Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

firefly
Nov uporabnik

prijazni prodajalec?

Napisal/-a firefly Pe nov 18, 2005 8:29 pm

Kupujem "nov" avto in pokličem eno avtohišo v ljubljani, z namenom da dobim nekaj dodatnih podatkov o avtu, ki me je zanimal in jih prodajalec na avto.net ni napisal. Prodajalec je bil prijazen, kjub pozni uri klica na gsm po zaprtju trgovine, vse dokler ga nisem vprašala, če imajo tester za merjenje debeline laka. Tu se je pa vse končalo. Ni mi odgovoril, če ga ima ali nima, samo rekel mi je, da ne rabim hodit k njim. Jaz vsa začudena, kaj je zdaj to, pa on še 1x ponovi, da ne rabim hodit, ker mi avta ne bo prodal. Jaz pa še vedno vsa začudena, zakaj pa ne. Pa mi reče, da je to vprašanje za ljudi z druge strani Trojan in naj si enega lepega kr tam najdem ( po mojem glasu in narečju je ugotovil, da živim na drugi strani kot on).
Od šoka zaradi njegove "prijaznosti" sem odložila.

Gre pa za ta avto: http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=539773

Avtohiša:
LUMINARY d.o.o.,
PE KOPRSKA 94, POD LIPAMI 36
1000 LJUBLJANA

:shock:

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr Pe nov 18, 2005 8:35 pm

... tester ima že vsak amater na avtosejmu, kaj šele prodajalci rabljenih, ki so tudi kupci,... mogoče ima prodajalec "menzo", pa polna luna je, pa sneži zunaj, pa nekaj skriva,...

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi Pe nov 18, 2005 8:42 pm

jah iz detajlnih slikc se vid, da so manjse poskodbe barve... al je samo to, al pa cel avto.

sicer pa jaz osebno ne razumem, zakaj ljudje skrivajo kakrsne koli poskodbe...a mislijo, da jih ob ogledu ne bomo opazil? Ne vem no... :roll: Da pa jih tako vprasanje vrze s tira, pa ze ne more poment kej dobrga... :?
Obey me. You'll be happier.

Uporabniški avatar
Partyzan
Novinec

Kraj: okolica Lj

Napisal/-a Partyzan Pe nov 18, 2005 8:54 pm

Ni mi čist jasn zakaj bi kdo hotu preverit debelino laka. Ponavadi se itak vidi razlika v barvi, če je bil avto kaj dodatno pobarvan. Če pa se ne vidi pa je itak tok boljš. Če pa te skrbi, da je bil avto težje karamboliran pa se to itak takoj opaz.

Jst tako tud mal zastopim prodajalca. Da mu nekdo začne težit z merilcem. Raj bod pozorna na druge reči.

Ne vem zakaj je ljudem tako pomembno, da je avto lep, ko pa imajo nato slabe gume, zavore, ..... :?:

po mojem je prodajalec takoj videl da nima smisla takemu človeku prodajat avtomobila

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha So nov 19, 2005 6:09 am

Osebno se mi vse skupej čudno zdi - če prodajam avto in vem, da je na kratko OK oz kot je napisano v oglasu - odlično ohranjeno, nepoškodovan, nekaramboliran - potem bi se ne razburjal ob dejstvu, da me stranka po telefonu sprašuje če imam merilec laka. Odgovoril bi nekaj v stilu imam - lahko pridete preverit oz nimam - prinesite s seboj na ogled in amen - pa naj stranka meri celi dan če jo je volja in ima čas.
In vsekakor lepo, da si zapisala tvojo izkušnjo - ker slaba reklama in v končni fazi upad prodaje najbolj ustrezno vpliva na "prizjaznost" prodajalca.

LP

milankregar
Uporabnik

Napisal/-a milankregar So nov 19, 2005 10:10 am

Partyzan je napisal/-a:Ni mi čist jasn zakaj bi kdo hotu preverit debelino laka.

Mogoče zato, ker je avto bil prebarvan, čez 1 mesec se ti bo barva odluščila ... in ni je stvari na avtu, ki bi bila dražja od ponovnega barvanja avta z metalik barvo. Vse ostalos e dobi na odpadu ali pa neoriginal, barve ne boš dobil na odpadu.

Uporabniški avatar
ShowDown
Novinec

Napisal/-a ShowDown So nov 19, 2005 12:56 pm

Pa če hočeš met narejeno tako kot treba, je ogromno dela.

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' So nov 19, 2005 5:36 pm

Danes se ti kar "splača" bit "prijazen" ti takoj delajo zastonj reklamo! :P
[OO-(||||)(||||)-OO]

Uporabniški avatar
Drager
Stalni uporabnik

Napisal/-a Drager So nov 19, 2005 5:43 pm

Jaz sem tam kupoval C3-ja, pa se nisem odločil. Mislim da je dec močno lagal o kilometrih. Sploh pa se meni zdi da je ta tip en muti posla...

Uporabniški avatar
micek
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a micek So nov 19, 2005 6:02 pm

počasi bo ata prodajal xsaro 1.6 sx letnik 98 bele barve, pod 100k prevoženih (nevem na pamet), redno in na uradnem servisu servisirana, pa iz maribora ;)
fjuuuunnnnffff pa me ni več

Uporabniški avatar
Niva13
Uporabnik

Kraj: planet Vulcan

Napisal/-a Niva13 So nov 19, 2005 6:11 pm

mogoce se je pa samo ustrasil, da ga zaslisuje kdo z inspekcije :P
@w~ b#0n~

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN So nov 19, 2005 7:02 pm

Jaz tudi že imam slabe izkušnje s tem prodajalcem. Bila 2 cliota na avto.net eden okrog 40 tisoč, eden pa 60 tisoč prevoženih. Sem pa prišel tja gledat sta imela pa oba glih enkrat več skor prevoženih. In rečejo, ja pomota v oglasu :shock: Jaz pa se peljal 100 km. :/:o:/

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Re: prijazni prodajalec?

Napisal/-a sonček So nov 19, 2005 10:06 pm

firefly je napisal/-a:Kupujem "nov" avto in pokličem eno avtohišo v ljubljani, z namenom da dobim nekaj dodatnih podatkov o avtu, ki me je zanimal in jih prodajalec na avto.net ni napisal. Prodajalec je bil prijazen, kjub pozni uri klica na gsm po zaprtju trgovine, vse dokler ga nisem vprašala, če imajo tester za merjenje debeline laka. Tu se je pa vse končalo. Ni mi odgovoril, če ga ima ali nima, samo rekel mi je, da ne rabim hodit k njim. Jaz vsa začudena, kaj je zdaj to, pa on še 1x ponovi, da ne rabim hodit, ker mi avta ne bo prodal. Jaz pa še vedno vsa začudena, zakaj pa ne. Pa mi reče, da je to vprašanje za ljudi z druge strani Trojan in naj si enega lepega kr tam najdem ( po mojem glasu in narečju je ugotovil, da živim na drugi strani kot on).
Od šoka zaradi njegove "prijaznosti" sem odložila.

Gre pa za ta avto: http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=539773

Avtohiša:
LUMINARY d.o.o.,
PE KOPRSKA 94, POD LIPAMI 36
1000 LJUBLJANA

:shock:

Dvakrat bil tam enkrat prepis drugič sem pa šel gledat swifta gti,ki je bil direkta za na odpd po sliki se pa tega ni vidl.

Jest osebno avto ugotovim v parih sekundah če je bil zaleten kako vožen ker sem bil tudi sam v tem poslu....... več drugič

lp

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass So nov 19, 2005 10:51 pm

Ma takih zaslužkarjev je pr nas ogromn, zato oči na pecle :shock:
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

ocean
Novinec

Napisal/-a ocean Ne nov 20, 2005 7:37 pm

hm povedu bom se enkat, ce prou sm ze ene desetkat....luminary so taki nategvalci pa oprstite izrazu sam sm to ze tokat napisu pa noben ne bere nc. od tega da dobivajo relativno "zgonene" avte , da jih barvajo pa da sm osebno preizkusu k mi je hotu prodat avto k je biu zaleten(za kerga sm vedu da je zaleten) da je k nov in brez poskodb. pa sm mu reku ej ce mi govoris da ni zaleten pa jst vem da je po te lahk uprasamse ce ma reačne kilometre. po je pa reku da se tko ne gre pa ne vem se kaj. po sm pa reku no pa nc pa grem, po je pa zamano laufu pa me neki prepricvou da so res dobri. pac jst avta in zarad kakovosti pa tut zarad odnosa nikol neb tm kupu...

Uporabniški avatar
mihajlo
Novinec

Napisal/-a mihajlo To nov 29, 2005 12:51 pm

Kdo sploh kupi take avte? a je folk res tolk nezahteven oz. butast in slep da kupi (delno) prebarvane podrtije, ki so brezhibni, prvi lastnik in nepoškodovani? :roll:

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee To nov 29, 2005 1:10 pm

Tip deluje ko en đanki.Ko sem tam gledal enga puntota,ga vprašam če je z Italije uvožen,pa pravi da ne. malo brskam po predalih in najdem knjigico v Italjanščini,pa ga vprašam zakaj je v drugem jeziku,če je bil pri nas kupljen,pa prbije da je avto v Italiji narejen in zato italjanska navodila :har :bonk Jaz pri moji 19ki iz l.94 pa imam vse v Slo :D , potem ga zamoti nek tel. klic, zgledalo je pa kot da mu en nekaj teži zarad enga keša in ne vem kaj še.Pa ga povprašam o servisni knjigi,pa prbije da jo ima doma,ker jih kao na veliko kradejo :bonk Pa še neki me je začel napizdevat oz. z rezkim glasom odgovarjat na moja vprašanja.Sem reku hvala in adijo :D
Slika

Fiat007
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a Fiat007 To nov 29, 2005 1:37 pm

Zakaj prodajalci ne maro vprašanj o merilcih....

Glejte, avto, sploh letnik 98 je po vsej verjetnosti bil kdaj karamboliran... In spet razišljanje ljudi je v taki smeri, da vsak avtomatsko takoj pomisli de je bil avto 5x prevrnjen, 3x so se airbagi odprl in zbit do sprednje šipe.... In dokler bodo stranke mislile tako, se bodo prodajalci izogibali tem debatam... Nikjer ni zakonsko določeno, da mora prodajalec imeti mikronmeter v prodajalni. Lahko ga ima, ni ti ga pa dolžen posoditi... Prodajalec ti je dolžen omogočiti tudi detajlni ogled avta, morebiti tudi preizkus vozila, nikakor pa ti ni dolžen dati merilca laka ali mikronmetra....

Spet smo pri večni debati. Množično vrtenje kilometrov je posledica mišlenja kupcev, ki raje kupijo avto z manj kilometri in "servisno knjigo" kot pa avto z vec kilometri in slovensko servisno knjigo, racuni in vsem kar spada zraven....
in ravno zaradi tega se dogaja tudi pri merjenju debeline laka.... Sama meritev z mikronmetrom je cista bedarija, moras vedno se pogledat spoje, vijake, in sotale stvari da lahko res trdis, da je vozilo OK, ce pa samo lak premeris je pa vseen če doma v kavču lezis z laptopom in kupis rabljen avto prek bolhe!

LP

Uporabniški avatar
mihajlo
Novinec

Napisal/-a mihajlo To nov 29, 2005 1:47 pm

Res vrjameš temu kar si napisal?

Kupiš v trgovini jogurt 0,33 litra, ki je v embalaži za 0,5 litra in posledično plačaš več? Ne?

Avto je po eurotaxu več oz. manj vreden tud zaradi št. (realnih ) kilometrov. In ler vsi vemo da povprečno delamo okol 20-25 tisoč km letno (ateti pa 10 tisoč) se kilometri primero zavrtijo nazaj in avtu se "doda" vrednost.

bolj butast ne morem napisat, ampak vrjetno je dovolj jasno kje se skriva določen del zasslužka.

Fiat007
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a Fiat007 To nov 29, 2005 1:51 pm

mihajlo je napisal/-a:Res vrjameš temu kar si napisal?

Kupiš v trgovini jogurt 0,33 litra, ki je v embalaži za 0,5 litra in posledično plačaš več? Ne?

Avto je po eurotaxu več oz. manj vreden tud zaradi št. (realnih ) kilometrov. In ler vsi vemo da povprečno delamo okol 20-25 tisoč km letno (ateti pa 10 tisoč) se kilometri primero zavrtijo nazaj in avtu se "doda" vrednost.

bolj butast ne morem napisat, ampak vrjetno je dovolj jasno kje se skriva določen del zasslužka.

Dej ne nakladej.... Avto ki ima 200kkm na števcu ti ne bo aktualen, identičen ki ima 100kkm pa ti bo zanimiv...
Kolkrat nej še povem - Eurotax je neko izhodišče, ni pa merilo za vrednost avta :roll:
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov