Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

mulc
Novinec

prodajalci v avtosalonih

Napisal/-a mulc Pe feb 08, 2002 1:12 pm

poznam kr nekaj prodajalcev. Moj mnene glede prodajana vozil je da lahko to cist vsak pocne. Samo cimvec tehnicnih podatkou mora vedet in malo znanja s komuniciranjem z ljudmi. Kksn komentar?

Clementino
Nov uporabnik

Re: prodajalci v avtosalonih

Napisal/-a Clementino Pe feb 08, 2002 3:58 pm

Res kaka posebna zananost to verjetno ni! Je pa zelo fino verjetno če mas veselje do avtomobilov, ne pa da avtomobile prodajas z muko.
Kar je dobro ni slabo!

mulc
Novinec

Napisal/-a mulc Pe feb 08, 2002 6:41 pm

Ja se strinjam. Sam placan so dost cudn. Osnovno placo majo (govorim na pamet) 100000 SIT + nevem tocn kok % od prodanega avtomobila. Se prau vec jh proda vec dnarja zasluz. Se splaca bit pridn :)

Sniper
Nov uporabnik

Napisal/-a Sniper Pe feb 08, 2002 11:19 pm

mulc pravi:
poznam kr nekaj prodajalcev. Moj mnene glede prodajana vozil je da lahko to cist vsak pocne. Samo cimvec tehnicnih podatkou mora vedet in malo znanja s komuniciranjem z ljudmi. Kksn komentar?

Se nebi tlele s tabo strinjal, pri prodaji so tehnični podatki postranskega pomena, najbolj pomemben je da znaš z ljudmi, sposobnost komuniciranja. Vsak ki pride nek avto gledat ve osnovne tehnične podatke, ti ga moraš prepričat da je to avto zanj, drgač bi avtomehaniki avte prodajali, tok pa majo redki prodajalci avtov izobrazbo avtomehanične oz. strojne stroke.
Sreča je na strani pogumnih
Slika

mulc
Novinec

Re: Re: prodajalci v avtosalonih

Napisal/-a mulc So feb 09, 2002 12:40 am

Se nebi tlele s tabo strinjal, pri prodaji so tehnični podatki postranskega pomena, najbolj pomemben je da znaš z ljudmi, sposobnost komuniciranja. Vsak ki pride nek avto gledat ve osnovne tehnične podatke, ti ga moraš prepričat da je to avto zanj, drgač bi avtomehaniki avte prodajali, tok pa majo redki prodajalci avtov izobrazbo avtomehanične oz. strojne stroke.[/quote]

Mam 4 sodelovce k prodajajo avtomobile tko da vem kako so placani. Odvisno od stevilo prodanih vozil. Normalno da se bo potem vsak prodajalec potrudu in probov prodat cimvec avtou.

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice So feb 09, 2002 1:09 am

Kakšn mnenje pa imate od nekega Renault prodajalca, ki ti podari avtoradio ob nakupu novega avtomobila, zraven pa ne da kode za odblokado. Ob zamenjavi radia ga lahko tako samo stran vržem... hvala lepa za take prodajalce!

Očitno se bodo še morali nekateri naučiti, da je odnos do kupca še zlo pomembna zadeva, takoj bo se bo pojavila poleg njega konkurenca. Slovenija je pa majhna, tako da se hitro razve kdo je dober in (seveda) ... kdo je slab.
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
jurk
Novinec

Kraj: Jesenice

Napisal/-a jurk So feb 09, 2002 9:50 am

Prodajalec mora poznati odgovor na VSA vprasanja, ki mu jih zastavi kupec, poleg tega mora biti urejen in prijazen. V osnovi se slisi lahko, samo ni vedno tako, predstavlejte si da pride notr en tezak k hoce na vsak nacin 5% cenejs avto kupt, s tem da ti 3 ure mori pa sprasuje po 3x iste stvari k te preverja, kje te bo na finto vrgu, ...

Ni tko zlo lahko oz. je lahko ce mas sreco s strankami, ce pa pride napacna stranka si pa kej hitr lahko u cajtngu.
Ford Team Slovenija @ http://www.ford-team.si/

mulc
Novinec

Napisal/-a mulc So feb 09, 2002 12:26 pm

IceBreakr: Ket pa je blo to? Pa ker prodajalec je biu? Drgac majo pa usak dan prblizn 10 strank in je tesko bit do ush tko prjazn k bi mogoc stranka prcakvala. Seveda se pa tud najdejo tezaki k bi jh najraj nekam poslou. Dostkrat slism kako prodajalci preklinajo zarad strank. Aldje smo si razlicn :)

Sniper
Nov uporabnik

Re: Re: Re: prodajalci v avtosalonih

Napisal/-a Sniper So feb 09, 2002 3:53 pm

mulc pravi:
Se nebi tlele s tabo strinjal, pri prodaji so tehnični podatki postranskega pomena, najbolj pomemben je da znaš z ljudmi, sposobnost komuniciranja. Vsak ki pride nek avto gledat ve osnovne tehnične podatke, ti ga moraš prepričat da je to avto zanj, drgač bi avtomehaniki avte prodajali, tok pa majo redki prodajalci avtov izobrazbo avtomehanične oz. strojne stroke.

Mam 4 sodelovce k prodajajo avtomobile tko da vem kako so placani. Odvisno od stevilo prodanih vozil. Normalno da se bo potem vsak prodajalec potrudu in probov prodat cimvec avtou.[/quote]

Sj nisem jest nobene plače komentiral, temveč izobrazbo in lastnosti dobrega prodajalca.
Slika

mulc
Novinec

Napisal/-a mulc Ne feb 10, 2002 3:08 pm

Ja sam se useen. Pomojm k ves kva je fora prodajana avtou da to ni tak problem. Sploh pa k mas ze mal iskusn. Tud stranki nmors prodt auto ce ga sama nau hotla, pa ce si se nvem kuko dobr prodajalc. Tud ti bi pomojm lohko prodajou avtomobile ce bi hotu :)

Sniper
Nov uporabnik

Napisal/-a Sniper Ne feb 10, 2002 3:48 pm

Ne vem a nj to jemljem kot kompliment al kej druzga, pomoje prej slednje :)
Slika

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Ne feb 10, 2002 11:09 pm

Mulc sj veš kam sem včasih vozil avto ;) Pa nikoli več... sej človk ne ve, kako lahko takim prodajalcev še folk zaupa... ne gre se za cheap radio, ampak za odnos do stranke pa princip...

[Sporočilo uredil/a IceBreakr na dan 10.02.2002 ob 23:12 GMT]
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

mulc
Novinec

Napisal/-a mulc Po feb 11, 2002 5:43 pm

icebreakr pravi:
Mulc sj veš kam sem včasih vozil avto ;) Pa nikoli več... sej človk ne ve, kako lahko takim prodajalcev še folk zaupa... ne gre se za cheap radio, ampak za odnos do stranke pa princip...

[Sporočilo uredil/a IceBreakr na dan 10.02.2002 ob 23:12 GMT]

Sj mene pa sam zanima ime prodajalca :)

Tinkara
Nov uporabnik

Napisal/-a Tinkara Sr jul 10, 2002 1:24 pm

V prvi vrsti je najbolj pomembno, da prodajalec obvlada dober poslovni bonton (kar pa na žalost ni vrlina številnih naših prodajalcev), pa ni važno, ali prodaja avtomobile, obleke, čevlje, metle ali bilo kej. Res pa je, da ni lahko biti dober prodajalec. Biti mora "karakter".

Uporabniški avatar
bambi
Novinec

Napisal/-a bambi Sr sep 04, 2002 2:21 pm

mulc pravi:

Se popolnoma strinjam!!!

Se mi je pa že zgodilo, da sem bila jaz kot stranka bolj informirana o enem vozilu, kot pa prodajalec sam!

Njemu je bilo nenormalno nerodno, pa jezen je tudi bil, ker mi ni mogel " naflancat" nekaj o avtomobilu!
T
udi jaz sem bila jezna, ker sem prišla v salon z namenom, da bom bolj informirana!

p.s. kasneje tistega avtomobila nisem kupila!
Slika

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a MGsax Ne okt 27, 2002 6:11 pm

moram povedat da prodajalci premalo vedo celo o znamkah katere sami prodajajo.
mislim da bi bilo boljše da bi avtomobile prodajali tisti ki vedo veliko o tisti znamki katero prodajajo, kot pa ljudje z trgovsko šolo, ki nimajo pojma kaj je to ESP.
SlikaSlika
če te zanima powerlifting ali strongman tekme klikni -
Stran za najmočnejše

kenzo
Nov uporabnik

Napisal/-a kenzo Ne dec 01, 2002 12:02 pm

Zanimiva je primerjava reakcij prodajalcev, če na primer pridem v salon v obleki al pa če pridem v
jeansu al podobno.. ;)
V prvem primeru ti lezejo spredaj in zadaj, v drugem te komaj "opazijo"..., pa je slednje še bolje, mam vsaj mir.

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Napisal/-a MGsax To dec 24, 2002 3:21 pm

SAFRANE pravi:
GLEDE PRODAJALCEV BOM TKOLE REKU:
JEST ŽE 1,5 LETA PRODAJAM MERCEDESE NA AC-INTERCARU--IN SAM TOK---NI TOLK NA EASY KT VI MISLTE DA KR VSAK TO ZNA. PREDVSEM MORŠ POZNT LJUDI PA AVTOMOBILE V NULO. RECIMO JEST SM VEČKRAT TUD TOVARNE VIDU TKO DA JE ŽE SPET ENA + TOČKA. OPREMA, BARVNE KOMBINACIJE, TUNING, TEHNIČNE NOVOSTI, MOTORNE NOVOSTI---VSE TO MORŠ VEDT PA NE SAMO DA JE VN PRŠLO AMPAK MORŠ TUD ZNT OBRAZLOŽIT NA KAKŠNEM PRINCIPU DELA PA TKO...
KR SE TIČE OBLEK: RES JE DA BOŠ KOT PRODAJALC MAL MN VERJEL ( VSAJ NA ZAČETKU) ČE BO PRŠU EN V TRENIRKI PA SE ZANIMA ZA CL AL PA ZA SL-A. SAM LOH SE PA LIH ZGODI DA GA BO TIST KUPU. TKO DA RAZLIK KOT PRODAJALC NE SMEŠ DELAT. JEST MAM K SREČI TO SREČO DA MAM FOTRA K JE BIL SKOZ EN DIREKTOR IN ZATO PREDVSEM SKOZ NJEGA TUD JEST BLAZNO VELIK DIREKTORJEV POZNAM IN MAM ŽE PREDNOST : ČE KŠN DIREKTOR PRIDE V SALON ( SE KOT NOBENA NOVA STRANKA NE ZNAJDE ) AMPAK K BO MENE VIDU SE ME BO SPOMNU IN BO LEPO ŠEL K MEN.
NČ NO ČE MA KDO KŠNE KOMENTARJE PREDVSEM PA VPRAŠANJA GLEDE NA PRODAJO MERCEDESOV V SLOVENIJI NEJ KR VPRAŠA

OK AJDE CIAO

ja prodajalci bi naj vedeli vse o svoji znamki, samo je takih prodajalcev zelo malo. pa mislim da so prodajalci ki prodajajo luksuznejše znamke malo arogantni ter zelo gledajo na zunanji videz.
za mene idealen prodajalec ne dela razlik po izgledu, pa tudi če avto ne mislim kupit mi razloži kaj o avtomobilu, da kakšen prospekt,... to je za moje pojme v korist avtosalonu ter znamki proizvajalca.
SlikaSlika
Stran za najmočnejše

Uporabniški avatar
din
Uporabnik

Napisal/-a din Sr dec 25, 2002 9:16 am

Jaz se spomnim prodajalcev v Augsburgu D, smo šli gledat iz firbca razne znamke in smo prišli tudi do Porsche znamke. Tip je bil ful uslužen pa čeprav nam je na faci pisalo da ne mislimo nič kupit ampak samo gledat in se slinit. Dal nam je ključe, ker je imel tel. razgovor in da se nam bo malo kasneje priključil, mi smo si pa odrli oba avteka, ki sta bila v salonu, in ju občudovali. Nato je tip prišel k nam in nam vse razložil in se opravičeval ker nima trenutno več modelov v salonu. Na koncu smo dobili še vse mogoče prospekte in to PROSPEKTE.

V glavnem so bili v vseh firmah zelo uslužni, razen pri Mercedesu, samo mislim da so imeli neki štrajk al nekaj takega. Najbolj pa se mi je v spomin vtisnil prodajalec Porschejev, saj smo od njega pričakovali najmanj in dobili največ :). Bilo pa je to že pred davnimi leti, ko smo se mi še vozili z 101 in Ladami.

Pri nas še po tolikih letih, kaj takšnega neisem in menda ne bom doživel. Mene tudi moti to, da te ocenjujejo po zunanjosti. Zdaj če nimaš Armani obleke nimaš kaj iskat pri Mercedesu al kaj ???
Slika

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Napisal/-a MGsax Sr dec 25, 2002 9:34 am

din pravi:
Jaz se spomnim prodajalcev v Augsburgu D, smo šli gledat iz firbca razne znamke in smo prišli tudi do Porsche znamke. Tip je bil ful uslužen pa čeprav nam je na faci pisalo da ne mislimo nič kupit ampak samo gledat in se slinit. Dal nam je ključe, ker je imel tel. razgovor in da se nam bo malo kasneje priključil, mi smo si pa odrli oba avteka, ki sta bila v salonu, in ju občudovali. Nato je tip prišel k nam in nam vse razložil in se opravičeval ker nima trenutno več modelov v salonu. Na koncu smo dobili še vse mogoče prospekte in to PROSPEKTE.

V glavnem so bili v vseh firmah zelo uslužni, razen pri Mercedesu, samo mislim da so imeli neki štrajk al nekaj takega. Najbolj pa se mi je v spomin vtisnil prodajalec Porschejev, saj smo od njega pričakovali najmanj in dobili največ :). Bilo pa je to že pred davnimi leti, ko smo se mi še vozili z 101 in Ladami.

Pri nas še po tolikih letih, kaj takšnega neisem in menda ne bom doživel. Mene tudi moti to, da te ocenjujejo po zunanjosti. Zdaj če nimaš Armani obleke nimaš kaj iskat pri Mercedesu al kaj ???

ja saj ponavadi je tak, kdo se najbolj nosi je gnil.
to sem imel v mislih: pokaže vse pa če ravno vidi da neboš kupo.
kdo ve morda pa čez nekaj let le našparaš pa se spomniš kak je blo pa greš po porschea. ne vem meni se znamka porsche vedno bolj dopade, ma oblika še ne tolko, kot pa kakovost, ustrežnost,....
manjka nam takih prodajalcev čeprav poz nam nekaj takih tudi v slo.

[Sporočilo uredil/a MGsax na dan 25.12.2002 ob 08:35 GMT]
SlikaSlika
Stran za najmočnejše
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov