Če se skušamo držati teme...
Imam Mondeo karavan, motor 1,8 bencin, letnik 1998 - lastnik zadnje štiri leta, začel pri 60.000, danes ima 110.000 km - samo redni servisi in tankanje. Ne morem prehvalit, čeprav so me ob nakupu veliko svarili pred Fordi. Je pa res direktno od prvega lastnika, ni iz uvoza in je imel vse račune s servisov - katerim sem sedaj še jaz dodal svoje.
Mislim, da ima mondeo daleč največji prtljažnik med temi karavani.
Motor zadosti poskočen, moja poraba med 7,5 in 8 litri (res pa da vozim, ne dirkam).
Po mojem za 2x15km dnevno ne rabiš dizla. Jaz sem ravno kupil drug avto (mondea še prodajam, ampak da ne bom tukaj ponavljal oglasa...) in sem tudi iskal dizla, vendar ne za vsako ceno. Tako se je pojavil dobro ohranjen bencinec za ugodno ceno in sem izračunal, da razliko v ceni prihranim pri nafti šele v sedmih letih. In imam spet bencinca v garaži (Peugeot 807 2,2).
Na koncu sem se potolažil, da imajo sodobni dizli težave z "nečisto" nafto; pa turbine so lahko kar "prijeten" servis, ki dodatno izprazni denarnico; pa kakšne hladne noči na prostem jim tudi nagajajo;... Res pa danes vsi govorijo samo o dobrih lastnostih dizlov - še posebej (pre)prodajalci
Jaz raje vztrajam, da ima avto "kontrolirano poreklo" kot pa da bi vztrajal izključno pri eni vrsti goriva. Tvoj avto boš pa seveda kupil za tvoj denar...
Veliko sreče pri izbiri!