Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

mazda rx-8

Napisal/-a Dariooo To sep 13, 2005 9:55 pm

Zivjo...
sem gledal malo avto.net ce se prodaja kaka mazda....rx8 seveda...pa sem jih kr precej nasel...pa me zanima ce mogoce kdo ve, kako se kej obnesejo tej novi vanklovi mazdini motorji, kajti ne vem kje bi lahko bil problem da se tak avto, ki je sele vn prisel, prodaja....meni je osebno zelo vsec.....
prosil bi za cim vec informacij glede tega avta....
Hvala za pomoc....

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec To sep 13, 2005 9:57 pm

slišal sm da je treba mal olja dolivat
drgač mi pa ni znano za kakšne probleme
sej drgač se pa ogromno skoraj novih avtov prodaja

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI To sep 13, 2005 10:47 pm

Je kar nekaj spletnih strani in forumov po svetu samo za rx-8. Tam boš izvedel vse do zadnjega šraufa v tem avtomobilu in kako se pbnese če te res ta avto zanima ;)
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

POLO_TDIgti
Nov uporabnik

Kraj: LAŠKO

Napisal/-a POLO_TDIgti To sep 13, 2005 10:51 pm

ves kok bi ti jz reku,avto definitivno vredu laufa,pelau sm se z 191 konjsko,super gre,problemcek je samo v tem,da ma dokaj hitr prazn kes,in rahlo prevec požrešna je...
pa za moje pojme pre tih avto,športn avto more bulit,da ves ka mas pod sabo:>
Volkswagen je STROJ,ostalo so le avtomobili!!!!

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Sr sep 14, 2005 8:51 am

Oblika je super, tista zadnja vrata so mi tud všeč. Menjalnik je dober, ful kratki hodi.

Slabosti: če ga goniš je povprečna poraba 30l/100km, kar ne doseže noben drug primerljiv avto, ima tank za olje in ga žre 1l na 1000km. Tolk navaja tovarna.

Navor pri avtu suxx big time. Rešuješ se z obrati, kjer pa je avto požrešen. Sem komaj enga unota prehitel ko sem ga vozil prvič. Zadeva gre dokaj nerada počez, handling je dober.

Če bi mel not tud opcijo enga šestvaljnika bi bil njami, tko pa ni.

PS: So enga pripeljal na prikolci, ker je tip tik preden ga je ugasnil, mal gas pohodil in je baje neki mašino zalilo al kako. Potreben servisa. :roll:
Slika

Uporabniški avatar
Neyo-Neyo
Uporabnik

Napisal/-a Neyo-Neyo Sr sep 14, 2005 9:01 am

ja kokr jaz vem men osebno je avto zelo ušeč oblika pa to pa tud wanklov motorj neki posebnga ane sm žre pa tud dost tko da bi blo treba kr fajn premislt ;)
....

Uporabniški avatar
Zmaj78
Novinec

Kraj: Mazda Mx-6 2.5i 24v LPG

Kolk olja pogloda?

Napisal/-a Zmaj78 So sep 17, 2005 5:19 pm

Te tovarniški podatki za 1l olja na 1000 km, to so najbrž mišljeni kot alibi, da ni preveč reklamacij, ker tak podatek ima večina avtomobilskih firm (do liter na 1000 km se smatra za normalno, itd.).

Če pa ga dejansko tolk pogoltne, pol pa je bolš da ga kar takoj stran zliješ in ga sploh ne rabiš v motor nalivat! ;)

Uporabniški avatar
wildcat
Nov uporabnik

Re: Kolk olja pogloda?

Napisal/-a wildcat Po sep 19, 2005 9:23 am

Wankel pač potrebuje olja. :roll:
Je bilo že neštetokrat napisano, da je motor tako zasnovan.
Tako da bilo fajn če bi nehali s tem otto-motor-omejenim-mišljenjem.
To je skor tak, kot da bi se pritoževali da motorji potrebujejo gorivo za delovanje.

Drugače pa le ni takšna kriza s porabo olja, dejansko je le-ta pri 191KM različici zelo normalna, le pri močnejši nekoliko višja v primerjavi z drugimi motorji.
Ampak še enkrat: TO SPADA ZRAVEN!

Poraba goriva je pa tak tak, seveda je vsaj za mene tak avto mučno peljati varčno in se tudi ne trudim, ko je pa tako veselje pospeševati do 9000 obratov,
ampak dejstvo je da se ga da tudi lepo na easy vozit.
Pač je športen avto :twisted: komur ne paše, naj kupi dizla.
Ampak povprečno porabo od 30l mi pa res še ni uspelo nabit :?: :bonk

Navor nadomesča konstantnost poseševanja vse do blokade.
Nekak bi se dalo primerjati z letalom ob vzletu, ko kr vleče in vleče, in potem šele po celi večnosti v rx-8 šaltaš v naslednjo prestavo.
Način vožnjo pač malce prilagodiš temu.
Na splošno se takemu avto prvo posvetiš in ga spoznaš preden ga uporabljaš in lahko izkoristiš vse možnosti.
Je pač malo zahtevnejše vozilo, v vseh pogledih. Ampak prestige nikoli ni zastonj.

Trenutno je kar nekaj rabljenih vozil, pač je bil v prvem letiu največji boom, in tudi vsak trgovec je imel testne, katere se seveda po določenem času prodajajo.
Nič posebnega. Nekaj jih je bilo tudi uvoženih.

Je pa še vedno eye-catcher kamorkoli se pripelje in povpraševanje po njih je še kar veliko.

Toliko zaenkrat.
Lep pozdrav vsem.
All I ask: The sky above and the road below me!
- Blue Sky -

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Re: Kolk olja pogloda?

Napisal/-a Nixxon Po sep 19, 2005 10:43 am

wildcat je napisal/-a:Ampak povprečno porabo od 30l mi pa res še ni uspelo nabit :?: :bonk

Moj frend pa, pa ga je vozu kar nekaj mesecev vsaj.

Res je, da ga je vozu tud zlo na trdo, pa vseeno.
Slika

Uporabniški avatar
wildcat
Nov uporabnik

Napisal/-a wildcat Po sep 19, 2005 10:50 am

Zanimivo.
Po treba sprobat :P
- Blue Sky -

Uporabniški avatar
CWIZO
Novinec

Napisal/-a CWIZO Po sep 19, 2005 10:59 am

Jest ti lahko samo povem da se v njem sedi fantasticno, vse imas elektronsko, LCD, ... super skratka. Dele v frankfurtu me je zelo navdusila tale mazda. Zal se s enisem peljal z njo...
Slika

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Po sep 19, 2005 11:00 am

Saj ni slab avto...hud avto je in je pač ekskluziva.
Žal pa avto z dobrimi 230 konji pije več bencina kot nekateri ottovi motorji ki premorejo 300 in več konjev, s tem da ti tudi več kot kakšen liter olja na servisni interval(10-15kkm, ne pa na 1000-1500) ne zahtevajo...
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
wildcat
Nov uporabnik

Napisal/-a wildcat Po sep 19, 2005 11:06 am

Ja in???

Sej tu ni debate okoli motorja kateri je boljši. Je stvar izbire.
Ali je uporabnik spraševal za mnenja okoli RX-8 ali je vprašal katero vozilo z 230 ali 300KM? Mislim da je kje drugje kakšna taka debata.

Tako mu boš najbolje pomagal, če mu poveš tvoje izkušnje s tem vozilom, koliko porabe ima tvoja Mazda RX-8, koliko olja si dolil itd.
Torej?
- Blue Sky -

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Po sep 19, 2005 11:10 am

wildcat je napisal/-a:Ja in???

Sej tu ni debate okoli motorja kateri je boljši. Je stvar izbire.
Ali je uporabnik spraševal za mnenja okoli RX-8 ali je vprašal katero vozilo z 230 ali 300KM? Mislim da je kje drugje kakšna taka debata.

Tako mu boš najbolje pomagal, če mu poveš tvoje izkušnje s tem vozilom, koliko porabe ima tvoja Mazda RX-8, koliko olja si dolil itd.
Torej?

Tista primerjava je bila samo zato ko si začel govorit o prestižu...in da toliko stane...pa nima veze, vsak svojega konja hvali ;) Jaz nisem rekel da je slab avto, porabe pa nisem navedel iz lastnih izkušenj, ampak po pričevanjih enega lastnika in testnega voznika, ki je imel avto čez pri neki reviji :)
Se umikam zdaj.
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
wildcat
Nov uporabnik

Napisal/-a wildcat Po sep 19, 2005 11:20 am

Aja, no. Sem misla da si vozu RX-ko, pa so me zanimale še tvoje izkušnje.

V glavnem, peace :D
- Blue Sky -

Uporabniški avatar
Biskvitek
Stalni uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Biskvitek Po sep 19, 2005 11:31 am

mene je pa pr RX-8 najbl navdušu menjalnik ki je res zelo športen, zelo natančen in zelo kratek.......
Slika

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 Po sep 19, 2005 12:19 pm

no pa da še jst powem...meu sm šanso pelat se v 230KM pa morm rečt da me avto ni kej preveč tko res anvdušu glede na konjenico,presenečen sm pa biu da sm kljub 189 cm precej kamot sedeu uzadi,sicr ne čist pokonc ( kdo pa sedi tko ) ampk tko lepo na izi in tud dostop do zadne klopi ni neki zaj****...zvok je kr zredu,sicr do ene 500o je bl tiho nad 5000 se ji pa ˝strga˝ in takrat se pokaže življenje,všeč mi je vrtenje do 9000 ;) ampk če pa primerjam proti meganu RS ki sm glih tko ga vozu pa ma 225KM pa se mi zdi megan velik bolši pri pospeševanju,velik bol lima na zice,sicr je pa res da je turbač...da pa rx-8 neb bla eye-catcher pa ni dvoma ;)

Lp
Slika

Uporabniški avatar
alexmazda
Novinec

Napisal/-a alexmazda Po sep 19, 2005 1:55 pm

ljudje nehajte primerjat motor z prostornino 3 in več litrov z wanklovin, ki je le 1,3 literski. tu je cel problem. poraba je pač takšna kakršna je, sicer dvomim da je 30 litrov ampak vseeno. mouj brat im bmw 325 z V6 mašino pa ma isto 191 konjev. če ga vozi normalno, kar je do 3 000 obratov mu pije največ 12 l, če pa ga šopa do 6000 pa 28 litrov!!! no, mazda pa tolko pije pri 9000 obratih!!!štekate?ni razlik v porabi. naj še enkrat povem da je cela težava v litraži: 1,3 je vseeno malo, čeprav je rotacijsko motor. vzami hondo 1.4 ki ima 120 KM in 2.0 avto standard ki jih ima 117, pa bosta enako šla, enako porabo bosta mela, s tem da se bo 2.0 manj mučil pri nižjih obratih. če pa ga našopaš, pa nima 1.4 možnosti.

PS: me zanima kolko jeznih ljudi se bo zdej spustlo name...hahahaha :lol: :lol: :lol:

Uporabniški avatar
swifthead
Novinec

Napisal/-a swifthead Po sep 19, 2005 2:03 pm

mene je pr Mazdi RX-8 (sm jo testiral) najbol navdušilo podvozje, najbol bedn je pa zvok, k da bi mixer vozu!!!!
Slika

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Po sep 19, 2005 2:19 pm

alexmazda je napisal/-a:ljudje nehajte primerjat motor z prostornino 3 in več litrov z wanklovin, ki je le 1,3 literski. tu je cel problem. poraba je pač takšna kakršna je, sicer dvomim da je 30 litrov ampak vseeno. mouj brat im bmw 325 z V6 mašino pa ma isto 191 konjev. če ga vozi normalno, kar je do 3 000 obratov mu pije največ 12 l, če pa ga šopa do 6000 pa 28 litrov!!! no, mazda pa tolko pije pri 9000 obratih!!!štekate?ni razlik v porabi. naj še enkrat povem da je cela težava v litraži: 1,3 je vseeno malo, čeprav je rotacijsko motor. vzami hondo 1.4 ki ima 120 KM in 2.0 avto standard ki jih ima 117, pa bosta enako šla, enako porabo bosta mela, s tem da se bo 2.0 manj mučil pri nižjih obratih. če pa ga našopaš, pa nima 1.4 možnosti.

PS: me zanima kolko jeznih ljudi se bo zdej spustlo name...hahahaha :lol: :lol: :lol:

Samo opomba...mi ne govorimo o trenutni ampak o POVPREČNI porabi.štekaš?
Še druga opomba BMW sploh nima V6 motorjev ;)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 6 gostov