Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Kaj bi izbrali vi?

novi VW Polo
50
49%
novi Renault Clio
52
51%

Skupaj glasov : 102

Uporabniški avatar
Psymon
Nov uporabnik

Kraj: Celje / Žalec / okolica

novi VW Polo vs. novi Renault Clio

Napisal/-a Psymon Sr okt 12, 2005 10:33 am

Kaj bi izbrali vi?

Nekak se odločam med tema dvema...

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Sr okt 12, 2005 10:43 am

Predlagam, da še malo premisliš ;)
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
no_name
Novinec

Napisal/-a no_name Sr okt 12, 2005 10:48 am

ne vem. če ni denar ovira pol bi mel rajš polota. drgač pa pr cliotu dobiš ful več opreme za isti dnar. jst sm lani kupil cliota z opremo 4xairbag, pot rač., avt. klima, atermično vetrobransko steklo, lita platišča, xenonski žarometi, metalna barva,.... motor pa je 1.5 dCI 82KM. zabjga sem dal 3 milijone. mislim da za tak denar ne bi dobil polota z isto opremo in TDI motorjem. :woohoo

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr okt 12, 2005 11:15 am

Moraš vedt da bo tanov clio skorej sigurno mel kakšno "porodno" težavo, pr polotu so pa te težave v tem času že odpravl, zdej je bil sam facelift narjen. Pa tud clio ne bo več tako pocen kot je bil clio II, dizl bo kar okol 3 mio, torej primerljiva cena z polotom.

Elektro
Nov uporabnik

Napisal/-a Elektro Sr okt 12, 2005 11:16 am

Pa vseeno praviš, da Renaulta nikoli več ne boš kupil...

Tudi jaz sem v podobni dilemi, kaj kupiti, pa nisem prepričan... včeraj sem vozil Cila III s 85 KM dCi motorjem in moram povedat, da je razlika v primerjavi s starim modelom kar precejšna. Po drugi strani je pa tudi precej dražji... 85 dCi, avt. klima, tempomat, 3 vrata, kovinska barva.... cca 3.450 kSIT.

Polo TDI 100 KM je pa malenkost dražji, ampak ima močnejši motor (za 15 KM in 40 Nm več kot Renaultov dCi).

Hm, dilema je res velika... zgleda bo treba testirat tudi Polota, da bom lahko lažje primerjal. Zaenkrat sem fifty/fifty...

Uporabniški avatar
din
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a din Sr okt 12, 2005 11:17 am

V anketi ti manjka Novi Punto :lol:
Slika

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr okt 12, 2005 11:34 am

Lahko bi pa tud izbral fabio 1.9TDI (100KM) z opremo elegance+ z veliko več opreme kot jo premore polo (ABS, 4X airbag, 5 vrat, tempomat, avtomatska klima, potovalni računalnik, 8 zvočnikov, meglenke, gume 15 col, el. ogledala, parkirni sistem zadej, usnjen volan...) za 3.2 mio.

Uporabniški avatar
KANZYANI
Novinec

Napisal/-a KANZYANI Sr okt 12, 2005 12:23 pm

Jest sm prevzel novga Polota v petek, in sm zaenkrat ful zadovoljen. Upam da bo se naprej tko :D

Uporabniški avatar
vesolc
Poznavalec foruma

Kraj: Kranj

Napisal/-a vesolc Sr okt 12, 2005 12:28 pm

pa dejte nehat pametvat o drugih avtomobilih pa te scene!! on vas je prasal ali polo ali clio...zdej pa povejte +/- za oba pa je to to!!! ce pa z tema dvema modeloma nimate stikov oz. jih ne poznate, pa ne pametujte

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Sr okt 12, 2005 12:33 pm

clio, ker je lepši in bolj športnejši na izgled! z malo dodelave pa je itak prava rižota! ;)
[OO-(||||)(||||)-OO]

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Speedfighter Sr okt 12, 2005 12:53 pm

Spredi sta oba kr lepa, zadi mogoče Clio mal bolš...ampak to kar se oblike tiče.
Sicer so pa vsi ostali argumenti na strani Polota...razen cene mogoče.

Tu_Nera
Novinec

Napisal/-a Tu_Nera Sr okt 12, 2005 1:21 pm

me je polo 100x boljši
Slika :ewil:

speedfight
Stalni uporabnik

Napisal/-a speedfight Sr okt 12, 2005 1:31 pm

road dewil je napisal/-a:me je polo 100x boljši

Zakaj že?? aha točnu ker je VW hja ka češ folk bo zmeraj ostal zageldan u ljudski voz :roll: :roll: Polo so samo malo pomladili osnova je ostala čisto ista od predhodnika! Cliota pa so u celoti spremenili! Moja izbira je zagotovo na strani Cliota, ima veliko več opreme ki jo dobiš u ceni avta. V polotu pa moraš usako malenkost doplačat ion svašta. Glede motorjev bi reku da so zelo dobri (dCi) še posebej sedaj ko so jih nekoliko spremenili in dodali nekaj konjev več!(piezzo sistem pri 106KM)

Veliko sreče pri izbiri!

LP

Elektro
Nov uporabnik

Napisal/-a Elektro Sr okt 12, 2005 1:33 pm

ban je napisal/-a:Lahko bi pa tud izbral fabio 1.9TDI (100KM) z opremo elegance... za 3.2 mio.

Vred s kov. barvo pa je 3,5 mio SIT. Poglej cenik.,..

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr okt 12, 2005 1:42 pm

Elektro je napisal/-a:
ban je napisal/-a:Lahko bi pa tud izbral fabio 1.9TDI (100KM) z opremo elegance... za 3.2 mio.

Vred s kov. barvo pa je 3,5 mio SIT. Poglej cenik.,..

Po ceniku je 3.194.238, kovinska barva je 55.634 kar skupej znese 3.249.872 sit.

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Sr okt 12, 2005 6:51 pm

Psymon - malo bolj natančno moraš opisati kaj si želiš - recimo vrsta motorja (dizel, bencin), kolko "kubikov" oz "konjev", kakšno opremo ... potem lahko primerjaš oz podaš neko realno oceno. Osebno bi recimo pri izbiri dizel motorja dal prednost VW (1,9 TDI), osnovni bencinski motor pa se mi zdi boljši pri RENAULTU ...
Speedfight - po čem ti sklepaš, da je VW dražji oz moraš vsako stvar doplačat. V medijih je recimo mogoče slišati, da "začne" dizelski CLIO z 2,7 mio sit - pa verjetno v to ceno ni vključena klima, kar pomeni, da je s klimo že blizu 3 mio SIT - za primerljiv znesek dobiš dobro opremljen "osnovni" dizel POLO s paketom cool & family(comfortline + ročna klima + 4 vrata), za 3,5 pa recimo 100 "konjski" TDI z enako opremo + avtomatsko klimo + metalno barvo - kolko pa stane primeljiv (moč motorja + oprema ) CLIO - po mojem prepričanju približno enako, vsekakor pa ne kot trdiš ti, da je VW občutno dražji oz moraš še opreme veliko doplačat
Pa še tvoja izjava o "prenovljenem" VW in novem CLIU - že v prejšnji generaciji je recimo imel POLO na vseh 4 kolesih disk zavore (razen najšibkejši 55 "konjski" bencinar), kar v večini CLIO-v ni bilo mogoče najti, v CLIU pa si recimo tudi v novi generaciji ne moreš zamislit 3 podvozja (normalno, športno, "terensko") pri večini različic, kot je to mogoče POLO-tu, pri CLIU ne najdeš primerljivo močnega dizel agregata ( 130 "konjev") itd ... tako, da bi se tudi o "novem" oz "prenovljenem" dalo razpravljati.

LP

speedfight
Stalni uporabnik

Napisal/-a speedfight Sr okt 12, 2005 7:37 pm

Mojster Miha je napisal/-a:Psymon - malo bolj natančno moraš opisati kaj si želiš - recimo vrsta motorja (dizel, bencin), kolko "kubikov" oz "konjev", kakšno opremo ... potem lahko primerjaš oz podaš neko realno oceno. Osebno bi recimo pri izbiri dizel motorja dal prednost VW (1,9 TDI), osnovni bencinski motor pa se mi zdi boljši pri RENAULTU ...
Speedfight - po čem ti sklepaš, da je VW dražji oz moraš vsako stvar doplačat. V medijih je recimo mogoče slišati, da "začne" dizelski CLIO z 2,7 mio sit - pa verjetno v to ceno ni vključena klima, kar pomeni, da je s klimo že blizu 3 mio SIT - za primerljiv znesek dobiš dobro opremljen "osnovni" dizel POLO s paketom cool & family(comfortline + ročna klima + 4 vrata), za 3,5 pa recimo 100 "konjski" TDI z enako opremo + avtomatsko klimo + metalno barvo - kolko pa stane primeljiv (moč motorja + oprema ) CLIO - po mojem prepričanju približno enako, vsekakor pa ne kot trdiš ti, da je VW občutno dražji oz moraš še opreme veliko doplačat
Pa še tvoja izjava o "prenovljenem" VW in novem CLIU - že v prejšnji generaciji je recimo imel POLO na vseh 4 kolesih disk zavore (razen najšibkejši 55 "konjski" bencinar), kar v večini CLIO-v ni bilo mogoče najti, v CLIU pa si recimo tudi v novi generaciji ne moreš zamislit 3 podvozja (normalno, športno, "terensko") pri večini različic, kot je to mogoče POLO-tu, pri CLIU ne najdeš primerljivo močnega dizel agregata ( 130 "konjev") itd ... tako, da bi se tudi o "novem" oz "prenovljenem" dalo razpravljati.

LP

če bi pozorno prebral bi videl da sem govoril o obliki vozila. Diskaste zavore si lahko naročil pri 82KM dCi-ju pri 100Km pa so jih ugrajevali serijsko! A ima polo kakšne motor primerjiv z RS-ovim...bl..bla bla...mah tukej bi lahko razpravljali do onemoglosti o teh motorjih keri je konkurenčnejši ker ma več navora ipd. itd.
Najbol bo da greš oba sprobat in potem kupiš...

LP

Uporabniški avatar
DCsport
Nov uporabnik

Napisal/-a DCsport Sr okt 12, 2005 8:34 pm

Jst sem bom odloču za cliota
-izgled mi je veliko lepši in športnejši kot polov,
-notranja armatura mi deluje bol elegantno in sveže,
- kar pa se morotjev tiče mislem da reno dost dobre in sodobne motorje.
Kar pa se udobja tiče pa je tko tko 50:50.
Moje mnenje, polo je bol za starejše ljudi oz kerim je všeč klasika, clio pa je za mljaše bolj dinamične voznike.
Tko da jst sm za Cliota :twisted:

Uporabniški avatar
Psymon
Nov uporabnik

Kraj: Celje / Žalec / okolica

Napisal/-a Psymon Sr okt 12, 2005 8:36 pm

No pa da povem: avto bo v prvi vrsti vozila mama, voziva pa ga tudi jaz in sestra. Izbiramo med motorji:
- Polo 1.4 FSI 83 KM ali 1.4 TDI 80 KM
- Clio 1.4 98 KM ali 1.5 DCI 96 KM

Polo pride v poštev Cool & Family s dodatno opremo (avt. klima, 4 airbagi, pot. računalnik).
Clio pride v poštev Privilege Luxe (mp3 predvajalnik bi še doplaču), to me pa moti k ga v Polotu ni.

Uporabniški avatar
Cliosport
Novinec

Napisal/-a Cliosport Sr okt 12, 2005 8:41 pm

Jaz bi se odločil za novega Clia.
+ price/performance v tem razredu
+ Po moje bo Slovenski avto leta :twisted:
+ imajo vseskozi neke popuste pri nakupu novih avtov in servisnih kompletih
+ prostoren in udoben
+ ker ga imamo Slovenci za svojega :P
+ 5 varnostnih zvezdic
+ ker se ga lahko proda

- Ker bo verjetno imel še porodne krče v agregatih
- Dragi pooblaščeni servisi
- Občutljivi 1.5 dizel motorji (potrebuje kvalitetno nafto, ker je bolj na "fino narejen")
I feel very Olimpic today
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov