Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

dunker
Stalni uporabnik

Pomagajte mi zapraviti miljonček

Napisal/-a dunker So nov 05, 2005 1:18 pm

Lep pozdrav vsem skupaj!

Takih tem je kar precej, ampak nekako sem se odločil, da naredim svojo, ker - kot prvo gre za moj miljonček ( ;) ), kot drugo pa imam najbrž nekoliko drugačne želje od drugih, ki odpirajo podobne teme.

Torej, kar k stvari... Iščem avto do miljona SIT (raje manj, kakopak) in sicer:
- bencinar s porabo cirka 7 litrov ali manj;
- primeren za študentski žep (12x mesečno grem v Lj - 50 km v eno smer);
- nikakor Renault ali VW;
- predvsem naj bo čim bolj izstopajoč (veliko vam pove podatek, da sem do sedaj vozil Ford Ka ;) ) - torej avto, ki jih ni veliko;
- ne premočen, recimo 60-100 konj.
- ne prevelik, raje nekoliko bolj športen in lep na pogled;
- vsekakor servo, el. šipe, centralno, mogoče ABS, pa tudi klime se ne bi branil...

Upam, da vam bo uspelo svetovati kaj primernega...
Že vnaprej hvala, se bom pa tekom debate večkrat oglasil in dodal, kar bom imel za dodati. ;)
Zdaj se pa grem zakopat na avto.net.

Hvala še enkrat,
Anže

maccek_21
Uporabnik

Kraj: Kranj

Uporabniški avatar
Lesane Parish Crooks
Uporabnik

Napisal/-a Lesane Parish Crooks So nov 05, 2005 1:26 pm

a vsaj prbližn veš kaj bi vzel?ker po teh kriterijih ki si jih naštel,si tak avto lahk sam zamislim.vidm da maš alfo v avatarju,pol kup alfo 146 detelco 150km,pa mal jih je,edin kar zna bit problem je poraba ker je mejčkn :lol: večja kakor si si jo ti zamislu.
ajde

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR So nov 05, 2005 2:02 pm

Honda Civic 1.4 z 75 oz 90 ps. Zelo primeren za študentski žep :D

Samo primer:

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=531263

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Re: Pomagajte mi zapraviti miljonček

Napisal/-a pugi405 So nov 05, 2005 2:37 pm

dunker je napisal/-a:Lep pozdrav vsem skupaj!

Takih tem je kar precej, ampak nekako sem se odločil, da naredim svojo, ker - kot prvo gre za moj miljonček ( ;) ), kot drugo pa imam najbrž nekoliko drugačne želje od drugih, ki odpirajo podobne teme.

Torej, kar k stvari... Iščem avto do miljona SIT (raje manj, kakopak) in sicer:
- bencinar s porabo cirka 7 litrov ali manj;
- primeren za študentski žep (12x mesečno grem v Lj - 50 km v eno smer);
- nikakor Renault ali VW;
- predvsem naj bo čim bolj izstopajoč (veliko vam pove podatek, da sem do sedaj vozil Ford Ka ;) ) - torej avto, ki jih ni veliko;
- ne premočen, recimo 60-100 konj.
- ne prevelik, raje nekoliko bolj športen in lep na pogled;
- vsekakor servo, el. šipe, centralno, mogoče ABS, pa tudi klime se ne bi branil...

Upam, da vam bo uspelo svetovati kaj primernega...
Že vnaprej hvala, se bom pa tekom debate večkrat oglasil in dodal, kar bom imel za dodati. ;)
Zdaj se pa grem zakopat na avto.net.

Hvala še enkrat,
Anže

Si ti tut eden tistih, ki so jim na tem forumu opral možgane glede Renaulta? Sam vprašam.... brez zamere :?

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon So nov 05, 2005 2:47 pm

Mazda 323C. :) Itak vsaka lastovka svoje gnezdo hvali pa tut, če ima le-ta ptičjo gripo
V bistvu so še veliko cenejše motorji so pa 1.3, 1.5 in 1.8. 1.3 ima pomoje čist socialno porabo, ker meni pa 1.5 žre že od 7 litrov naprej (je pa res, da ga včasih tut pritisnem). Edino deli so (KOT PRI VSEH JAPONCIH) dragi.
Ne VW in ne Renault. Si pa tak tip kot jaz, ki ima rad kaj unikatnega (res pa je, da mi KA ni kaj dosti všeč :roll: ).
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Zzooommm So nov 05, 2005 2:49 pm

Izstopajoč avto, bencinar 60-100 konjev, klima, največ 7l povprečna... hm ja, ne vem kakšna eksotika ne spada v te kriterije. :?

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ So nov 05, 2005 3:07 pm

Zzooommm je napisal/-a:Izstopajoč avto, bencinar 60-100 konjev, klima, največ 7l povprečna... hm ja, ne vem kakšna eksotika ne spada v te kriterije. :?

v ta razred pade večina avtov v Slo edino izstopajoči niso :D
mogoče bi res bila mazda primerna, nevem, težko je tu nekaj izstopajočega izbrskat, ker se izključuje z ostalimi kriteriji ;)
litr bencina, litr olja ;)

dunker
Stalni uporabnik

Napisal/-a dunker So nov 05, 2005 3:25 pm

pugi405 je napisal/-a:Si ti tut eden tistih, ki so jim na tem forumu opral možgane glede Renaulta? Sam vprašam.... brez zamere :?

Nobene zamere, valda. Ne, ne pustim si prati možganov, številke govorijo zase. V letu 2005 (ja, samo v tem letu) je moj brat z Meganom 1.6e pustil na servisu 350 jurjev izrednih stroškov, od punce oče s Scenicom 1.6e pa 480 jurjev. Tudi prijatelj s Cliom je imel avto 2 tedna na izrednem servisu. To je tisto, kar je botrovalo moji odločitvi, da Renaultov niti ne vključim v izbor.

Sicer pa najlepša hvala, fantje, dosedanji predlogi so krasni. Po pravici povedano sem se kar malo zaljubil v tistole Alfo 145 1.4 16V... Neverjetno koliko opreme, avt. klimatska naprava, skoraj nič kilometrov, le cena je zelo na robu mojega dosega...

Sedaj vas pa najlepše prosim, če bi mi lahko tisti, ki imate izkušnje s takšno Alfo oziroma z 1.4 16V motorjem malo povedali, kako je z zanesljivostjo in kakšna je poraba (načeloma sem zelo umirjen voznik).

Seveda pa še naprej sprejemam predloge o drugih avtomobilih.

Najlepša hvala, fantje!

Anže

Uporabniški avatar
Spasky
Novinec

Napisal/-a Spasky So nov 05, 2005 3:34 pm

Mitsubishi outlander
Mini Cooper S
Suzuki LTR
Ducati Diavel

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 So nov 05, 2005 3:38 pm

Nobene zamere, valda. Ne, ne pustim si prati možganov, številke govorijo zase. V letu 2005 (ja, samo v tem letu) je moj brat z Meganom 1.6e pustil na servisu 350 jurjev izrednih stroškov, od punce oče s Scenicom 1.6e pa 480 jurjev. Tudi prijatelj s Cliom je imel avto 2 tedna na izrednem servisu. To je tisto, kar je botrovalo moji odločitvi, da Renaultov niti ne vključim v izbor.

Anže

Osebne izkušnje so le osebne izkušnje. Te razumem :tomidelej:

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Speedfighter So nov 05, 2005 3:47 pm

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass So nov 05, 2005 5:15 pm

To da si umirjen voznik verjamem (ford ka) , vidim pa tudi, da so ti všeč bolj gay avti - brez zamere, ne mislim te žalit ampak ford ka je gay 2 the bone. Logičen naslednik - 206cc - ta je tud na pozerski strani če mene vprašaš, kar ti je baje všeč.

mogoče kej bolj "moškega"?

srečno

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat So nov 05, 2005 5:27 pm

Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon So nov 05, 2005 5:31 pm

bass je napisal/-a:To da si umirjen voznik verjamem (ford ka) , vidim pa tudi, da so ti všeč bolj gay avti - brez zamere, ne mislim te žalit ampak ford ka je gay 2 the bone. Logičen naslednik - 206cc - ta je tud na pozerski strani če mene vprašaš, kar ti je baje všeč.

Hja, če dobiš 206CC za MILIJON! ;) Ostali kriteriji so pa v redu.

Aja pa Tigra tut ni slaba ideja. ;) Luštkan avtoček poraba se mora ravno tako gibat okoli 7 litrov, tut Alfa ima pomoje ene toliko oziroma manj.
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ So nov 05, 2005 5:33 pm

malenkost vec k miljon
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=450814

mejhn atraktivn,full pocen,orng ga lahk predelas se do miljona
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=527162

poklic pa upras kok hoce za tega
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=525343

neda se mi vec iskat,... :twisted:
Slika

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar So nov 05, 2005 5:36 pm

En konstruktiven:

Slika

NOTRANJOST:
- deljiva zadnja klop
VARNOST:
- 3. zavorna luč
- blokada motorja
- kodno varovan vžig motorja
UDOBJE:
- klimatska naprava
- tonirana stekla
- električni pomik prednjih stekel
- centralno zaklepanje
- avtoradio
- električni paket
OSTALO:
- 1.lastnik
- servisna knjiga / potrjena
- nepoškodovan
- nekaramboliran

in ce das se takele radkape gor:

Slika

potem bos na novo definiral pojem eksotike in garantirano obracal glave!

PS - brez zamere :roll:

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo So nov 05, 2005 5:39 pm

@seat: a ti misliš da je registracija 150 konjev zastonj? Pa misliš da tistih 150 konjev pije okrog 7 litrov?
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim So nov 05, 2005 5:41 pm

pugi405 je napisal/-a:Si ti tut eden tistih, ki so jim na tem forumu opral možgane glede Renaulta? Sam vprašam.... brez zamere :?

sicer sta že razčistila, ampak, če želi nekdo avto, ki ga nima vsak in malo izstopa iz povprečja, je to težko renault - no morda bi modus bil, ampak teh za 1M ne dobiš.
al pa twingo?

rjuharjeva ideja ni slaba, sploh ne!

bass je napisal/-a:To da si umirjen voznik verjamem (ford ka) , vidim pa tudi, da so ti všeč bolj gay avti - brez zamere, ne mislim te žalit ampak ford ka je gay 2 the bone. Logičen naslednik - 206cc - ta je tud na pozerski strani če mene vprašaš, kar ti je baje všeč.

mogoče kej bolj "moškega"?
aja - no comment!
lp pilgrim

Uporabniški avatar
McLaren
Mojster foruma

Kraj: Cela EU
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov