Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

low budget car

Napisal/-a Slicker To nov 15, 2005 5:31 pm

Da se še jz oglasim v tej temi. V roku 1, najkasneje 2h mesecev nameravam kupit en avto nekje do 350.000 SIT. Rajš manj, več nikakor ne. Pregledal sem že vse oglasnike, tako internetne, kot tiste otipljive :P, a se nikakor ne morm odločit za čem naj gledam. V ožji izbor sm dau renault 19 1.4 RT in renault clio 1.4 RT, oba letnik 93-95. zdj pa me zanimajo vaše izkušnje. Pri kterem je večja poraba? Neki sm slišal, da te mašine kr precej pijejo. je to res? Potem, so imeli tam od letnika 93-95 kako serijsko napako al pa kj tacga? ma čimveč stvari, da se pol laži odločm. seveda pa bom z veseljem sprejel tud kašn drug predlog, se pravi kakšen drug avto. naj pa ne bo Škoda in naj bo v rangu do 350k SIT.

maccek_21
Uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a maccek_21 To nov 15, 2005 7:21 pm

bejba ma cliota 1.4rt letnk 93 pa prav da je poraba okol 6l......pa ona ni ravno tipičen ženski voznik ;) ...tko da mal pokuri....kolega ima pa 93 letnik clio 1.2 pa pravi da pod 7 mu ne uspe pridt......
drgač pa poglej mogoče za AX-a?

LP
Fantje so avtomobili: če ne paziš si pod njimi!

T2a
Uporabnik

Napisal/-a T2a To nov 15, 2005 7:39 pm

med cliom in 19ko res ni velike razlike...nekateri deli so popolnoma isti...motor je skoraj oz popolnoma enak...
pri obeh,usaj u naših koncih ni problema z rezervnimi deli...
19ka mislim da je bol "družinski" avto...v cliota težje spraviš ženo,tri froce,koučke pa še psa :lol:

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Napisal/-a Slicker To nov 15, 2005 8:44 pm

ax mi ni všeč, sploh. hehe, jz ne rabim za familjo vozt. rabm sam zase pa za punco. no mogoč še kšnga kolega tko za konc tedna, to je pa tut use. rabm oz rad bi meu avto s tako opremo kt je RT in da pokuri mnj kt 7 litrou. aja, obema hvala za informacije. še kdo kak nasvet? rad bi zvedu predvsem izkušnje uporabnikov in zakaj clio in zakaj 19ka.

seveda so še zmer drugi v igri.

maccek_21
Uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a maccek_21 To nov 15, 2005 8:53 pm

audi 80, 100,...peugeot 306, alfa romeo, .....
zdj audija 100 ima kolega in ima prevoženih že velik čez 300.000 pa dela kot urca.....
alfa tud mislm da je dobra alternativa renaultu....amo poraba zna bit mal vprašljiva........peugeot pa mislm da je primerljiv z 19-ko.......
jest na tvojem mestu bi izbral 19-ko...... ;)

pa dobr in predvsem uspešen nakup!!! :D
Fantje so avtomobili: če ne paziš si pod njimi!

Uporabniški avatar
RAPMAN
Uporabnik

Kraj: Ljubljana - Trnow

Napisal/-a RAPMAN To nov 15, 2005 8:55 pm

mogoče je pa en ax k bi ti biu ušeč pa ti garantiram da je hud (namreč je od mojga frenda) http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=537831# počekeri ga mal

drgač pa za renoja 1.4rt tut hudo 8)

če pa ne to pa tut jst pripročam r19

uspešn nakup.. 8) ;)
>>ZIDEK<<
Slika

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Napisal/-a Slicker To nov 15, 2005 9:06 pm

da ne bo pomote, gledam tut mašine v rangu teh dveh. se pravi max 60kw, ker je pol ž prevelka registacija. pod 65 KM ne grem, nad 80KM pa nism finančno zmožen :P
audi 80 je dobit ohranjenga kot bi zadel na loteriji + vsi so pod 90 letnik kokr sm gledau in spet premočne mašine, 1.6 je pa prava redkost. sam pol je tle spet porabu. audi 100 je spet predrag za vzdrževanje (registracija, bencin), alfe pa baje tut precej pijejo + všeč mi je le 145 in naprej, ki pa je najcenejša 400k SIT, kar si pa ne morem privoščit. pa še za ta dnar je v bolj kot ne bogem stanju.

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky To nov 15, 2005 9:13 pm

doma mamo p306 letnik 94 1.4 motor in je avto prav fajni za vozit. Konjov ma mislim da 75, sam nism zihr :oops: pa tut poraba še ni presegla 7 litrov, je pa res da ga furama sam midva z mamo, tak da kar ona pršpara jst ne :P .Mislim da je avto u tem cenovnem razredu, za druge ti pa nevem svetovat, kr nimam izkužn z njimi.

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec To nov 15, 2005 10:08 pm

jst bi gledu neki tazga
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=395961
za ta denar lahko dobiš avto z elektriko, servom in predvsem klimo- vprašanje če deluje ampak vseeno
tko da jst bi gledal avto s klimo- k drgač boš vsako poletje preklinju :oops:
uglavnem srečn nakup
lp

Uporabniški avatar
car_freak
Novinec

Kraj: Domzale

Napisal/-a car_freak To nov 15, 2005 11:18 pm

glede na tvoje finančne zmožnosti bi ti predlagal kar Cliota 1,4 RT. Moj drugi avto je bil pred leti. Ful sem bil zadovoljen z njim. Paziti je treba, ker je bila serijska napaka, da so veliko hladilne tekočine žrli, ker so bila slaba tesnila na glavah, se mi zdi. Drugače pa super avto, poskočen, veliko opreme za ta denar in relatinvo majhna poraba. Pa še spedenat se ga da dobro. Rezervni deli-neoriginali pa niso tako dragi. Takrat ko sem ga jaz imel bil je letnik 11/95, namreč nisi mogel spljoh dobiti ponaredkov, samo ORIGINAL :evil:
Prodal sem ga ko je imel 130k km, pa je imel še prvi auspuh (res da čisto na koncu), akumulator, sklopko. Aja pa kolesbni ležaji so se hitro obrabili-tudi hiba Renaultov oz. Cliotov in R19. Npr. ležaji od Cliota in R5 so isti. :D .
Se mi zdi, da so bili teli Dolenjski Clioti, še zadnji rod "nepokvarljivih" vozil Renaultov. Ker kar slišim in berem so po tem Renaulti samo še pokvarljivo blago.

Veliko sreče pri izbiri ti želim.
BMW 4 EVER! - BRUMMMM!

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Sr nov 16, 2005 12:06 am

renault petko pa te baš briga :)
cenej k clio in r19.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina Sr nov 16, 2005 8:24 am

19-ko, absolutno :D . Za isti denar dobiš več avta z večjim prtljažnikom in večjim komfortom kot clio. Ok, sedaj če rabiš avto za po mestu, potem mogoče raje clio, če se boš pa kaj dlje vozil pa absolutno devetnajstko.

Drugače sta si pa zelo podobna, ista mašina, isto (skoraj) podvozje, pa še veliko delov je isto. Meni je devetnajstka pila malce čez šest, lahko pa tudi pod šest, ampak to je bilo mučenje.

Pa še en plus, tako dobrega motorja kot je renaultov 1,4 v 19-ki in cliu ne vem če boš našel v tem letu in tem rangu. Motor pelje, pelje, pelje,....

LP Mrcina
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press

Uporabniški avatar
immortal
Novinec

Kraj: cerknica

Napisal/-a immortal Sr nov 16, 2005 8:52 am

Obvezno kupi 19ko. Ta avto je zakon. Iz lastnih izkušenj ti govorim.
Moj bo tudi v kratkem naprodaj.

Uporabniški avatar
darkdog24
Poznavalec foruma

Kraj: Velenje

Napisal/-a darkdog24 Sr nov 16, 2005 9:27 am

No jaz ti bom povedal samo izkušnje z Renault cliom 1.4 RT.

Pri nakupu takšnega vozila moraš biti pozoren na:
1.rja(clio rjavi okrog zadnjega brisalca,okrog napisov na haubi,okrog zadnje šajbe med plehom in šajbo,zadnji robovi na blatnikih,notranji blatniki v mašini tam kjer vn gledajo čepki od plastičnih blatnikov tam je rja,odtočni kanali na vratih oziroma pod vratih tam rjavijo,okrog tanka za gorivo) To se vse dogaja zaradi tega, ker clio je bil pocinkan samo po strehi in pokrovu motorja, drugo je nepocinkana pločevina in predvsem zaradi slabega vzdrževanja prejšnjih lastnikov)

2.Treba je pogledat kdaj je bila menjano tesnilo na glavi motorja in vodna črpalka, ker tesnila pri energy motorjih pač popustijo sama od sebe - meni je pri 70 tisoč km rednega servisiranja in vzdrževanja motorja poknilo tesnilo glave, treba je pogledat kolesne ležaje ker ti crkujejo kot po tekočem traku ker je to pač za ta clio normalno,biti pozoren tudi na ležaje v zavornih bobnih,ventilacija v voznikovi kabini čez čas crkne ker oksidirajo kabli ventilatorja v mašini-strošek jurja za popravilo,žarnice za osvetlitev stikal recimo za šajbe dvigat crknejo in koc rknejo se jih ne da zamenjat ker so zalotane v stikalo-hočjo da kupiš drugo celo stikalo,biti pozoren na luft v volanu ker čez čas volanska letev pri cliotu nezdrži več predvsem od 120 tisoč km naprej,

3.poraba je pri meni bila Velenje-Split 2 osebi v avtu + prtlaga 7,4 litra, max. hitrost 140km/h, vožnja po mestu pa uzame tudi do 9 litrov!

4.katalizator(biti pozoren na katalizator, ker če je zjeban ne boš naredu testa izpušnih plinov.Če ima clio prevoežnih več kot 100 tisoč, potem začni razmišljat o zamenjavi katalizatorja, ker ne deluje več kokr bi moral.

5.elektirka v cliotu je ok,edino po zimi ne smeš odpirat šajb ker uničiš elektromotorček.Čim je zunaj pod minusom motorčki ne odprejo več šajbe dokler se neotopli.Električna ogledala so tud cool, sam edin problem je ta, da čez čas oksidirajo tudi žičke za ogrevanje ogledal in to potem ne dela več.

Skratka če potegnem črto bi med cliotom in R19 jaz osebno raje uzel Cliota ker mi je enostavno lepši.R19-ka je preveč škatlasta je pa res, da je dosti večja in bolj udobna od cliota.Vzdrževanje teh 2 avtomobilov je enako ker je motor isti,podvozje isto, zavore iste, sam kar je zunanjost in armaturka druga, pa še števci so isti in stikala itd...

Če te pa še kaj posebnega zanima okrog clia pa me lahko vprašaš, saj sem si ga lastil 5 let in tak avto poznam v šrauf!
UPOKOJENI STYLER (8 pokalov)Slika

Uporabniški avatar
Slash83
Novinec

Kraj: MB - okolica

Napisal/-a Slash83 Sr nov 16, 2005 1:20 pm

Jaz se pa popolnoma strinjam s kljukcem...

Tu še je en zanimiv - sicer dvomim da je 96 letnik ker so jih do 95 delali, verjetno je samo kupljen 96:
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=539097

V vseh pogledih boš bolj zadovoljen kot s cliotom - razen mogoče v porabi.

Jaz sem imel 1.4 in mi je pil 7.7 nekje povprečno - 1.6 pa pijejo manj baje ker je 200ccm več in samo 5konjev več in se mašina manj mantra.

4leta mi je avto šel super

Če pa se boš odločil za Cliota pa še poglej kako 1.2 mašino. Kolega ima model BeBop let.96 pa ima porabo nekje do 6.5 pa je velikokrat gas do daske...:)

Uporabniški avatar
Josephe
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-črnuče

Napisal/-a Josephe Sr nov 16, 2005 1:31 pm

čist tko kaj pa kaj takega?
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=543559

Ne vem no, men se ne zdi slab. Čeprav pojma nimam kolk so ti avti kej vzdržljivi.

LP Joseph

Uporabniški avatar
H2
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a H2 Sr nov 16, 2005 1:57 pm

ej
on vas je prasu ker avto bi vi uzel od UNIH DVEH k je napisu in slabe lastnosti :roll: :roll:

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Napisal/-a Slicker Sr nov 16, 2005 2:20 pm

h2 je napisal/-a:ej
on vas je prasu ker avto bi vi uzel od UNIH DVEH k je napisu in slabe lastnosti :roll: :roll:

ja, zravn sm pa napisal da z veseljem sprejemam še druge predloge. tisto skropucalo od kie... ne hvala, ker je preprosto grd. glede tipota ne vem... če bi že vzel fiata, potem bi to biu punto. darkdog, najlepša hvala za informacije. si bom sprintal in vzel s seboj, ko grem kupit avto. tudi tebi mrcina hvala za konkreten odgovor. z avtom bom delal cca. 100km na dan kombinirane vožnje. a ma 19 pol iste pomankljivosti kot clio? ker nekako se bolj nagibam k 19ki, ker je večja, men pa so všeč dolge ladje (sicer 19ka to ni, ampak vseen, chamade odpade). upam d ase oglasi še kak lastnik 19ke in seveda tudi cliota. 1.2 mašina pa mi je mal švoh (če se ne motim ma cca. 60KM (+-5)). punca ma twingota 60KM in ne gre po mojih željah (čeprou nism ne vem kašn dirkač).sj dokler si na lokalni cesti je čist ql in vse, ampak ko pa si enkrat na avto cesti e pa vse veselje konča :P
kako pa je kj z varnostjo obeh avtomobilov?

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Sr nov 16, 2005 3:37 pm

Če so ti všeč "dolge ladje" kot si zapisal potem bi sam razmišljal o kašnem BMW serija 5 - E 34 - recimo 520 - od večjih stroškov (glede na CLIO oz R 19) so v glavnem registracija + zavarovanje, ter seveda večja poraba, kar tudi botruje k razmeroma ugodnim cenam na tržišču.
Poraba pa je glede na zmogljivosti dokaj relativna zadeva. Vse ostalo - kvaliteta izdelave, materiali, tehnika ... povsem nekaj drugega kot pri konkurentih za ta denar oz z vidika "kaj dobiš za ta denar".
Recimo nekaj takega
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=539555
BTW - o tem teče debata na BMW forumu

LP

Uporabniški avatar
darkdog24
Poznavalec foruma

Kraj: Velenje

Napisal/-a darkdog24 Sr nov 16, 2005 3:44 pm

Glede varnosti cliota :?: ne bi o tem.Avto je zelo majhen in se neupam pomislit kaj se zgodi s hitrostmi nad 100km/h če se zaletiš kam.imaš definitivno večje šanse za poškodbe kokr v 19-ki ker Clio se mi znotraj zdi zlo utesnjen.
Nevem zabil se z njim nisem nikoli niti sem s ceste zletu tako da nevem kaj ti glede tega povedat.Vem pa da so se ljudje z njim tudi obračali na streho pa so vn prilezli eni brez poškodb eni z bolečinami v vatu, buškami itd....

Nekateri so pa zavedno pustili svojo dušo v Cliotu.

Slika
UPOKOJENI STYLER (8 pokalov)Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost