Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

povzar
Nov uporabnik

Xsara break, Ford focus karavan ali...

Napisal/-a povzar To feb 07, 2006 7:51 pm

Jasno: kupujem! Denarja pa ni! :? Mam do največ 1.500.000SIT.
Berem Salomonca, srfam po netu,... pa sem pršu do naslednjega:
Izbiram med
- Xsaro Break (1.4, 100.000km)
- Focus karavan (1.6, 100.000km)
- Elantra 2.0 CRDi (130.000km)
Prva dva sta fizična "lastnika" prodajalca, zadnjega prodaja firma u LJ.
Kaj me bega:
- kako je z vzdževanjem navedenih avtomobilov? ali je dizler res tolk daržji za vzdrževat?
- kako je s tistimi "večjimi" servisi na 100.000 oziroma na 120.000 km? So cene nekje glih?
Ne rabim hitrosti, ne rabim prehitevanja (sem ponavad prvi v koloni :D ), rabim varčen avto, prostoren in s klimo, ki pa me ne bo preveč koštal!

A se sploh odločam med pravimi??? :?

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha To feb 07, 2006 9:04 pm

Med temi bi osebno izbral FORD-a - po statistikah zanesljiv avto, odlična lega na cesti in vodljivost, v karavan izvedbi tudi prostoren
Vzdrževanje - zelo odvisno kje servisiraš (pooblaščen-nepooblaščen) oz kakšne izkušnje si imel dosedaj. Recimo če si imel dosedaj FORD-a verjetno poznaš situacijo, imaš stvar kot rečemo "v mezincu" in veš kje dobiš najbolj kvalitetno in solidno vzdrževanje za določeno vsoto denarja.
Glede motorja - osebno bi raje vzel dizla, nekje 2-3 l manj na 100 km (oz nekje med 5-6 l /100 km), bolj prožni, meni prijetnejši za vožnjo.

LP

Uporabniški avatar
car_freak
Novinec

Kraj: Domzale

Napisal/-a car_freak Sr feb 08, 2006 11:35 am

Jaz sem imel Xsaro caravan 2.0hdi l.03 z vso možno opremo Excluzive. Zadj prtljažnik zelo prostoren cca 500 litrov. Poraba je bila koliko se spomnim 6.0l - 6,5 l s klimo prižgano. Je pa res, da avto ni imel ne vem kako dobre lege na cesti. Se je poznalo, da je karavan. Takrat sem pred nakupom primerjal z Focusom caravan, ki ima večji prtljažnik. Vendar se nisem odločil zanj zaradi dražjega vzdrževanja in večje cene. Kupoval sem namreč nov avto.
BMW 4 EVER! - BRUMMMM!

Uporabniški avatar
Miholl
Uporabnik

Kraj: Long Melford, Suffolk, England

Napisal/-a Miholl Sr feb 08, 2006 12:57 pm

Za zanesljivost Hyundaia ne rabis skrbeti,ker so zelo vzdrzljivi avtomobili, izmed nastetih pa ponuja najvec tako po opremi kot po agregatu,sedaj je vprasanje se 1. a rabis dizla 2.imidz znamke, 3. kateri je najbolj ohranjen od ogledanih.
Jaz osebno, ce ne bi gledal oblike in znamke bi od teh treh vzel tistega ki je najnovejsi in najlepse ohranjen (karoserija,servisi,notranjost,gume...), drugace pa Hyundaia

Dober nakup!

LP Miholl
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov