Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Pervizovski
Nov uporabnik

Kraj: ...

Nakup Avta iz VW Grup

Napisal/-a Pervizovski Po jan 02, 2006 2:27 pm

Lejte en prijetelj ki zivi v BIH se zanima za na kuo avta iz VW grup in ga zanima od letnika 1999 pa naprej...zanimajo ga leon gplf in podobno....carine mu pa ni treba plačat...Nemčija, Italija. Avstrija in Slo prideju v poštev za nakup...hvala

Priporočite!!!
...

Uporabniški avatar
marsal_tito
Novinec

Napisal/-a marsal_tito Po jan 02, 2006 3:09 pm

Kolikor jest vem je treba plačat carino! To pa zato ker je pred tednom dni nazaj stric ravno tako iz Nemčije uvozu Forda Mondeota in je mogu plačat carino. V nemčiji ga je plačal 5500 EUR, v BiH pa ga je prišlo vse skupaj 8000 EUR. Za moje pojme ful drago.

Uporabniški avatar
m_z
Novinec

Napisal/-a m_z Po jan 02, 2006 3:22 pm

ravno prejšni mesec so v CAR-u naredil test(sicer novih) vseh 4 paradnih konjev na GOLF platformi: A3,GOLF,LEON in OCTAVIA...

rezultat je očiten in niti malp presenetljiv...
-pri AUDIU plačaš premium znamko in kvaliteta je na zelo podobni ravni kot golf, servisi so dražji ker na računu piše audi, za primerljivo vsoto dobiš pri audiju motor 1.6 pri ostalih 1.9TDI oz 2.0 ...
-VW je vsesplošno zelo v redu, ampak nič izstopajoč tudi po obliki ne zadnji model...
-leon je končno dobil obliko ki jo oglašuje slogan: avto emocion(čeprav sta altea in toledo že vse povedala tako da niti ni ne vem kaj), drugače je pa notranjost največje razočaranje - morje poceni in sijoče plastike, daleč od golfa alo audija...so pa vozne lastnosti dolše od tekmecev...
-octavia pa je daleč najbolši nakup (razmerja cena/oprema) in jo vsekakor priporočajo , razen če si pristaš znamke kjer dobiš malo, plačaš pa za zavidljive poglede sosedov...precej spretno so tudi oblikovali OCTAVIO in jo naredili malce dolgočasno, ter najbolše linije prihranili za A3 in golfa...(za isti denar dobiš A3 1.6 SPORT ali OCTAVIA 1.9TDI DSG L&K)

torej dandanes so si vsi zelo blizu in le glede znamke se je treba odločit ter koliko ti dopuščajo finance...
...:::Cavallino Rampante:::...

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Po jan 02, 2006 4:11 pm

To zadnje mnenje je zelo relativno - predvsem kaj je dober nakup in kaj ne. Sicer je lepo povedano, kako je z ceno, imidžem in še čem pri tem koncernu, ampak kdor recimo kupuje AUDI-ja ne bo pomislil na ŠKODO, pa čeprav je v osnovi enak avto, cena pa ugodnejša. V obratni smeri pa so ponavadi ovire finančne narave. Predvsem pri novem avtu toliko bolj - pri rabljenem pa manj.
Poleg cene in posledično imidža je razlika tudi v uporabljenih materialih, legi na cesti, vodljivosti, občutku med vožnjo, možnih kombinacij motorja, menjalnike, podvozja in še česa oz individualnosti in še čem.
Je pa v aktualnih modelih opaznejše manjša razlika med GOLF-om in OCTAVIO napram prejšnji generaciji.

LP

Pervizovski
Nov uporabnik

Kraj: ...

Napisal/-a Pervizovski Po jan 02, 2006 4:54 pm

Carine ni treba plačat ker je ostal invalid med vojno in zdej lahko vsakih 5 let lahko uvoz avto brez carine...Cena naj bi bila do 6k € ali mogoče kkšn euro več...
...

yurchek
Poznavalec gnojmobilizma

Napisal/-a yurchek Po jan 02, 2006 5:01 pm

predvem se ustavi pri predodkih ;) ne rečem, pri audiju so materiali res kakovostnejši, škoda ima večino stvari dobesedno pobrane iz vw, sem se to prepričal na lastne oči...na delih so znaki vw...recimo na zavorah, na delih motorja itd...Je pa predsodek pri slovencih dovolj močna utež da nekateri ne vzamejo škode....da pa bi tle govoril o slabši legi na cesti, slabši izbiri motorjev...pa je smešno, saj so motorji in podvozja do potankosti isti kot pri vw, in seat....sicer pa kakor komu paše...itak je škoda kakih pol leta zadaj napram vw, ampak če vam je zato plačevati 30-40% več za avto...pol pač dejte...jst vem da se v svoji fabiji za 3.4 miljona peljem tko kot en v golfu za 5 miljonov...al pa še več...mogoče ma on mal večji prtljažni prostor, pa za sosede je večji car, zame pa sigurno ne....

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Po jan 02, 2006 5:06 pm

yurchek - si ti že vozil recimo aktualni AUDI A3, GOLF-a V oz OCTAVIO ?

LP

yurchek
Poznavalec gnojmobilizma

Napisal/-a yurchek Po jan 02, 2006 10:10 pm

vozil golfa V (mamo službenga) in octavio (testno)...a3 še nism...sm pa a4....zakaj?

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha To jan 03, 2006 7:38 am

A zakaj ? Pejdi se peljat z A3 - če boš ocenjeval realno razlika je proti GOLF-u, pa tudi OCTAVIJ-i - v vsem kar sem napisal.

Tako, da tista o predstodkih .... ne vem če se ravno enako pelješ v FABIJI kot v GOLF-u. Pri ŠKODI je primerljiv model OCTAVIA - ta pa je primerno dražja od FABIE.
Pa tista kdo je "car na vasi" - če se s tem obremenjuješ ? ? ? Saj kupuješ avto zase in ne za oči sosedov oz t.i. "slovensko foušijo".

Razlike med posameznimi avtomobili tega koncerna so ne samo v denarju izražene, ampak pri enih modelih več pri drugih pa manj opazne. Naredi jih sam koncern iz izključnega razloga ločevanja modelov oz znamk.

Omenil si recimo FABIO - ne moreš reč, da je armaturna plošča iz tako kvalitetnih materialov kot v primerljivem POLU, pa v OCTAVIJI recimo ne moreš dobit 4x4 z določenimi motorji, kot je to možno pri VW oz AUDI-ju, pri SUPERBU ni recimo 6-stopenjskega menjalnika v povezavi z TDI 130 "konjev" ... itd. - avto je še vedno OK, ampak ne moreš se znebit dejstva, da je pač "vmes" ločevanje med znamkami z tehniko, materiali ... in nenazadnje imidžem in ceno.

LP

yurchek
Poznavalec gnojmobilizma

Napisal/-a yurchek To jan 03, 2006 8:24 am

oprosti ampak 6 prestav ma moja 130 konjska fabija....pa tud sicer ne vem kaj manjka materialom, jst nimam čričkov. Je pa res da nekaterih stvari ne morš dobit, prav tako ne samo 3 vrat pri npr fabiji itd...ampak kot sm že reku v prejšnem postu dobro si ga preberi da ima audi boljše materiale vw in seat pa ne....Sicer ne morm posplošvat ampak armaturka v službenem golfu ni proti fabijini prav nič posebnga (res da je slabše opremljen golf) nasprotno, avto ma čričke, šklepeta ventilator, na mestu vibrira ročica menjalnika....Seveda nism kupil avta da bi bil car, če ne bi kupu prej kaj drugega kot škodo...Razumem pa da se nemci z nekaterimi potezami kot si jih omenil zavarujejo. Sicer pa ne vem zakaj se razburjaš, z veseljem ti dam na test mojo fabio, mogoče pa spremeniš mnenje.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To jan 03, 2006 8:33 am

Mojster Miha, superb sploh nima 130KM dizla, ampak ma 1.9 TDi 105 KM in 2.0 TDI 140 KM z serijskim 6 stopenjskim menjalnikom. Drgač pa je precejšna razlika med fabio in golfom. Sam vozm fabio, fotr ma pa golfa in moram rečt da materiali v golfu so sigurno bolši kot pa pr škodi, sicer sama izdelava je pa pr obeh na visoki ravni, tko kot je razlika med A3 in golfom. Samo vseeno ni A3, ki ma že v osnovi manj opreme vreden miljon več kot pa primerljiv golf z serijsko več opreme.

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha To jan 03, 2006 11:09 am

ban - res škoda, da imaš logotip ŠKODE ob svojem imenu - ti več kot očitno mešaš ali pa ne ločiš OCTAVIE in SUPERBA - dizelska motorja, katere ti naštevaš sodijo v OCTAVIO, SUPERB ima drugačne agregate

Sicer pa si tu poglej "motorizacijo" SUPERB-a

1,9 TDI 130 "konjev"

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=443728

LP

yurchek
Poznavalec gnojmobilizma

Napisal/-a yurchek To jan 03, 2006 11:21 am

oba mata po svoje prav....superb ma ne dolgo časa takšne motorje kot pravi ban(mislim da tisti z modelnim letom 2006)...prej pa je mel takšne kot praviš ti....no saj nekatere izmed vseh

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat To jan 03, 2006 11:49 am

LEj jst lahk to razliko v materialih povem iz prve roke prej sem mel Ibizo zj Leona že v modelih je razlika v izdelavi in materialih kako ne bi bila med posameznimi znamkami znotraj ŠVAS koncerna :D
Kolega ma Octavio I in lahk rečem,da kolikor sam pravi ko je vozil Leona da je Seat po kvaliteti materialov daleč spredaj oz. Škoda pač njemu in meni deluje nekam plastično (ne me držat za besedo,tko je reku sam lastnik Škode :D )
Fantje sprijaznit se bomo mogli da v koncernu najboljše pripada AUDI-ju in VW-ju na repu smo pa lastniki SEAT-a in Škode.Ko sem kupoval nov avto sem vozu Audi-ja A3,Leona in tut Golfa sicer IV generacije in pač Audi me je presenetu z lego in udobnostjo ter res kvalitetnimi materiali in tut z samo zasnovo sam kaj ko sem bil finančno prenizek za ta avto torej sem se pol odloču za Leona ki je pri motorju popolnoma enak kot A3 podvozje je od Golfa IV le zapakiran je v drugo embalažo pač kakor komu paše.Je pa pri Slovencih v navadi da se radi vozimo z avti priznanih znamk :D
Čeprav je škoda do potankosti nemški avto torej z nemškim motorjem in tut nemško tehnologijo jo marsikateri nebi kupil ker je pač sama znamka zgubila ugled v 90 letih prejšnega stoletja.Tko pa ker je "dokaj" poceni jo marsikateri kupi ker ve da bo dobu za najnižjo ceno v koncernu enako tehnologijo kot pri dražjih znamkah.
Velik je blo že debat glede znamk znotraj koncerna sam povem vam,da vse znamke uporabljajo enako tehnologijo le značka in embalaža je druga :D
Je pa res da se koncern zavaruje in najnovejšo tehnoogijo in najkvalitetnejše materiale zadrži za AUDI in VW.
Po mojem bi Škoda že zdaj ko ji gre tko solidno po moje prehitela oz.dohitela kaki VW če bi ji koncern dovolil tko pa moramo bit na repu pri vsem tko SEAT kot Škoda :D
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

yurchek
Poznavalec gnojmobilizma

Napisal/-a yurchek To jan 03, 2006 1:28 pm

No mal za primerjavo plastičnosti in slabih materialov

Škoda octavia:
Slika
Slika
Slika
Slika
Mal poglejte števce, stikala...popolnoma identično golfu

Golf 5:
Slika
Slika
Slika

Audi a3:
Slika
Slika

povzetek: pri audiju se za moje pojme vidi višja kvaliteta, med novo octavio pa novim golfom pa ne lih, mislim da so podobni, če ne isti materiali...sicer pa avta nista primerljiva....
@ Seat....tok glup pa tud nism da neb loču med razredi iste znamke razlike...kaj bi pa blo če bi bli v polotu isti materiali kot v golfu

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To jan 03, 2006 1:32 pm

OK, se posujem s pepelom, jst sem imel v mislih čisto novo vozilo. ;)

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat To jan 03, 2006 6:07 pm

yurchek jst sem dal sam primer :D

No jst sem vozu kr neki avtov ko sem kupoval avto in morm rečt da me je najbolj impresioniral AUDI sam kaj ko je cena nekje v višavah če gledaš novi avto :D
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

mučenik
Nov uporabnik

takule

Napisal/-a mučenik Sr jan 04, 2006 10:17 pm

fantje AUDI je najboljši in najdražji poj je WV poj je SEAT poj pa ŠKODA!

A3 in LEON in OCTAVIA II imajo isto podvozje in isto lego odvisn je sam al šport podvozje al ne! Poj je pa tko za ŠKODO OCTAVIA II daš pet miljonov in poj greš kupit A3 z isto opremo pa ne pridš pod enajst miljonov!

Poj mamo pa še vzdrževanje!
Greš kupt filtr za ole in za AUDI kušta dva jurja pa pou za ŠKODO isti filtr pa jurja pa pou! Ampak to je identičen filtr k paše v vse TDI motorje!
Pa še urna postvka je za AUDU dražja za šter jurje na istem servisu pr istem mahankarju!

Jest iz lastnih izkušen govorim da je ŠKODA OCTAVIA II za tak dnar naj auto kar ga loh kupš! FABIA je pa tud uredu pa še bolšo bojo naredl!

Uporabniški avatar
davorkat
Novinec

Napisal/-a davorkat To jan 10, 2006 3:56 pm

yurchek je napisal/-a:predvem se ustavi pri predodkih ;) ne rečem, pri audiju so materiali res kakovostnejši, škoda ima večino stvari dobesedno pobrane iz vw, sem se to prepričal na lastne oči...na delih so znaki vw...recimo na zavorah, na delih motorja itd...Je pa predsodek pri slovencih dovolj močna utež da nekateri ne vzamejo škode....da pa bi tle govoril o slabši legi na cesti, slabši izbiri motorjev...pa je smešno, saj so motorji in podvozja do potankosti isti kot pri vw, in seat....sicer pa kakor komu paše...itak je škoda kakih pol leta zadaj napram vw, ampak če vam je zato plačevati 30-40% več za avto...pol pač dejte...jst vem da se v svoji fabiji za 3.4 miljona peljem tko kot en v golfu za 5 miljonov...al pa še več...mogoče ma on mal večji prtljažni prostor, pa za sosede je večji car, zame pa sigurno ne....

Fabio lahko primerjaš z Polotom in Ibizo, ne pa z golfom, cene so pa tle tle , ne vem kje si staknu 30-40%, jst sm pred tremi meseci kupu Golfa IV TDI (130KM/6 brzin) l. 2002, slo, 1. lastnik,45k km, šport oprema, avt. klima, za 2.5M. Če mi najdeš ekvavilent Octavio za 1.5 mio, jo hrem zdele TAKOJ iskat.

LP

Uporabniški avatar
davorkat
Novinec

Napisal/-a davorkat To jan 10, 2006 3:56 pm

yurchek je napisal/-a:itak je škoda kakih pol leta zadaj napram vw, ampak če vam je zato plačevati 30-40% več za avto...pol pač dejte...jst vem da se v svoji fabiji za 3.4 miljona peljem tko kot en v golfu za 5 miljonov...al pa še več...mogoče ma on mal večji prtljažni prostor, pa za sosede je večji car, zame pa sigurno ne....

Fabio lahko primerjaš z Polotom in Ibizo, ne pa z golfom, cene so pa tle tle , ne vem kje si staknu 30-40%, jst sm pred tremi meseci kupu Golfa IV TDI (130KM/6 brzin) l. 2002, slo, 1. lastnik,45k km, šport oprema, avt. klima, za 2.5M. Če mi najdeš ekvavilent Octavio za 1.5 mio, jo grem zdele TAKOJ iskat.

LP
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov