Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

baronkodeli
Nov uporabnik

renault SCENICII - ENOPROSTOREC

Napisal/-a baronkodeli Po jan 30, 2006 1:40 pm

Kupujem rabljeni enoprostorec. Gledal sem Grand ScenicaII in mi je všeč, čeprav me mika tudi VW Touran. Ali mi kdo lahko pomaga gled eodločitve za nakup. Iščem do 3 leta starosti vozila in po možnosti diesel motor. Hvala za mnenja (graje ali pohvale) za tiste, ki imejo kaj lastnih izkušenj teh dveh modelov vozil.

Baronkodeli :)

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Po jan 30, 2006 1:42 pm

Tričetrt foruma ti bo svetovalo VWja.

Jaz ti pa svetujem, da vsakega vzameš na testno vožnjo (lahko tudi novega, saj se modeli še niso zamenjali), ju preizkusiš in se odločiš.
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

DIZELAŠ
Novinec

Napisal/-a DIZELAŠ Po jan 30, 2006 5:28 pm

Pozdravljeni!
To je dober predlog,TESTIRAJ OBA,sicer pa ne vem kake so prioritete vozila,ki bi te prepričalo za eno ali za drugo.Cene obeh rabljenih modelov se gibljejo od 3,5m dalje.
Imaš pa v VWprogramu še malo večji program Sharan ali Alhambra,okol 4M veliko izbire.Sam bi tehtal po dejstvih,kvaliteta izdelava,prostornost,udobje,vozne lasnosti,moč motorja,poraba.Ne bi rekel da je Renault slab,zagotovo pa ni kvaliteta izdelave na ravni VW.Pri Renaultu 1.5dci maš 106KS naviti motor ugodnejša reg.ali 1.9dci 120KS ali novejši zdaj 2.0dci 150KS.VW pa ima Touran star motor1.9TDI101KS novejši 1.9TDI105KS močnejši 1.9TDI 130KS ali nov 2.0TDI 140KS.Optimalna izbira je po mojem Touran 1.9TDI 105ks 250Nm navora,saj ima lastno težo okol slabe 1,5t.
Dobro izberi še bolje kupi!

Uporabniški avatar
Pirček
Novinec

Kraj: LJUBLJANA

Napisal/-a Pirček Po jan 30, 2006 5:49 pm

Ja, res je tričetrt foruma ti bo svetovalo, da kupi tourana.
Če gledaš ugodnejšo registracijo, ima scenic prednost (1.5dci) pred touranom (1.9tdi), kasko zavarovanje bo pomojem višje pri nemcu, poraba goriva bo tm-tm: mogoče manjša pri scenicu(odvisno od vožnje). Prtljažnik: scenic 430 litrov, touran 695 litrov! Pregovorno boljša kvaliteta izdelave je na strani vw, kot tudi motor, a le-ta je starejši - preverjena tehnologija.
Kljub temu, da tudi sam vozim francoza in sem navajen na mehkobo, bi se na tvojem mestu odločil za tourana, če sta to res edini opciji.
V vsakem primeru pa naredi nekaj testnih kilometrov z obema voziloma!
lp
Beam me up, Scottie!!
Slika
Slika
Zvestoba do roba!!

lebica
Novinec

Kraj: BELAKRAJINA - SEMIČ

Napisal/-a lebica Po jan 30, 2006 6:24 pm

Ja ste se pa krepko zmotili ravno zdč sm bral test ko so testiral vw turana, senica, picaso...v neki hrvaški revilji blic ali nekaj tkega.
Skratka ocenili so da ima senic najboljše uporabljene materjale v notanjosti kakor tudi končno izdelavo je bil pa tudi njbolj tih stroj na testu (dobra izoliranost kabine) no nebom reku da je zdaj turan pa en drek recimo bil je v prednosti pri motorju 1.9 tdi 105 KM proti 1.5 DCI 106 KM vw je bil bolj prožen v nizkih obratih (več navora)

Tako da preizkusi in kupi kar ti srce poželi :)
Clio INITIALE Paris 1.5 Dci
Slika

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim Po jan 30, 2006 6:50 pm

sicer ni točno to, pa vseeno: tri leta sem imel in v tem času prevozil 60kkm s scenicom 1,9dCi prve generacije. Avto mi je v celoti ostal v izredno lepem spominu. Tih in poskočen za dizla, mala poraba, mehak in prijeten za vozit, zelo dobra vidljivost, izjemna prostornost, prilagodljiva notranjost, dober serijski radio, že takrat 6 vreč, skratka, avto, kot se šika. verjamem, da je njegov naslednik še boljši.
lp pilgrim

Uporabniški avatar
Omelo
Moderator foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Omelo Po jan 30, 2006 6:54 pm

Tut jst sm vozu samo senica... pa še to le furo nemčija in nazaj. Avto mi je bil zelo všeč (zelo poskočen motor, dokaj tih), velik predalčkov in raznih traparij (premikanje naslona za roko mi je blo všeč). Stabilnost je tut fajn. Nasploh luškan avtoček. Sicer pa sta oba zelo fajn. Najbolje res da se odločiš in narediš vsaj 50-100km z njima.

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Po jan 30, 2006 10:02 pm

Pirček je napisal/-a:Ja, res je tričetrt foruma ti bo svetovalo, da kupi tourana.
Če gledaš ugodnejšo registracijo, ima scenic prednost (1.5dci) pred touranom (1.9tdi), kasko zavarovanje bo pomojem višje pri nemcu, poraba goriva bo tm-tm: mogoče manjša pri scenicu(odvisno od vožnje). Prtljažnik: scenic 430 litrov, touran 695 litrov! Pregovorno boljša kvaliteta izdelave je na strani vw, kot tudi motor, a le-ta je starejši - preverjena tehnologija.
Kljub temu, da tudi sam vozim francoza in sem navajen na mehkobo, bi se na tvojem mestu odločil za tourana, če sta to res edini opciji.
lp

grand senic ma prtljažnik 550l
vrjetn si gledal prtljažnike na najdi.si
k mal velik se mi zdi da bi mel 700l prtljažnik- sploh glede na to da naj bi mel sharan pod 300l
lp

Uporabniški avatar
Pirček
Novinec

Kraj: LJUBLJANA

Napisal/-a Pirček To jan 31, 2006 12:37 pm

kljukec je napisal/-a:
Pirček je napisal/-a:Ja, res je tričetrt foruma ti bo svetovalo, da kupi tourana.
lp

grand senic ma prtljažnik 550l
vrjetn si gledal prtljažnike na najdi.si
k mal velik se mi zdi da bi mel 700l prtljažnik- sploh glede na to da naj bi mel sharan pod 300l
lp

ja, se opravičujem, nisem gledal Grand Scenica ampak navadnega.....
ampak Touran pa res ima 695 litrov prtljažnika - vir:www.volkswagen.si!
sharan ima pa 256 litrov s sedmimi sedeži, s petimi sedeži ima pa 852 litrov!... ;)
Beam me up, Scottie!!
Slika
Slika
Zvestoba do roba!!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov