Motor je enak kot pri V6 mondeotu. Vodna pumpa pač gre kot vodna pumpa zna it. Niti ni velik strošek. Neoriginal je nekje okol 20k sit. Pazt je treba, da se ne špona jermen kot bi bika vezal v štalo. Potem valda hitr rada dobi luft in začne puščat.
Avto ma tud podvozje od mondeota. Edin oblika karoserija in notranjost je deloma druga, luči pa še kaj bi se našlo. Motor, podvozje, menjalnik, elektrika pa je vsa mondeotova. Če ga malo spustiš in stršaš imaš avto na tirih.
Slišal sem že za porabo 7.5 L/100km (ne me ubit, ker sem slišal). Vozila pa je starejša ženska.
Za motor pa se lahko pozanimaš na fordovem forumu. Eden izmed forumašev je vozil V6 mondeota pa ti lahko kaj več pove, če je imel kake težave. Načeloma pa ne bi smel imet težav. Je narejen da traja
Edin eno stvar pa bod pozoren pri nakupu! Zraven moraš dobit original alu feltne! Delal so jih posebej za cougarja in če jih ni zraven so zihr ble stovčene in še kj zraven. Skratka jz osebno ne bi kupil, če nima zraven original platišč! Razno blebetanje, da so premajhne pa gor in dol me ne prepriča pa je avto lahko zlat zuni in znotri.