Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

gas969
Nov uporabnik

Uvoz AUDI A4 Avant iz tujine

Napisal/-a gas969 So jan 28, 2006 9:43 am

Pozdravljeni,
zanima me, če kdo ve za kakšen internetni naslov, kjer prodajajo rabljena vozila. www.autoscout.de in www.mobile.de sta mi znana. Vsi nekaj govorijo kako se splača uvažati iz nemčije in belgije, samo kakor sem jaz gledal ni prav nič cenejše gor. Pa še DMV, homoligacijo, eko takso je treba v SLO plačat. Vem sicer, da je veliko preprodajalcev in majo cene kar ugodne, samo ni mi jasno kje dobijo tako poceni avte. S tem, da morajo sigurno zaslužiti kakšnih 1000 EUR. A kaj čarajo s temi davki, al kaj? Jaz bi šel sam v belgijo, pa ne dobim na internetu nobene ponudbe, ki bi bla boljša od naših. Razen unih London pa podobno..., ki pa je tko al tko nategovanje folka. Če kdo kaj ve na to temo, naj javi!
P.S.: Zanimam se pa za Audi A4 Avant,1.9 tdi, l.2002, disel,črne barve
LP

Uporabniški avatar
ghostrider
Novinec

Kraj: kva te boli ku...

Napisal/-a ghostrider So jan 28, 2006 10:45 am

ne kupi ne kupit ne kupit :nae
Svaki čedo svoga konja hvali!

gas969
Nov uporabnik

Napisal/-a gas969 So jan 28, 2006 10:48 am

okram!
a pol je tvoje mnenje, da je na lastno pest brez pomena hoditi po audija v belgijo? kaj mi predlagaš? kako najugodneje do avta?
LP

jranzi
Nov uporabnik

Napisal/-a jranzi Po jan 30, 2006 11:41 am

Eni pa služijo tudi tako, da poceni kupijo dobro razbitega, ga doma poklepajo in prodajo kot "malo rabljenega".
Ali pa kupijo taxi s 350.000 km prevoženega, zavrtijo kakih 200.000 nazaj in prodajo kot "malo rabljenega".
Ali pa imajo veze pri kakšni leasing hiši in tam odkupijo kak "zaplenjen" avto po ugodni ceni - ampak tega je malo v rangu nekaj megaSIT.

Vsekakor se za avto v rangu nekaj megaSIT po mojem ne splača vozit v tujino. Če boš šel samo enkrat je zelo malo možnosti, da boš dobil v redu avto, če se boš večkrat vozil, boš zapravil več kot prihranil. Med oglasi v SLO imaš vse in še bližje za pogledat.

danny
Novinec

Napisal/-a danny Po jan 30, 2006 2:21 pm

Če greš gor, moraš si vzet vsaj 2 dni časa, da se ne boš rabil preveč na hitro odločit. Jaz sem kupil avto od prodajalcev avtomobilov, kateri jemlje staro za novo. Mislim, da če greš sam gor, ne boš prišparal 1000 eur, 500 eur pa sigurno. Ta številka tudi ni tako zanemarljiva. Veliko sreče pri nakupu! Za cel postopek je pa že daco napisal, kako je kupil svojega audija.... uporabi iskanje.
LP, Damjan

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Po jan 30, 2006 3:18 pm

glej če greš gor profitiraš vsaj pr tem da veš v kakšnem stanju je avto
če kupiš uvožen auto, pol skor 100% zbiti kilometri, velika verjetnost da je biu vsaj lažje karamboliran

če greš gor, si pogledaš par avtou
lepo vidiš da ma 160000 km, če ma praske ipd, ga kupiš in prpeleš v slovenijo, tm se ne upajo tolk goljufat

če kupiš enak avto v Sloveniji, bojo prevrtel števc, popravl kšno vdrtino, ti zaračunal več kot bi plaču gor + še zaslužil bojo dost

kilometri so pa zelo pomebni, če hočš delat redne servise in da se pol ne čudš kaj vse ti je crknlo pri 100000km
podpis
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov