Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Registracija decembra-januarja?

Napisal/-a ice Če dec 08, 2005 9:25 am

Zanima me, kaj menite glede registracije avtomobila decembra... ker opažam, da je v Sloveniji folku še vedno pomemben "letnik", kar se seveda tudi upošteva pri ceni ipd...

Po novem v prometni ni več vpisan "letnik" ampak datum prve registracije... se splača počakat na januar ali pač ne? Koliko v bistvu sploh avto zgubi pri prodaji če je dec05 ali jan06?
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Če dec 08, 2005 9:34 am

Pomeni nič,nekaterim pa veliko.Tistim ,ki jim to veliko pomeni,kupujejo avto na način ,da se ceno proba čimbolj spustit.Vendar je tako,da vsak avto najde svojega lastnika.Tisti,ki ga res išče, ne išče malenkosti kot so 10 dni kasnejša registracija.

Je pa res ,da je blizu leto 06,pa bi se mogoče vseeno splačalo počakati. Odločitev je tvoja,koliko potrebuješ avto zdaj.Predvidevam ,da ga rabiš,sej imaš terenca,ki je idealen za sneg ,ki ga imate tam zgoraj :D
Slika

CST™Golfy
Moderator foruma

Napisal/-a CST™Golfy Če dec 08, 2005 9:55 am

Če se le da raje počakaj, pol kasneje ti nebo žal ;)

Uporabniški avatar
Fullback
Poznavalec foruma

Kraj: Največkrat...Na trdih tleh...ali mehkem blatu...

Napisal/-a Fullback Če dec 08, 2005 9:58 am

ko kupujem avto res ne razmišljam o temu, kako in kdaj ga bom prodal...nisem nagnjen k vsakoletni menjavi...po 4-5-ih letih pa se vsaj meni ta registracija (dec-jan) zdi malenkost, na katero ne gledam...

lp
/¨¨¨¨¨¨¨¨\___
-- O ----------O--
Prodam

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor Če dec 08, 2005 10:39 am

Ma registrirej čim prej ne boš zdej čaku še en mesec. Itak je avto l2005 in ne bo nč drgač če bo registriran januarja 2006. V prometni sicer ne piše, piše pa ziher v homologacijskem listu. Tk da ne komplicirej pa hiter registrirej pol pa sam gasa.

Pa tko kot je že nekdo reku. Avto ne kopuješ zato, da bi ga prodaju. Ampak zato, da ga sam uporablaš. Kaj veš kaj bo čez 5 let. Mogoč pa ne bo več bencina :? Ti se boš pa zdej sekiru pol ga pa itak noben ne bo mogu kupit :twisted:

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Če dec 08, 2005 12:03 pm

jaz sem najperj bil nekje 50:50 samo so me prepričali z tem da ga ne kupiš zato da bi ga prodal.
ko ga boš pa prodajal pa tistega kretena ki ti bi šel zbijat cen, ket je avto registriran 2 tedna "prehitro" lepo pošlji v rodni kraj :P 8)
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Če dec 08, 2005 1:04 pm

Ok hvala za nasvete, že imam tablice in prometno :]
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

PrimoB
Nov uporabnik

Napisal/-a PrimoB Če dec 08, 2005 1:54 pm

vsak pol gleda letnik... čeprav je zdej avto lahko narejen l. 2004 pa bo prodan lahko kot 2006 letnik po homologaciji, tko Renault dela... bolš je pa počakat, če ne rabiš nujno prevozno sredstvo... ;) p.s. mam pa isti problem... :?
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov