Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

šofer
Nov uporabnik

realna cena?

Napisal/-a šofer To jan 31, 2006 4:44 pm

Lep pozdrav!

Zanima me,kolikšna je približno realna cena VW polota letnik 2000 ali 2001 in nekje
do 60000km prevoženih.Predpostavimo, da je dobro ohranjen in brez klime, pač standardna oprema(servo,2xairbag,itd...).Motor je 1,4-60km.
Sprašujem zato, ker se zanimam za nakup in se cene gibljejo med miljon pa vse do 1,4mio sit za zgoraj opisan avto.
Zanimajo me tudi vaša mnenja in izkušnje o omenjenem avtomobilu.
Ali mi za cca 1,1mio sit priporočate kaj druga?
Pač, potrebujem manjši mestni avto z majhno porabo itd.

Hvala za odgovore!

DIZELAŠ
Novinec

Napisal/-a DIZELAŠ To jan 31, 2006 5:04 pm

Pozdravljeni!
Realna cena je okol 1,2m že s kar nekaj opreme.1.4 75ks ali naviti 1.4 100ks ,pa prilezejo do 1.4m.Če maš 1.4 miljona vzemi praktični,varčni in poskočni 1.4TDI 75ks,tu boš profitiral pri registraciji,pri porabi goriva.Lahko pa za kake 100 jurčkov manj kakega 1.9SDI,ni dirkač je pa hvaležen avtobilček.Edino če misliš,da bi se v bencinarju bolje počutil.Kar boš vzel od VW bo OK!
Dobro izberi še bolje kupi.

Uporabniški avatar
sevnican
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a sevnican To jan 31, 2006 5:21 pm

Kaj pa Peugeot 206?

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass To jan 31, 2006 5:22 pm

Cene so zelo različne.
Jaz osebno bi raje odštel kak tolar več in kupil takega s klimo, ker je v vsakem avtu drugače poleti savna. Če bi rad, da ima nizko porabo, potem vzemi 1,4 60 km. Ta se že nekako premakne, če ga primerjaš z 1,0 50 km.
Za ta denar boš težko dobil kaj drugega tako novega, če odšteješ razne majhne francoze in italjane, ki pa po mojem mnenju niso tako zanesljivi kar se motorja tiče. (ne se dret name :P )
Korejci v temu razredu so cenene izdelave (getz), japonci pa so kvalitetni a dosti dražji (yaris).
Dizel v takem avtomobilčku se mi zdi popolnoma brez veze, ker je kar dosti dražji od bencinarja, nekih drastičnih razlik v porabi pa ni.
Lp
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN To jan 31, 2006 5:27 pm

bass je napisal/-a:Za ta denar boš težko dobil kaj drugega tako novega, če odšteješ razne majhne francoze in italjane, ki pa po mojem mnenju niso tako zanesljivi kar se motorja tiče. (ne se dret name :P )
Lp

Spet nepoznavalci pišejo bedarije na forumu :lol: Ne se dret name :P

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass To jan 31, 2006 5:33 pm

Blabla stari moj. Najd mi enga pežoja k gre tko k grejo še zdej golfi dvojke - po več sto tisoč kilometrov.
Da ne omenjam, da je 206ka ženski avto :P (če ni športna verzija)
Cliota ma pa u sloveniji itak vsak tadrug.

Pa brez zamere - sam moje osebno mnenje ;)
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
RKay
Stalni uporabnik

Napisal/-a RKay To jan 31, 2006 5:43 pm

sevnican je napisal/-a:Kaj pa Peugeot 206?

Jst 206-ke nebi nikol mel, ker slišm sam slabe stvari o teh avtih.

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN To jan 31, 2006 6:01 pm

bass je napisal/-a:Blabla stari moj. Najd mi enga pežoja k gre tko k grejo še zdej golfi dvojke - po več sto tisoč kilometrov.
Da ne omenjam, da je 206ka ženski avto :P (če ni športna verzija)
Cliota ma pa u sloveniji itak vsak tadrug.

Pa brez zamere - sam moje osebno mnenje ;)

Polota pa vsak ta tretji kmet, passata pa vsak ta drugi kmet. Misliš da gledamo vsi na to kaj ima kdo in česa nima?Če ne pa porihtaš avto tako, da ni kot vsak clio :idea:

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha To jan 31, 2006 7:17 pm

Razlika v ceni je predvsem zaradi prenove modela, ki se je zgodila ravno v omenjenem obdobju. Poleg tega je razlika v opremi - od paketov oz stopenj opreme - basic, comfortline, highline ..., do posameznih "kosov" opreme kot so klima in podobno.
Motor 1,4 - 60 "konjev" je dobra zadeva - predvsem ima dober navor pri razmeroma nizih vrtljajih in omogoča tako "lenarjenje" pri prestavljanju, pa tudi pri obremenitvah se izkaže za boljšo rešitev kot recimo motorji z enakimi "konji" vendar manjšo prostornino. Še boljši je 1,6 - 75 "konjev" - vendar je teh manj v ponudbi - je pa za ta avto že kar zmogljiv motor. Osebno bi pri izbiri dal prednost prav omenjenima motorjema - raje kot recimo 1,4 16 V.
Od ostalega - nekdo je omenil P 206

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=619817#

Tega bi ti priporočil - osebno poznam lastnika in je avto na kratko OK

LP

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Sr feb 01, 2006 8:20 am

samo čakam kdaj se bo ta tema zaprla, ker kao na drugačn način hočeš prodat avto :roll:

Ne sekiraj se, tisti komu je namenjeno bo vedo o čem pišem ;)
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr feb 01, 2006 8:53 am

Tisti ki vam grejo golfi pa pasati na živce ker ga ma pač vsak ta drug oz. tretji kmet je najbolš da si kupte enga ferrarija enzo, opsa, sam tud en tak že obstaja v slo.

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika Sr feb 01, 2006 9:41 am

Ker sem ravno pokukala na Krulčeve (Nissan) strani. Prodaja primerco pet vrat, letnik 2000, za slabih 1,7 mio, z vso možno opremo. Tako da se zdi 1,4 mio za enega malega polota brez klime kar veliko. Za tak denar res lahko že izbiraš.

traktorist
Novinec

Napisal/-a traktorist Sr feb 01, 2006 12:26 pm

Mislm da je VW zakon! Nobenih problemov, če pa je treba kej malga porihtat pa itak zna vsak mehanik, pa še kosov je kolkr čš. Varen, varčen, siguren, to je lahko samo VW!

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Če feb 02, 2006 5:15 pm

Protonika - dobiš tudi cenejšega POLO-ta, kot ti omenjaš s skoraj tako opremo, kot jo ima omenjena PRIMERA - evo en primer
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=623696#
Sicer pa za 1,7 mio SIT lahko res izbiraš - tudi veliko bolje opremljenega in neprimerno zmogljivejšega - ampak pozabljaš dejstvo, da je razred vozil kamor sodi POLO neprimerno bolj iskan na trgu, POLO pa je tudi sicer med dražjimi v svojem razredu.
Tale recimo, kateri je v linku je z našteto opremo (highline oprema, avtomatska klima, el. pomično strešno okno .... ) če govorimo o NISSAN-u ob nabavi veljal kot ena dobro opremljena ALMERA, oz le nekaj manj kot začetna cena PRIMERE.

lp
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov