pilgrim je napisal/-a:če nisi zasledil včeraj v delu:
Primerjalni test:
Hyundai terracan 2.9 CRDi GL TOP-K,
kia sorento 2.5 CRDi EX prestige,
nissan pathfinder 2.5 dCi SE 6M/T in
ssangyong rexton 270 Xdi comfort A/T
Delo Sob 04.02.2006
Pozdravljeni,
Sem bral ta članek in ravno v zvezi z njem bi rad povprasal forumovce, kaj si o njem mislijo; namrec sam veckrat zasledim da clanki - po moje mnenju dostikrat niso povsem točni; sploh ta clanek se mi zdi da ima nekaj napak; bom nastel (upam da se ne bom kje zmotil), pa me prosim popravite;
1. Terracan NIMA sredinskega difernciala, sploh pa v tej izvedbi, ki so jo testirali NE; namrec ta izvedba ima PRIKLJUČLJIVI 4wd, kar pomeni da z obračanjem knofa (možnosti so: 2H, 4H, 4L) iz 2H -> 4H spojite prednjo in zadno os
2. Napisano je, da lahko priklapljate "že v dežju"; seveda lahko, samo mislim da to ni priporocljivo; res je da v navodilih piše, da lahko priklapljate DDOO 80 km/h, vendar to po mojem mnenju samo na terenih kjer ni prevelikega trenja oz. tam, kjer lahko notranje kolo spodkopava, da ne pride do lomljenja polosi oz. drugis sestavnih delov
3. Zapora diferenciala; kolikor vem terracan IMA zadnji LSD diferencial, res pa je da ne vse izvdedbe; sem pa skoraj preprican da Terracan nima zapore sred. dif, ker ga sploh nima (spet po mojem mnenju)
4. Če že primerjajo tudi razne "TOD" pogone med Terracanom in ostalimi testiranimi avti (mislim da je bil omenjen v primerjavi z Rextonom ), naj primerjajo jabolka z jabolki ne pa hruske pa jabolka, namrec Terracan lahko kupite tudi v TOD izvedbi (gumb: AUTO in 4L).
Se 1x poudarjam, da samo sprasujem; v 4 točkah sem navedel svoje pomisleke, ki pa ni nujno da so pravilni. Izpostavil sem jih zato, ker me resnicno zanima ka je dejansko na stvari. Se posebej bi povprasal tiste, ki terracana imajo in ga dejansko tudi uporabljajo na kaksnih bolj avtu primernih terenih.
Hvala za popravke.