Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

OLI
Novinec

Kaj naj kupim Corola Megan Golf 5

Napisal/-a OLI So sep 17, 2005 10:35 pm

Pomagajte mi z nasveti, kateri avto naj kupim:
1. Toyota Corola D4D-lilimuzina HB
2. Renault Megan 1.5 ali 1.9 dci-limuzina
3.W Golf 5 SDI
Samo limuzino ne karavana!!!

Povejte katerega, pohvale in graje.

Lp
Zadnjič spremenil OLI, dne So sep 17, 2005 10:48 pm, skupaj popravljeno 2 krat.
Če misliš, da zmoreš, zmoreš.
Če misliš, da ne zmoreš, imaš prav.

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Walker_P So sep 17, 2005 10:41 pm

Zej če maš namen kupovat megana v karavan različici bi js vzeu megana , v primeru da je megan limuzina, pa defenitivno corolo, golf pa izpade iz izbire ker je motor prešvoh po domače povedan, pa še plačag ga boš ko norc, pa še manj opreme boš dobil. Js glasujem za corolo, seveda če se gre za nekaravanske izvedbe.

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 So sep 17, 2005 10:43 pm

megan,ker je ubistvu še najlepši kle :P pa SDI je itq prešvoh tko da če kupš megana 1.5 100KM al pa še bolš 1.9 120KM ne boš nč zajebou...pa še pocen ga dobiš zdj ;)

Lp
Slika

pehtren
Novinec

Kraj: za devetimi gorami, za devetimi vodami...oo fak kje jest zvim

Napisal/-a pehtren So sep 17, 2005 10:45 pm

rok46 je napisal/-a:megan,ker je ubistvu še najlepši kle :P pa SDI je itq prešvoh tko da če kupš megana 1.5 100KM al pa še bolš 1.9 120KM ne boš nč zajebou...pa še pocen ga dobiš zdj ;)

Lp

tako je ja pri golfu kupujes skoraj znacko kot pri audiju a3 in bmw 1 :D

Tomaz_
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tomaz_ So sep 17, 2005 10:47 pm

Toyota!!! Ne zaupam renaultovim dizlom, golf pa ni vreden svojega denarja.

jony
Novinec

Napisal/-a jony So sep 17, 2005 11:35 pm

z golfom ne moreš prehitevat, o renaultovih dizlih si že veliko prebral na tem forumu, definitivno toyota

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Napisal/-a W|zz Ne sep 18, 2005 12:01 am

Golf za moje pojme je vreden svojga dnarja. Če bi bla močnejša mašina potem bi ga sigurno priporočal :) Tko pa... Corolla..takoj za golfom! Megana pa še nisem vozil tko da ne vem :)
lp

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Ne sep 18, 2005 12:16 am

po moje je tkole
toyota- men vizualno ni nč posebnega- vzdržljivost pregovorno dobra
megane- če ti je oblikovno všeč nimaš kej falit
golf- sdi- ni šans- drgač avto sam po seb ni več tolk precenjen kokr je bil- to pa zato ker je konkurenca vsaj tako dobra
predvidevam da kupuješ novga
tko da bi ti jst v tem rangu priporočal astro- dobiš približno isto opremo, za isto ceno
men so konc lanskega leta - kr dost opreme, 120km dizl ponujal za cca 4.3 mio
tko da so tm tm
maš pa opcijo tud stila- jtd-ji naj bi bli dobr
lp

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 Ne sep 18, 2005 8:11 am

Za moje pojme, Golf odpade takoj. Močno precenjen, v primeru SDI tudi močno podhranjen. Dobra lastnost je, da ga boš čez 20 let lahko prodal v Bosno oz. Črno goro. :D

Renault na žalost trenutno ni ravno v obdobju, da bi imel sloves kot vzdržljiv avto. Vse preveč se jih kvari, tko da jest si tega tut ne bi upal.

Izmed naštetih bi si izbral Toyoto.

Drugače pa poglej še kakšen Ford Focus, Mazda 3, kmalu pride nova Honda Civic, Seat Ibiza, Opel Astra,... Je dosti izbire v tem razredu.
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Ne sep 18, 2005 8:17 am

Corolla, samo in edino iz dveh stvari
-sodoben in lahek 1.4 dizel
-pregovorna zanesljivost

Bi pa pazil na limuzike ker zna ritka hitro izgubit čar. Pri meganu in omenjeni mazdi3 je odprtina prljažnika tako nerodno najhna da je problem not spravit že malo večji kovček, brez da se grež igrico obračanja in poizkušanja.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
Volvo5er
Novinec

Napisal/-a Volvo5er Ne sep 18, 2005 9:21 am

vsekakor ti priporočam Toyoto Corollo, je lep, kvaliteten in svojega denarja vreden auto.

sicer tudi golf ni slab a ja malo predrag ter absolutno prešibak (SDI), no ja...razen če se imaš namen cjaziti pod omejitvami. če že golf, potem 2.0 tdi.

kar se megana tiče pa se mi zdi renaultova kvaliteta malenkost uprašljiva.

Uporabniški avatar
RAPMAN
Uporabnik

Kraj: Ljubljana - Trnow

Napisal/-a RAPMAN Ne sep 18, 2005 9:38 am

ja jst sm tut za vw-ja če pa ne tega pa sigurno toyoto
>>ZIDEK<<
Slika

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Ne sep 18, 2005 9:42 am

Avtomobili so dovolj različni, da ne bo težko izbrat. Zato je najbolje, da se sam odpraviš v salone, pogledaš, preizkusiš pa izbereš enostavno tisto, kar je zate najboljše.
Osebno bi se odločil za GOLF-a, vendar bi izbral motor TDI 90 - ker je razlika minimalna (okorg 100 tisočakov sodeč po ponudbi). Motor je sicer že star, vendar preizkušen, dovolj zmogljiv ter primerno varčen. Glede zmogljivosti je primerljiv z 1,5 DCI 100 "konjev". Glede ostalih lastnosti ima GOLF tehnično naprednejše podvozje (več vodilska zadnja prema), kar pomeni opaznejšo boljšo lego na cesti in vodljivost, tudi sicer je tehnično novejši. Prepriča me tudi natančna izdelava, znotraj pa še odlična energonomija, materiali, prostornost, uporabnost ...,
Za nameček pa ga dobro in zlahka prodaš - ko se za prodajo odločiš - posebno tisti s TDI motorji gredo "za med".

LP

Uporabniški avatar
Zmaj78
Novinec

Kraj: Mazda Mx-6 2.5i 24v LPG

Joj sam ne SDI-ja!

Napisal/-a Zmaj78 Ne sep 18, 2005 9:47 am

Zato ker pri SDIju je pa njegovo brutalno moč na naših cestah skor čist nemogoče koristit! :)) NO če hočeš povzročat prometne zamaške, pol je SDI majka, ker glih kolega ko se vozi z njim ima dober komentar na to: "Če ga tiščim do podna, loh glih po omejitvah vozm!" :)))))))) No to vse pove, sicer je pa avto generacije IV.

Mislim, da bi mogu nujno vzet v izbor tut Opelico, ker je noro lepa, ma precej opreme pa varčne motorčke, glede na to da sem ljubitelj japoncev mi je tojota kar kul, sam ne spet tok. Po dizajnu je zanimiva tut 147.

P.S. Me veseli, da golf ni več GOLF in da se VW-ju capljanje na mestu glih ne izplača, ker obenem konkurenca prehiteva kar po desnem pasu. :))

Enkrat je biv dober komentar v eni avto reviji, v stilu: Koga majo zdej pri Folcivolciju za norca, mal raztegnejo polota, pomnožijo ceno z 2 in dobiš golfa. No ta komentar se mi zdi kar precej na mestu. :)))

Uporabniški avatar
MacAudio
Uporabnik

Napisal/-a MacAudio Ne sep 18, 2005 9:51 am

Če nočeš nikjer na cesti ostati, pol kupi toyoto! Renojevi dieseli niso tak vredu. No 1.9 dci ni švoh sam 1.5 dci je pa za moje pojme polomija, pa ne da bi šinfu čez renoja. Golfa bi pa mogu če bi ga vzel vsaj 1.9 TDI. Sam je res mal drag. Sam je pa trenutno nanj 400.000 sit popusta. Moj glas gre vseeno za toyoto.
TSI+DSG = T.N.T.!! ;-))

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Ne sep 18, 2005 9:59 am

Kako je Renaultova kvaliteta vprašljiva, jaz bi prej podvomil v voznike kot pa v avto.
Velikrat vidim kak folk te avte fura,pol pa jamrajo,ka je to zanič, ni nič vreden itd...
Dost folka poznam,ki vozijo dci-je,pa jim še nič ni šlo po gobe.Kako je to možn,če je pa zanič pa se kvari ;)

Tak ,da komentarji ,kot so Renault je zanič mislim, da niso konstruktivne narave in jih jaz nebi upošteval! To je tko kot bi mi en rekel ,lej ga Superman leti,jaz bi mu pa verjel :)
Malo si zamislite kaj pišete.

Med to izbiro bi pa postavil tako:
Toyota
Renault ali opel
Golf SDi pa odpade

LP Killah bee
Slika

Uporabniški avatar
Pifi
Novinec

Kraj: Ptuj

Napisal/-a Pifi Ne sep 18, 2005 10:05 am

sicer mi je golf lepši kot toyota, ampak ti priporočam da vzameš toyoto, ker je avto na mestu - vem ker jo vozim skoraj vsak dan ( sicer ne dizla, ampak nimaveze:) ), za golfa pa itak vemo, da je precenjen.

lp
Slika
The Good, The Bad, The Ugly

s12345
Stalni uporabnik

Napisal/-a s12345 Ne sep 18, 2005 11:36 am

Toyota

lp

Damjan19
Uporabnik

Napisal/-a Damjan19 Ne sep 18, 2005 11:44 am

zadne cajte so renoji...hm...v p***i...
mal poste pogledaš, reno to reno ono, to je šlo narobe pa ono... Enmu je mesec nazaj laguna zaribala in ni bil edini z tem problemom, mislim da je mel 1.9 dizla(?), polet se je zarad biodizla zamašil ojoj veliko število renojevih dizlov, medtem kos so se vwji še veselo vozl naprej....In sčasoma moramo tak ko cela EU dat v dizl določeno stopnjo bio dizla, kaj bo pa pol, če ne bo bio dizl dost prečiščen?bi vsak tedn menjavu šobe, čeprav bi za to mogla poskrbet reno servisna mreža zastonj?avto si kupiš da ga maš in se z njim voziš, ne pa da bo na popravilu ves cajt.
Dokler moja R 5ka vzdrži jo bom mel, je legendarno zanesljiv avto, ni me še na cesti pustu v 2h letih pa 35000km. Je pa še iz cajtov ko so znal delat mašine, pa tut elektronike nima, tako velik manj stvari lahk gre narobe. Keep it simple, to je to.
Pol pa po azijčka!

Jz bi vzel toyoto, renaulta ne ker mam občutek ,da ga neki biksa zadne čase, vw se mi kot vsiljen model z prenapihnjeno ceno., vendar pa je mašina že preverjena in deluje kot ura.
odločitev je tvoja!

speedfight
Stalni uporabnik

Napisal/-a speedfight Ne sep 18, 2005 11:59 am

Pa kaj usi tako pluvate čez Renojeve dizle????!!! Pr bajti mamo trenutnu 2 dCi-ja in še prej smo mel 1.9dCi 3 Lagune! Pa tud pr eni ni motor NITI mau nagajou! Ni use da boš sm tiščou ku norc...dizla se ne voz tku k bencinca kukr misl več kot 3/4 slovenskega trga!! povem vam iz lastnih izkušenj in pou sorodniku mojih ma dCi-je pa so več kot zadovolni z njimi! Nawem kaj vraga tiste par ljudi k napiše u cajtng da mu je ribnu dCi tako hudičevo moti?!? Znancu je tud po 2000 km ribnu TDI pa ni nikjer pisalu in bla bla bla.... Mormo pa tud upoštevati kolko je enih motorjev na cesti in drugih...In ko potegneš črto pod use skupaj vidiš da ni tolko zanič kot vas 90% tlele misl.

Drgač pa uzem al Toyoto al pa Megana...ga mamo tud pri bajti in smo več kot zadovolnji z njim poraba ni velika vožnja kot pri franzosih u navadi pa je udobna.

LP
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov