Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

corsa gsi 1.8

Napisal/-a Dariooo Če feb 02, 2006 11:49 am

Zivjo...
imam namen kupit oz si ogledujem eno corso gsi, ki ima 100.000km, letnik 2001, servisna knjizica.....ter oprema ki ji pribata..abs, klima, servo, alu feltne.....itd.
In jo prodajajo za 1.300.000sit.Namrec karoserijsko je malo pomankljiva (ber male praskice) in majna udolbinca na boku, ter vse 4 feltne malo podrsane od parkiravanja ob robniku.
Kaksna se vam zdi cena?
Drugace kko se kej obnesejo tej motorji? kolko kej pijejo glede na to da ima avto tono 100kg.a so vzdrzljivi, ter kolko so dragi servisi, glede na to da se delajo na 60.000km?
LP pa hvala

DIZELAŠ
Novinec

Napisal/-a DIZELAŠ Če feb 02, 2006 12:03 pm

Pozdravljen!
Ja cena bi bila kar sprejemljiva za to opremo.Bi pa lahko kake 100 Eur,še zbil za te lepotne popravke.Glede servisev pomoje najbolje kak privat mojster cenejši,glede na cene pooblaščenega kakor mi znano niso prav poceni.Pa kdor ti je rekel na 60 000 servis se ti je malo zlagal.Osebni so imeli na 20 000 bencinski in 30 000 dizelski.Novi sedaj pa še to komercialni program ima na 50 000 in še to večje kubikaže motorjev od 2.5 dalje.Če bi bilo res kakor praviš je bila ta Corsa 1 na servisu v 100 000 km,pa verjetno so jo uporabili tudi za kake hitre štarte,gas do konca...itd.Še večina težkih tovornih vozil menjajo olja okol 60-70 000km pa premorejo okol 20-30l motornega olja,ne pa osebni pri 4-5 l.
Dobro preveri avto in še bolje se odloči!

darky
Novinec

Napisal/-a darky Če feb 02, 2006 1:15 pm

Recimo tako...
Kakšno leto nazaj so na TG2 Motori predvajali test (mislim, da ga je delal quatroruote), v katerem so testirali vodljivost in zaviranje na mokrem, sugem in spolzkem cestišču.
Na zadnjem mestu sta bila Corsa in Yaris (ne spomnem se kateri je bil zadnji, kateri pa predzadnji)...nič kaj obetajoče.
Verjamem pa, da je lahko s "top" modelom kaj bolje...tam so testirali bol "base" verzije. So pa vsi imeli ABS

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo Če feb 02, 2006 1:33 pm

DIZELAŠ je napisal/-a:Pozdravljen!
Ja cena bi bila kar sprejemljiva za to opremo.Bi pa lahko kake 100 Eur,še zbil za te lepotne popravke.Glede servisev pomoje najbolje kak privat mojster cenejši,glede na cene pooblaščenega kakor mi znano niso prav poceni.Pa kdor ti je rekel na 60 000 servis se ti je malo zlagal.Osebni so imeli na 20 000 bencinski in 30 000 dizelski.Novi sedaj pa še to komercialni program ima na 50 000 in še to večje kubikaže motorjev od 2.5 dalje.Če bi bilo res kakor praviš je bila ta Corsa 1 na servisu v 100 000 km,pa verjetno so jo uporabili tudi za kake hitre štarte,gas do konca...itd.Še večina težkih tovornih vozil menjajo olja okol 60-70 000km pa premorejo okol 20-30l motornega olja,ne pa osebni pri 4-5 l.
Dobro preveri avto in še bolje se odloči!

da ne bo pomote...js sm govoril o velikem servisu...jermen, vodna pumpa.....je reku da se jih pri oplu oz tej corsi dela na 60.000, ampak da so ga naredili pri nekaj cez 70.000ce se dobro spomnem, tko da mene me caka nasledni pir 120.000km in to je cez 20.000km ;)
LP

Uporabniški avatar
The Edge
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a The Edge Če feb 02, 2006 3:00 pm

Jaz mam corso c GSi...BC kaže povprečno 9,9, drugač pa na dolge ture to povprečje hitro pade... Jaz mam sicer letnik 2005 pa dost opreme pa nimam problemov. Avto ma ful dobro vzmetenje, abs prime dobro:), klima piha ko nora:))..na snegu in v dežu se dobro obnese...če še te kaj zanima reči.. Imel pa sem prej navadno corso pa je velika razlika...
Kaj bi še jaz tej makini dodal, je 6brzina:)
Avtek vrei potegne, iber igračka 8)

Kaj je ta corsa ko jo kupuješ, mogoče kje iz Ptuja, črna, pa steinmetz felne(mogoče je menjal nazaj na serijske)??
Slika

Aleš
Stalni uporabnik

Napisal/-a Aleš Če feb 02, 2006 3:55 pm

Jast mam tut GSi, pa bi se popolnoma strinju z The Edge.

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo Če feb 02, 2006 4:35 pm

The Edge je napisal/-a:Jaz mam corso c GSi...BC kaže povprečno 9,9, drugač pa na dolge ture to povprečje hitro pade... Jaz mam sicer letnik 2005 pa dost opreme pa nimam problemov. Avto ma ful dobro vzmetenje, abs prime dobro:), klima piha ko nora:))..na snegu in v dežu se dobro obnese...če še te kaj zanima reči.. Imel pa sem prej navadno corso pa je velika razlika...
Kaj bi še jaz tej makini dodal, je 6brzina:)
Avtek vrei potegne, iber igračka 8)

Kaj je ta corsa ko jo kupuješ, mogoče kje iz Ptuja, črna, pa steinmetz felne(mogoče je menjal nazaj na serijske)??

a mega pol....zanima me kolko $ pridejo kej servisi...?
drugace pa je ta iz kopra in je rdece barve....in ima original feltne, ki jih bom js verjetno v belo prebarval ;)
drugace...kaj me zanima...aja...odbijaci pa obrobe blatnikov te corse niso v barvi, so crni in me zania, ce je tko kot pri starih corsah ce pobledijo in dobijo svetlo (skoraj belo)barvo?
drugace z motorjem pravis da ni problemov?..menjalnik ipd?...tui ne?
torej mi svetujes ta aftek?
LP pa hvala za pomoc....

Uporabniški avatar
The Edge
Novinec

Napisal/-a The Edge Če feb 02, 2006 5:36 pm

Avtek je za ta dnar bomba..menjalnik je kratki tud..idi na probo fare. Jaz nisem mel pri toti nič, pa pri oni nič problemov...ono sem imel pa isto kot ti model, le motor drugačni pa to...pa nism mel tud nobenih problemov, le en redni servis sem mel..pol pasem tak menjo..

ja rdeča ji tud ful paše, pa litke originalne so meni bomba... Ja te stare facelift corse niso mele pobarvane teh obrob..Baje če z kakim starim bencinom ali starim šamponom ali pa premočnim lahko zbledi, drugač pa ni panike... Štrihni to rajši, jaz študiram da bi pragove pa blatnike štrihno v barvo..bomo vidli:)

ja če je z Gsijem vse vrei pa redni servisi...sam nekam poceni se mi zdi avtek :?
Slika

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo Če feb 02, 2006 5:43 pm

The Edge je napisal/-a:Avtek je za ta dnar bomba..menjalnik je kratki tud..idi na probo fare. Jaz nisem mel pri toti nič, pa pri oni nič problemov...ono sem imel pa isto kot ti model, le motor drugačni pa to...pa nism mel tud nobenih problemov, le en redni servis sem mel..pol pasem tak menjo..

ja rdeča ji tud ful paše, pa litke originalne so meni bomba... Ja te stare facelift corse niso mele pobarvane teh obrob..Baje če z kakim starim bencinom ali starim šamponom ali pa premočnim lahko zbledi, drugač pa ni panike... Štrihni to rajši, jaz študiram da bi pragove pa blatnike štrihno v barvo..bomo vidli:)

ja če je z Gsijem vse vrei pa redni servisi...sam nekam poceni se mi zdi avtek :?

ne vem no...mozno da je tko poceni, ker je popraskan, pocena zadnja luc, feltne use 4 podrsane...pa en bok je malek udrt.Na porscheju pravijo da ni bil ruknjen, tko kot sm js gledal tudi ne zgleda, ker so vsi robovi enako oddaljeni med seboj.NE vem no...se bom se malcek pozanimal.je pa res da je 2001 letnik in da je stara ze 5 let, tako da niti ne vem neko ceno nebi mogu nabit ne.kaj mislis?
LP

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo Če feb 02, 2006 5:59 pm

sm se zdaj pogovarjal z enim oplovim mehanikom in je reku da na corsah crkujejo volanske letve....a so vam tudi maybe ze crknile? ;)
LP

Uporabniški avatar
The Edge
Novinec

Napisal/-a The Edge Če feb 02, 2006 9:43 pm

pri meni pri obeh nič..naj še drugi povejo, al pa pridi na opelforum.. prvič čujem, je pa res tak letnik ko so začele prve vun hodit ali??

glede servisov teh pooblaščenih, čuj mi smo prodali avto ko je bil zlaman pune(osi počene, amortizeri vsi hin, blatniki počeni, celi most premakjen za 3cm, podvozje čist adijo....) pa smo ga popravli za pol cene kot pri original servisih..pol pa ko smo ga prodali pa so dvakrat avto pogledali pa niso ugotovili nič..tak da nikoli pomojem ne boš zares zvedel. Idi na probofaro pa boš najboljše vedo kak se kaj avto obnaša..
Slika

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo Če feb 02, 2006 10:28 pm

The Edge je napisal/-a:pri meni pri obeh nič..naj še drugi povejo, al pa pridi na opelforum.. prvič čujem, je pa res tak letnik ko so začele prve vun hodit ali??

glede servisov teh pooblaščenih, čuj mi smo prodali avto ko je bil zlaman pune(osi počene, amortizeri vsi hin, blatniki počeni, celi most premakjen za 3cm, podvozje čist adijo....) pa smo ga popravli za pol cene kot pri original servisih..pol pa ko smo ga prodali pa so dvakrat avto pogledali pa niso ugotovili nič..tak da nikoli pomojem ne boš zares zvedel. Idi na probofaro pa boš najboljše vedo kak se kaj avto obnaša..

ja ja to imas prav da nikoli ne bom vedu kaj je z avtom.......ah...sej bom sel next week tam z mehanikom da mi ga pogleda, pa na testno voznjo..
glede unga na volanu mi je ta kolega tko na hitro povedal kaj so napake samo je reku da nic hudega....tko da...buu ;)
kaj pa je to probofaro??...a to je po slovensko??
LP

Uporabniški avatar
Sportivo
Poznavalec foruma

Kraj: Cerkno

Napisal/-a Sportivo Če feb 02, 2006 10:38 pm

Dariooo je napisal/-a:kaj pa je to probofaro??...a to je po slovensko??
LP

To bi blo po slovensko poskusna vožnja :P

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo Če feb 02, 2006 10:52 pm

Sportivo je napisal/-a:
Dariooo je napisal/-a:kaj pa je to probofaro??...a to je po slovensko??
LP

To bi blo po slovensko poskusna vožnja :P

hvala za prevod...drugace na poskusno voznjo bom sel... :P

Uporabniški avatar
The Edge
Novinec

Napisal/-a The Edge Pe feb 03, 2006 8:41 am

:P
Slika

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo Ne feb 05, 2006 12:29 am

ej....in kolko vam kej pije ta avtek?...ful??.....

The edge...kaksne barve pa mas ti cors? crno??..
ej..se neki me zanima...kaj uno ki je not radio na cd-eje...kaj uno se da dat vn in dobit kak nastavek za dat not navaden radio? al ne?
kake lasnosti ima pa ta original radio not??...je za kej??
LP

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Ne feb 05, 2006 9:57 am

Jest ti prodam letnik 2004, nobenih prask, pa nic stolcena pa vse feltne so "brezmadezne", ima 20000 kilometrov in je metalic crna za 2200000. Bos vsaj vedel, kaj bos kupil. Avto si pa lahko ogledas v salonu.

Uporabniški avatar
The Edge
Novinec

Napisal/-a The Edge Ne feb 05, 2006 10:55 am

Dariooo je napisal/-a:ej....in kolko vam kej pije ta avtek?...ful??.....

The edge...kaksne barve pa mas ti cors? crno??..
ej..se neki me zanima...kaj uno ki je not radio na cd-eje...kaj uno se da dat vn in dobit kak nastavek za dat not navaden radio? al ne?
kake lasnosti ima pa ta original radio not??...je za kej??
LP

Jaz mam črno letnik 2005 pa dost dodatne opreme sem vzel...jaz sem vzel MP3 player, kr je ful lel pa paše na amaturki, bom pol sliko gor nalimal...pa doplačilo je blo samo 30k.
Glede tega kaj pa ti misliš, pa se da ja, pokrov se kupi taki, odvisno tud kako armaturko maš, mislim da so gsiji meli vsi sreberno, tak da si poglej pri Rjuharju, on je mel radio v tej ploščici, če še ma kako fotko..
Ne vem kaki radio ma ta corsa ko jo kupuješ..pa odvisno kaj hočeš, meni zvočniki serijski čist zadostujejo...od kod pa si?
Slika

Aleš
Stalni uporabnik

Napisal/-a Aleš Ne feb 05, 2006 11:10 am

Rjuhar - čist si jo podcenu. :P

Uporabniški avatar
[SlasH]
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a [SlasH] Ne feb 05, 2006 11:16 am

The Edge je napisal/-a:Kaj bi še jaz tej makini dodal, je 6brzina:)

se strinjam.

Drugače pa je avto, kot je že večina napisala, res fajn igračka.
jst ga imam leto in pol in sem zelo zadovoljen.
Edina težava, ki sem jo do sedaj imel, je bilo nenavadno cviljenje zavor ob zaviranju pri vzvratni vožnji. Zadevo so mi odpravili na servisu - sčistil so zavore.
Let there be rock!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov