Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Pršutek
Nov uporabnik

Kraj: Škofja Loka

Ko se Tipotu iztekajo leta ..

Napisal/-a Pršutek Pe nov 18, 2005 9:44 am

Sem lastnik Tipota 1.4 in zadnji stroški popravila (roke,bremze,alternator,itd) so presegli mejo 50 jurjev,pa da ne povem,da lahko kadar koli še motor kaj crkne (249.000 km),te stvari so mi dale razmišlat o nakupu drugega avta:
1.kupiti Accenta (l.97)
2.kupiti Megana,Cordobo, (l.96)
3.znova kupiti Tipota (tokrat 1.6 z vso opremo)
4.ali kaj drugega ?

Vaš nasvet ali priporočilo ?

svadreb
Uporabnik

Napisal/-a svadreb Pe nov 18, 2005 10:20 am

Moj nasvet: Megana ne. Jaz sem imel Megana 1.6/90KM letnik 97 pa sem imel slabe izkušnje z njim. Olje puščalo iz motorja in menjalnika, zadnji izpušni lonec menjal vsako leto, zamenjal senzor za temperaturo, zamenjal prednji končnik, obrati nihali... pa je bil redno servisiran. Sicer je bil avto udoben za vožnjo, potegnil je tud kr dobr ampak take malenkostne napake so mi požrle živce. Po dveh letih sem ga prodal.

Uporabniški avatar
rover416
Poznavalec foruma

Kraj: žužemberk

Napisal/-a rover416 Pe nov 18, 2005 11:08 am

ja re megane ne izpuh pa plini po 100.000km treba ze katalizator menjat.glede hunday jst ga ne kupm za noben dnar.cordoba.to je v bistvu wv sm pleh je mal slabsi.fiat to je zame mal cudn avto zaostaja za tehnologijo.jst na tvojem mest bi kupu civic 96l 1.4 pa je avto super nebos mel nobenih problemov ko se bo enkrat cez 200.000 zavrtel

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a dejvi Pe nov 18, 2005 11:15 am

Nissan Almera. Sem mel. Neuničljivo...sam tolk :lol:

svadreb
Uporabnik

Napisal/-a svadreb Pe nov 18, 2005 11:19 am

dejvi je napisal/-a:Nissan Almera. Sem mel. Neuničljivo...sam tolk :lol:

No, jst ga mam pa zdej. Letnik 2001, 65K km, 1.5/90KM, bencinar, zelo zadovoljen, nobenih težav, edino žarnico v armaturi sem že 2x zamenjal. Priporočam!

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Pe nov 18, 2005 12:18 pm

če si bil zadovoljen z tipotom, kupi še drugega 1.6 z vso opremo (kot si rekel)!
koliko pa nameravaš odštet za avto?
[OO-(||||)(||||)-OO]

ginek
Nov uporabnik

Re: Ko se Tipotu iztekajo leta ..

Napisal/-a ginek Ne nov 20, 2005 8:33 pm

Pršutek je napisal/-a:Sem lastnik Tipota 1.4 in zadnji stroški popravila (roke,bremze,alternator,itd) so presegli mejo 50 jurjev,pa da ne povem,da lahko kadar koli še motor kaj crkne (249.000 km),te stvari so mi dale razmišlat o nakupu drugega avta:
1.kupiti Accenta (l.97)
4.ali kaj drugega ?

Z avti ki si jih naštel ne bo bistvene razlike, če te mika Tipo še enkrat, ga lahko dobiš najceneje od vseh pa še izbira je ogromna. Za 250-300k dobiš recimo 1.6 SX od prvega lastnika, letnik 94 z okoli 100.000km, in to so najdražji, ostalo je vse ceneje.
Ja pa pomembno sedaj vprašanje koliko sploh nameravaš odštet za nov avto.

cashy
Novinec

Napisal/-a cashy Pe nov 25, 2005 6:10 pm

tudi sam se zanimam za nakup prvega avtomobila, ki bi naj bil Fiat Tipo. Me zanima, če je bencinska varianta 1.4, ali 1.6 prijazna študentskemu žepu glede porabe. Kakšna je povprečna poraba?
ne praš me nič, ker nič ne vem

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Pe nov 25, 2005 6:23 pm

Pomojem je pri obeh precej enaka ker moraš 1.4 bolj tiščati da kam gre, ker je prešvoh mašina za ta avto. 1.6 75KM 8V ima odvisno od rezmerja relacija-mesto od 7.5 do 9. Največkrat nekje vmes.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
slobender
Novinec

Napisal/-a slobender Pe nov 25, 2005 6:25 pm

Jaz mam Tipota 1.4 IE in je res hvaležn avto. Porabi tam med 7-8 litrov. :)

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Re: Ko se Tipotu iztekajo leta ..

Napisal/-a sonček Pe nov 25, 2005 8:07 pm

Pršutek je napisal/-a:Sem lastnik Tipota 1.4 in zadnji stroški popravila (roke,bremze,alternator,itd) so presegli mejo 50 jurjev,pa da ne povem,da lahko kadar koli še motor kaj crkne (249.000 km),te stvari so mi dale razmišlat o nakupu drugega avta:
1.kupiti Accenta (l.97)
4.ali kaj drugega ?

Imam cordobo 1.8 prfektn avto res karkoli že je je tisto kar sem iskal. Porba,deli,vzdrževanje,reg. vse minimalno razen reg. ker je 1.8 poraba nikoli nad 8l/100km neverjetno kako je to možn pa če prav ga tiščiš. Udobje enkratno.......

lp

Uporabniški avatar
albin
Novinec

Kraj: stajerska

Napisal/-a albin Pe nov 25, 2005 8:47 pm

spet vsak svojga hval.

pa brez zamere. :D

Uporabniški avatar
slobender
Novinec

Napisal/-a slobender Pe nov 25, 2005 9:16 pm

Hehe. :)

Jaz ko sem kupoval avto sem bil zapikjen v swifta, a mi je ob ogledih minlo. Potem sem malo gledal puntote (so bli na koncu predragi) in petke. No, slednja mi je bla bolj podobna škati kot pa avtu. No, in potem mi je sodelavec povedal za kolega, ki prodaja Tipota. Ob ogledu sem se v ta avto zapikno in čez par dni šel tja z mehanikom (fušerjem), ter zadevo kupo.

Prva daljša vožnja je bla malo čudna, ker mi je po avtocesti začelo na glas cvilit nekaj in kot da to ne bi bilo dovolj sem prišel domov, kjer so mi povedali, da mi nekje pušča olje. j*** ga, šel sem k enemu drugemu mehaniku (ki mi ga je priporočal kolega od matere) in ugotovili smo, da pušča olje iz menjalnika (bla je počena neka ploščica).
Zbral sem preostal denar in dal zadevo porihtat (velik servis (jermeni, španer, olje, filtri,..) in "nov" menjalnik. Problem je namreč bil, da nobena k****a ni hotla dat tiste ploščice, ker bi lahko potem menjalnik prodal samo še po delih - za celotni servis, menjalnik in delo sem dal 70 k (za avto pa 160k).
Potem sem menjal še zavorne ploščice (vzrok za cviljenje), ker je cilinder zaštekal in ni spusto (avto je skoz zaviral) in so se ploščice pač čist skurle. ;>
No, zdaj na zadnje pa še tisto cev na izpušnem sistemu, ki gre iz hlač (ki kao blaži vibracije okrog 8k + delo (švasanje)).
Zdaj še edino menjam manšeto in tesnilo dekla od ventilov in zadeva je dokončno porihtana.
Jebat ga, prejšni lastnik ni delal rednih servisov in nasploh je blo vse po domače porihtano. Pač študent in nimam denarja, da bi vse opravo naenkrat.

To si ble vse napake, ki so bile na avtu že ob nakupu in če bi še enkrat kupoval avto bi vzel istega. Ni mi žal teh stroškov, saj sem se v avto dobesedno zaljubo. :oops: Vse pohvale pa gredo tudi novemu mehaniku, ki se je res iskazal - ne vozim avta več drugam kot k njemu. 8)

Avto kot da ve, da sem ga ohrano pred odpadom. Res me ne pusti na cedilu in tudi popije malo (sploh, ko je financ minister na dopustu :>), je zelo prostoren in ima super lego na cesti ... pa še motor je za 1.4 zelo poskočen. :)

cashy
Novinec

Napisal/-a cashy So nov 26, 2005 9:55 am

slobender, si me že skoraj prepričal s tem postom...upam, da bom dobil bolje ohranjenega, sem pa pripravljen dati zanj okrog 300k. Najprej sem razmišljal da bi vzel raje 1.7 D z 59 KM, pa me zanima, če imate kaj pripomb v zvezi s tem motorjem. Ali je varčen, vzdržljiv, neproblematičen. Kako se obnese pozimi v nizkih temperaturah?
Nekaj tipotov ima celo klimo. Kakšne so njihove klime, delujejo b.p.? Kako učinkovito je gretje? Kako zanesljiva je elektronika, če ima elekt. šipe, centr. zaklep. ipd...
ne praš me nič, ker nič ne vem

Uporabniški avatar
slobender
Novinec

Napisal/-a slobender So nov 26, 2005 10:13 am

Saj tale moj je super ohranjen, pač so ble malenkosti (tudi menjalnik bi bil, če bi dobo tisti "pokrov").

Velik servis sem naredo za sebe, da vem kaj je blo menjano in kdaj. Tole pač narediš pri vsakem starejšem avtu. To moreš v ceno že vštet.

Edini pravi stroški so torej ble zavorne plošče (itak potrošni material 4k), manšeta (4k je cena), ona cev (8k), tesnilo dekla od ventolov (1-2k) in menjalnik (dekl bi ziher bin samo enih 5k, če bi ga kje dobo).

Če vse skupaj sesteješ niti ni toliko, a maš potem super avto. :)

Kar se tiče dizlov ti žal ne znam pomagat, ker z njimi nimam izkušenj. Gretje po sebi je super (avto se mi v roku max. 2 minut zagreje (še mehanik je bil začuden :lol: )), elektronika pa tudi nebi smela delat problemov. Edino pri starejših Tipotih (stari model) je včasih (tako kolegica ki ma zadevo) problem z vezjem od zadnjih luči (to pa itak dobiš na vsakem odpadu za 1k). :lol:

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky So nov 26, 2005 11:50 am

cashy je napisal/-a:slobender, si me že skoraj prepričal s tem postom...upam, da bom dobil bolje ohranjenega, sem pa pripravljen dati zanj okrog 300k. Najprej sem razmišljal da bi vzel raje 1.7 D z 59 KM, pa me zanima, če imate kaj pripomb v zvezi s tem motorjem. Ali je varčen, vzdržljiv, neproblematičen. Kako se obnese pozimi v nizkih temperaturah?
Nekaj tipotov ima celo klimo. Kakšne so njihove klime, delujejo b.p.? Kako učinkovito je gretje? Kako zanesljiva je elektronika, če ima elekt. šipe, centr. zaklep. ipd...

glede dizla... ga je mela teta in njej je biu dost, sam je pa res da je motor len pa premal močn za ta avto, nevem pa kuk je mela porabo... :oops:
PS:emm z zadnimi lučmi pa lahk da boš meu mal problemov,mi smo mel tipota in tempro pa je pr obeh zajebavala zadna desna luč :lol: , sam ni blo hudo kr si sam mal močnej po luči potrko pa je nazaj zagorela.

Sita[R]acing
Nov uporabnik

Kraj: breg pri litiji

Napisal/-a Sita[R]acing So nov 26, 2005 11:57 am

cashy je napisal/-a:slobender, si me že skoraj prepričal s tem postom...upam, da bom dobil bolje ohranjenega, sem pa pripravljen dati zanj okrog 300k. Najprej sem razmišljal da bi vzel raje 1.7 D z 59 KM, pa me zanima, če imate kaj pripomb v zvezi s tem motorjem. Ali je varčen, vzdržljiv, neproblematičen. Kako se obnese pozimi v nizkih temperaturah?

pri nas doma smo imeli fiat tipota 1.7d s klimo. motor je zelo varčen ( 5-5,5l /100km), hkrati tudi vzdžljiv.. problemov z njim nismo imeli, je pa zelo tih in uglajen motor.
pri teh tipotih je problem zadnja prema tko da mal poglej če zadnje kolo kam visi. ;) 8)

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black So nov 26, 2005 12:17 pm

lenivec je napisal/-a:
rover416 je napisal/-a:.fiat to je zame mal cudn avto zaostaja za tehnologijo.

stari umr me boš s to izjavo, res ej...

sam en primer mi razloži, kak ma lahko firma motor leta če pa zaostaja s tehnologijo?

to je vse kaj hočem vedet.

Ah,leny odpusti mu sej vidš kaj ma v avatarju :D Si pričakoval kej drugega? :P

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black So nov 26, 2005 12:23 pm

1.7 D je dost švoh motor za tipota.Kakor sem se pa menu z kolegom pa nima nobenih problemov z njim.
Bolj bi ti priporočal 1.9 TD ;)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 12 gostov