Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

caka
Nov uporabnik

Kupiti AR 159 ali kaj drugega?

Napisal/-a caka To jan 31, 2006 9:11 am

Pozdravljeni!

Proti koncu tega leta bo v hišo prišel nov avto in glede na potrebe (še ni družine) je v najožjem krogu AR 159 1,9 JTDM z 150 KM. V vsakem primeru se kupuje nov avto.

V tem času sem testiral kar nekaj avtomobilov in moj začetni limit je bil tam nekje do 5 mio SIT, vendar mi je s pomočjo pounce ta limit uspelo povišat na dobrih 6 mio SIT. V tem razredu sem namreč testiral tudi novo Hondo Civic 1,8 Sport, sicer dober avto, vendar za moje pojme absolutno preveč hrupna v notranjosti že tam pri hitrosti 130 km/h.

Moj favorit je vsekakor AR 159, testiral pa sem še BMW 320d, Vw Passat 2,0 tdi, Audi a4 1,9 tdi, Hondo Accord 2,2 ctdi in Mazdo 6 143 CD z opremo TE. Z opremo, ki jo želim imeti (17 zoll lita platišča, ter ostala kramarija, ki jo večina avtomobilov v tem razredu že ima serijsko) so cenovno najbolj skupaj in blizu mojih želja Alfa, VW in Honda, BMW in Audi sta predraga in še preveč dodatne opreme bi moral dokupiti, MAzda je cenovno najbolj ugodna vendar mi nekako ne sede.

Želim pa na nek način imeti tudi avto, ki jih ni preveč na trgu.

KAkšna pomoč in izkušnja s temi avtomobili za mojo lažjo odločitev? Vsak komentar dobrodošel.

Hvala in LP.

Uporabniški avatar
Lenuh007
Novinec

Kraj: Vukojebina - v kraju kjer se parijo volkovi

Napisal/-a Lenuh007 To jan 31, 2006 9:25 am

Kar sem prebral, ti lahko recem samo eno: Odlocil si se za AR 159 in kupi jo.

Odlocit se moras sam. Mnogo nas gleda drugace kot ti.
LP Lenuh007
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
RR
Stalni uporabnik

Napisal/-a RR To jan 31, 2006 9:44 am

Mislim, da bi tule najbolj zadel z Accordom 06, facelift
Lepa je k ..... (športnalimuzina.press)
Aerodinamika je odlična, temu primerno zelo nizka poraba
Najtišji motor v svojem razredu...
Vendar pa pazljivost pri kvaliteti goriva ni odveč.

Opremo ima vso, za nižjo ceno kot pri "Dojčlenderjih" :lol:

Zelo dobro podvozje, kar tudi šteje (vsaj pri meni osebno)

Lp ;)

http://imgs.pravda.sk/sk_aaktual/A05091 ... 6-01_V.JPG
http://www.carpages.co.uk/honda/honda_i ... _01_06.jpg
http://www.auto-motor.at/fotoalbum/IAA- ... 005-02.jpg
http://www.auto-motor.at/fotoalbum/IAA- ... 005-01.jpg

DIZELAŠ
Novinec

Napisal/-a DIZELAŠ To jan 31, 2006 9:52 am

Pozdravljeni!

Točno tako kot je rekel moj predhodnik(Lenuh007), če ti tolko ušeč jo kupi.Za denar bi že težko kaj slabega kupil.Ker pa kupuješ,hudo verzijo 110kw-150km JTDM bi jaz konec leta potem raje uzel,še malo močnejšo raketo v istem registrskem razredu. VWPassat,2.0TDI 125kw-170ks.Če ljubiš močne motorje z dizel gorivom,bo zagotovo to najboljša izbira pa še punci bo prijalo.Zagotovo bo prispevala še kak cekinček več!!
Dobro se odloči še bolje kupi!
Zadnjič spremenil DIZELAŠ, dne To jan 31, 2006 10:01 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
RR
Stalni uporabnik

Napisal/-a RR To jan 31, 2006 9:55 am

DIZELAŠ je napisal/-a:Pozdravljeni!

Točno tako kot je rekel moj predhodnik(Lenuh007), če ti tolko ušeč jo kupi.Za denar bi že težko kaj slabega kupil.Ker pa kupuješ,hudo verzijo 110kw-150km JTDM bi jaz konec leta potem raje uzel,še malo močnejšo raketo v istem registrskem razredu. VWPassat,2.0TDI 125kw-170ks.Če ljubiš močne motorje z dizel gorivom,bo zagotovo to najboljša izbira pa še punci bo prijalo.
Dobro se odloči še bolje kupi!

:bonk

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch To jan 31, 2006 9:57 am

Ti kr Alfa uzem, sej si stestiru in ocitno ti je to, to. :) Na vec konjev pa ne rabis it, ker bo to cist dovolj. Na autobild testu, med Hondo Accord 2,2, Audi A4, 2,0 Tdi, Jaguar X-Type, je imel Alfin dizl najnizjo porabo, najbolso lego, najbolsi menjalnik, volan, v vrhu po kvaliteti, gepek in odlagalni prostori pa na dnu, ce te slednje ne moti, imas najbolsi avto za denar.

Uporabniški avatar
zombi
Novinec

Napisal/-a zombi To jan 31, 2006 10:10 am

Ne bom te prepričeval v noben model, čeprav sem ravno pred par dnevi 145QV zamenjal za 156 SW jtd...

Testiraj vse avtomobile, ki ti pridejo v poštev in poslušaj razum in srce.
Če boš kupil nek avto samo zato, ker ti je nekdo tu napisal, je precej velika verjetnost, da boš odločitev obžaloval...
Odloči se sam, ker ga boš tudi vozil sam. Če je treba, pojdi tudi 3x na testno vožnjo (preberi kake teste), dokler ne boš 100%, do konca leta imaš še precej časa.
<FyreDaug> fuckin ricers
<FyreDaug> civics are like tampons, every pussy has one

caka
Nov uporabnik

Napisal/-a caka To jan 31, 2006 10:35 am

Odlagalnih prostorov v avtu ne potrebujem veliko, saj se bom z avtom vozil, ne pa da bom imel v avtu shrambo, tako da me ne moti če jih nima preveč, prtljažnik je res med najmanjšimi v tem razredu, pa dokler ni neke velike familije tudi to ni slabost.

V vsakem primeru bom še malce bral teste in še naredil kakšno testno vožnjo, saj navsezadnje ni tako malo denarja za nov avto. Preveč močnega motorja niti ne rabim, saj ga potem ne izkoristiš, pa še dražji je in večje zavarovanje.

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec To jan 31, 2006 10:53 am

čist brezveze sprašuješ- avte si vse sprobal in si se že odločil
jst lahko rečem le da nauš nč falil z 159- je pa res da ma accord več placa v notranjosti
lp

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch To jan 31, 2006 11:53 am

Sej 159 SW pride marca in ima 480l gepeka in mas tud gepek pokrit. Odlagalnih si reku, da ne rabis, sepravi vzemi to, ne vidim zakaj bi drugega. Accord ima samo uzadi vec placa, spredaj pa nebi rekel. Premisli in vzemi in to je to.

m.a.t.e.j.
Nov uporabnik

Napisal/-a m.a.t.e.j. To jan 31, 2006 1:26 pm

Tole bo mal vec kot 6 mio SIT. Sam bi ti pa neki svetoval. Verjetno imas namen kredit vzet. Ampak ali imas stalno sluzbo. Neto osebni dohodki. Ker avto ni noben problem kupit. Problemi so pojavijo pri vzdrzevanju. Glede na to da nisi porocen, nimas familije(otrok) ti priporocam da vzami kaj manjsega. Glej da ne bos ti trpel in pa tvoja denarnica. Z bmw 3 in pa audiji 4 si ne delaj preglavic. Jaz bi ti sicer svetoval accord ampak moras pa vedet da so deli pri hondi zelo dragi. Pravis da bi rad neki posebnega, neki kar nima vsak. Torej passat odpade. Ja z alfo 159 bi se kaksen mesec ali pa tri pocakal. Pri novih modelih (ne glede na znamko) se vedno pojavijo kaksne napake. Torej moj namig. Kupi mazdo. Stara preizkusena zadeva, novi motor 143 konjev. Mislim da vec ne rabis. Lp

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec To jan 31, 2006 1:39 pm

Dejch je napisal/-a:Sej 159 SW pride marca in ima 480l gepeka in mas tud gepek pokrit. Odlagalnih si reku, da ne rabis, sepravi vzemi to, ne vidim zakaj bi drugega. Accord ima samo uzadi vec placa, spredaj pa nebi rekel. Premisli in vzemi in to je to.

predvsem za spredi govorim
k daš zic dol pa nazaj maš pr accordu več placa nad glavo
lp

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec To jan 31, 2006 1:41 pm

m.a.t.e.j. je napisal/-a:Tole bo mal vec kot 6 mio SIT. Sam bi ti pa neki svetoval. Verjetno imas namen kredit vzet. Ampak ali imas stalno sluzbo. Neto osebni dohodki. Ker avto ni noben problem kupit. Problemi so pojavijo pri vzdrzevanju. Glede na to da nisi porocen, nimas familije(otrok) ti priporocam da vzami kaj manjsega. Glej da ne bos ti trpel in pa tvoja denarnica. Z bmw 3 in pa audiji 4 si ne delaj preglavic. Jaz bi ti sicer svetoval accord ampak moras pa vedet da so deli pri hondi zelo dragi. Pravis da bi rad neki posebnega, neki kar nima vsak. Torej passat odpade. Ja z alfo 159 bi se kaksen mesec ali pa tri pocakal. Pri novih modelih (ne glede na znamko) se vedno pojavijo kaksne napake. Torej moj namig. Kupi mazdo. Stara preizkusena zadeva, novi motor 143 konjev. Mislim da vec ne rabis. Lp

stara je problem- o vzdržljivosti ne dvomim
kar se tiče dragih rezervnih delov- pr novmu avtu se ene 3 leta ni treba sekirat, ker se menja skor vse na garancijo
lp

Uporabniški avatar
davorkat
Novinec

Napisal/-a davorkat To jan 31, 2006 2:14 pm

RR je napisal/-a:Vendar pa pazljivost pri kvaliteti goriva ni odveč.

Tole si mal mim brcnu, smo mel afero z BIO dizlom V NM pred pol leta, k so vsi Renojčki (pa kr lepo št BMW-ov) stal dva mesca na popravilu (cca. 800K škode), od prjatla fotr je tankau novo ACCORD na isti črpalki, pa so sam filtre za gorivo spucal, plačal je 20K SIT na Avtokomercu, ki mu jih je Petrol povrnil!!!!!

LP Davor

Uporabniški avatar
Biskvitek
Stalni uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Biskvitek To jan 31, 2006 2:31 pm

mislim da alfa nudi največ za svojo ceno....... pa še lepo obliko ima....... drugače pa tudi honda je ok samo je že kar nekaj časa na trgu..... jaz osebno bi uzel alfo........
Slika

dunker
Stalni uporabnik

Napisal/-a dunker To jan 31, 2006 3:01 pm

Tudi jaz sem za Alfo, ampak bi mogoče v vajinem primeru vzel facelift 156. Prihranila bi precej denarja, avto bi bil vseeno skoraj nov, iz izkušenj ti zagotavljam, da je več kot krasen pa še toliko manjši je, da 17'' na njem izgledajo ubijalsko, medtem ko se na 159 že kar malo izgubijo...

Doma imamo 156 2.4 JTD, letnik 04, 176 konj, 385 Nm navora, 100k km brez ene same okvarice... krasen stroj. Izgleda pa takole. Fotka ji sicer dela krivico, ampak za predstavo bo. ;)

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch To jan 31, 2006 3:46 pm

Sam jz sm mnenja da je 159 v vseh pogledih bolsa kakor 156, se jo bolj splaca kupit, ce mene vprasas.

Uporabniški avatar
febo
Novinec

Kraj: bled

Napisal/-a febo To jan 31, 2006 9:27 pm

"BMW, Mercedes in Audi so v širših krogih čislani tudi po svoji domnevni zanesljivosti, nobena znamka izmed naštetih, pa ne nudi brezplačnih rednih servisov v obdobju garancije"
vir: http://www.kraskigadje.com/default.asp?rb=3&id=85
cuore sportivo
Slika

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha To jan 31, 2006 10:05 pm

Ti si prou Febo

Si že slišal za SIMBIO paket ?

LP

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma