Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

widomat
Nov uporabnik

nakup avtomobila

Napisal/-a widomat Če okt 27, 2005 7:05 pm

Odločil sem se za nakup dizelskega avtomobila od letnika 2001 dalje. Kupujem avto kot je npr. polo,clio,206,punto........Prosim če mi lahko poveste mal kako porabo ma kir pa kaka je vožnja. Svetujte mi a se naj odločim za 1.4 ali 2.0 HDI, 1.5 Dci, 1.9 sdi ali tdi, 1.9 jtd,..... Skratka lepo vas prosim za kakeršne koli informacije za vozila iz tega ranga. Vesel bi bil tudi če mi lahko kdo pove kak so kaj ti avti za vzdrževanje (predvsem cenovno). :?:

Uporabniški avatar
Furious_G
Novinec

Kraj: Železniki

Napisal/-a Furious_G Če okt 27, 2005 7:25 pm

lej jst ti lohk na hitr mal povem, da je za moje pojme 2.0 hdi zelo podhranjen kar se moči tiče. ne vem, ful slab gre (moje mnenje). cliota ima moj kolega (1.5 dci - 80KM). gre zelo vredu, porabo pa ima okol 5l. če ga tišiš je poraba kak liter višja. spredaj se pelješ kar v redu, če pa sediš zadaj je pa kriza (ful malo placa). vožnja je pa tud glih prav trda... glede jtd motorja pa tudi berem samo najbolšje stvari. :) izkušenj z njim pa še nisem mel, tko da ti ne morm nič svetovat...

Uporabniški avatar
car_freak
Novinec

Kraj: Domzale

Napisal/-a car_freak Če okt 27, 2005 7:44 pm

Glede avto, ki si jih naštel, ti ne bi svetoval kako in kaj, boš mogel sam presoditi. Lahko ti pa povem glede 2.0 HDi-ja Xsara 90KM in za 1,9JTD (glej podpis). Za hdi ti lahko povem, da je čisto ok, poraba 6,0 litrov, servisi so bili kar dragi cca 35k pri novem avtu, prvi servis pri 30k km, potem sem pa avto prodal. Navor je bil super (200Nm), poleg tega pa je za 2.0 hdi znano, da so kar zdržljivi motorji. Zaenkrat imam doma Stilota 1,9jtd 115KM, tudi ta motor je super, poraba 6,3 l. Vzdrževanje poceni 20k, pri 30k km. Verjetno se sprašuješ zakaj prodajam? Rad bi si kupil novo Octavio. Če rabiš še kaj pošlji PM.
BMW 4 EVER! - BRUMMMM!

widomat
Nov uporabnik

Re: nakup avtomobila

Napisal/-a widomat Pe okt 28, 2005 6:43 pm

widomat je napisal/-a:Odločil sem se za nakup dizelskega avtomobila od letnika 2001 dalje. Kupujem avto kot je npr. polo,clio,206,punto........Prosim če mi lahko poveste mal kako porabo ma kir pa kaka je vožnja. Svetujte mi a se naj odločim za 1.4 ali 2.0 HDI, 1.5 Dci, 1.9 sdi ali tdi, 1.9 jtd,..... Skratka lepo vas prosim za kakeršne koli informacije za vozila iz tega ranga. Vesel bi bil tudi če mi lahko kdo pove kak so kaj ti avti za vzdrževanje (predvsem cenovno). :?:

Ka pa pravte na puntota 1.3 Multijet z 51kw in letnik 2003 za 1990000

Uporabniški avatar
car_freak
Novinec

Kraj: Domzale

Napisal/-a car_freak Pe okt 28, 2005 7:38 pm

Če mene vprašaš bi potem rajši imel Opel Corso z istim motorjem. Mi je Corsa od znotraj bolj všeč kot pa Punto.
BMW 4 EVER! - BRUMMMM!

Punto ABARTH
Poznavalec foruma

Napisal/-a Punto ABARTH Pe okt 28, 2005 7:44 pm

sam imam 206-tko 206hdi, men je avto ok, imam ga mesec dni z njjim naredil 5k km in poraba je cca 6l odvisno od voznje, jaz npr. imam 17 col feltne gor in ga ne sparam pac vozim normalno malo cez omejitve po avtocesti cca.140-180 in imam porabo 6.6-7l.

jaz sem zelo zadovoljen z njim

LP!

widomat
Nov uporabnik

Napisal/-a widomat So okt 29, 2005 8:43 am

car_freak je napisal/-a:Če mene vprašaš bi potem rajši imel Opel Corso z istim motorjem. Mi je Corsa od znotraj bolj všeč kot pa Punto.

Sam ta punto ma baje ketno namest zobatega jermena.

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha So okt 29, 2005 9:06 am

V primeru, da ti je edini limit letnik potem POLO in sicer 1,9 TDI - 100 "konjev" in 240 Nm navora naredi iz avtomobilia tega razreda kr mali GT. Izdelava in materiali v notranjosti najboljši, enako velja za energonomijo in počutje v vozilu. Lego na cesti in vodljivost ima za odtenek boljšo P 206, v POLU pa vsekakor ni slaba - nekoliko več je nagibanja v ovinkih.
Poraba - dinamična vožnja dobrih 5l/100 km, z umirjeno vožnjo dobre 4 l/100 km brez težav.
Največja slabost POLO-ta s tem motorjem je visoka cena (nov je veljal okorg 3,5 mio SIT), prav zaradi tega pa jih je razmeroma malo na tržišču. Kot izhod v sili se ti ponujata še dva avtomobila z enakim podvozjem in motorjem - FABIA in IBIZA, ki imata primerljive vozne lastnosti in dinamiko.

LP

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Ne nov 06, 2005 3:09 am

Peljal sem par avtomobilov v tej klasi in najbolj se mi dopade najnovejši polo, ki za volanom deluje veliko solidneje kot ostale variante, je zelo prostoren, krasno progresivno vzmetenje ("krasna" cena), je res odličen avto v vseh pogledih (lepše se vozi kot golf 4). Zelo pa se mi dopade tudi nova ibiza, ki je malce športneje nastavljena kar se podvozja tiče, je pa tudi lažja in bolj "trza". Citroen c3 ni nič posebnega, peugeot je povprečen (francozi so mehkejši). V klasi malčkov pa se najbolj izkaže yaris ter honda jazz (vir -top gear).

Če si lahko privoščiš polota, si ga kupi ali pa pojdi vsaj na testno vožnjo - ne bo ti žal.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov