Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Kivy
Nov uporabnik

Nakup kombija!

Napisal/-a Kivy Po feb 06, 2006 12:34 pm

Lep pozdrav!
Za potrebe društva se odločam za nakup kombija. Po forumu sem že brskal, a zelo uporabnih informacij nisem našel. Zato me zanima malo vaše mnenje, sploh mnenje tistih, ki uporabljajo ali so uporabljali te kombije. Želim si tudi čimveč opreme, ker bo to moj edini avto in ga bom uporabljal tudi za osebne potrebe (klima, abs, elektro paket, komfortni sedeži, ...). Pripravljen sem odšteti do 2mio sit.
Zanimam se za:
VW Transporter (naj bi bil zelo vzržljiv, problem je le ta da se ga da zelo zelo težko dobiti z malo več opreme, ki jo seveda želim, pa cena je tudi kar močno višja od drugih)
Marcedes Vito (všeč mi je ker se ga da dobit z veliko opreme, moti me ker imajo v 90% premalo sedežev (rabim jih vsaj 8 ali 9), pa servisi naj bi bili zelo drag (mogoče kdo ve ceno?))
Renaul Traffic (fajn je ker je cenejši, ma dosti opreme, bojim se pa da ni tako vzržljiv kot zgoraj navedena)

Za katerega bi se vi odločili? Zakaj?

P.S. Kakšna je razlika pri VW 1.9 TD (75hp) in 2.5 TDi (102hp) razen moči. Poraba? Vzdržljivost?

Najlepša hvala

LP, Iztok

Uporabniški avatar
Sky_Walker
Novinec

Napisal/-a Sky_Walker Po feb 06, 2006 12:37 pm

Am... kaj pa kaj Ford Transit? Moj foter ga ma za firmo... pa ti morem povedat da je kr fajni kombi zelo mehek, sicer je tovorni
RK Slovenija

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Po feb 06, 2006 7:13 pm

Med temi najraje VW TRANSPORTER-ja, agregat pa 2,5 TDI (102). Sm naredil kar nekaj km v malo večjem LT-jem in je motor na kratko zakon ! Če si samo malo "Šumija" prehitevaš avtomobile kot za šalo. Posebno lepa in meni zelo všeč lastnost tega agregata je ta, da "vleče" iz nizkih vrtljajev in na drugi strani dovoljuje precej lenarjenja s prestavno ročico.
Oprema - zelo odvisno je kaj potrebujete, predvsem pa koliko nameravate odšteti .... če dajete prednost prevozu potnikov potem se dobi zelo udobne potovalne modele ( Caravelle ) z bogato opremo, če je na drugi stran prednost prtljaga oz tovor so jasno različice bolj "oskubljene" oz prirejene namenu.

LP

Uporabniški avatar
MALIJOHN
Novinec

Napisal/-a MALIJOHN Po feb 06, 2006 7:19 pm

Sam mam doma tri VW Transporterje in ti lahko rečem da ob rednem vzdrževanju ti kombiji predejo k mucke. Res je da nimajo kej preveč opreme ampak so motorji vredni svojga denarja. Na vitota pazi da če boš vzemu vzam tiste k je bil facelift narejen k prvi so se kvarl skoz. Moj predlog VW transporter 2.5 tdi!

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Po feb 06, 2006 9:01 pm

v januarju sem bil na smučanju v schladmingu, gor smo se peljali z traficom '02 100 KM in je avto zelo lepo "tekel" do 170km/h brez problema, vozil sem tudi MB Vita 110 CDi, ki je bil tudi izreden stroj, seveda je precej kvalitetnejši od trafica, na morju pa smo bili z transporterjem, ki se je pravtako dobro odnesel, stric z češke pa ima transita, ki je tudi dober in hiter... tako da mislim, da je vsak od teh kombijev vredu, najbolj pa mi je bil všeč VW Transporter, zato tudi gre moje priporočilo njemu. ;)
[OO-(||||)(||||)-OO]

danny
Novinec

Napisal/-a danny To feb 07, 2006 8:17 pm

VW transporter: JA, JA in se enkrat JA.. VW zna se vedno dobre kombije delat, ceprav se avti kvarjo....

MB Vito: NE, NE in se enkrat NE.... Zal to govorim iz izkusenj... al sem pa samo jaz tak kaliber, da kadar pridem v blizino Vita da crkne. Trije kombiji, 100km z vsemi tremi skupaj, 500k SIT izrednih stroskov z vsemi tremi. Se dobro da so od firme in ne moji.

Renault Traffic: Jaz bi rekel da ja, ker so kar solidni glede na ceno in na kvaliteto... ker VW je drag.

.... moje mnenje...

Uporabniški avatar
and
Nov uporabnik

Napisal/-a and To feb 07, 2006 8:45 pm

Poglej še za opla Vivaro :twisted:
Ista scena kot trafic, jst sm vozu 2.5 Turbo dizla(150km) in morm rect da kar pošteno gre :shock:
8 sedežev pa udobna vožnja...8oo km smo naredil in res na avtocesti stegne, na lokalnih cestah pa se lepo drzi, ker ima kar trdo podvozje 8)
Jst sem za vivarota al pa trafica, zatemniš šipe in to je to ;)

Kivy
Nov uporabnik

Napisal/-a Kivy To feb 07, 2006 9:35 pm

Najlepša hvala za dosedajšnje odgovore.

Drgac sm govoru tud z od zene fotrom, ki dela pri ANWB (kao AMZS) na nizozemskem. Reku je tk da pri VW-ju so res dobri motorji 2.5 TDi, 1.9TD in 2.4D pa niso kaj extremno vzdržljivi. Naj poudarim da rabim avto predvsem za prevoz oseb, ampak ne kakšnih poslovnežev ampak bolj freespirit osebami (borderji in wakeborderji). Ampak vseeno se opreme ne bi branil. Ne rabim tudi avta za hitro vožnjo ampak po omeitvah, ampak bi useeno gledal da bi meu okol 100hp (2.5tdi) Nažalost je prišlo do spremembe finančnega stanja, tako da se bo kupoval kombi nekje do cene 1,5mio sit. Gledam pa nekak tako da mogoce bi rajsi kupil ene 200k cenejsega, potem pa na njem naredu velik serveis (pumpe, jermeni, ...). Če je bil avto prej vsaj kolikortoliko vzdrževan bi mogu nardi še vsaj extra 150000km.

Zelo bi bil hvaležen še za kakršnekoli informacije!

Se pa vedno bolj nagibam k VW-ju.

LP, Iztok
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov