Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Jax76
Nov uporabnik

Nakup Lagune Grandtour 1.9 dci 2002

Napisal/-a Jax76 So jan 14, 2006 10:23 am

Hja prejšnji mesec sem se naprdnil, da zamenjam svojega Nissana Primero 2.0 TD karavan (2001) za bolj udobno in modernješe vozilo. Po premisleku in ogledu nekaj različnih tipov vozil (VW, Renault, Ford) se mi je glede udobja in opreme najbolj dopadla Laguna. Ampak komur koli omenim, da bom vzel francoza me skurca do konca. Vsi pametujejo kako je vse skupaj za en falus - od turbin do elektronike (seveda nihče nima lagune sam ampak je to slišal od kolega, ipd.). Pa naj zdej men napiše nekdo, ki ma tako Laguno a je res vse skupaj tako sranje al kako. A bom res moral kupt pa preplačat npr. Passata...

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee So jan 14, 2006 10:30 am

Tko bom rekel. Sicer ne poznam dotičnega avtomobila ampak velja za vse enako:

Vsak avto je za en qrc vreden,če ga voznik ne zna voziti in vzdrževati.Ob pravilni vožnji in vzdrževanju se nimaš nič za bati,pa karkoli že kupiš.Poznam par lastnikov z temi lagunami in za enkrat še noben kake večje težave.

Pusti govorice baba čula, baba rekla ;)

Če si gledal par različnih znamk in se ti laguna najbolj dopade,ti lahko samo rečem Go for it ;)
Slika

Uporabniški avatar
maniac
Novinec

Napisal/-a maniac So jan 14, 2006 10:36 am

če pričakuješ kvaliteto na ravni nisana, si v zmoti ;)

je pa laguna soliden avto z preveč elektronike, ki kr čaka po tem, da ker crkne.

pri vsakem turbo dizlu pa lahko pričakuješ določene robleme, k lahko velik stanejo...turbina, pumpa,...

če je res lepo ohranjena in vzdrževana, jo pač kupi.

jst je ne bi...dost sm mel že problemov s francozi...sem prešaltu na bawarijo, pa zaenkrat zadvoln.

iz tega lahko sklepaš, kaj ti priporočam ( BMW )
lp

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ So jan 14, 2006 11:43 am

Jst lahko povem,da zlo crkujejo zglobi vilic. Ampak sj to ni nek strošek,sam meni se malce smešno zdi,da tko hitr gre.

Poznam nekaj primerov,ki so imeli probleme s ključavnicami na vratih,ker je vse na senzorje.

Najboljše da povprašaš kakega lastnika in ti bo iz prve roke povedal o zadovoljstvu.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK So jan 14, 2006 11:54 am

MI mamo megana ki ma isto elektronko pa tud mašina je ista.... Tak bom reku: mašina laufa že 60k km brez kakršnega koli problema, kar pa nemorm rečt za elektronko.. zadji brisalec je včasih delal včasih ne, senzorji za odklep so vedno delali vendar tipke za zaklepanje zelo zajebavajo, ker se v notranjosti zelo hitro umaže neki konektrorček, pol pa včasih tipka prime včasih ne... Pri nas je tudi zelo crkoval mehanizem za odpiranje oken in je šipa kr padla v vrata, vendar mislim da lagune nimajo teh problemov... Mislim pa da udobje odtehta probleme z elektroniko..... priporočam...

Lp

cashy
Novinec

Napisal/-a cashy So jan 14, 2006 2:21 pm

očetu moje prijateljice je crknila kartica za zagon avtomobila. Zamenjava je stala dobrih 50k SIT...pa je samo ključ za zagon...tko, da karkoli crkne izven garancije, ti dobro osuši denarnico
ne praš me nič, ker nič ne vem

Uporabniški avatar
Sky_Walker
Novinec

Napisal/-a Sky_Walker So jan 14, 2006 3:09 pm

NO da ti še jaz povem foter ma laguno 2002 dynamic in mu je že crknila turbina, kartica, xenon žarnice 36K komad zdaj bo mu verjetno še šel katalizator. Vglavnem lagune letnika 2002 imajo veliko raznih serijskih napak tak da ravno ti ne priporočam lagune tega letnika, ker lahko imaš težave (ali pa tudi ne) odločitev je na tvoji strani.

LP
RK Slovenija

Uporabniški avatar
subi92
Poznavalec foruma

Napisal/-a subi92 So jan 14, 2006 3:11 pm

Iz Nissana na ... :shock:
Same ne pol jamrat tle gor :P
Subaru Legacy 2.0 AWD 1998, Mazda Premacy 1.8 l.2000, Ford Fiesta MK1 1979

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha So jan 14, 2006 9:00 pm

subi92 - maš pa zelo "strokovno" mnenje .... NISSAN in RENAULT imata iz leta v leto oz iz generacije v generacijo vedno več skupnega, tako da ....

LP

Uporabniški avatar
tom2
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a tom2 So jan 14, 2006 9:13 pm

Moje mnenje: dober avto, vendar glej samo od 2003 letnik dalje. Prve serije teh Lagun, so imele res nekaj več porodnih težav, ki naj bi jih kasneje rešili.
LP
tom2

Jax76
Nov uporabnik

Hvala...

Napisal/-a Jax76 Ne jan 15, 2006 8:40 am

Vsem najlepša hvala za odgovore. Čisto slučajno sem včeraj dobil od znanca ponudbo, da mi iz nemčije pripelje BMW-ja 320d touring (model 02 150 KM). Hja ni Laguna samo se pa resno ogrevam, da bi rajš zagrabu za bavarca... Sledi nov topic...

Uporabniški avatar
m_z
Novinec

Napisal/-a m_z Ne jan 15, 2006 9:47 am

definitivno ima laguna letnik 2002 VELIKO težav - znanec je mel 2.0 bencin (privilege opremo) in jo je po pol leta zamenjal ,ker jo je v tem času dobre 4 mesece peljal - ostalo(2 meseca) je avto preždel na servisu in večkrat tudi njim ni blo jasno NIČ - šli so pa skoraj vsi senzorji, 2x xenon, avto se je sam zaklepal, ipd....
Sedaj je že lep čas zadovoljen uporabnik MAZDE 6...v dobrih 2 letih še ni bilo težav - pravi da je avto flawless...
...:::Cavallino Rampante:::...

Uporabniški avatar
subi92
Poznavalec foruma

Napisal/-a subi92 Ne jan 15, 2006 12:14 pm

Mojster Miha je napisal/-a:subi92 - maš pa zelo "strokovno" mnenje .... NISSAN in RENAULT imata iz leta v leto oz iz generacije v generacijo vedno več skupnega, tako da ....

LP

Ja že, ampak jest nissana ob cesti še nism vidu.
Vidim da si tudi ti podal zares strokovno mnenje.

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Ne jan 15, 2006 4:21 pm

subi92 - od tebe sm pričakoval več strokovnosti in poznavanja sveta avtomobilizma

Nism hotel nadaljevati debate, ker je debata o LAGUNI in bi bila debata o NISSAN-u "off topic" zato sm zaključil z " ... " in mislil, da ti bo "potegnilo", kaj sm hotel povedat.
Torej naj nadljujem - poglej si kako statistko in boš videl recimo PRIMERO - predstavnico NISSAN-a v tem razredu, kako je z njeno zaneslivostjo v zadnjem obdobju - njeno padanje zanesljivosti gre po mojem priepriačnju pripisati prav omenjeni navezi. Torej se nima kej jokat glede zanesljivosti kot si sam rekel - ker je sodeč po statistikah ta izjava "čist mim" oz "kr neki".
Pa tudi zadnji trendi v avtoobilizmu "govorijo" o tem, da je "Made in Japan" vse manj to kar je nekoč bil - ker postaja vedno bolj "Made in EU" - od prvih skic do končnega izdelka

LP

dare01
Novinec

Napisal/-a dare01 Ne jan 15, 2006 4:43 pm

jaz imam za svoj prvi avto laguno 1.9 dci GT privilege luxe in nimam z avtom nobenih problemov. sicer je letnik 2005, prej sem imel scenica 1.9dci privilege luxe letnik 2004 in nobenih problemov. avte menjam relativno hitro, ker naredim na leto od 70000 do 80000 km. pred scenicom sem imel megana bencinarja, še prej pa clia bencinarja. nikoli nisem z renaulti imel problemov. je pa res, da vozim dolge relacije po avtocesti v šesti. avto ima dosti navora, malo pretikanja, ni vožnje od vrat do vrat, ne priganjam mrzlega motorja, ni gas do konca pa potem bremze do konca,... hočem povedati, da je tudi od vožnje dosti odvisno. kar se pa tiče današnjih avtomobilov in elektronike...
mercedes je bil ne dolgo nazaj po adacu na zadnjem, se mi zdi 33-em mestu po zanesljivosti. celo vsi italijani so ga prehiteli. pa so sklenili, da ne bojo več šparali na delovni sili ampak bo vse spet made in germany. ravno danes sem prebral, da bodo poklicali nazaj 18.000 porschejev zaradi velike verjetnosti, da popusti var nekje na izpušnem sistemu.
danes tovarne tekmujejo v tem, kdo bo v najkrajšem možnam času dal na tržišče nov model avtomobila. razvoj novega avtomobila je, ne vem cca 18 mesecev, potem pa naj bi bila življenska doba tega avtomobila ne vem koliko let brez vseh problemov.
pri formuli ena fantje spijo zraven avta, 24 ur se okrog njega vrtijo, potem pa gre recimo že pri speljevanju vse narobe.(vem, v avtošportu je vse na robu zmogljivosti)
moja tašča je imela audija a4 in ga vozila na servise v porsche slovenija. vse so ji zmeraj prodali original audi. tudi akumulator so ji podturili( je pisalo gor audi), servisna knjižica, vse ok, potem je pa na avtocesti pri 150 počil napenjalec jermena in je šla mašina k vragu. to je bilo pri 115000 km, menjava jermena na 120000. potem pa so bili na porscheju pametni.pa ni pošil jermen, ki bi se moral tako in tako zamenjati na 120000, ampak napenjalec, ki bi ostal isti. sedaj ima hondo accord in je ne more prehvaliti.
hočem povedati, da najbrž ni nobena znamka brez napak in napakic.

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim Ne jan 15, 2006 6:36 pm

o renaultu se je zadnje čase tukaj na forumu razpaslo mnenje, da je huuuudo zanič firma, da se renaulti enormno kvarijo in podobno. sam sem leta dolgo vozil renoje in - seveda se kvarijo - , kateri avto (razen subaruja :P) se pa ne? ampak v celoti so renaulti avtomobili kot ostali. doma imamo twinga, ki je legendaren in dober avto in tudi kvari se ne. katra, ki smo jo vsi vozili, je pa bil tako in tako zakon. ob tem so pri renaultu zelo inovativni, izmislili so si razred espaca, scenica, dosti dajo na varnost...
no, da je novi clio grd, se jim je pač zgodilo ;)
ti kar kupi laguno :!:
lp pilgrim

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Ne jan 15, 2006 9:09 pm

Problem "zanesljivosti" RENAULTA (in še nekaterih drugih znam) na SLO tržišču je po mojem prepričanju v odnosu zastopnika oz njegove servisne mreže do kupca, ki je sodeč po informacijah s nekaterih strani kupcev porazen, vse skupaj pa meji na recimo temu čisto navadno lopovščino.
Ko se na točno določenem modelu (letnik, serija .... ) oz sklopu (motor, menjalnik ...) pojavi neka napaka, ki jo proizvajalec ugotovi se informacija prenese tudi do zastopnika dalje servisov - "problem" odprave je seveda v stroških, predvsem pa poštenosti na eni strani in zaupanja v znamko na drugi strani - če bi šlo za poštenost bi odpravili napako na čisto vseh modelih določene serije, v resnici pa gre za "kalkuliranje" - na velikih tržiščih EU kot so Nemčija, Francija, Italija, VB in Španija se "varčevanje" ne izplača, ker so to države z nedvomno večjim številom prebivalcev in seveda potencialnimi kupcem - ker če se v Nemčiji z 80 milijoni ali pa Italiji z 60 milijoni prebivalci izve, da je določen model nezanesljiv je izguba zaupanja oz posledična škoda v primeru padca prodaje vse kaj drugega kot v SLO z 2 milijonoma prebivalcev
Iz izkušenj vem, da je odprava napake na RENAULT-u v Italiji vse nekaj drugega kot v SLO, posebno v času garancijskega roka. Najbolj pa človeka "zbode", ko ti v razmeroma kratkem času po poteku garancijskega roka odpove ta ali oni sklop in ti za popravilo zaračunajo 100, 200 in celo več tisočakov - pa čeprav ti to napako na nekaterih drugih tržiščih odpravijo brezplačno. Z dovolj inforamacijami in oprostite besedi - trdnimi jajci tudi pri nas - na žalost samo tako ! Verjetno pa se glede na to, da so ljudje pri nas vseeno recimo temu zaljubljeni v RENAULT-ove modele - omenjeni znamki pri nas ni treba truditi za zadovoljstvo kupca - občuten padec prodaje oz tržnega deleža bi po mojem prepričanju to politiko občutno spremenil.

LP

Uporabniški avatar
subi92
Poznavalec foruma

Napisal/-a subi92 Sr jan 18, 2006 6:36 pm

Mojster Miha je napisal/-a:...prepričanju to politiko občutno spremenil. LP

Lepo da si naredil domačo nalogo, sej meni je čist v redu potegnilo, lahko pa bi tudi tebi ko si videl smajla na koncu mojega prvega posta :roll:

speedfight
Stalni uporabnik

Napisal/-a speedfight Sr jan 18, 2006 6:50 pm

dare01 je napisal/-a:jaz imam za svoj prvi avto laguno 1.9 dci GT privilege luxe in nimam z avtom nobenih problemov. sicer je letnik 2005, prej sem imel scenica 1.9dci privilege luxe letnik 2004 in nobenih problemov. avte menjam relativno hitro, ker naredim na leto od 70000 do 80000 km. pred scenicom sem imel megana bencinarja, še prej pa clia bencinarja. nikoli nisem z renaulti imel problemov. je pa res, da vozim dolge relacije po avtocesti v šesti. avto ima dosti navora, malo pretikanja, ni vožnje od vrat do vrat, ne priganjam mrzlega motorja, ni gas do konca pa potem bremze do konca,... hočem povedati, da je tudi od vožnje dosti odvisno. kar se pa tiče današnjih avtomobilov in elektronike...
mercedes je bil ne dolgo nazaj po adacu na zadnjem, se mi zdi 33-em mestu po zanesljivosti. celo vsi italijani so ga prehiteli. pa so sklenili, da ne bojo več šparali na delovni sili ampak bo vse spet made in germany. ravno danes sem prebral, da bodo poklicali nazaj 18.000 porschejev zaradi velike verjetnosti, da popusti var nekje na izpušnem sistemu.
danes tovarne tekmujejo v tem, kdo bo v najkrajšem možnam času dal na tržišče nov model avtomobila. razvoj novega avtomobila je, ne vem cca 18 mesecev, potem pa naj bi bila življenska doba tega avtomobila ne vem koliko let brez vseh problemov.
pri formuli ena fantje spijo zraven avta, 24 ur se okrog njega vrtijo, potem pa gre recimo že pri speljevanju vse narobe.(vem, v avtošportu je vse na robu zmogljivosti)
moja tašča je imela audija a4 in ga vozila na servise v porsche slovenija. vse so ji zmeraj prodali original audi. tudi akumulator so ji podturili( je pisalo gor audi), servisna knjižica, vse ok, potem je pa na avtocesti pri 150 počil napenjalec jermena in je šla mašina k vragu. to je bilo pri 115000 km, menjava jermena na 120000. potem pa so bili na porscheju pametni.pa ni pošil jermen, ki bi se moral tako in tako zamenjati na 120000, ampak napenjalec, ki bi ostal isti. sedaj ima hondo accord in je ne more prehvaliti.
hočem povedati, da najbrž ni nobena znamka brez napak in napakic.

Za 1. avto, Laguno? Za u šport pa RS-a? :twisted: 8)

LP

Blatnik Vojko
Nov uporabnik

Kraj: Dol pri Hrastniku

nakup lagune

Napisal/-a Blatnik Vojko Sr jan 18, 2006 7:27 pm

Tudi sam sem se pred enim letom odločil za nakup rabljene lagune 1,9 dci,letnik 2001.Kupil sem jo na Avtodelti v Ljubljani,kjer so mi na motor in pogonske sklope priznsli 3 mesece garancije.Imela je 105000 prevoženih.Takoj sem jih opozoril,da je turbina zelo glasna,ter da najverjetneje ne bo več dolgo delovala.Zagotovili so mi da je avto pregledan in da je vse tako kot mora biti.Po kratki preiskusni vožnji sem opazil,da nagaja osvetlitev displeya klime,prav tako ni deloval eden od senzorjev tlaka v gumi,šobe za pranje žarometov se po pranju tudi niso spustile nazaj,pa tudi indikator odprti sopotnikovih vrat ni deloval.
Avto sem kupil,po 14 dneh sem jim ga peljal nazaj da so odpravili te manjše napake.Ko sem ga čez nekaj dni šel iskat sem se z njim odpeljal do Viča,nato pa sem se po obvoznici namenil še v BTC,pa sem že pri Bizoviku zaslišal čudno žvenketanje,motor pa je izgubil moč.Kmalu se je prižgala tudi kontrolka za vbrizg goriva in računalnik me je začel opozarjati,da je treba obiskati servis.Nekako sem se pripeljal do Avtodelte,kjer sem parkiral in avto ugasnil,ta pa je začel sam delovati na olje,ki ga je vleklo iz pokvarjene turbine.To so bili trenutki groze,saj je bilo kot na fronti,saj je bilo vse v dimu.
Pod garancijo so mi zamenjali turbino in menda tudi intercooler.
Po enem letu nisem imel nobenih problemov,razen pregorele xenonke,sedaj pa bom moral menjati puše zadaj.
Kar se udobja in vožnje tiče je avto prva klasa in mislim da ga bom vozil še kar nekaj časa.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov