Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

William
Nov uporabnik

Rabljen avto in št. kilometrov

Napisal/-a William Ne jan 29, 2006 2:58 am

No takole mal razmišlam o rabljenem avtomobilu in sicer me zanima bmw serija 3, tam ene 5 let star. Pa ker niso glih pocen bi vzel takšnega, ki ima že veliko št. prevoženih kilometrov (tm 150.000), pa me zanima kok kej zdržijo te avtomobili, a se sploh spalča kupt avto s tok prevoženimi al kaj? Sam bi mel ta avto vsaj ene 6 let pa letno nardim mal kilometrov (tm okol 5k kilometrov).

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Ne jan 29, 2006 6:27 am

Pri BMW-ju (pa tudi večini drugih sodobnih avtomobilih) na realnih 150.000 km nadalnjih 6 x 5000 km ne bi smelo bit nobenih posebnih težav. Pomembno je predvsem, da je pravilno in redno vzdrževan, pa da ni bilo prehudih "bušk" - v izogib raznim dodatnim stroškom.
Sicer pa boš pri vzdrževanem vozilu praktično menjaval le olje + filtre (pa še kakšno malenkost, ki je odvisna od prejšnjega lastnika oz njegovega vzdrževanja)

LP

milankregar
Uporabnik

Napisal/-a milankregar Ne jan 29, 2006 9:44 am

Za novejše avte, torej tam po letniku 1995 ni to nobena kilometrina. Avto mora iti še najmanj 1x toliko kilometrov.
To ne velja samo za bmw-ja, ampak tudi za vse ostale bolj in manj cenjene znamke in modele. ;)

Zlatan_
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Zlatan_ Ne jan 29, 2006 10:19 am

Za 5let str avto 150000km ni velik,to je normala 30000na leto,pa če je bmw uredu vzdrežvan bo mašinca delala do 500000km brez problemov.
Če boš avto ljubil tako kot ljubiš šport, potem ne skrbi, ne bo te pustil na cedilu. ;)

DIZELAŠ
Novinec

Napisal/-a DIZELAŠ Ne jan 29, 2006 10:25 am

Pozdravljeni!
Ker delaš res tolko malo kilometrov,se jaz s to zadevo nebi preveč obremenjeval.Pomembno potem bolj da je, prvi lastnik,redno vzdržvanje,servisna knjiga priporočljiva.Sam bi pa na tvojem mestu,če imaš čas in voljo in razpolagaš z gotovino do2.5- 3M,šel v Munchen.Znanec je na ta način pripeljal zelo zelo lepa BMW1 .bil 320I 2.pa 330d.Rekel mi je da se cenovno kar plača,tudi če ga kupiš pri pooblaščenem trgovcu z vso dokumetacijo o vzdrževanju ,lastništvu..itd.Pa še dokumete za izvoz v tujo državo ti uredijo.Maš en kup spletnih strani od nemških avtohiš,ki prodajajo to znamko.Jaz bi v tem premeru tehtal med vzdrževanjem,št.lastnikov,ohranjenostjo,ceno,kilometre pa bistvo,da so realni tudi če jih je 200 000.
Dobro odločitev in še boljši nakup.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov