Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

acecream
Nov uporabnik

Kraj: domžale

Nakup prvega avtomobila - Audi A4?

Napisal/-a acecream So nov 26, 2005 8:27 pm

Ravnokar zaključujem vozniški izpit tako da me čaka nakup prvega avtomobila.
Najbolj se nagibam k nakupu Audija A4, starega od 5-8 let za ceno do okoli 2M.

Zanimajo me splošna mnenja, naprimer večini kolegov se moja ideja ne zdi najboljša zaradi razmeroma dragega vzdrževanja in pa dragih delov v primeru nesreče (se ne nameravam zaletavati niti divjati :))
Nakup avta mi ne predstavlja investicijo kjer bi vložil vse kar imam oziroma se celo zadolžil tako da se mi vzdrževanje v stilu 600k letno ne zdi problematično.

Par vprašanj, ki me posebej zanimajo:
Kakšno porabo ima audi a4 (star 5-8let)?
Kako pomembna je količina prevoženih kilometrov oziroma do katere meje je še smiselno iti v nakup?
Na avto.net sem našel par primerov ki se mi zdi posebej zanimivi pa bi rad slišal še kakšen komentar na njih:
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=503320
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=527910
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=553844
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=536875

v naprej hvala za vsako mnenje!

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha So nov 26, 2005 9:09 pm

Osebno se mi zdi tak nakup smiselen, če ti je avto na kratko všeč ali ga nameravaš uporabljat na daljših relacijah. V vsakem primeru pa bi izbral TDI motor + pogon quattro - najraje v kombinaciji z avant karoserijsko različico. Odlična kombinacija za daljše relacije - posebno v razmerah, kakršnim smo priča te dni.
Če pa zgornje zahteve (všečnost + dolge relacije) lahko odpišem, bi pa raje vzel novejši avto nižjega ranga.

LP

Uporabniški avatar
E=mc^2
Novinec

Napisal/-a E=mc^2 So nov 26, 2005 9:17 pm

hm, vsi zgledajo odlično ohranjeni-zadnji ima res že 200000km a je QUATTRO(to bi zbral vrjetno jst) drgač je pa zanimiv uni 1.8(malo km) in 1.6(še kr spodobna mašina). 1.9tdi pa ne bi-nism glih dizl privrženec, nvsezadnje je cena dizla spet enaka bencinu, pa še dizel vzdrževanje je dražje. audiji servisi so malenkost dražji, ampak mislm da ta generacija a4 ni tako zafrknjena s kako elektroniko da lahko kake kapitalne napake pričakuješ. kot pravim jst bi izbiral med temi tremi-privlači me quattro, ampak ostala dva nimata veliko km.

odloči se ;)
[povezava odstranjena]

Uporabniški avatar
Kaktus
Novinec

Kraj: Mirna

Napisal/-a Kaktus So nov 26, 2005 9:22 pm

A ne bi raje dal za avto na začetku mal več, pa kupiš nekaj novega - potem odpadejo stroški vzdrževanja (pa veš kaj imaš).

če bi dal za avto vse kar imam, bi fino fajn razmislu in bi kupu nov avto.
lp Peter

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon So nov 26, 2005 10:07 pm

Lepo bi bilo, če bi povedal kaj in koliko boš avto rabil. Bi ti lahko vsaj okvirno predlagali še kakšne alternative. In kakšen motor približno potrebuješ, če si hribuc (quattro).
Hja, če je pa izbira stvar čustev (všeč) potem nimaš kaj zgrešit. Ampak vseeno malo bolj definiraj koliko, kako in kje se boš sploh vozil.
Sam bi takoj vzel 1.8T + Quattro ampak jaz sem itak norc. :lol: In sta mi zadnje čase tak avto ali pa A3 z vsaj 1.8T morda še Q, če ne že kar S3 všeč. 8)
Pozimi bi se vozil kot bog. :twisted:
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
Tomcatter
Uporabnik

Napisal/-a Tomcatter So nov 26, 2005 10:39 pm

Jst bi unga 3. uzeu. 19tdi motor. Dobra izbira

XTR
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a XTR So nov 26, 2005 10:48 pm

Tako, kot je Symon rekel, manjka podatek kakšne relacije boš vozil.
Drugače pa glede porabe, ti priporočam da uporabiš iskanje, ker je o tem že precej napisanega. Glede kilometrov je precej odvisno od samega lastnika, če je vozil avto z občutkom, potem kilometri ne bi smeli biti problem. Moj je imel 180kkm, ko sem ga prodal (1.8, letnik 95, 3.lastnik), pa je avto delal ko šus. Predvsem pri TDI-jih pazi na kilometre, jih zna biti precej več kot je na števcu.

acecream
Nov uporabnik

Kraj: domžale

Napisal/-a acecream So nov 26, 2005 10:59 pm

Symon,XTR > Avto bom rabil za vsakodnevno relacijo Domžale -> Ljubljana, občasne relacije kot so Celje, Maribor, Portorož in pa tudi kakšno daljšo vožnjo npr. nizozemska, nemčija,.. Po hribih se ne nameravam vozit. :)

Kaktus je napisal/-a:A ne bi raje dal za avto na začetku mal več, pa kupiš nekaj novega - potem odpadejo stroški vzdrževanja (pa veš kaj imaš).

če bi dal za avto vse kar imam, bi fino fajn razmislu in bi kupu nov avto.

Narobe si me razumel. Za avto ne nameravam dati vsega kar imam.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass So nov 26, 2005 11:51 pm

Jaz bi raje vložil malo več in si privoščil kaj novejšega. Škoda oktavija? Zelo podoben avto ampak dost cenejši. 1,8T je zmaga. Če bi pa že neki tok starega bi sigurn bmw-ja.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 Ne nov 27, 2005 1:42 am

1.8 mašina je precej požrešna tko da pod 9l po mestu ne pričakuj. uzeu bi TDI-ja in vrjem se ti bo na tvoje relacije najbol splačalo ;)
Slika

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim Ne nov 27, 2005 6:50 am

ta, ta prvi se ti sploh splača,
ima namreč na leto prevoženih le 9750 km :P .
no, na to le malo pazi.
sicer pa, tudi jaz bi vzel kaj novejšega, čeprav malo manšega.
lp pilgrim

Uporabniški avatar
COBRA
Stalni uporabnik

Napisal/-a COBRA Ne nov 27, 2005 7:55 am

Jaz sem pred kratkim kupil a4 1.9 tdi 110KM letnik 97. Ceprav ga vozim le nekaj vec kot 2 tedna, vam povem, da je zakon. Ko ga zahodis potegne, poraba je pa super - povprecna 6,5 (z mestno vred). Sej je vzdrzevanje mal drazje, sam jebiga uzitek v voznji je pa boljsi in vecji, kot ce bi za iste pare kupil 2 leti starega cliota al pa kaksen drug jajcek. Skoda edino, da ni quattro... :cry:
Slika

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Ne nov 27, 2005 8:28 am

COBRA - vsekakor da je boljši kot novejši CLIO, ker slednji enostavno ne dosega AUDI-ja v kvaliteti, izdelavi, uporabljenih materialih, voznih lastnostih, udobju ...
Problem je najti dobro ohranjenega A 4 - posebno s TDI agregatom. Zato je v stilu pregovora "bolje vrabec v roki kot golob na strehi" velikokrat bolje razmišljat o CLIU.
BTW - kolko si ti za tvojega odšetel, pa v kakšnem stanju je - pa še nekaj si ga dologo iskal ali je bilo bolj naključje
Mimogrede - na enem forumu sm zasledil, da so pred kratkim prodajali AUDI A6 1,8 letnik 1996 z realnimi 50.000 km - za milijon - avto je normalno že drugi dan zamenjal lastnika.

LP

Uporabniški avatar
jaka-z
Novinec

Napisal/-a jaka-z Ne nov 27, 2005 9:51 am

glej malo tudi na ekonomičnost avta, izberi TDi ali pa 1.6 bencinar če nisi nek norc bo čist solidno za prvi avto pa še lažje boš prodal kot pa nek 1.8T

Uporabniški avatar
AuDi_
Novinec

Kraj: Novo mesto /Mb

Napisal/-a AuDi_ Ne nov 27, 2005 11:25 am

Meni se zdi prvi zelo vredu, malo prevoženga in cena je tud kr solidna. Zdej če ti ni problem z stroški za bencin ti ga priporočam,ne pozabi pa da ta mašina kar lepo pije. Imam jz isto in pije k zmešan :D Govorim o 1.8.
Drugač si pa nabavi enga dizla, recimo 1.9 TDI in boš kar zadovoljen pomojem. Če je avto lepo ohranjen neboš imel problemov z vzdrževanjem.
danes brez podpisa
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov