Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

mikkeni
Nov uporabnik

Rover 111 / 121

Napisal/-a mikkeni Ne okt 30, 2005 9:38 am

Ima kdo izkušnje s tem avtomobilom? 60KM, 1100ccm
kok kej kurjo te zadeve? pa tk lega na cesti pa to?

Uporabniški avatar
don CONSIGLIO
Don med moderatorji

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a don CONSIGLIO Ne okt 30, 2005 6:32 pm

jaz tega ne bi delal. že ko se je še prodajal je bil zelo slabšimi, danes pa....

LP,
don CONSIGLIO
Slika

Uporabniški avatar
Caterham
Stalni uporabnik

Kraj: Doma

Napisal/-a Caterham Ne okt 30, 2005 9:48 pm

Se strinjam. Nc nimam prot Roverju, ampak k sm vidu crash test tegale avta me je hudo zaskrbel. Kej vec ti pa nebi znal povedat....vem sam da ti svetujem kej druzga....

LP
No need to be big to go fast......

Uporabniški avatar
bvogri
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bvogri Ne okt 30, 2005 10:29 pm

Caterham je napisal/-a:Se strinjam. Nc nimam prot Roverju, ampak k sm vidu crash test tegale avta me je hudo zaskrbel. Kej vec ti pa nebi znal povedat....vem sam da ti svetujem kej druzga....

LP

Ja predvsem varen avto je to :lol: :roll:
http://www.euroncap.com/content/safety_ratings/details.php?id1=1&id2=11
Volvo 850 power

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Po okt 31, 2005 7:20 am

Verjetno se zanimaš za nakup omenjenega tipa avtomobila - ker ti je všeč oz ker na kratko ustreza tvojim pričakovanjem in željam. Poglej si ponudbo skupaj z mojstrom, ki bo znal ocenit "zadevo" - in če je vse na kratko OK potem ti lahko voščim le srečno vožnjo.
Predvsem pa se ne obremenjevat s "skrbjo" po varnosti - veliko več varnosti, kot v zvezdicah je v ohranjenem in vzdrževanem avtomobilu. Pa tudi "glas ljudstva" na eni strani s prstom kaže na omenjeni avto - na drugi strani jih ima kakšen drugi, ki je po istem pripričanju "oh in sploh", morda komaj kakšno več. Nenazdanje pa avto ne kupujemo zato, da z njim preizkušamo resničnost zvezdic.

LP

Uporabniški avatar
bvogri
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bvogri Po okt 31, 2005 10:58 am

Introduced as the Metro in 1980, in 1991 a major rework of the frontal structure took place..........

Model ta avto je bil zasnovan leta 1980, tko da lega na cesti je pomoje smešno vprašanje, prav tako varnost. Avto je res največji krep na tržišču. Če že gledaš majne avtomobile, si raj izber vsaj kakšnga cliota, corso al pa kej podobnga.
Pa prste stran od tega!!!!!!!!!
Volvo 850 power

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Po okt 31, 2005 12:05 pm

Bvogri - tisto o "modelu" si kar sam pripiši in to kar sm pišeš je resnično smešno - sicer mi naštej pomembne tehnične razlike podvozji tega avtomobilskega razreda od 80 -tih do "predstavnikov" katere si sam naštel ?
Sicer pa me zanima kako ti pojmuješ oz kaj pričakuješ v poglavju varnosti, v primeru, da kupuješ nek nizko cenoven avto ?

LP

Uporabniški avatar
Major9
Novinec

Kraj: Domzale

Napisal/-a Major9 Sr nov 09, 2005 8:24 am

Mel roverčka 114 gti 4 leta pa sem še zmer tukaj!!
Glede varnosti je težko govorit ker noben od teh malih avtov ni kaj pretirano varen!
Tud lega vozila ni ne vem kakšna, sam je bil pa v redu avtoček za po mestu, nič slabši od kakšne korse al pa klijota, swifta.
Moj je mel porabo po mestu okol 8 litrov pa sem mel kar težko nogo, tko da bi znal bit 111 ka kar šparovček.

Bvorgi ti pa ne prodaji buč, če nimaš izkušenj pa pojma. Lohk pa ti dam jazu eno korso v roke pa se ti bom z roverčkom čelno not zaletu, pa bomo pol vidl kako se bo crashtest končal!!

Pa klijo je pa ful bl varen!!
http://www.euroncap.com/content/safety_ratings/details.php?id1=1&id2=10

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Sr nov 09, 2005 11:43 am

1 zvezdia je 1 zvezdica in ce ti ta 1 dodatna zvezdica pomaga ostati pri življenju, pol dosti pomeni, ja. :?

Alfist
Novinec

Napisal/-a Alfist Sr nov 09, 2005 12:21 pm

Te zvezdice so itak en BULL SHIT zaletavanje pod točno določenim kotom in hitrostjo. Pa nej premaknejo za par stopinj, bo pa mogoče 5 zvezdic dubil :lol:

Uporabniški avatar
perko84
Uporabnik

Kraj: malo tu, malo tam

Napisal/-a perko84 Sr nov 09, 2005 12:30 pm

Sj veš da tuki ne boš dobil konstruktivnoh odgovorov ker vsak samo svojo znamko hvali. ;)
Pa glede na varnost pa lego: pa kdo pričakuje da bo 20 let str avto primerljiv z današnjimi avti istega razreda. To se tiče tudi lege in udobja in vsega. Jst pravim če ti je všeč, si ga oglej skupi z enim mehanikom da mal pregleda vso stvar...
Glede nakupa rabljenega avta je pa itaq loterija, tko da velik sreče :D

Uporabniški avatar
Major9
Novinec

Napisal/-a Major9 Sr nov 09, 2005 12:44 pm

DaDek je napisal/-a:1 zvezdia je 1 zvezdica in ce ti ta 1 dodatna zvezdica pomaga ostati pri življenju, pol dosti pomeni, ja. :?

Je.. se men za zvezdice!!
Dobr pa to je, klijo pa ni varen. Ta rover je pa recimo primerljiv s kakšno reno 5-ko ki je najbrž še slabša glede varnosti (v primerjavi s klijotom)!! In ne morš rečt da je ker kol od teh avtov varen ker ni. Čist odvisn kako pa kam se zaletiš, itak pa avti načeloma niso namenjeni zaletavanju!!
Pač cesta pač je splošno znana da ni varna zdej pa če je koga strah naj se pa doma v sobo zaklene pa čaka da ga infarkt zadane al pa luster na glavo pade!!

Uporabniški avatar
YugoGTI
Novinec

Kraj: dolenska

Napisal/-a YugoGTI Sr nov 09, 2005 1:56 pm

Ti avti so, niso glih bogvekaj. K sm ga pelal se mi je zdela lega dokaj dobra. Majo pa ti avti neke oljne amortizerje, ki se jih da spuščat in dvigat. Dela na principu ene pumpe. Sam če se karkol pokvari na tem malem avtku te bo dost koštalo, k pr nas zlo težko dobiš rezervne dele. Pa zelo radi gnjijejo. Rajš kakega clia kupi boš vsaj dele lohka dubu.

Uporabniški avatar
Major9
Novinec

Napisal/-a Major9 Če nov 10, 2005 6:44 am

Nimajo oljnih amortizerjev ampak se jih nafila z neko tekočino podobno kot antifriz!!
Stane pa okol 6000 sit, dati jih napolnijo!!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov