Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

limo
Nov uporabnik

uvoz vozila BMW 645 CI

Napisal/-a limo Po okt 10, 2005 11:17 am

Zadeva je sledeča ,nameravam kupiti avto in sicer BMW 645CI letnik 2004
sem si jih ogledal že kar nekaj na mobile.de in tudi najdel enih par lepih primerkov
pozanimal sem se tudi pri (sivih) uvoznikih kot so pa..te, mp., A.L, č..i ,B.A in še bi jih lahko našteval vendar jih je preveč in so mi vsi neke smešno nizke cene ponujali in še popust na gotovino!!!,sedaj me pa zanima sledeče :jaz naročim pri njih omenjeni avtomobil ki ga oni pripeljejo recimo preko XY firme ,ki pa recimo ne plača dajatev v Sloveniji se pravi DDV+DMV+....oni meni iztavijo račun jaz avto skeširam in odpeljem na registracijo ali potem obstaja možnost ,da če gre omenjena XY firma ali pa sivi uvoznik v stečaj ,da mi avto potem davčna zarubi ali uzame zato ker oni niso plačali dajatev?? :?: :?

Uporabniški avatar
makgajver
Nov uporabnik

Re: uvoz vozila BMW 645 CI

Napisal/-a makgajver Po okt 10, 2005 11:41 am

[quote="limo"]Zadeva je sledeča ,nameravam kupiti avto in sicer BMW 645CI letnik 2004
sem si jih ogledal že kar nekaj na mobile.de in tudi najdel enih par lepih primerkov
pozanimal sem se tudi pri (sivih) uvoznikih kot so pa..te, mp., A.L, č..i ,B.A in še bi jih lahko našteval vendar jih je preveč in so mi vsi neke smešno nizke cene ponujali in še popust na gotovino!!!,sedaj me pa zanima sledeče :jaz naročim pri njih omenjeni avtomobil ki ga oni pripeljejo recimo preko XY firme ,ki pa recimo ne plača dajatev v Sloveniji se pravi DDV+DMV+....oni meni iztavijo račun jaz avto skeširam in odpeljem na registracijo ali potem obstaja možnost ,da če gre omenjena XY firma ali pa sivi uvoznik v stečaj ,da mi avto potem davčna zarubi ali uzame zato ker oni niso plačali dajatev?? :?: :?[/quote]

ne mislim da ne,ti pa svetujem da greš kupoprodajno pogodbo uverit k notarju in še izjavo da imajo oni vse pošlihtan z tisti xy firmo...
mislim da bi to bilo dovolj varno.

Uporabniški avatar
no_name
Novinec

Napisal/-a no_name Po okt 10, 2005 11:44 am

zanimivo. očitno imaš velikoooo pod palcem, ti pa se ubadaš z uvozom vozila. pojdi v slovenijo v eno BMW avto hišo, pa daj mal več keša, pa pol kasnej ne boš mel problemov, razen seveda če takšnih avtov ni za dobit v sloveniji :D

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon To okt 11, 2005 8:49 am

Hmm, zmeni se z njimi da ti avto pripeljejo in pred tabo dajo registrirat.

Drugače pa bi firme načeloma morale plačati vse navedeno. Kaj osebno pa nebi avta uvozu?
Slika

limo
Nov uporabnik

Napisal/-a limo To okt 11, 2005 9:28 am

sem že vse preračunal in preklical vendar če ga sam grem iskati me avto pride ca 700.000-800.000 sit dražje od najcenejše ponudbe teh firm ki se z tem ukvarjajo

cena v Nemčiji je 62.000EUR nato ceno bi mi dal še trgovec 2000 EUR popusta
potem jaz plačam 60.000EUR +13% DMV +ekološka taksa +homologacija ca30.000sit +ca 500EUR za pot in me pride avto na koncu če si ga sam pripeljem ca 16.500.000 sit
Oni mi pa pripeljejo ISTI avto za ca 15.800.000 sit
in kje je zdaj tukaj logika da bi si ga sam pripeljal !???

mikko
Novinec

Napisal/-a mikko To okt 11, 2005 11:08 am

fant, dober si ugotovu.
te smešno nizke cene, so avtomobili uvoženi brez davka.
pazi kje kupuješ in kako.

BTW , upam da te barabe čimprej vržejo v zapor,ker folk nategujejo in sami na leto poberejo 100mio sit + samo od davkov.

Uporabniški avatar
Asterix
Uporabnik

Napisal/-a Asterix To okt 11, 2005 11:29 am

zakaj bi se zabaval s tem? idi v avtohiso, reci, kaj zelis, pa te naj poklicejo, ko bo tu.
Kadim Lord, vozim Ford, v Avstriji mešam mord.

limo
Nov uporabnik

Napisal/-a limo To okt 11, 2005 11:39 am

Asterix je napisal/-a:zakaj bi se zabaval s tem? idi v avtohiso, reci, kaj zelis, pa te naj poklicejo, ko bo tu.

Saj zato pa sprašujem ,če bo to imelo za mene kot končnega kupca ali potrošnika kakšne sankcije ,če bom kupil tam avto ,ker davki tam ne bodo plačani to je dejstvo.
Nebi pa rad imel čez kakšnih pol leta problemov ,ker 16miljonov pa tudi niso mačji kašel ,če pa naša država to pusti potem pa ni problema ga grem naročit in ko avto pride ga plačam in to je to ;drugi se pa naj potem zajebavajo z davčno in z roko pravice glavno da sem jaz dobil avto za ca 2-3 miljone pod tržno ceno v SLO :lol: :clapclap

Uporabniški avatar
Asterix
Uporabnik

Napisal/-a Asterix To okt 11, 2005 11:43 am

kaj ddvin dmv bi placali oni ali ti? ce oni, potem se splaca. samo mislim, da bi ti ta strosek povedali potem, ko bi bil avto ze tu in bi ga ti ze placal. ker ne bi imel izbire, bi mogo se to placat. imho
Kadim Lord, vozim Ford, v Avstriji mešam mord.

Alfist
Novinec

Napisal/-a Alfist To okt 11, 2005 1:06 pm

Tkole ti povem, če imaš že toliko denarja za avto, ti tistih par miljončkov več ne sme delat problemov, tko da nevem zakaj kompliciraš. Kaj pa je pr takmu znesku miljon +/-.....kupi lepo po praqvilih da ti nebo kasneje žal.

LP

Uporabniški avatar
ga-ma
Novinec

Napisal/-a ga-ma To okt 11, 2005 1:34 pm

Jz sem kupu pri svojga bmwja pri tejle firmi:
http://www.imperas.si/ in sem super zadovoljen.

Poves kaj rabis, te poklicejo ti povejo kolk te pride, kdaj lahko dobiš.
Potem ti oni zrihtajo vse v zvezi z davki, avto že v nemčiji napišejo na tvoje ime, ko pride avto v slovenijo ti oni naredijo homologacijo in ti plačajo še ekološko takso in DMV.
Tebi ostane samo to, da plačaš, se usedeš v avto in odpelješ registrirat.
8)
Če pa rabiš kej več info pa lahko na pm
Praevenire melius est quam praeveniri
----------------------------------------------------
http://www.avtomobilizem.com/modules/ca ... ar_id=5169

atko
Nov uporabnik

Kraj: mb

Napisal/-a atko To okt 11, 2005 3:52 pm

Ti sam piš mail na maco82@email.si pa ti vse obrazložim,boš plačal minimalni DMV pa boš enako profitiral.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 9 gostov