Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Kivy
Nov uporabnik

Problemi z volvotom 940 GL

Napisal/-a Kivy Po okt 10, 2005 4:27 pm

Ufff... Kje naj začnem. Začelo se je, ko sva za poročno darilo z mojo ženo dobila volvota 940 iz Nizozemske (njeni starši so iz nizozemske). Da ne bi bilo kasneje kašnih zapletov, sem se že pred poroko pozanimal o registraciji tega avtomobila v sloveniji, rečeno je bilo da rabim samo uradno homologacijo in kupo prodajno pogodbo. Vse to sem dobil in njen oče je za to odštel kakih 200 eur. Ko sem ga končno hotel registrirati sem izvedel, da to sploh ni mogoče ker je avto prestar (letnik 91). Mora ustrezati normam euro 2 (tem normam tudi ustreza, ampak zakon o delovanju motorja in izpušnih plinov je bil sprejet leta 1994 to pomeni, da avto ki je bil izdelan 3 leta prej ne more imeti tega papirja, čeprav temu standardu USTREZA). Sedaj poskušam zadevo rešiti z papirji od kakega razbitega volvota 940. Tako da če ma kdorkoli kakšno drugo idejo, ali ve za kašnega človeke, ki ima morda papirje od tega avta, se zelo priporočam (031335669 Iztok ali iztok.levac@gmail.com)

Hvala in LP

Kivy
Nov uporabnik

Napisal/-a Kivy To okt 11, 2005 12:11 am

karkoli?

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ To okt 11, 2005 12:37 am

na avto net poišči razbitega pa vprašaj za papirje?
litr bencina, litr olja ;)

Kivy
Nov uporabnik

Napisal/-a Kivy To okt 11, 2005 3:02 pm

Iscem ze 2 mesca, pa nc ne najdem :)

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide To okt 11, 2005 3:37 pm

Prvo kot prvo, kontaktiraj uporabnika darkdog24, on bi znal vedet kako in kaj je z Euro2. Zarad letnika nimajo kaj pizdit, če ustreza ustreza in mislim da se papirje da naknadno dobit! Obrni se še na uvoznika, bodi prijazen in pomoje bodo oni tudi... ;)
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Kivy
Nov uporabnik

Napisal/-a Kivy Sr okt 12, 2005 10:38 am

vse sem že poskusu. Je tud to mal problem, ker v slo nimamo uradnega uvoznika, ampak mamo samo zastopnike... Da se seveda dobit papir, ampak je treba nardit homologacijo v Nemčiju (pri nas take homologacije ni mogoče, ker merijo neko delovanje motorje). Taka homolomo pa stane vec kot 2000eur + benz do gor + ostalo... Tako da taka varianta ni mogoca, oz. za katerikoli tolk star avto se ne splaca... Sm biu na 5ih volvo servisih in glavnemu zastopniku v sloveniji in so vsi povedal isto.

Lp, Iztok

Uporabniški avatar
darkdog24
Poznavalec foruma

Kraj: Velenje

Napisal/-a darkdog24 Sr okt 12, 2005 12:59 pm

Kivy je napisal/-a:vse sem že poskusu. Je tud to mal problem, ker v slo nimamo uradnega uvoznika, ampak mamo samo zastopnike... Da se seveda dobit papir, ampak je treba nardit homologacijo v Nemčiju (pri nas take homologacije ni mogoče, ker merijo neko delovanje motorje). Taka homolomo pa stane vec kot 2000eur + benz do gor + ostalo... Tako da taka varianta ni mogoca, oz. za katerikoli tolk star avto se ne splaca... Sm biu na 5ih volvo servisih in glavnemu zastopniku v sloveniji in so vsi povedal isto.

Lp, Iztok

mmmmmm poznam nekoga ki bi lahko problem euro2 uredil v Nemčiji, vendar proti plačilu seveda .Moraš imeti samo prometno dovoljenje in papirje od avtomobila.
o tem nebom govoril tukaj ampak če te kaj zanima je zato PM.
UPOKOJENI STYLER (8 pokalov)Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov