Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Katerea izbrati

Mazda 3
37
76%
Nissan primera
12
24%

Skupaj glasov : 49

Planetek
Nov uporabnik

Kaj kupiti???

Napisal/-a Planetek To sep 06, 2005 1:59 pm

Hi!

Mi lahko prosim pomagate z vašimi priporočili in pripombami kateri avto izbrati:

Mazda 3 1,6 TE (Sedan)
Nissan primera 4V 1,6 visia

al pa kateri drugi za nekje 4.000.000 sit (+- 500.000)

Hvala!!!

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith To sep 06, 2005 2:06 pm

hm mal si falu odsek ;)

drgac pa men je nisan nekak bl usec :)

Tomaz_
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tomaz_ To sep 06, 2005 5:25 pm

Opel Astra 1.9 cdti 150 KM......dobra mašinca......skoraj vsa oprema za to ceno...če seveda mislš dizle al pa alfa 147 1.9 jtd 120 KM tud že nekak dobis :) (4,5 mio)....

Vidim pa da padas na japonce, bencinske....tko da bi js mogoče najraj Hondo od Japoncev...

Med tema dvema tvojima pa primero ki je od mazde 3 neprimerno večja...Obe sta po mojem mnenju kul pa še kr lepe......kj več pa js na žalost o teh dveh avtomobilih ne znam povedat

Uporabniški avatar
krt206
Uporabnik

Kraj: Kjer sem

Napisal/-a krt206 To sep 06, 2005 5:31 pm

Vzemi potem primero, ki je za mojo pojme in izredno oblikovan avtomobil in kvaliteten, sej je tudi mazda, ampak potem bi mogel izbirati med 6 in primero, ker mazda 3 sedan mi nekak ne potegne.
Slika

Uporabniški avatar
don CONSIGLIO
Don med moderatorji

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a don CONSIGLIO To sep 06, 2005 7:52 pm

Definitivno priporočam Mazdo 3. No, v bistvu ta sploh ni alternativa Primeri. Primera se primerja z Mazdo 6.

Vseeno. Mazda 3 je le malo manj prostorna od Primere, glavna prednost pa je predvsem v boljših voznih lastnostih in boljših motorih, ki so na razpolago. Trojka je namreč narejena na skupnem podvozju s Fordom Focusom, ki slovi kot eden najboljših. Poleg tega je Mazda 3 tudi precej bolj svež projekt od Primere, ki je kljub aktualni in inovativni obliki na trgu že od 2001, Mazda je dve leti mlajša.

Sicer pa, če iščeš nov avto, ki ima veliko prostora in je kvalitetn v tem razredu, sta to Ford Focus Style Wagon in Škoda Octavia Wagon. Lepa, kvalitetna, dobro se vozita, zelo prostorna, z odličnimi motorji. Najlepše pri vsem pa je cena:

-Ford Focus Style Wagon 1.6 tdci (110 KM) 4.208.000 sit

-Škoda Octavia Wagon 1.9 TDI (105 KM) 3.971.000 sit

Bencinske verzije (navadne 1.6) so še cca 400k sit cenejše, limuzinske pa še dodatnih cca 200k manj.

Ta dva sta po mojem best buy ;)

LP,
don CONSIGLIO
Slika

Uporabniški avatar
Slash83
Novinec

Kraj: MB - okolica

Napisal/-a Slash83 To sep 06, 2005 8:58 pm

Kaj pa Toyota Corrola, Fiat Stilo, Citröen C4?

Uporabniški avatar
forDever
Nov uporabnik

Napisal/-a forDever To sep 06, 2005 9:06 pm

Sorodnik ima mazdo3. Lep, atraktiven avto. Edini dve negativni točki, ki sem ju našel na tem avtu, sta:
1. pri sedan verziji, so vrata prtljažnika zelo majhna. Ni šans, da v avto spraviš kakšno večjo škatlo (npr. kak televizorček ali kaj podobnega)
2. po subjektivni oceni, premalo moderne obloge vrat v notranjosti (vse je nekam kockasto in ničkaj ne spominja na moderni dizajn).

Sicer pa avtu vse pohvale!!! :bow

Uporabniški avatar
maniac
Novinec

Napisal/-a maniac Sr sep 07, 2005 8:01 am

jst ne vem, kaj tolk sanjate o prostornosti nove primere, ker je ma manj kot micra! :?
ne jst ne moja punca nisva mogla sedet za volanom...nareto za pigmejce-japonce.
je pa moderna in lepa, ampak sem pričakoval dosti več od nje.

moj glas gre od teh dveh mazdi 3 (pa čeprav je uradno razred manjša).

lp

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Sr sep 07, 2005 8:11 am

Se strinjam s tem kar je napisal Don Consiglio. Avta je težko primerjati, ker je razlika v velikosti. Vsekakor je modernejša Mazda, njeno podvozje je eno najboljših, čeprav mi je oblikovno bolj všeč Primera.

Moraš se pa odločit ti kaj ti je bolj všeč, kateri ti bolj paše, v smislu udobja, prostora, oblike, ter načinu vožnje.

Moji starši imajo prejšnji model primere in je avto ful neproblematičen za vzdrževat, ni pa nek športnik, poskuša biti nekje vmes. Morda je za tanovo primero 1.6 motor malo švoh, meni se zdi že na prejšnji 1.8 rahlo podhranjen.

Uspešen nakup.

PS: Od alternativ bi ti pa rpiporočal Forda, absolutno pred Octavio.
Slika

Planetek
Nov uporabnik

Napisal/-a Planetek Sr sep 07, 2005 11:17 am

Hmm, kolikor vidim Vas je več za Mazdo.

Mislim, da se tudi sam malo bolj nagibam k tej izbiri.

kako pa je z vzdrževanjem obeh in ceno nadomestnih delov ...? Mislim, da je ta podatek tudi pomemben.

Aja pa še to! Kje si lahko izračunam Kasko zavarovanje, registracijo itd. (en del na AMZS-ju) kaj pa ostalo?

Koliko bi mene prišla registracija + zavarovanje (če spadam v 10. premijski razred?!? - upam, da sem prav prebral iz zav. police :) ).

Hvala vsem!!!

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Napisal/-a Nixxon Sr sep 07, 2005 11:58 am

http://www.amzs.si/?podrocje=5

To je za registracijo in osnovno zavarovanje. Za kasko boš pomoje moral iti do agenta.

Za Mazdo vzdrževanje ne vem, imamo pa doma sedaj že tretjega Nissana. Primero smo kupili novo leta 2000. Od takrat vglavnem samo tankamo in vozimo. Tej avti so zelo hvaležni. Edino kar smo mel probleme:
- snel se je jermen za servo, ker se je majhen mucek jeseni šel gret na motor (naj počiva v miru) - popravljeno v okviru garancije
- oče je nabasal ABC rampo na avtocesti, menjana šipa in levi špegu (katerega niso dobro pritrdili), častila zavarovalnica
- pri vzvratni vožnji s prikolico za čoln je ročaj tamalega koleščka naredil v zadnji dobijač luknjo. Še vedno je tam.
- crknila je hupa za alarm - popravljeno
- preventivno menjan nek računalniški modul, baje serijska napaka, pri nas se ni nikoli pokazala.
- sedaj je na izpušnem sistemu od kolektorja proti prvemu loncu je zanič tisti del izpuha ki je rahlo upogljiv - popravil začasno klepar za male pare

Mogoče se ti zdi kar nekaj stvari, ampak dejansko ni avto zaradi nobene obstal na cesti, večina stvari je posledica neumnosti voznikov ali starosti materiala. Uglavnem mi smo ful zadovoljni. Naslednji zna bit spet Nissan.

Baje jim sedaj kvaliteta rahlo pada ko so pod Renaultom, ampak tako je dandanašnji z vsemi firmami na svetu.

Jaz ti drugače Nissana lahko samo priporočim, če pa ga boš kupil ga pa vozi h Krulcu v Moravče, je najboljši mehanik za to znamko. Mi smo že vseskozi njegova stranka.
Slika

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Napisal/-a Nixxon Sr sep 07, 2005 12:00 pm

Aja, pa nekam hitro se nam akumulatorji praznejo, je pa res, da je avto daaaaleč premalo vožen. Tudi na morju kdaj se avto po 3 tedne ne premakne. Vedno govorim očetu da ga mora vsaj enkrat na teden peljat v LJ na šiht, pa gre raje s Cliotom k manj žre (dCi.press). Pa ga je že trikrat menju pa vsaj 10x filal pa ga ne izuči. :roll:
Slika

Uporabniški avatar
mgas XLR
Novinec

Napisal/-a mgas XLR So sep 17, 2005 12:54 pm

Slika

Uporabniški avatar
McLaren
Mojster foruma

Kraj: Cela EU

Napisal/-a McLaren So sep 24, 2005 11:16 am

mgas XLR je napisal/-a:TO TI JE AVTO :P http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=471371#

Kaj za vraga je tvoj problem? A ti vidiš kaj človek sprašuje? Umiri se, kolki si pa star, 12?

sanny
Novinec

Kraj: koper

Napisal/-a sanny So sep 24, 2005 12:28 pm

mazda 3 po mojem. sam je tuki še za pogledat corolca ki je tudi zelo hvaležen avto. ker si pa speaševal za rezervne dele naj te ne skrbi kr te avte sam tankaš pa voziš (z rednim servisom kjer pa nike velike razlike v cenah delov).

Uporabniški avatar
mgas XLR
Novinec

Napisal/-a mgas XLR So sep 24, 2005 3:30 pm

McLaren je napisal/-a:
mgas XLR je napisal/-a:TO TI JE AVTO :P http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=471371#

Kaj za vraga je tvoj problem? A ti vidiš kaj človek sprašuje? Umiri se, kolki si pa star, 12?
ne 13
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 10 gostov