Mojster Miha je napisal/-a:subi92 - maš pa zelo "strokovno" mnenje .... NISSAN in RENAULT imata iz leta v leto oz iz generacije v generacijo vedno več skupnega, tako da ....
LP
dare01 je napisal/-a:jaz imam za svoj prvi avto laguno 1.9 dci GT privilege luxe in nimam z avtom nobenih problemov. sicer je letnik 2005, prej sem imel scenica 1.9dci privilege luxe letnik 2004 in nobenih problemov. avte menjam relativno hitro, ker naredim na leto od 70000 do 80000 km. pred scenicom sem imel megana bencinarja, še prej pa clia bencinarja. nikoli nisem z renaulti imel problemov. je pa res, da vozim dolge relacije po avtocesti v šesti. avto ima dosti navora, malo pretikanja, ni vožnje od vrat do vrat, ne priganjam mrzlega motorja, ni gas do konca pa potem bremze do konca,... hočem povedati, da je tudi od vožnje dosti odvisno. kar se pa tiče današnjih avtomobilov in elektronike...
mercedes je bil ne dolgo nazaj po adacu na zadnjem, se mi zdi 33-em mestu po zanesljivosti. celo vsi italijani so ga prehiteli. pa so sklenili, da ne bojo več šparali na delovni sili ampak bo vse spet made in germany. ravno danes sem prebral, da bodo poklicali nazaj 18.000 porschejev zaradi velike verjetnosti, da popusti var nekje na izpušnem sistemu.
danes tovarne tekmujejo v tem, kdo bo v najkrajšem možnam času dal na tržišče nov model avtomobila. razvoj novega avtomobila je, ne vem cca 18 mesecev, potem pa naj bi bila življenska doba tega avtomobila ne vem koliko let brez vseh problemov.
pri formuli ena fantje spijo zraven avta, 24 ur se okrog njega vrtijo, potem pa gre recimo že pri speljevanju vse narobe.(vem, v avtošportu je vse na robu zmogljivosti)
moja tašča je imela audija a4 in ga vozila na servise v porsche slovenija. vse so ji zmeraj prodali original audi. tudi akumulator so ji podturili( je pisalo gor audi), servisna knjižica, vse ok, potem je pa na avtocesti pri 150 počil napenjalec jermena in je šla mašina k vragu. to je bilo pri 115000 km, menjava jermena na 120000. potem pa so bili na porscheju pametni.pa ni pošil jermen, ki bi se moral tako in tako zamenjati na 120000, ampak napenjalec, ki bi ostal isti. sedaj ima hondo accord in je ne more prehvaliti.
hočem povedati, da najbrž ni nobena znamka brez napak in napakic.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov