Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

XSARA Hdi
Nov uporabnik

Fiat Punto L. 1996 - kaj se mi splača

Napisal/-a XSARA Hdi Če jan 19, 2006 9:55 am

Pozdravljeni,

sem v sledeči dilemi: doma mi na vrtu stoji F punto L. 1996 ki mu je ravnokar potekla registracija. Avta ne potrebujem in ga nameravam prodati.

Je pa problem, ker je na avtu kar nekaj pomankljivosti (vdrte sta obe ključavnici, manjkata stranski ogledali, potrebno je menjati zavore, manjkajo vratca od odprtine za bencin). Drugače pa je avto kar lep, naredil sem tudi redni servis pred 4 meseci.

Zdaj me pa zanima, ali naj avto popravljam in ga zrihatm in potem prodam, ali naj ga prodam v takšnem stanju kot je? Kaj se mi bolj splača. Na avtonetu so taki avti tam do nekje 300k sit, ali je realno da ga prodajam za 180k, v takem stanju kot je?

V naprej hvala za odgovore in mnenja.

lp
m
Zadnjič spremenil XSARA Hdi, dne Če jan 19, 2006 11:46 am, skupaj popravljeno 1 krat.

DIZELAŠ
Novinec

Napisal/-a DIZELAŠ Če jan 19, 2006 11:36 am

Pozdravljen!

Poskusi ga prodati po delih in iztržiti čim več!
Če ga bo popravljal mehanik tudi ne bo zastonj. Rezervni deli pa tudi nekaj nanesejo,tudi če so rabljeni.
Dobro prodajo ti želim!

XSARA Hdi
Nov uporabnik

Napisal/-a XSARA Hdi Če jan 19, 2006 11:48 am

DIZELAŠ je napisal/-a:Pozdravljen!

Če ga bo popravljal mehanik tudi ne bo zastonj. Rezervni deli pa tudi nekaj nanesejo,tudi če so rabljeni.
Dobro prodajo ti želim!

hvala za odgovor

sem razmišljal o prodaji po delih, ampak nimam časa in živcev za vse skupaj, tako da sem se odločil za komplet. samo še vedno ne vem ali naj ga zrihtam ali ne?

;)

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi Če jan 19, 2006 11:52 am

dej na tehnico, koliko moras vloziti, da ga postimas in za koliko vec ga lahko potem prodas...lahko pa ga zdej zacnes prodajat takega kot je n bos videl, koliko so pripravljeni dat zanj, ce s ceno ne bos zadovoljen, ga postimej in ga prodaj po visji ceni, vendar vzemi v zakup, da kdor kupuje zbija ceno, ne glede na to, kok se ti matras z avtom in vlozis vanj.

Zdej pa hitr kalkulator v roke pa... ;)

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Če jan 19, 2006 11:54 am

kolk km pa kolk je ohranjen
podpis

Uporabniški avatar
ahiM
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a ahiM Če jan 19, 2006 11:55 am

Če ključavnice še vedno funkcionirajo in jih je potrebno le "poravnati" nazaj, to ni velik strošek. V primeru, da bi jih bilo potrebno menjat, pa za bit problem. Oglasi se pri kakem avtoelektričaju oz. mehaniku, kleparju pa naj pogleda in pove, "koliko je ura". V primeru da bi bilo potrebno ličarsko delo, te pride dokaj poceni, če seveda nimaš metalik barve (in če je pravi mojster).

Ogledala dobiš rabljena na skoraj vsakem odpadu, nova kopija pa stane okoli 6 jurjev v Motomat-u.

Kar se tiče zavor je potrebno ugotoviti, kaj je potrebno zamenjati - ploščice, diske ali oboje, morda tudi bobne. Tudi ta material ni tako pošastno drag.

Vratca od pokrova za tank prav tako nebi smel bit problem dobit.

Veliko delov dobiš na odpadih, nekaj se najde tud v različnih oglasnikih, definitivno pa se dobijo v italiji (največ in najceneje). Rezervni deli za tak avto so praktično zastonj oz. so smešno poceni v primerjavi z drugimi avtomobili.

Na tvojem mestu bi ga zrihtal (vkolikor strošek ni prevelik, odvisno koliko imaš "sreče pri iskanju rezervnih delov) ali pa prodal takega kot je (pač napišeš celega ali po delih). Lahko pa se pozanimaš na raznih avtoodpadih, če so ga pripravljeni odkupiti.
Odvisno je tudi, koliko imaš volje do tega in koliko ti pomeni vsak dodaten tolar, ki ga dobiš ob prodaji.

P.S.: Vkolikor ti avtomobil stoji, ti priporočam, da ga pokriješ s ponjavo, da ga malo zaščitiš.
SlikaSlika

XSARA Hdi
Nov uporabnik

Napisal/-a XSARA Hdi Če jan 19, 2006 12:04 pm

Ključavnice so za poravnati, za ostalo pa tudi sam ne vem kako je, predvidevam da so pri zavorah za zamenjati ploščice, za zadaj pa ne vem?

ps. avto ima 133k km, odbijače v barvi karoserije (avto je vijolično metalne barve), 3 kraka lita platišča, brez poškodb, električne šipe,...

koliko mislite da je realna cena za takšenaga kot je trenutno

Uporabniški avatar
no_name
Novinec

Napisal/-a no_name Če jan 19, 2006 12:09 pm

DIZELAŠ je napisal/-a:Pozdravljen!

Dobro prodajo ti želim!

:tomidelej:
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov