prikolica poraba okrog 7,9.

Avto je pa drugac spica, edino prtljaznik ima spodnjo stran previsoko, (med zgornjo in spodnjo stranjo je samo 58 cm) kar pomeni, da ne mors dat v prtljaznik vecjih stvari - npr pralni stroj:)

ajd,j

Uporabniški avatar
icely_slo
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a icely_slo Če sep 08, 2005 5:41 pm

mel sem cordobo 1.6, letnik 95. Pila je 10-11 litrov po mestu. Najnizja mozna poraba v mestu, je bila 9.8 litra (komaj spravil na tolk - pa sem izredno pazil na voznjo). Mozno da je bilo kaj z vbrizgom ali pa kaj drugega. Menjal sem lambdo sondo, peljal sem ga na tester, pa ni pokazalo nic narobe! Skratka pogledal in stestiral sem vse zivo, pa nic ni bilo bolje. Ko sem spraseval naokoli, mi je vsak odgovoril da je to stara masina, ki pac malo vec pije in da je kar ene par ljudi ki imajo iste "probleme".
Ce ti kaj pomaga, sem imel motor z oznako 1F. Kasneje sem imel polota, letnik 1996, ki pa je imel novejso masino od cordobe (le ta je imela od golfa 2), z oznako AEA (ce se ne motim), pa je bila poraba obcutno nizja. Po mestu je imel od 7, pa do maximalno 9 litrov.
Ce bi kupoval ponovno, bi orenk pazil da ne bi vzel avta s to oznako.

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Napisal/-a Zzooommm Če sep 08, 2005 6:48 pm

Mogoče pa je bila razlika med tema dvema mašinama v tem, da je imela novejša multipoint vbrizg, starejša pa single?

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Če sep 08, 2005 9:24 pm

icely_slo je napisal/-a:mel sem cordobo 1.6, letnik 95. Pila je 10-11 litrov po mestu. Najnizja mozna poraba v mestu, je bila 9.8 litra (komaj spravil na tolk - pa sem izredno pazil na voznjo). Mozno da je bilo kaj z vbrizgom ali pa kaj drugega. Menjal sem lambdo sondo, peljal sem ga na tester, pa ni pokazalo nic narobe! Skratka pogledal in stestiral sem vse zivo, pa nic ni bilo bolje. Ko sem spraseval naokoli, mi je vsak odgovoril da je to stara masina, ki pac malo vec pije in da je kar ene par ljudi ki imajo iste "probleme".
Ce ti kaj pomaga, sem imel motor z oznako 1F. Kasneje sem imel polota, letnik 1996, ki pa je imel novejso masino od cordobe (le ta je imela od golfa 2), z oznako AEA (ce se ne motim), pa je bila poraba obcutno nizja. Po mestu je imel od 7, pa do maximalno 9 litrov.
Ce bi kupoval ponovno, bi orenk pazil da ne bi vzel avta s to oznako.

No jest imam 1.8 motor,ki mi porabi kokr sem omenil 7,9 l max za minimalno pa 7,5.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov