Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Hyundai Elantra 2.0 crdi

Napisal/-a mrtwelvetrees So nov 19, 2005 7:32 pm

Zanima me ali je že kdo vozu Elantro 2.0 diesel crdi... 112 KM

zanima me primerjava z elantro 1,6 16 V bencinar ki ima 106 KM
realna poraba dizla... ? pospeški ...

namreč sam delam na leto približno 25.000 KM, (relacijsko)

mislim pa vzet 2-3 leta staro elantro z malo kilometrov za cca 1,8 miljon,
avto je TOP-K
povejte kakšni so hyundajevi dizli, so dragi stroški vzdževanja...

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees To nov 22, 2005 5:15 pm

nima nobeden prakse z temi dizli (2.0 crdi ? ) (16V)

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss To nov 22, 2005 7:59 pm

Ni glih Elantra samo motorja sta ista tudi v KIA Ceratu... V glavnem oba sem preizkusil in 1.6 deluje malce anemično še posebej, če je prižgana klima. CRDI je pa pač diesel s solidnim navorom in po občutku je to precej boljša izbira.

Sem pa vsakega preizkusil samo za cca 10km, kar je pa precej premalo za neko resno primerjavo.

Kar se tiče vzdržljivosti pa vsaj pri motorjih Hyundai nima nekih velikih težav - tudi pri dieslih ne.

Uporabniški avatar
CST™accim
Uporabnik

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a CST™accim To dec 13, 2005 8:14 pm

hmmm pozen odgovor :roll:

Sam vozim elantro 1.6 16V, top-k itd... Pff...ma zelo soliden avtomobil. Kar se tiče stroškov - pri meni nizki nizki. Kar se tiče občutka med vožnjo...- soliden. Neke športnosti pa ni pričakovati :? To je ubistvu edina stvar ki me moti ;)
Poraba? Hmmmm pri meni večinoma 8,5-9,5 lit. Ker je dokaj težka, potrebuje za premikanje več gasa blabalblabala :roll: Pri normalni vožnji pa je poraba okrog 7,5 lit. Če voziš nenormalno po omejitvah in zelo paziš pri pospeševanjih...6,5 lit. Ampak zelo zelo zelo težko :)
Avtomobil se zelo lepo vozi, lega prav tako ni tako slaba.

Kar se tiče elantre 2.0 crdi..z njo sem n aredil cca. 5 km zato bi bolj težko ocenil :) glede na to da tovarniški podatki pravijo da je povpr. poraba 6,4 al 6,5 lit. se mi zdi preveč. To verjetno pomeni da se lahko povzpne tudi na 7,5 itd. Pospeški itd. pa so verjetno pri Crdi-ju boljši.

Prav tako je tu razlika v registraciji -> 1.6 105 km in 2.0 112 km

tako da nevem...dizel mi je všeč predvsem zaradi zmogljivosti, čeprav je bila pot ki sem jo prevozil z le-to zelo zelo kratka 8)

Lp
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 9 gostov