Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Karavan?

Napisal/-a Falco' Pe okt 28, 2005 5:57 pm

Kupujemo karavan, 1.9TDi ! Odločamo se med Škodo Octavio Combi, VW Passat Variant, Audi A4 Avant, Renault Laguna Break, sedaj pa me zanima kaj vi priporočate (jaz sem za Octavio ali Passata), kaj so slabosti in kaj prednosti teh modelov? morda predlagate kaj drugega? nujno mora bit karavan in cena do 2 MIO SIT! zdaj pa hitro komentarji! ;)
[OO-(||||)(||||)-OO]

Uporabniški avatar
don CONSIGLIO
Don med moderatorji

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a don CONSIGLIO Pe okt 28, 2005 9:11 pm

Octavia je preveč prepričljiva ob ceni, ki jo ima.

Če pa hočeš dat malo več pa definitivno Passat.

LP,
don CONSIGLIO
Slika

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tomaz40 Pe okt 28, 2005 10:04 pm

Passat ali Audi.

Laguna meni osebno ni ravno prepričljiva med vožnjo, Octavia je pa delux Golf. Ne moreš tega primerjat s Passatom ali A4.

Mogoče kakšen Mondeo karavan?
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a imilet1 Pe okt 28, 2005 10:49 pm

definitivno passat
lagune so falus
sploh dizli

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha So okt 29, 2005 8:03 am

Preden podam odgovor me zanima tvoj limit - je to fiksen ali si pripravljen v primeru, da dobiš generacijsko novejši model popustiti in odšteti par 100 tisočakov več ?
Kot rečeno teh par 100 tisočakov (200 - 300 tisoč) po mojem prepričanju občutno vpliva na oceno.

LP

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' So okt 29, 2005 9:17 am

najboljša bi bila cena okrog 1.6 MIO SIT, če malo stisnemo tudi do 2 MIO SIT! več res ne bo šlo, ker še mormo en avto zraven kupit za približni denar (za to je že odprta tema)!
[OO-(||||)(||||)-OO]

Uporabniški avatar
marko stare
Novinec

Napisal/-a marko stare So okt 29, 2005 5:09 pm

mislim da se tudi A4 vozi na podobnem podvozju kot Octavia oz. sta podobno veliki karoseriji.

Uporabniški avatar
krt206
Uporabnik

Kraj: Kjer sem

Napisal/-a krt206 So okt 29, 2005 5:17 pm

Passat definitivno, kljub isti mašini kot octavia pa je avto lepše oblikovan pa tudi lepšo notranjost ima
Slika

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo So okt 29, 2005 5:26 pm

Octavia - največ avtomobila za ta denar.
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha So okt 29, 2005 6:42 pm

Avto, ki odloča pri omenjenem znesku je LAGUNA - če dodaš omenjeno vsoto dobiš generacijsko aktualni model, z motorjem dCi 120 skupaj s 6 stopenjskim menjalnikom pa po mojem prepričanju najboljši nakup. Kot opcijo bi vzel PASSAT s TDI 130 agregatom, ki ima boljši navor in prožnost, torej za nekoga, ki želi večje zmogljivosti kot jih ponuja dCi 120.
V okviru tvojega limita pa tega avtomoibla sodeč po ponudbi ne dobiš in se moraš zadovoljiti z generacijo starejšo LAGUNO, ki pa po mojem prepričanju ni kos ostali konkurenci. Izbor pri preostalih ni težaven - gre za avtomobile istega koncerna, kjer se moraš samo vprašati hočeš imidž ali na drugi strani racionalen nakup oz nekaj vmes. AUDI ponuja največ imidža, znotraj ima opazno boljše materiale, tudi tehnično je naj. Njegovi minusi so visoka cena in majhen prtljažnik. Racionalnost ti prinaša OCTAVIA - Med tem, ko se odrečeš boljši kvaliteti materialov, podvozju, tehniki na drugi strani dobiš primerno soliden avto + večji prtljažnik + ugodnejšo ceno.
PASSAT - je vmes - je bolj "ljudski" kot AUDI, ima pa boljše podvozje kot OCTAVIA + večji prtljažnik. Sedaj se samo vprašaj kaj želiš imidž, racionalnost ali nekaj vmes.
V primeru, da so avtomobili v primerljivem stanju (km, ohranjenost, vzdrževanost ...) bi se odločil za AUDI-ja.

LP

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' So okt 29, 2005 7:40 pm

osebno sem najbolj za Octavio ali Passata, vse pa bo odvisno od samega stanja avtomobila pred nakupom.

da še malo offtopica napišem: prodajam Volvo S40 1.8 16V, kontakt na pm!
[OO-(||||)(||||)-OO]
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov