Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Josi
Nov uporabnik

Fiat Bravo 1.6 mnenje ?

Napisal/-a Josi Po jan 02, 2006 9:02 pm

Pozdravljeni!
Tale mi je zelo všeč, http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=586158

Pa me zanima nasplošno mnenje o teh avtih, njegova poraba, vzdrževanje, zanesljivost itd..

Lepe so mi tudi Honde civic bingo 1.4 od letnika 1996 naprej, vendar so, kar velik dražje!

hvala LP

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Po jan 02, 2006 9:21 pm

Veliko ti lahko, kot primerjava med tema dvema avtomobiloma pove cena rabljenega.
Ob nakupu novega je bil FIAT BRAVO 1,6 SX dražji od HONDE CIVIC BINGO. Takrat za okrog 200 tisočakov - oz kot smo takrat bolj popularno rekli 2000 DEM. CIVIC je stal 22.000 DEM, BRAVO pa 24.190 (AM 21/97).

Osebno bi v primeru, da gre primerljivo ohranjena avtomobila raje vzel HONDO in odštel nekaj več. Boljša kvaliteta, manjša poraba, zaneslivejši, vzdržlivejši - pač boljši skupek lastnosti, katere kupci pričakujejo od avtomobila.
BRAVO je kot rečeno cenejši - z seveda slabšimi naštetimi lastnostmi. Z dobrim (nekaramboliran, vzdrževan, ohranjen ..) primerkom bi se sprijaznil v primeru, da ni dovolj denarja.

LP

maniaxxx

Napisal/-a maniaxxx Po jan 02, 2006 9:27 pm

bravo ma zlo pocen dele pa vzdzevanje, poraba je mal visja, pa tezko je najdit ohranjenega, naceloma pa elo dober avto sploh 1.6

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po jan 02, 2006 9:47 pm

maniaxxx je napisal/-a:bravo ma zlo pocen dele pa vzdzevanje, poraba je mal visja, pa tezko je najdit ohranjenega, naceloma pa elo dober avto sploh 1.6
se podpišem pod tole sigurno bi rajš vzel bravota kot hondo če že zarad druzga ne zarad rezervnih delov ki jih dobiš pri vsakem mesarju če pa jih res slučajno ni je pa dobavni rok 24 ur

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Po jan 02, 2006 9:59 pm

Poceni vzdrževanje oz poceni deli - cenovno najbolj ugoden je avto, ki ne potrebuje rezervnih delov - t.i. potrošni material (olje, filtri .... ) pa je itak primerljivo enak za isto kvaliteto.

LP

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Po jan 02, 2006 10:12 pm

Mojster Miha je napisal/-a:Poceni vzdrževanje oz poceni deli - cenovno najbolj ugoden je avto, ki ne potrebuje rezervnih delov - t.i. potrošni material (olje, filtri .... ) pa je itak primerljivo enak za isto kvaliteto.

LP

pr vsakmu autu kej crkne, če ne se pa zaletiš, zato je treba gledat tud na ceno rezervnih delou in servisa....
podpis

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha To jan 03, 2006 7:23 am

lublancan - menda ja ne boš gledal pri nakupu avtomobila kolko stane pločevina in vse ostalo, kar lahko "pridelaš" pri karambolu ? Avtomobila se vendar ne kupuje, da boš z njim karambole počenjal !!!

Kar se tiče "pri vsakem avtu kej crkne" - pri enih avtomobilih na splošno več, pri drugih manj, poudarjam splošno gledano, pri avtomobilih primerljive ohranjenosti.

Osebno imam med drugim npr. 15 let star avto s slabimi 150.000 km in ko mi kdo napiše "poceni rezervni deli" - se mi zdi vse skupaj ne vem kako bi rekel, recimo smešno, ker jih praktično ne potrebuje - kot sm rekel edino potrošni material. In to je po mojih izkušnjah poceni vzdrževanje.

LP

Jan_87
Novinec

Kraj: Slovenia

Napisal/-a Jan_87 To jan 03, 2006 8:55 am

lenivec je napisal/-a:bravo ma visoko porabo?
torej 1.6 motor z 103 konji ki ije rečmo med 7.5 in 8 litrov če voziš pol mesta pol avtoceste in ne prav počasi? kaj bi še radi eni? da bi pil tak motor 5l?

drugač pa 1.6 motor je edn bolših fiatovih motorjev kar so jih kdaj nardili in tut najbolša izbira za bravota.

Se podpišem pod tole! ;)

Glede Honde 1.4 (75 ali 90 KM) - ima jo sosed in je tudi tam poraba okoli 7,5 litrov, po moči pa se nikakor ne more primerjat z Bravom.

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan To jan 03, 2006 9:35 am

Mojster Miha je napisal/-a:lublancan - menda ja ne boš gledal pri nakupu avtomobila kolko stane pločevina in vse ostalo, kar lahko "pridelaš" pri karambolu ? Avtomobila se vendar ne kupuje, da boš z njim karambole počenjal !!!

Kar se tiče "pri vsakem avtu kej crkne" - pri enih avtomobilih na splošno več, pri drugih manj, poudarjam splošno gledano, pri avtomobilih primerljive ohranjenosti.

Osebno imam med drugim npr. 15 let star avto s slabimi 150.000 km in ko mi kdo napiše "poceni rezervni deli" - se mi zdi vse skupaj ne vem kako bi rekel, recimo smešno, ker jih praktično ne potrebuje - kot sm rekel edino potrošni material. In to je po mojih izkušnjah poceni vzdrževanje.

LP

kupš neki vzhodnjaškega al pa kšnga roverja, razbiješ eno luč, plačaš lepo mastne denarce pa čakaš nanjo celo večnost
kupš nemca, italjana... maš nove dele na zalogi, ceneje
al pa greš u italijo in izbiraš s kerga boš dol odšraufu
če pa stoučeš karoserijo maš pa dost šans da najdeš isto barvo, tko da ti še barvat ni treba

na vzdrževanje in rezervne dele je treba gledat, ker auto je pokvarljiu, pa nima veze al gre nekiza 500 sit al pa za 50000, ti morš ta del nekje dobit
podpis

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha To jan 03, 2006 3:55 pm

lublancan - " na vzdrževanje in rezervne dele je treba gledat " - mogoče zate, po tvojem oz tvoj način izbire pri nakupu avtomobila

Osebno, bi se če bi mi bil iz takega ali drugačnega razloga všeč nek vzhodnjak ali ROVER (ker si ju ravno omenil) - bi ju enostavno kupil, seveda v primernem stanju ohranjenosti oz novega - ne bi se pretirano oziral na cene nadomestnih delov.

Glede rezervnih delov na odpadih, predvsem v Itailji - zelo odvisno od "ponudbe", ohranjenosti oz istrošenosti delov - velikokrat se zgodi, da je v končni fazi ceneje it v trgovino in kupiti "od konkurence" zgodi se da celo pri pooblaščenih trgovcih.

LP

maniaxxx

Napisal/-a maniaxxx To jan 03, 2006 4:00 pm

temo o visoki porabi sem načel jaz, govorim iz izkušenj kolega, ki je imel bravota z 1.6 motorjem pa mu je tezko sel pod 9 litrov na relacije, ce je mal bolj pritisnil je slo cez 10..od tu da bravo zre velik, osebnih izkusenj pa nimam, tak da ce je se poraba taka kot pravite, pol sploh ni dvoma ;) bravo vsekakor.

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky To jan 03, 2006 4:51 pm

maniaxxx je napisal/-a:temo o visoki porabi sem načel jaz, govorim iz izkušenj kolega, ki je imel bravota z 1.6 motorjem pa mu je tezko sel pod 9 litrov na relacije, ce je mal bolj pritisnil je slo cez 10..od tu da bravo zre velik, osebnih izkusenj pa nimam, tak da ce je se poraba taka kot pravite, pol sploh ni dvoma ;) bravo vsekakor.

glede porabe podobna izkušnja družinskega prjatla, sam da na marei z 1.8 motorjem skos 10l+ in pol smo ugotovil da motor ni biu v fazi :lol: po tem je pa poraba šla na spodobno(beri: pod 10l)...
LP Rok

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply To jan 03, 2006 6:41 pm

Imeli Fiat Bravo GT.

Napake :

- puščala voda v prednji žaromet
- radio je zelo slabo lovil postaje
- rosenje prednjih meglenk

Plusi :

- neverjeten glas pri pospeševanju
- užitek v vožnji

Kolega imel Fiat Bravo 1.2 16v.

Problemi z elektroniko in motorjem. Crknil večkrat med vožnjo. Ga je že prodal.

Jan_87
Novinec

Kraj: Slovenia

Napisal/-a Jan_87 To jan 03, 2006 8:41 pm

maniaxxx je napisal/-a:temo o visoki porabi sem načel jaz, govorim iz izkušenj kolega, ki je imel bravota z 1.6 motorjem pa mu je tezko sel pod 9 litrov na relacije, ce je mal bolj pritisnil je slo cez 10..od tu da bravo zre velik, osebnih izkusenj pa nimam, tak da ce je se poraba taka kot pravite, pol sploh ni dvoma ;) bravo vsekakor.

Tole je meni mal čudno - kako potem lahko ob normalni (bolj počasni, po omejitvah) vožnji dosežem pod 7 litrov? Zdaj pozimi mi pije 8 pa ga niti ne šparam.
Sicer pa ja - 1.8 in 1.6 sta zgleda po novem identična motorja, pravtako kot Marea in Bravo :roll: (znastvenafantastika.press)

maniaxxx

Napisal/-a maniaxxx To jan 03, 2006 8:54 pm

ja tak je blo ne vem a je mel motor urihtan tak more, po moje že ne...

Josi
Nov uporabnik

Napisal/-a Josi So jan 07, 2006 1:46 pm

Ka mogoč ve kdo za kakega fajnega bravota, do 650 jurjev?

Uporabniški avatar
devilish
Nov uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a devilish Pe jan 13, 2006 8:29 pm

A lahko da kdo še kako mnenje o Bravotu? :oops: :roll: Ker me zanima če je teh nekaj primerov izjema al pravilo glede kvarljivosti avta?

lp ;)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov