Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
V-i-p
Nov uporabnik

Prosim za nasvete pri prodaji (lesing) avtomobila

Napisal/-a V-i-p Po feb 06, 2006 6:37 am

Hum, zadevšna je takale: kakšno leto in pol nazaj, sem iz danes na jutri izvedel, da odhajam na delovno mesto, kjer sem pač nujno rabil avto, saj bi moral drugače peš v službo, ker tja pač ni vozila trola :). Ok, ker je blo treba stvar izpeljat na hitro, jaz pa nekih prihrankov nisem imel, sem vzel Puntoja, letnik 98 na leasing. Do nedavnega je stvar špilala ok, dasiravno puntek ni bil moj sanjski avto, ampak jebiga, takrat je bla situacija pač takšna kot je bila. No, sedaj pa nisem več na tistem delovnem mestu, ampak delam celih 200 metrov stran od doma in ker delam od ponedeljka do sobote, enostavno tega punteka ne rabim več in pika. Pa še registracijo imam 3.ga marca in jaz bi želel sedaj ta avto prodati. Vem da je na leasing, ampak nekako nimam časa skakat od avtobajte do avtobajte in spraševat koliko bi mi kdo dal, pa hodit kazat avto, zanima me, ali je kakšna enostavnejša pot? Ker takrat ni blo ne vem koliko pologa, mi je vseeno, če nič ne dobim nazaj, važno mi je da avto gre, da nimam več registracije in da imam mir, ter mogoče kakšnega pol leta, leto šparam pa bom že potem kaj kupil. Razmišljal sem, da bi enostavno poklical na Leasing hišo (debis AC), povedal, da avta pač ne bi več imel in jim ga enostavno - dal nazaj? To verjetno ne gre, ali pač? Naj poudarim, da tu ne iščem najbolj ugodne varijante, ali pa da jaz čim več potegnem iz tega, nasprotno, iščem najbolj elegantno rešitev, da avto gre in da jaz nimam več stroškov, ker ga enostavno res ne rabim in je škoda registracije, kaska, lizinga in bencina, če mi avto stoji na parkingu. Torej, kako se ga z najmanj truda "znebiti"? Hvala za morebitne predloge.

DIZELAŠ
Novinec

Napisal/-a DIZELAŠ Po feb 06, 2006 8:40 am

V-I-P Pozdravljen!

Debis ima v tvoji pogodbi točko,da vozilo lahko vrneš samo njim vendar boš zato plačal tudi določene stroške vračila..itd. Položnice uporabe boš dolžan plačati do dneva vračila dejanskemu lastniku,to je Debis.In še oceneili ti ga ne bodo po nekako tržni vrednosti.2x boš izgubil na ta postopek.
Avtomobila ne moreš prodajat oz.prodat ti kod uporabnik,vendar ima izključno to pravico Lastnik Debis,komu bo avto prodal po svoji ceni.
Moj predlog:
Dobi gotovino,kredit,..itd in izvedi predčasni odkup,da boš v prometni ti kod lastnik.
Potem ga lahko prodaš komur hočeš po svoji ceni.
Če denarja ne moreš dobit,avto prodajaj in upaj da ti bo kaki kupec pristal na tako oblike prodaje, da on odplačuje tvoje obroke in ti izroči še določeno gotovino če je avto npr. še več vreden kot pa si ga že odplačal.
Sestavi si pogodbi s podatki o vozilu tvojimi,kupčevimi in kolko si poravnal do Debisa ostale položnice ki jih dobivaš pa pošiljaj morebitnemu kupcu.obvezno priporočeno.
Avto pa mora on še vedno polno kasko zavarovati dokler ne postane on lastnik.
Vse te podatke z morebitnim kupcem overi pri NOTARJU.
V tem primeru boš še najmanj izgubil,stroške notarja in priporočene pošte so zanemarljivi.
Dobro opravi ta problem.

yurchek
Poznavalec gnojmobilizma

Napisal/-a yurchek Po feb 06, 2006 3:05 pm

Jaz sem imel avto na leasing in sem ga pred izplačilom leasinga prodal. S kupcem sva odšla na leasing hišo, kjer so pripravili pogodbo in odpovedno izjavo, potem sva na njihovi banki nakazala tisti znesek kot je bilo potrebno za izplačilo leasinga, na leasing hiši so dali odstopno izjavo s katero je lahko potem kupec registriral avto na svoje ime....potreboval je tudi seveda podpisano pogodbo.

Jaz se neb igral s tvojim načuinom ker boš zgubil vse bonitete in ti nazadnje še mobilni operater ne bo hotel podaljšat razmerja ;)

avto lepo prodaj in je....
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov