Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Kaj bi izbrali?

Fiat Punto
10
13%
Volkswagen Polo
9
12%
Škoda Fabia
6
8%
Renault Clio
10
13%
Toyota Yaris
25
33%
Ford Fiesta
6
8%
Mitsubishi Colt
4
5%
Peugeot 207
1
1%
Seat Ibiza
2
3%
Drugo...
2
3%

Skupaj glasov : 75

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

nakup manjšega novega avtomobila

Napisal/-a Spyker To jan 17, 2006 6:08 pm

Mat kupuje avto, zato vas zdej sprašujem kakšne izkušnje in kakšna mnenja imate o naslednjih avtomobilih (novi avtomobili):

novi Fiat Punto
VW Polo
Škoda Fabia
Renault Clio
nova Toyota Yaris
Ford Fiesta
Mitsubishi Colt
Peugeot 207
Seat Ibiza

Kupuje avto z bencinskim motorjem ker ne dela pretirano veliko kilometrov na leto. Ni preveč zahtevna voznica tko da kakšne pretirane športnosti ne išče, glavno da je avto dovolj odziven in poskočen za normalna prehitevanja in da ima dovolj prožno mašino. Pomembna pa je seveda še poraba in samo vzdrževanje avtomobila.

Prosim predvsem za komentarje tistih, ki imate neposredne izkušnje s temi avtomobili, v primeru da določen avto predlagate, prosim napište še argument.
Zadnjič spremenil Spyker, dne To jan 17, 2006 7:44 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Če je ravno, ni zabavno.

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN To jan 17, 2006 7:10 pm

P 207- popolnoma nova oblika, lep avtek, se lepo dopade ženski :D Toyota-enako kot P207 + vzdržljivost. Tako da moj predlog Toyota. Clio pa odpade, čeprav ga imam sam, ampak prejšni modeli.

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec To jan 17, 2006 7:14 pm

za žensko je od teh zame najboljša toyota yaris
zanesljiv moderen malček
lp

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black To jan 17, 2006 7:25 pm

Bom sam mal komentiru Polota,ker ga mamo doma. Ne predlagam nč :D

Mamo mašino 1.4 16v letnik 04.
Kvaliteta je kolkr tolk na visoki ravni.Osnovna oprema je dosti boga in moreš vse še dokupit.Dosti od opreme ki jo dokupiš dobiš v Fiatu že serijsko!
Z ergonomijo se nemci kakor zgleda še niso srečali (npr. kljuka na notranji strani voznikovih vrat,ki je v vodoravnem položaju :? )
1.4 16v motor je pri nizkih obratih zelo len in ga je treba malo bolj priganjati če želiš kej več od njega.

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK To jan 17, 2006 7:28 pm

Pomojem bo najboljš da anketo narediš..... Sicer pa moj glas za noviga cliota..

Lp

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Napisal/-a Ronin To jan 17, 2006 7:39 pm

Novi punto?
There is no time...

Uporabniški avatar
xopy
Novinec

Kraj: Vipavska dolina

Napisal/-a xopy To jan 17, 2006 7:59 pm

Jaz sem tudi za yarisa. Moja mat ga ma tudi. Po petih letih zadeva špila ko urca, poraba luštna (cca 5l - 6l benzina) je pa 1.0 motor - ampak tudi kar nekam gre. Sam pa mam 206ko, ki je pa sicer tudi babji avto, ampak se mi zdi, da je yariska dost bl trpežna če zadeve ne varčuješ.
kaj bi dal, da se avto nebi kvaril...

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Napisal/-a Spyker To jan 17, 2006 10:36 pm

No zaenkrat kaže Yariski res najbolje. Bi bil pomojem taprav avto zanjo, sam testno vožnjo more dat čez, bo sigurno zadovoljna, sem tud tko že slišal nekaj pohval glede tega avtomobila, tud cena je uredu, poleg tega pa je pred kratkim pršla nova ven in je glede na kakšno Ford Fiesto kar novejši model.
Če je ravno, ni zabavno.

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo To jan 17, 2006 11:06 pm

Mislim da s Toyoto nimate kaj kiksnit. ;)
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso To jan 17, 2006 11:22 pm

Yaris je sigurno kvaliteten, ampak veliko ljudem ni všeč notranjost(no vsaj meni ni :P ).Armaturka je nekaj posebnega in plastika je za moje pojme bolj boga.Testna in bo vse jasno.
Mogoče kakšna fabia ne bi bila zelo zgrešena...Ta nov punto je tudi zelo všečen.Za moje pojme od vseh najlepši, ampak poraba je verjetno občutno večja kot pri yarisu in pa obstajajo večni predsodki pri fiatu ;)

Uporabniški avatar
hanibal1
Novinec

Kraj: M.Sobota

Napisal/-a hanibal1 To jan 17, 2006 11:49 pm

Predlagam Colta CZ3 8)
Mislim,da je avto trpežen in kvaliteten.
Najbolje,da gre mat na testno vožnjo pa se potem odloči!(za Colta :-P )

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr jan 18, 2006 1:15 pm

Jst bi zbral pa fabio ker je udoben, zanesljiv, dobro narejen, prostoren in QL avto. :D

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Sr jan 18, 2006 2:03 pm

Sem vozil yarisa, vse 3 generacije polotov, novo ibizo, fabio, pa še kaj bi se našlo.
Najboljši vtis name je naredil novi polo, ki je roko na srce daleč pred vsemi drugimi kar se tiče občutka.
Na drugem mestu je ibiza, ki je malce bolj športno nastrojena, peugeota in cliota ima že vsaka druga ženska, fabia ima slabe materiale, ford je nepregleden in grd.
O mitsubishiju nimam mnenja, ker jih je tako malo, tako da ga v živo redko vidim. Yaris je na zunaj simpatičen, notranjost ni nevem kaj, da ne omenjam neumno postavljenih števcev, deluje dosti slabše od polota, verjamem pa da ima enega izmed bolj vzdržljivih motorjev.

Torej:
VW Polo daje vtis mnogo večjega, udobnejšega avta, a je kljub temu lepo pregleden in ne dela težav s parkiranjem.
Notranjost je za ta razred zelo nad povprečjem, celo luksuzna za ta razred, sedeži so udobni tudi na daljši poti, zvočna izolacija je super, v avtu je tišina, MIR.
Prtljažnik je po moji oceni malo večji kot drugje, avto pa mi je tudi na zunaj všeč.
Za "žensko" varčno vožnjo je 1,2 16v motor (mislim, da ima 62konj) čisto zadosti, za kaj več pa kakšen večji, vozil sem tudi dizla in turbina deluje ravno takrat ko jo rabiš.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Napisal/-a Spyker Sr jan 18, 2006 10:22 pm

Yariska kar pošteno nasula konkurenco :)

Se moram pozanimat pri Toyoti kako je s testno vožnjo za čez vikend...
Če je ravno, ni zabavno.

huver
Nov uporabnik

Napisal/-a huver Če jan 19, 2006 9:29 pm

Toyoto yaris ali fiesto, sta dopadljivi, preiskušeni in zato sigurno najbolj zanesljivi.

huver
Nov uporabnik

Napisal/-a huver Če jan 19, 2006 9:31 pm

Toyoto yaris ali fiesto, sta dopadljivi, preiskušeni in zato sigurno najbolj zanesljivi.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov