Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

rezekgolfvr6
Nov uporabnik

Kraj: ljubljana

zamenjava seat top sport za 1.8t

Napisal/-a rezekgolfvr6 Po nov 07, 2005 6:47 pm

pozdrav.hocem zamenjat seata 150 konjev dizla za 180 konjev bencinarja.a kdo pozna koga ki bi biv za zamenjavo. :D
vr6 in 1.8t zakon

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Po nov 07, 2005 6:54 pm

Jst ti zamenjam samo odbijače če hočeš :D
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

rezekgolfvr6
Nov uporabnik

Napisal/-a rezekgolfvr6 Po nov 07, 2005 7:09 pm

mah kje jz rabm bencinarja sm se zajebu z dizlom.....rabm neki k ma zvok ne pa ropotanje
vr6 in 1.8t zakon

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Po nov 07, 2005 10:00 pm

Če kupuješ zvok potem bi se sam raje odločil za 6 valjnika - najraje ALFO al pa BMW. Edino na črpalki je lepše slišat dizla :lol:
Sicer pa mislim, da je najbolje, da daš na kakšno stran kjer se oglašuje in poleg ostalih oglasov pripišeš v stilu "Menjam za ... "

LP

rezekgolfvr6
Nov uporabnik

Napisal/-a rezekgolfvr6 Po nov 07, 2005 10:04 pm

ma ja sej doma mam tud vr6 turbinco sam ni registriran...pa tud je ze udomacen na pumpi...
vr6 in 1.8t zakon

Uporabniški avatar
avto freak
Nov uporabnik

Napisal/-a avto freak Po nov 07, 2005 10:30 pm

kakšno vr6 turbinco?
peš honda je ta naj ta bol

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Re: zamenjava seat top sport za 1.8t

Napisal/-a CupraR Po nov 07, 2005 11:59 pm

rezekgolfvr6 je napisal/-a:pozdrav.hocem zamenjat seata 150 konjev dizla za 180 konjev bencinarja.a kdo pozna koga ki bi biv za zamenjavo. :D

Men verjam da vsak ki ma kej u glav ne bo šel menjat :lol: :lol: Ista poraba, ropotanje pa slabš gre :lol: :lol:

Bo treba prodat pa 1.8T kupt.
Glede zvoka: Remusa gor pa kat dol :twisted: :twisted: se še VR6 skrije :twisted:

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha To nov 08, 2005 11:17 am

CupraR - tle si jo po mojem prepričanju kr precej "mimo vseku". Najprej vprašanje - si ti sploh vozil LEON-a ali pa kakršnkoli drug avto s TDI 150 agregatom ?
Po mojem prepričanju ne - ista poraba, slabši gre - poraba je vsekakor manjša pri dizlu pri enakih pogojih vožnje, da slabši gre je pa zopet težko rečt - pospešek od 0 - 100 km/h in končna brzina je boljša pri za slabo sekundo oz 10 km/h pri bencincu, prožnost in navor (235 : 320 Nm v prid dizlu), ki ju vsekakor veliko bolj uporabljaš pa veliko slabša. Torej izrazi si v procentih kolikokrat uporabljaš pospešek od 0 - 100 km/h in kolikokrat 10 km/h večje končne brzine proti večjemu navoru, pa boš videl, da je večji procent v prid navoru. Po mojem prepričanju veliko več koristimo navor. Sicer pa "vsako tele ima svoje vesele" oz vsakemu svoje.
Pa tudi " Men verjam da vsak ki ma kej u glav ne bo šel menjat " je kr neki - enemu paša bencin enemu dizel, torej nisi ti tisti odloča, ampak tisti ki kupuje

LP

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR To nov 08, 2005 11:52 am

Lej tist k hoče športn avto bo kupu 1.8T in to je to :twisted: Dizl je namenjen za nižjo poraba, delat relacije, kar je pa daleč od tega čemu je namenjen tale navit TDI.
TDI ja treba priganjat če hočš bolj dinamično vozt, in ker dizli temu niso tok namenjeni bo hitrej kej prej šlo v pm. Mal povpraš po servisih, si ne zmišlujem.

Poraba bo po mesti in bolj dinamični vožnji pr TDI-ju takoj 10l (sm velik testov videl-ne naših ki so pol k vrdena) 1.8T bo pa pil 11-11,5 :D

Zmogljivosti: TDI ima 8,9 do sto in 215 končne. 1.8T 7,5 do sto in 229 končne. Torej je razlika več kot očitna oz zelo velika.
Da ne omenjam da je TDI že telo navit in z čipanjem in obdelavo (izpuh itd..) se da nekak max 180ps spravt iz tega motorja, da ne razkiraš okvar. 1.8T ima potencial 230-235, spet odvisno od avta.

Glede navora itd: 6 gang v 1.8T ma lepo nastavljena razmerja, tako da un navor v prid TDI zelo hitro zgine...

Velik +ima TDI samo pri zavarovanju, ker ni nad 130KW!!!! Servisi in vse ostalo te pa pridejo dosti dražje...

yurchek
Poznavalec gnojmobilizma

Napisal/-a yurchek To nov 08, 2005 12:49 pm

haha vozu 1.8t 150km, pa vozu 1.9 tdi 130km. Da se navor ne pozna seveda se.........pa da morš priganjat tdija? Če bi kdaj vozu tdija bi vedu da je ves šus od 2000 pa do mal čez 3000rpm.....naprej ni haska....torej ne vem zakaj priganjat. In ja točno tako kdaj boš uporabljal od 0-100, a mislš dragat? gre pa tdi velik bolš od 80-130 (za prehitevanje), od 0 do 100 pa nima lih zato k v visokih obratih nima moči in zato izgubiš pri menjanju. Se pa strinjam kar pravte zarad zvoka. V dieslu nimaš občutka kok greš v ovink ker ni zvoka, prav tako ni tok učinka če šaltaš 1 nižje, motoe ne bremza kot pri bencincu. Jst mam pri bencincu bolš občutek za ovinke vozt. Kar se tiče porabe pa je pri 1.8t krepko čez 12 litrov kombinirano če ga tišiš, pri tdiju pa čez 7 redko prideš. Sicer pa je stvar odločitve, na jetra pa mi gre folk k govori čez diesle, ko ga sam še ni mel. Poznam jih pa kr neki k so pol spremenil svoje mnenje in tud priznajo napako. Seveda, vse kar mate nekateri pa je ego in slabo tolažbo da vam bencin žre 1x več k diesl. Sam tok od mene

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR To nov 08, 2005 12:59 pm

Ja poraba čez 12, men gredo pa taki na k. ker nimajo pojma in se kr neki zmišlujejo. No pa smo na istem ins e lahk non stop pregovarjamo.

In TDi ne gre bolš med 80-130 :roll: :roll: razn če boš primerjal v 5-i :lol: :lol: :lol:
0-100, ne treba dragat, dost da pr 50 po gasu kresnš pa mim padeš kadar ti paše :lol: :lol: :lol:
In btw ker pravš nima smisla preganjat, od 80-130 rabš mal več kot unih 1500 uporabih obratov. Torej če ne šaltaš umes bo treba kr v rdečo polje, kjer pa že zdavnej ne vleče več....
Nič nimam proti dizlu, sam ne pa buč kotalit da se lahko 150 TDi primerja z zmogljivosti z 1.8T, z 150PS verzijo še mogoče, pa še una gre hitreje.

Uporabniški avatar
Rancid
Stalni uporabnik

Napisal/-a Rancid To nov 08, 2005 1:08 pm

Vrz čip not pa bo mev 180 konjev al pa se kej več!!

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR To nov 08, 2005 1:14 pm

Rancid je napisal/-a:Vrz čip not pa bo mev 180 konjev al pa se kej več!!

Čipa se na 170 max ;) pa še to bo treba kkšn ventil menjat, ker ne bo omogočal konstantnega tlaka 8si takoj na izgubi par konjev)

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky To nov 08, 2005 1:32 pm

nevem kako ga vi tišite ampak men ob hitri vožnji (beri do celja in nazaj v cca 25 min po avtocesti) žre 10-12 odvisno če se morm velikokrat ustavljat ali ne... tako da stfu da ob priganjanju žre 7. to pol ni priganjnje... če kdo ne vrjame sem ga pripravljen peljati če mi da za poln tank... pa me zanima do kam bova prišla in z kako litražo... imam pa povprečno nekje 7-8 ja... pod tem pa ni vožnja ampak cjazenje... meni osebno dizelaš še vedno bolj ustraza. zaradi več razlogov.res je da je litraža malo večja zaradi 235 širine gume ampak več kot 0,5 l to tud ni.

in da mi ne bo kdo očital da ne vem kaj primerjam in o čem govorim: sam imam 130km (v originalu :twisted: ) dizelaša, sestra 150km 1,8t(a3),fotr pa pred zdajšnjim tudi 1,8t(a6) tako da iz prve roke povem marsikaj kar se primerjav tiče. in ob mojem stilu vožnje se mi dizelaš bolj splača!
SlikaSlika

yurchek
Poznavalec gnojmobilizma

Napisal/-a yurchek To nov 08, 2005 1:48 pm

jah zdej primerjaš avtocesto pa kombinirano porabo......kolk pa bencinc žre od mb-do celja hitre vožnje? al sm jst narobe razumel?

v glavnem večina vas mal nalaga kar se tiče porabe tud to m že ugotovil(vaši avti najmanj žrejo).....1.8t če ga voz moj fotr vsak dan do ljubljane in nazaj ima porabo 8.6 litra. S 140konjsko hondo ictdi ima 5.3. S 110 konjskim passatom tdi je prišel tud pod 5 litrov. Jst sm pa vsakega od teh avtov ko sem vozil čez podmejo (motoristi vedo kje je to) nagonu čez deset, bencinca celo čez 20l povprečne porabe. V vsakem načinu vožnje mi bencinc žre skor 1x več. In to so moje izkušnje. Najdem pa pri vsakem avtu pluse seveda....Sta mi tako bencinc kot dizler pr srcu, vsak zarad svojih lastnosti. Vedno je tko v naravi, vsaka stvar ma + in -.

Gospodič s cupro.....tvoje mnenje pri vsem skup sploh ni relevantno, ker kot si sam reku nimaš razen v teoriji nobene izkušnje z diesli, zato ne vem kaj pametuješ......

Avtor prvega posta: ko sem prebral tvoje poste sm vidu da bi se rad mal pohvalu in se pokazu....Doma maš pa celo še neregistriranga vr6 ....Ja jst mam pa roleksa, ampak nimam baterije, zato ga mam kr v predalu. kmon....

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR To nov 08, 2005 1:51 pm

Mam mal več izkušenj kot ti z Leoni tako da bod raje tiho. Če ne znaš vozt je tvoj problem.Velikja porab še ne pomeni da hitro vozš :roll: :roll:

yurchek
Poznavalec gnojmobilizma

Napisal/-a yurchek To nov 08, 2005 1:57 pm

Aja leoni majo pol drugačne motorje kot vsi ostali avti iz vag koncerna? Če znam al pa ne znam vozt te pa nč ne briga, jst sm sam napisu svoje izkušnje s tdiji....kakšne so pa tvoje, razen da si bral teste?

p.s.: sploh me ne poznaš pa si že naštel par tvari o men in par žaljitev......se ti to ne zdi primitivno?

tko jst sm out iz te debate, če želiš še kakšno rečt pa kr na p.m., ti bom dal še telefonsko, pa bomo vidl kolk boš potem glasn.

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR To nov 08, 2005 2:06 pm

Lej k sm odgovoril na tvoj post, sm ti lepo argumentiral glede draga, prožnosti itd.. pa razn tega da si mi napisal da nimam pojma o zadevi,nisi nič konkretno odgovoril...

Preber še enkrat kdo je začel z žalitvijo v stilu nimaš pojma itd.....če te pa mot da sm mel kej pripomnit na tvoje žaljenje....pa ne začni z tem. Pa ne mislm nč slabga, nismo na forumu da se kregamo :lol: BTW ne rabm telefona, me fantje ne zanimajo :lol: :lol:

BTW tut dizlov sm že precj vozu, nč bat...

Kokr kol: vsak pri seb ve kaj rab al dizla oz bencinarja in nej si tist izbere ki mu paše.

rezekgolfvr6
Nov uporabnik

Napisal/-a rezekgolfvr6 To nov 08, 2005 2:19 pm

ja pišuka sej mam leona 150 dizla ...kva misls da kr tko sm napisu na lepe oci c se splaca menjat
vr6 in 1.8t zakon

rezekgolfvr6
Nov uporabnik

Napisal/-a rezekgolfvr6 To nov 08, 2005 2:27 pm

jah vec k slik ti nemorm pokazat od vr6t je k navaden sam k je motor not turbo in se to nevem konjaze...
vr6 in 1.8t zakon
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov